Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawno nie pisałam bo mamy takie ujowe dni że mam ochotę skoczyć z mostu 😣 Generalnie mamy chyba regres wszystkiego...
Co do Świąt to całe szczęście spotkania nie są u nas, bo sprzątać nie zamierzam (też myślałam nad panią Walą do sprzątania ale już na wolny termin za późno 😕) ale niestety wigilia jest składkowa 😣. Patrząc na ostatnie dni biegłam dzisiaj zamówić jedzenie do lokalnej knajpki (tylko do dzisiaj przyjmowali zamówienia 😆). Także my też już na święta jesteśmy gotowi 😆 No prawie, bo jeszcze tylko gdzieś na tym syfie choinkę muszę postawić. Tylko nie wiem czy będę miała kiedy bombki ma niej zawiesić 🙈🙉 -
Kalija wrote:Nie mogę się oprzeć 😁 mój mały lisek🥰
Wiem, że była mowa o kradzieży zdjęć, nie wydaje mi się jednak by ktoś chciał przekopywać fora w sytuacji, gdy na insta matki wrzucają ogrom pięknych fotek swoich i dzieci. Tym bardziej, że my tu wrzucamy zdjęcia pociech naprawdę sporadycznie i zazwyczaj szybko je kasujemy.
A tak na marginesie, cieszę się, że nasz watek omijają dramy, awantury i oszustki , nie śledzę innych , ale z tego co piszecie to bywa z tym różnie 🙄
Edit
Kayama choinka jest niestety sztuczna, ale wygląda jak prawdziwa - była warta swojej ceny☺️
Też taki pulchniutki jak mojaJa się staram nie dać zwariować z tymi zdjęciami, podobno co raz się wrzuci do sieci to już tam zostanie, nawet jak się wykasuje. Trzeba by najlepiej w ogóle nic nie wrzucać , nie pisać, nie mieć konta na fb
Wtedy jest bezpiecznie. Znam zresztą takich ludzi, którzy świadomie nie istnieją w necie, ale czy warto..?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 13:43
-
My dziś mieliśmy 5w1 druga dawka (bezpłatnie bo po zaleceniach od neurologa
), troszkę zabolało ale tylko kwiknęła. Waży 7415. Po szczepionce dużo śpi, reszta ok. W połowie stycznia rotawirusy a podobno w hurtowniach nie ma Rotarixa, dali mi receptę i mam sobie szukać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 23:49
-
Maly po tygodniu budzenia się co godz dzis dal pospac. Obudzil sie po polnocy i teraz o 5.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 05:02
Kalija lubi tę wiadomość
-
Nie chcę zapeszać, ale i u nas regres snu chyba przeszedł... Moje dziecię spi już 8 godz. Matka się odciąga, bo ją rozsadza. 😁
Jak macie jakiś fajny przepis na ciasto wegańskie bez orzechów, kakao, miodu i cytrusów to z chęcią przyjmę. Szukam czym się będę zapychać na święta. 😁😁werni lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
kayama wrote:Też taki pulchniutki jak moja
Ja się staram nie dać zwariować z tymi zdjęciami, podobno co raz się wrzuci do sieci to już tam zostanie, nawet jak się wykasuje. Trzeba by najlepiej w ogóle nic nie wrzucać , nie pisać, nie mieć konta na fb
Wtedy jest bezpiecznie. Znam zresztą takich ludzi, którzy świadomie nie istnieją w necie, ale czy warto..?
Proszę skasuj zdjęcie z cytatu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 08:12
-
My też po zaleceniach neurologa szczepiliśmy 5w1 w ramach NFZ 🙂 Drugą dawkę musieliśmy opóźnić o miesiąc bo fundusz nie dostarczył szczepionek 😣
Rota już mamy zakończonego. Był problem z ta szczepionką ale jakoś się udało znaleźć. Sprawdź sobie na ktomalek.kayama lubi tę wiadomość
-
Vampire, ciężki przypadek z tym ciastem 😆 wiem bo sama szukałam 😉
Zamawiałam sobie ciasta w wegańskiej cukierni ale i tak miałam ogromny problem żeby tam coś wybrać, bo w większości ciast są orzechy albo kakao 😣
A miodu dlaczego nie możesz? Chociaż w tych wegańskich ciastach to i tak ksylitolu używają głównie.Vampire lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Robiłam w lidlomixie. 300g imbiru rozdrobnione, 500g niewoskowanych cytryn wyciśnięte + skórki z nich, do tego litr wody i się to gotowało (chyba jakieś 20-30minut). W przepisie było jeszcze 500g cukru, ale ja dałam po przestygnięciu i przecedzeniu 500g miodu. Przelałam do butelek i 2tygodnie może w lodówce ponoć stać.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnykayama wrote:My dziś mieliśmy 5w1 druga dawka (bezpłatnie bo po zaleceniach od neurologa
), troszkę zabolało ale tylko kwiknęła. Waży 7415. Po szczepionce dużo śpi, reszta ok. W połowie stycznia rotawirusy a podobno w hurtowniach nie ma Rotarixa, dali mi receptę i mam sobie szukać
Kayama, szukaj Rotarixa i nie daj sobie czasem wcisnac Rotateq. Moja kolezanka dala sie przekonac pediatrze, ze to bez roznicy, a to wcale nie jest prawda.
Rotateq wykazuje skuteczność wobec 5 najczęstszych rotawirudow, a Rotarix ponoc az wobec 9.
Różnią się tez typem rotawirusa, w przypadku Rotarixu to wirus ludzki, a w Rotatequ ludzko-bydlęcy😳
Jestem ciekawa ile moja Kluska waży, ostatnio duzo fika i przybiera wolniej, ale obstawiam, że 7 kg przekroczyła. Mam nadzieję, ze dobrze zniesie dzisiejsze pneumo, bo gdzieś czytalam, ze druga dawka jest gorszej przyswajana niż pierwszaKalija, kayama lubią tę wiadomość
-
Jesteście już po sesjach świątecznych? U mnie w domu robi się dość świątecznie i postanowiłam Małej pstryknąć kilka zdjęć.
Muszę lustrzankę oddać do czyszczenia bo nie umiem obrabiać zdjęć na telefonie.
Mała tak się zmęczyła pozowaniem, że poszła spać 😁
/tu były zdjęcia/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:47
Frida91, Pierniczkowa, Chimera, Applejoy, kayama, werni, baileys, trzydziecha, redken, Anhydra, Camelia, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość