X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chodzimy do fizjo. Janek ma asymetrie lekka... Nie przekrecal sie AN brzuch przez prawa strone. Ale dziś już ładnie szło. Jeszcze tylko lekkie napięcie w prawym barku i będzie Oki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:40

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Kilka z Was wspominalo o malinowej chmurce - wygląda bajecznie na zdjeciach 😍 mogę jakiś sprawdzony przepis? :)

https://www.mojewypieki.com/przepis/malinowa-chmurka

menka2 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza neurologopeda tłumaczyła to tak, że w latach 70-80 wędzidełka noworodkom podcinano hurtowo w szpitalach, nikt nie pytał rodziców o pozwolenie ani nie mówiło się, że dziecko miało problem. Stąd też nasze matki mają prawo się dziwić, jak kobieta może mieć problem z karmieniem czy też dziecko ze ssaniem. Potem w latach 90 weszła "moda" na mm, jak dziecko nie ssało to wjeżdżała butla, a jak wiadomo do ssania butelki nie potrzeba Herkulesa :) i dopiero w wieku szkolnym sepleniące dzieci trafiały do logopedy. Albo i nie trafiały, bo rodzice twierdzili "taka dziecka uroda". No a teraz matki są mądrzejsze od lekarzy to diagnozują się same 😂

Kalija cieszę się, że jesteście po zabiegu. Wkurza mnie tylko fakt, że szukałaś pomocy z sutkami u tylu lekarzy i nikt nie wpadł na pomysł skontrolowania wędzidełka u dziecka...

Swoją drogą, jak wspomniała Anhydra na Fb, niby tylko 10% niemowlaków ma krótkie wędzidełka a jednak po naszych dzieciach widać jaka jest skala problemu.

Chimera kciuki za jutro, melduj nam jak sytuacja❤️

A my dziś po szczepieniu, Szymi waży 7400 więc jednak ładnie nadrobił. W ogóle zrobił się z niego taki śmieszek, że aż miło 😍 Obroty wykonuje jak mu się chce, wciąż walczy ze stopami. Dostaliśmy dziś od pediatry skierowanie do logopedy na NFZ żeby trochę poćwiczyć domykanie buzi. Wędzidełko niestety trochę mu w tym przeszkadzało i się chłopak przyzwyczaił do uchylonej buzi. 30.12 jeszcze laryngolog żeby sprawdził czy nie mamy jakiegoś przerosnietego migdała i może nowy rok zaczniemy wiedząc już wszystko co nas nurtowało😂

Chimera, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:20

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, mocne kciuki za jutrzejszy zabieg ✊🏻✊🏻

Dziewczyny, chyba jednak zmieniam panią walewska na malinowa chmurkę 😍. Zrobię tez ten sernik z rosa. Zastanawiam się tylko czy te ciasta można mrozić?? Bo bym zostawiła po kawałku na wizytę teściów. Będę mieć mało czasu w drugi dzień świat.

Chimera lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Chimera, mocne kciuki za jutrzejszy zabieg ✊🏻✊🏻

Dziewczyny, chyba jednak zmieniam panią walewska na malinowa chmurkę 😍. Zrobię tez ten sernik z rosa. Zastanawiam się tylko czy te ciasta można mrozić?? Bo bym zostawiła po kawałku na wizytę teściów. Będę mieć mało czasu w drugi dzień świat.

Sernik można, chmurki nie polecam mrozić z uwagi na bezę i galaretkę (bardziej z uwagi na bezę).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 21:47

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:20

• kayama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Mąż mówił, że jak będzie dziecko, to będzie choinka. No i jest, pierwsza od 8 lat:

c35efcb6aef0.jpg

Ale piękna, jak z pocztówki !:) Prawdziwa? My będziemy ubierać w weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 22:16

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z dziećmi u pediatry.Starszy czwarty tydzień pokasłuje i ma katar.Młody się zaraził i miał chore gardło w sobote skończył leki.Obaj mają chore gardło w ten sam sposób i starszemu rzuciło się delikatnie na ucho.Dostał kropelki.Młody już bez leków.
    Muszę się pochwalić Adaś waży 7800 i ma 66cm.Podwoił swoją wagę urodzeniową.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dolne jedynki są tuż,tuż.

wiki2, Camelia lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:19

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny, z góry sory, ale w tym poście może być dużo inwektyw...bo ja już kurwa nie mogę!!!!

Właśnie wróciliśmy ze szpitala. Jestem tak mega wkurwiona, że siedzę na podłodze i becze. Znowu nic. "Pani doktor" obejrzała Robusia i stwierdziła "z czym pani przychodzi? Ja tu nie widzę żadnego krótkiego wędzidełka, jak doktor Widziszewska uważa że jest do podcięcia, to niech sama tnie"🤦🤦🤦 Lekarka będzie dopiero po nowym roku, więc mamy wtedy dzwonić. Nie zapisali nas na nowy termin i znów stoimy w miejscu. Minęły 2miesiące, a my się dalej bujamy 😔
    To jest kurwa jakaś kpina. Sami nie wiedzą co chcą robić. Nie dziwię Ci się. Chyba bym zrobiła tam gówno burze.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Byliśmy z dziećmi u pediatry.Starszy czwarty tydzień pokasłuje i ma katar.Młody się zaraził i miał chore gardło w sobote skończył leki.Obaj mają chore gardło w ten sam sposób i starszemu rzuciło się delikatnie na ucho.Dostał kropelki.Młody już bez leków.
    Muszę się pochwalić Adaś waży 7800 i ma 66cm.Podwoił swoją wagę urodzeniową.
    U nas to samo, zapalenie gardła bylo

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zombie. Na dodatek ciężko mi zasnąć.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny, z góry sory, ale w tym poście może być dużo inwektyw...bo ja już kurwa nie mogę!!!!

Właśnie wróciliśmy ze szpitala. Jestem tak mega wkurwiona, że siedzę na podłodze i becze. Znowu nic. "Pani doktor" obejrzała Robusia i stwierdziła "z czym pani przychodzi? Ja tu nie widzę żadnego krótkiego wędzidełka, jak doktor Widziszewska uważa że jest do podcięcia, to niech sama tnie"🤦🤦🤦 Lekarka będzie dopiero po nowym roku, więc mamy wtedy dzwonić. Nie zapisali nas na nowy termin i znów stoimy w miejscu. Minęły 2miesiące, a my się dalej bujamy 😔

😳😳😳

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera współczuję :/ wedzidełko choć bagatelizowany to trudny temat dla lekarzy co widać chociażby u nas w wątku.

Nie ma opcji by poszukać specjalisty prywatnie na własną rękę?

Werni, hehe, zombi to moja codzienność odkąd Mała budzi się co godzinę czyli od miesiąca 😅 mi pięknie ciśnienie podnosi mąż zazwyczaj 🙃

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:19

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, może musicie poszukać kogoś kto Wam prywatnie ten zabieg wykona.
    Ja to bym do niej od razu dzwoniła, że jak taka mądra i wysłała do szpitala dziecko to niech teraz ogarnia ten zabieg 🙄 No ale ja w takich sytuacjach robię się wredna i jadę po bandzie 😂

Mnie dziś o 7:45 zaskoczył telefon. Nie powiem, że obudził bo Sajmon od 4 budził się co jakieś 20 minut na chujwieco, bo ani jeść, ani kupa, ani nic. Znowu pediatra z luxmedu. Byliśmy u niej dwa razy, fajna babka ale znowu zaczęła pierniczyć coś o tym jaki ma pomysł na brzuszek Szymka. Nie kumam babki bo od dwóch miesięcy nie byliśmy u niej i nawet nie spytała jak sytuacja, tylko że siedzimy jej ciągle w głowie 🤦‍♀️ Uprzejmie podziękowałam za zainteresowanie, ale teraz na tapecie jest logopeda i laryngolog a brzuszek lepiej sobie radzi odkąd Szymi próbuje rzeczy innych niż mleko... Jakaś naburmuszona się rozłączyła, małż twierdzi że ta babka jest z jakiejś sekty i dlatego tak wydzwania😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój umówił rehabilitację na poniedziałek :D więc będę ćwiczyć z Młoda między uszkami a karpiem :) zabić to mało

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, brak słów 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ