X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chodzimy do fizjo. Janek ma asymetrie lekka... Nie przekrecal sie AN brzuch przez prawa strone. Ale dziś już ładnie szło. Jeszcze tylko lekkie napięcie w prawym barku i będzie Oki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:40

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Kilka z Was wspominalo o malinowej chmurce - wygląda bajecznie na zdjeciach 😍 mogę jakiś sprawdzony przepis? :)

https://www.mojewypieki.com/przepis/malinowa-chmurka

menka2 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza neurologopeda tłumaczyła to tak, że w latach 70-80 wędzidełka noworodkom podcinano hurtowo w szpitalach, nikt nie pytał rodziców o pozwolenie ani nie mówiło się, że dziecko miało problem. Stąd też nasze matki mają prawo się dziwić, jak kobieta może mieć problem z karmieniem czy też dziecko ze ssaniem. Potem w latach 90 weszła "moda" na mm, jak dziecko nie ssało to wjeżdżała butla, a jak wiadomo do ssania butelki nie potrzeba Herkulesa :) i dopiero w wieku szkolnym sepleniące dzieci trafiały do logopedy. Albo i nie trafiały, bo rodzice twierdzili "taka dziecka uroda". No a teraz matki są mądrzejsze od lekarzy to diagnozują się same 😂

Kalija cieszę się, że jesteście po zabiegu. Wkurza mnie tylko fakt, że szukałaś pomocy z sutkami u tylu lekarzy i nikt nie wpadł na pomysł skontrolowania wędzidełka u dziecka...

Swoją drogą, jak wspomniała Anhydra na Fb, niby tylko 10% niemowlaków ma krótkie wędzidełka a jednak po naszych dzieciach widać jaka jest skala problemu.

Chimera kciuki za jutro, melduj nam jak sytuacja❤️

A my dziś po szczepieniu, Szymi waży 7400 więc jednak ładnie nadrobił. W ogóle zrobił się z niego taki śmieszek, że aż miło 😍 Obroty wykonuje jak mu się chce, wciąż walczy ze stopami. Dostaliśmy dziś od pediatry skierowanie do logopedy na NFZ żeby trochę poćwiczyć domykanie buzi. Wędzidełko niestety trochę mu w tym przeszkadzało i się chłopak przyzwyczaił do uchylonej buzi. 30.12 jeszcze laryngolog żeby sprawdził czy nie mamy jakiegoś przerosnietego migdała i może nowy rok zaczniemy wiedząc już wszystko co nas nurtowało😂

Chimera, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:20

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, mocne kciuki za jutrzejszy zabieg ✊🏻✊🏻

Dziewczyny, chyba jednak zmieniam panią walewska na malinowa chmurkę 😍. Zrobię tez ten sernik z rosa. Zastanawiam się tylko czy te ciasta można mrozić?? Bo bym zostawiła po kawałku na wizytę teściów. Będę mieć mało czasu w drugi dzień świat.

Chimera lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Chimera, mocne kciuki za jutrzejszy zabieg ✊🏻✊🏻

Dziewczyny, chyba jednak zmieniam panią walewska na malinowa chmurkę 😍. Zrobię tez ten sernik z rosa. Zastanawiam się tylko czy te ciasta można mrozić?? Bo bym zostawiła po kawałku na wizytę teściów. Będę mieć mało czasu w drugi dzień świat.

Sernik można, chmurki nie polecam mrozić z uwagi na bezę i galaretkę (bardziej z uwagi na bezę).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 21:47

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:20

• kayama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Mąż mówił, że jak będzie dziecko, to będzie choinka. No i jest, pierwsza od 8 lat:

c35efcb6aef0.jpg

Ale piękna, jak z pocztówki !:) Prawdziwa? My będziemy ubierać w weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 22:16

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z dziećmi u pediatry.Starszy czwarty tydzień pokasłuje i ma katar.Młody się zaraził i miał chore gardło w sobote skończył leki.Obaj mają chore gardło w ten sam sposób i starszemu rzuciło się delikatnie na ucho.Dostał kropelki.Młody już bez leków.
    Muszę się pochwalić Adaś waży 7800 i ma 66cm.Podwoił swoją wagę urodzeniową.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dolne jedynki są tuż,tuż.

wiki2, Camelia lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:19

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny, z góry sory, ale w tym poście może być dużo inwektyw...bo ja już kurwa nie mogę!!!!

Właśnie wróciliśmy ze szpitala. Jestem tak mega wkurwiona, że siedzę na podłodze i becze. Znowu nic. "Pani doktor" obejrzała Robusia i stwierdziła "z czym pani przychodzi? Ja tu nie widzę żadnego krótkiego wędzidełka, jak doktor Widziszewska uważa że jest do podcięcia, to niech sama tnie"🤦🤦🤦 Lekarka będzie dopiero po nowym roku, więc mamy wtedy dzwonić. Nie zapisali nas na nowy termin i znów stoimy w miejscu. Minęły 2miesiące, a my się dalej bujamy 😔
    To jest kurwa jakaś kpina. Sami nie wiedzą co chcą robić. Nie dziwię Ci się. Chyba bym zrobiła tam gówno burze.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Byliśmy z dziećmi u pediatry.Starszy czwarty tydzień pokasłuje i ma katar.Młody się zaraził i miał chore gardło w sobote skończył leki.Obaj mają chore gardło w ten sam sposób i starszemu rzuciło się delikatnie na ucho.Dostał kropelki.Młody już bez leków.
    Muszę się pochwalić Adaś waży 7800 i ma 66cm.Podwoił swoją wagę urodzeniową.
    U nas to samo, zapalenie gardła bylo

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zombie. Na dodatek ciężko mi zasnąć.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny, z góry sory, ale w tym poście może być dużo inwektyw...bo ja już kurwa nie mogę!!!!

Właśnie wróciliśmy ze szpitala. Jestem tak mega wkurwiona, że siedzę na podłodze i becze. Znowu nic. "Pani doktor" obejrzała Robusia i stwierdziła "z czym pani przychodzi? Ja tu nie widzę żadnego krótkiego wędzidełka, jak doktor Widziszewska uważa że jest do podcięcia, to niech sama tnie"🤦🤦🤦 Lekarka będzie dopiero po nowym roku, więc mamy wtedy dzwonić. Nie zapisali nas na nowy termin i znów stoimy w miejscu. Minęły 2miesiące, a my się dalej bujamy 😔

😳😳😳

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera współczuję :/ wedzidełko choć bagatelizowany to trudny temat dla lekarzy co widać chociażby u nas w wątku.

Nie ma opcji by poszukać specjalisty prywatnie na własną rękę?

Werni, hehe, zombi to moja codzienność odkąd Mała budzi się co godzinę czyli od miesiąca 😅 mi pięknie ciśnienie podnosi mąż zazwyczaj 🙃

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:19

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, może musicie poszukać kogoś kto Wam prywatnie ten zabieg wykona.
    Ja to bym do niej od razu dzwoniła, że jak taka mądra i wysłała do szpitala dziecko to niech teraz ogarnia ten zabieg 🙄 No ale ja w takich sytuacjach robię się wredna i jadę po bandzie 😂

Mnie dziś o 7:45 zaskoczył telefon. Nie powiem, że obudził bo Sajmon od 4 budził się co jakieś 20 minut na chujwieco, bo ani jeść, ani kupa, ani nic. Znowu pediatra z luxmedu. Byliśmy u niej dwa razy, fajna babka ale znowu zaczęła pierniczyć coś o tym jaki ma pomysł na brzuszek Szymka. Nie kumam babki bo od dwóch miesięcy nie byliśmy u niej i nawet nie spytała jak sytuacja, tylko że siedzimy jej ciągle w głowie 🤦‍♀️ Uprzejmie podziękowałam za zainteresowanie, ale teraz na tapecie jest logopeda i laryngolog a brzuszek lepiej sobie radzi odkąd Szymi próbuje rzeczy innych niż mleko... Jakaś naburmuszona się rozłączyła, małż twierdzi że ta babka jest z jakiejś sekty i dlatego tak wydzwania😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój umówił rehabilitację na poniedziałek :D więc będę ćwiczyć z Młoda między uszkami a karpiem :) zabić to mało

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, brak słów 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ