X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija u nas narazie tydzien mija jak tak maly sie budzi.

Ja to chyba zamowie wizyte w domu fizjo. Ale to pod koniec miesiąca lub po nowym roku.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Drzewko ja odpieluchowalam Anielka wg metody z podręcznika "Mamo chce kupę". Bo też nam róznie szło, a ja jeszcze raz robiłam tak raz siak i sama się gubiłam. Kupiłam książkę i robiłam krok po kroku jak mówi autorka, po tyg niemal odpieluchowana, po trzech nie było wpadek
    Dodam że mimo iż chodziła już bez pieluszki jak kupiłam książkę toi tak wykonałam od początku polecenia

Dzięki zerknę na te książkę. My dziś odpuściliśmy i założyliśmy od rana pampersa. Próbowaliśmy 1,5 tygodnia i nawet raz nie zawołał. Stwierdziliśmy, ze to chyba jeszcze nie ten moment. Przesadziła tez o tym wczorajsza sytuacja. Byłam z nimi sama i włączyłam Julkowi bajkę bo musiałam nakarmić Kazika itp. Pytałam czy chce siusiu, nie chciał. Nie chciał tez usiąść na podkładzie bo mu się nie chce siku. Bajka się kończy, podchodzę do niego o on siedzi zasikany, kanapa zasilana. No i niestety walnelam mu pełne rozgoryczenia i obwiniania kazanie :(. Kaca miałam przez cały wieczór o to. Nie chce stosować siłowych rozwiązań wiec podejdziemy do tematu za jakoś czas. Może ta książka okaże się pomocna.

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dzięki zerknę na te książkę. My dziś odpuściliśmy i założyliśmy od rana pampersa. Próbowaliśmy 1,5 tygodnia i nawet raz nie zawołał. Stwierdziliśmy, ze to chyba jeszcze nie ten moment. Przesadziła tez o tym wczorajsza sytuacja. Byłam z nimi sama i włączyłam Julkowi bajkę bo musiałam nakarmić Kazika itp. Pytałam czy chce siusiu, nie chciał. Nie chciał tez usiąść na podkładzie bo mu się nie chce siku. Bajka się kończy, podchodzę do niego o on siedzi zasikany, kanapa zasilana. No i niestety walnelam mu pełne rozgoryczenia i obwiniania kazanie :(. Kaca miałam przez cały wieczór o to. Nie chce stosować siłowych rozwiązań wiec podejdziemy do tematu za jakoś czas. Może ta książka okaże się pomocna.
    Poczytaj,warto. Np tam zalecają nie pytać czy dziecko chce siku bo zazwyczaj powie że nie a i tak się zsika ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I radzę ci na razie założyć pampersa, tam nawet tak w książce radzą, zrobić reset, przeczytac do końca książkę, ułożyć sobie w głowie i dopiero zacząć krok po kroku :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, Domi, jak lekarz odsyła do innego lekarza wykonać zabieg to wg mnie nie jest specjalistą w temacie i absolutnie nie naciskałabym by ten zabieg wykonał osobiście.
    Lekarka u której byłam wczoraj mówiła , że często wykonuje poprawki po innych doktorach, strach się bać do jakich tłuków chodzimy i to za grube pieniądze często 😠
    Chimera, skąd jesteś? Może napiszesz na fb do Donaty Oziemczuk (byłam wczoraj u niej) czy poleci kogoś z Twojej okolicy? To fajna babeczka , myślę, że może Ci pomóc.
    Ja to chyba za polecenie jej powinnam wysłać kwiaty Domi☺️

Przy okazji coś Wam wrzucę, może sprawdźcie pozycję jezyczka u Waszych maluszków podczas snu

172769ef9e2e.jpg

werni, Camelia lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak maly bedzie spal to zobacze jak lezy jego język. Maly wkoncu wyzej podnosi glowke lezac na brzuszku :)

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma na podniebieniu :)

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się oprzeć 😁 mój mały lisek 🥰

/zdjecie/

Wiem, że była mowa o kradzieży zdjęć, nie wydaje mi się jednak by ktoś chciał przekopywać fora w sytuacji, gdy na insta matki wrzucają ogrom pięknych fotek swoich i dzieci. Tym bardziej, że my tu wrzucamy zdjęcia pociech naprawdę sporadycznie i zazwyczaj szybko je kasujemy.

A tak na marginesie, cieszę się, że nasz watek omijają dramy, awantury i oszustki , nie śledzę innych , ale z tego co piszecie to bywa z tym różnie 🙄

Edit
    Kayama choinka jest niestety sztuczna, ale wygląda jak prawdziwa - była warta swojej ceny☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 07:52

Chimera, baileys, Frida91, Domi_tur, Vampire, Pierniczkowa, werni, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, E_linka2, Camelia, kayama, Myszk@ lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku jakie macie przeboje z tymi wędzidełkami - u nas to poszło tak gładko i szybko, że już dawno o tym zapomniałam. Jedna wizyta u laryngologa, zabieg i potem jedna kontrola. Wszystko za darmoszkę na NFZ w przeciągu 3 tygodni. Masażu po nie robiłam, bo Maja się darła i odpuściłam po jednym dniu, ale chyba to nie zaszkodziło, bo do chwili obecnej ciągnie cycka aż miło, nie gryzie, dużo gada i buźkę trzyma pięknie zamkniętą 🙂 Myślę, że u nas wyszło tak dobrze, bo zrobiliśmy zabieg bardzo wcześnie, jak Bąbel miał ledwo 5 tygodni.

Podziwiam za takie skomplikowane wypieki świąteczne - ja nie przygotowuję nic, bo wyjeżdżamy na całe święta 200 km do jednej i drugiej rodziny i to by nie miało sensu. W domku sprzątać też nie muszę, bo wzięliśmy panią do sprzątania 😉 Uznaliśmy z mężem, że będzie rozsądniej jeśli ja popracuję w czasie, w którym miałabym myć okna czy podłogi, domowy budżet lepiej na tym skorzysta. Choinkę ubraliśmy już na Mikołajki, mamy też różne ozdoby, poduchy, czerwone obrusy, więc klimacik X-masowy jest 😊🎄 No i zamówiliśmy w końcu pralko-suszarkę, taki prezent dla nas od nas na Święta, bo przy Majce już się nie dało żyć bez takiego sprzętu.

Zaliczyliśmy też ostatnio regres snu 4-go miesiąca, ale szczęśliwie dla mojej psychiki trwał tylko 4 dni. Polegał na tym, że Majcia przestała zupełnie spać w dzień, a na noc usypiała dopiero ok. 22-23. Jak już zasnęła, to spała tak jak zawsze czyli ciągiem do 8 z jedną pobudką na cycka. Niemniej miałam już dość tych bezdrzemkowych dni🤪 Wróciła na dobre tory w ostatni weekend i aktualnie ma z powrotem 3 drzemorki o 10, 13 i 17, a noce przesypia 21-8 z jednym około godzinnym cycowaniem 3-4. Ja ostatnio zaczęłam szanować bardziej swoje zdrowie i nie pracuję już po nocach, tylko zasypiam ok. 24, więc przy takiej rutynie Młodej jestem naprawdę nieźle wyspana🙃

Maja jeszcze nie umie się przewracać, chyba że z brzucha na plecy przez powolne przeniesienie ciężaru ciała, czyli tak niezbyt prawidłowo. Póki co nie panikuję, bo ma jeszcze czas, nie skończyła nawet 4 miesięcy. Chodzimy wciąż do fizjo, szyja już wyciągnięta, braki rozluźnione, asymetrii brak, walczymy tylko nadal ze wzmocnieniem brzuszka.

Jutro idziemy na drugie pneumokoki Prevenar 13 i kończymy szczepienia na ten rok. Jestem mega zadowolona, że się wyrobimy ze wszystkim po 2 dawki zanim Młoda skończy 4 miesiące. Po Nowym Roku chcę zacząć meningokoki, bo na Majówkę planujemy dłuższy wyjazd i lepiej, żeby to tego czasu była zaszczepiona. Jutro pogadam z pediatra kiedy radzi podać pierwsze Bexsero.

A Wy szczepiłyście już meningo? Jak dzieciaki zniosły? To ponoć najmniej przyjemna ze wszystkich szczepionek.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija ale słodkie foty! Skąd ten pajacyk?

A my właśnie po szczepieniu. Nie było źle. Mała waży 5800g ;)

Domi_tur, Kalija, Vampire, werni, Applejoy lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija ja przyjmuję tylko alko i słodycze 😂
    Czujna matka jesteś, kwiaty należą się Tobie ❤️

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja też słabo się przekręca, udało jej się kilka razy z brzucha na plecy i kilka razy z pleców na brzuch. Ale raczej przekręca się tylko na boki albo kręci się jak wskazówka zegara :) dopiero teraz zaczyna być bardziej aktywna w dzień, a nie jak wczesniej co chwilę zmęczona i trzeba było ją usypiac

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pajacyk jest z Tesco, był w dwupaku.

Baileys, chyba przywołałam Cię myślami.. Cieszę się, że u Was niezmiennie jest dobrze 😘

U nas też chyba skok się kończy. Laura dziś budziła się co 2h nie co jedną😅 A teraz uwaga uwaga śpi od godz. 12 w swoim łóżeczku! Mogłabym zrobić milion rzeczy a marnuje czas siedząc w internecie 🙈

baileys, Frida91, werni, Vampire lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno w Tesco nie byłam. Szkoda ze daleko mam do niego.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera tulę 😘...

Chimera lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy daleko do Tesco. Wszędzie ostatnio je likwidują :/

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    My też mamy daleko do Tesco. Wszędzie ostatnio je likwidują :/

No ja kupiłam podczas wyprzedaży z okazji likwidacji sklepu właśnie

Frida91, werni lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szkoda ze likwidują te sklepy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:19

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam zakwas na barszcz niech sobie dojrzewa. W niedziele sałatka i schab z konfiturą z cebuli. W poniedziałek barszcz uszka , śledzie i we wtorek sernik kokosowy i smażony łosoś i finito. Dzięki Bogu za thermomixa przynajmniej nie muszę stać i pilnować.

Chimera lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ