WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera a jak robisz ten syrop?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:19

• redken Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam bo mamy takie ujowe dni że mam ochotę skoczyć z mostu 😣 Generalnie mamy chyba regres wszystkiego...
    Co do Świąt to całe szczęście spotkania nie są u nas, bo sprzątać nie zamierzam (też myślałam nad panią Walą do sprzątania ale już na wolny termin za późno 😕) ale niestety wigilia jest składkowa 😣. Patrząc na ostatnie dni biegłam dzisiaj zamówić jedzenie do lokalnej knajpki (tylko do dzisiaj przyjmowali zamówienia 😆). Także my też już na święta jesteśmy gotowi 😆 No prawie, bo jeszcze tylko gdzieś na tym syfie choinkę muszę postawić. Tylko nie wiem czy będę miała kiedy bombki ma niej zawiesić 🙈🙉

preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Nie mogę się oprzeć 😁 mój mały lisek🥰

Wiem, że była mowa o kradzieży zdjęć, nie wydaje mi się jednak by ktoś chciał przekopywać fora w sytuacji, gdy na insta matki wrzucają ogrom pięknych fotek swoich i dzieci. Tym bardziej, że my tu wrzucamy zdjęcia pociech naprawdę sporadycznie i zazwyczaj szybko je kasujemy.

A tak na marginesie, cieszę się, że nasz watek omijają dramy, awantury i oszustki , nie śledzę innych , ale z tego co piszecie to bywa z tym różnie 🙄

Edit
    Kayama choinka jest niestety sztuczna, ale wygląda jak prawdziwa - była warta swojej ceny☺️

Też taki pulchniutki jak moja ;) Ja się staram nie dać zwariować z tymi zdjęciami, podobno co raz się wrzuci do sieci to już tam zostanie, nawet jak się wykasuje. Trzeba by najlepiej w ogóle nic nie wrzucać , nie pisać, nie mieć konta na fb ;) Wtedy jest bezpiecznie. Znam zresztą takich ludzi, którzy świadomie nie istnieją w necie, ale czy warto..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 13:43

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dawno w Tesco nie byłam. Szkoda ze daleko mam do niego.

Tesco się wycofuje z Polski, Lidl i Biedronka go pobiły ;), u mnie jak ostatnio byłam to już pół sklepu nie było, ale za to mnóstwo przecen i wyprzedaży ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy 5w1 druga dawka (bezpłatnie bo po zaleceniach od neurologa :)), troszkę zabolało ale tylko kwiknęła. Waży 7415. Po szczepionce dużo śpi, reszta ok. W połowie stycznia rotawirusy a podobno w hurtowniach nie ma Rotarixa, dali mi receptę i mam sobie szukać :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 23:49

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te likwidacje o malo co ludzie sie nie pozabijaly w tych tescach.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly po tygodniu budzenia się co godz dzis dal pospac. Obudzil sie po polnocy i teraz o 5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 05:02

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę zapeszać, ale i u nas regres snu chyba przeszedł... Moje dziecię spi już 8 godz. Matka się odciąga, bo ją rozsadza. 😁

Jak macie jakiś fajny przepis na ciasto wegańskie bez orzechów, kakao, miodu i cytrusów to z chęcią przyjmę. Szukam czym się będę zapychać na święta. 😁😁

werni lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire mam książkę mama alergika gotuje, zajrzę :)

Vampire lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Też taki pulchniutki jak moja ;) Ja się staram nie dać zwariować z tymi zdjęciami, podobno co raz się wrzuci do sieci to już tam zostanie, nawet jak się wykasuje. Trzeba by najlepiej w ogóle nic nie wrzucać , nie pisać, nie mieć konta na fb ;) Wtedy jest bezpiecznie. Znam zresztą takich ludzi, którzy świadomie nie istnieją w necie, ale czy warto..?

Proszę skasuj zdjęcie z cytatu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 08:12

dqprgu1royghdo7j.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po zaleceniach neurologa szczepiliśmy 5w1 w ramach NFZ 🙂 Drugą dawkę musieliśmy opóźnić o miesiąc bo fundusz nie dostarczył szczepionek 😣
    Rota już mamy zakończonego. Był problem z ta szczepionką ale jakoś się udało znaleźć. Sprawdź sobie na ktomalek.

kayama lubi tę wiadomość

preg.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:19

• redken Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire, ciężki przypadek z tym ciastem 😆 wiem bo sama szukałam 😉
    Zamawiałam sobie ciasta w wegańskiej cukierni ale i tak miałam ogromny problem żeby tam coś wybrać, bo w większości ciast są orzechy albo kakao 😣
    A miodu dlaczego nie możesz? Chociaż w tych wegańskich ciastach to i tak ksylitolu używają głównie.

preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Robiłam w lidlomixie. 300g imbiru rozdrobnione, 500g niewoskowanych cytryn wyciśnięte + skórki z nich, do tego litr wody i się to gotowało (chyba jakieś 20-30minut). W przepisie było jeszcze 500g cukru, ale ja dałam po przestygnięciu i przecedzeniu 500g miodu. Przelałam do butelek i 2tygodnie może w lodówce ponoć stać.
    Brzmi super do herbatki :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Rozalia ma dziś 4 miesiące 💕

werni, Kalija, Applejoy, kayama, E_linka2, Anhydra, Camelia, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire nie na ciasta :( są jakieś ciasteczka, rurki z kremem czy gofry

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam też jadlonomie ale tam same dania obiadowe, ale na blogu ma różne desery. Zernij

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    My dziś mieliśmy 5w1 druga dawka (bezpłatnie bo po zaleceniach od neurologa :)), troszkę zabolało ale tylko kwiknęła. Waży 7415. Po szczepionce dużo śpi, reszta ok. W połowie stycznia rotawirusy a podobno w hurtowniach nie ma Rotarixa, dali mi receptę i mam sobie szukać :-/

Kayama, szukaj Rotarixa i nie daj sobie czasem wcisnac Rotateq. Moja kolezanka dala sie przekonac pediatrze, ze to bez roznicy, a to wcale nie jest prawda.
    Rotateq wykazuje skuteczność wobec 5 najczęstszych rotawirudow, a Rotarix ponoc az wobec 9.
    Różnią się tez typem rotawirusa, w przypadku Rotarixu to wirus ludzki, a w Rotatequ ludzko-bydlęcy😳

Jestem ciekawa ile moja Kluska waży, ostatnio duzo fika i przybiera wolniej, ale obstawiam, że 7 kg przekroczyła. Mam nadzieję, ze dobrze zniesie dzisiejsze pneumo, bo gdzieś czytalam, ze druga dawka jest gorszej przyswajana niż pierwsza

Kalija, kayama lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście już po sesjach świątecznych? U mnie w domu robi się dość świątecznie i postanowiłam Małej pstryknąć kilka zdjęć.
    Muszę lustrzankę oddać do czyszczenia bo nie umiem obrabiać zdjęć na telefonie.
    Mała tak się zmęczyła pozowaniem, że poszła spać 😁

/tu były zdjęcia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:47

Frida91, Pierniczkowa, Chimera, Applejoy, kayama, werni, baileys, trzydziecha, redken, Anhydra, Camelia, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1529 1530 1531 1532 1533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ