X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż Ci Chińczycy nie wymyślą :) widzialyscie ten uchwyt do karmienia? 😁

https://h5.pl.aliexpress.com/item/33032575648.html?spm=a2g0n.seo-amp-detail.wi%C4%99cejdopolubienia.33032575648

Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    O jaa już za tydzień święta! Kiedy ten rok zleciał??
    Jak tam wasze plany na sylwestra? :P Biała sala? :D

Ja dziś oblukalam choinki ;) Kupujemy świerk niebieski, piękny jest :) Tylko mały bo większy się nie zmieści. Na Sylwka idziemy do mojej siostry, będą dzieciaki i trochę znajomych. Wike położe na piętrze w koszu Mojżesza i będzie mam nadzieję spala.
    Cieszę się na te święta jak nigdy :))

Frida91 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę! Ze tyle potraficie piec, zrobić, ogarnąć. Ja nie mam mocy. Jestem zbyt zmęczona, niedospana. Nawet pierniczków mi się nie chce robić, chociaż Co roku robiłam. W zeszłym roku zrobiłam śliwki w czekoladzie, wersja z gorzką, biała i mleczna, pyszne były. A w tym roku nic mi się nie chce.... Zrobię część zakupów wigilijnych i ciasteczka z masła orzechowego. Rodzina rozumie i nie obciazali mnie żadnymi wypiekami czy gotowaniem ;) Ale mi danej jakoś z tym trochę źle.
    Porządków jeszcze nie zaczęłam. Okien na pewno nie będę myć, też nie rozumiem tego szału mycia okien na każde święta :)
    Dużo czasu poświęcam małej, bo to niesamowite jak szybko się zmienia, "dorasta", szkoda mi tego czasu "marnować" na gotowanie czy sprzątanie. Co kawałek czymś nas zaskakuje, ostatnio wymyśliła sobie zabawę ślina, robi głośno bańki ze śliny i gulgocze :D Uważnie się nam przygląda, takimi mądrym oczkami ;) , dotyka mojej twarzy rączkami, śmieje się do odbicia w lusterku w głos, tuli zabawki, przygląda się kolorowym skarpetkom na nogach i w ogóle zaczynają ja interesować własne stopy:D. A i łapie mnie za rękę, tak celowo. No boska jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 00:08

Vampire, Agagusia, trzydziecha lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Cóż Ci Chińczycy nie wymyślą :) widzialyscie ten uchwyt do karmienia? 😁

https://h5.pl.aliexpress.com/item/33032575648.html?spm=a2g0n.seo-amp-detail.wi%C4%99cejdopolubienia.33032575648

Haha to niezłe jest ;) Uwalnia ręce, ja jak karmię to często przeglądam internet, dzwonię, czy wysyłam smsy, szukam czegoś ciekawego w tv. Wszystko jedna ręką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 02:18

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ubiore choinke z moim w czwartek na wolnym mojego. Mamy żywą z tamtego roku.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:58

• Vampire Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera i reszta, które tyle przygotowujecie - Szacunek!! U mnie podobnie jak u Domi to co roku wyglądało. Pamiętam nawet jak nie raz mój wracał z "wigilii" z chłopakami z pracy a ja jeszce w piekłam i smażyłam. 😁😁 Z moją przylepką mąż zarządził, że w tym roku kupujemy. I tak zrobiliśmy - zamówiłam w sprawdzonej garmażerce. Zresztą ja na diecie, więc i tak będę musiała sobie pudelka do rodziców przygotować. Z wigilijnego stołu to tylko barszcz i może kapusta będzie dla mnie.

Czy podnoszenie główki w tym wieku jest ok. Mój mały szaleniec od 2-3 dni podciaga główkę jakby brzuszki robiła, na boku też. 🙊 Może to to tak już robić czy całkiem mi szaleje. 😁😁 i jak spała w łóżeczku to teraz wygoniła ojca z małżeńskiego łoża i basta! 😁😁 Czuję że będzie z nią wesoło. 😂😆

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Ja umyłam 2 okna z 6 i jestem dumna z siebie tak że wszystko pęknę, bo to pierwsze mycie okien w tym roku 🙃

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie obcinania paznokci, czym to robicie bo ja już wymiękam😭 stosowałam cążki dla dzieci... 3 pary już wkurzona wyrzuciłam, potem przeszłam na nożyczki lepiej, ale nadal są zadysponowanoa. U małej nawet kótko przycięte potrafią zadrapać siebie i oczywiście mnie. Po obcięciu oczywiście piłuję - mała normalnie ma zrobiony manicure - obecnie lepszy niż mój, a i tak potrafi zadrapać. Masakra jakaś

Ja obcinam nożyczkami i wygladzam pilnikiem i też potrafi się zadrapać na twarzy :( Zadrapania smaruję różowym linomagiem. Nie znam sposobu na to, jak ktoś ma jakiś patent to chętnie poczytam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się wtrącam na wasz wątek ale muszę to napisać 😅
    PIERNICZKOWA jeśli jesteś tą osobą o której myślę to cieszę się ogromnie, że zostałaś mama ziemskiej córeczki😘

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała tez drapie ale nie siebie tylko nas, a do tego często szczypie i to mocno 🙈

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🗽

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:20

• werni Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nozyczkami obcinam

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera mnie przy karmieniu to w ogóle miętoli i ugniata rękami jak ciasto 🤣 A czasem jak mnie uszczypnie z całej siły w ramię to też aż krzyknę :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie zastanawiam skad dzieci mają tyle siły :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:58

werni lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiegoś powera :) Anielka już zdrowieje, ale siedzimy wszystkie w domu, nawet na spacer wyjść nie mogę bo obie kaszlą. Do jutra Anielka bierze leki. Ale upieklysmy pierniczki, oczywiście niezbyt pięknie wyszły bo wykrajala Anielka ale za to była przeszczęśliwa. Wkroilam do słoików jabłko i już są miękkie :):) ubraliśmy choinkę. Spakowaliśmy torby na święta, a przy dwójce to muszę tyle zabrać na półtorej tygodnia, i matko. Prezenty zamówione przez neta :) na święta nie gotuje dużo bo nasze mamy zawsze mają zastawione całe stoły. Może wezmę pierniki jak zostaną. Zrobienie rybę po grecku jak co roku. A sprzątaniem zajmuje się mój mąż ;) mamy podział ja na tyg sprzątam do stanu użyteczności, a on w piątek wieczorem już sobotę rano dokładnie mieszkanie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Chimera mnie przy karmieniu to w ogóle miętoli i ugniata rękami jak ciasto 🤣 A czasem jak mnie uszczypnie z całej siły w ramię to też aż krzyknę :P
    Jak karmię to Lusia też mnie mietoli, a z drugiej przybiega Anielka pytając czy może "dyknąć"

Frida91, Camelia lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa właśnie do mnie dotarło że Łucja kończy dzisiaj 4 miesiące :):)

kayama, Vampire, werni, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wigilia w tym roku u nas - ale jedynie co to muszę trochę posprzątać. Rodzice i szwagierka przywiozą jedzenie - my udostępniamy lokal :P nigdy nie mylam okien - teraz też będą brudne. Jakoś wcześniej też niespecjalnie gotowalam czy piekłam. U rodziców zawsze wszystko tradycyjnie i jak się przywiozlo cokolwiek innego to i tak leżało.

Ja obcinam paznokcie swoimi nozyczkami. Syn ma tendencję do drapania się - jak jest jakieś apogeum to na noc zakładam niedrapki.

Co do dźwignią glowy - wczoraj był u nas fizjo i pytałam o to, bo Danusia bardzo dźwiga głowę. To jest ok. Wręcz Jozia musimy nad tym popracować - żeby lepiej trzymał głowę. Ale generalnie u moich dzieci wszystko ok. Zero. A symetrii, u Jozia tylko kosmetyka związana z leżeniem na brzuchu, u Danusi nauka obrotów na prawą stronę (lewa dobrze opanowana). Cieszę się, bo u bliźniaków różnie bywa a te moje są zdrowe.
    Moja Danusia odkryła, że leżenie na brzuszku jest super. Nie da się jej położyć na plecach - od razu się próbuje przekręcić. Niewiele jej brakuje żeby robiła to sama. Najgorsze to, że jak tak leży to jej się ulewa strasznie (twarozkiem) - ale nie da się przekonać, żeby odpocząć na plecach. Trudno - trzeba przetrwać, choć jest ciężko bo widać jak się złości jak coś jest nie po jej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 13:29

Vampire lubi tę wiadomość

‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ