X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Chimera, of kors, tak naprawdę jestem grubym łysym dziadem z wąsem, któremu płacą za polecanie śpiworków, ciuchów i podróbek bujaczkow-Za te płaci mi pewien chińczyk Kung Ciang Ciong. :)
    Kurła wiedziałam!!!🤪

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa już za tydzień święta! Kiedy ten rok zleciał??
    Jak tam wasze plany na sylwestra? :P Biała sala? :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, też chyba odpuszczę pierniczki 😔 2 lata temu pieklam, skończyłam pięć wszystkie co sobie zaplanowała i w nocy mi wody odeszły, w zeszłym roku jeszcze upieklam ale chyba 2 albo 3 rodzaje, w tym roku chciałam jedna porcję dla starszej ale chyba nie dam rady 🙈

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🚪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:17

Frida91, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szczególnie te na kp, śmierdząca sprawa. Czy Waszym dzieciom zmieniła się ostatnio jakoś zawartość pieluszek? Nasz je cały czas to samo moje mleko a ostatnio kupki zrobiły się mocno zapachowe, w kolorze ciemnego karmelu i polplynnej konsystencji, taki glut trochę. Oglądałam kupki u hafii i coś podobnego widziałam ale nie wiem czy to dorasta mi dziec i jego układ pokarmowy czy powinnam się niepokoić?

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczki pierniczkowej wyszły dzisiaj w nocy bokiem. Zawiesiłam wczoraj na choince moje dzieła o 3 w nocy mój mi pisze że mnie zamorduje. Dziady namiekly i po koleji spadały na ziemię. Mała się obudziła i za kare od 3 ja z nią spałam. To znaczy nie spałam bo radośnie ogłosiła początek dnia. Usnęła dopiero teraz, po wielkich bojach. Także tego , nie wieszacie pierniczków jeżeli macie nawilżacz powietrza :D

Dzisiaj 5 miesięcy, i powoli rozpaczam że tak szybko to leci. Ani się 9bejrze i będę musiała wracać do roboty. Chyba że się uda zaciążyć :) mój już przebąkuje że od nowego roku idzie do innej pracy żeby było nas stać podejść do drugiej procedury bez wyrzeczeń. Im bardziej w las tym jest lepiej. Sam z siebie wszystko robi przy Małej, ostatnio jak rozmawialiśmy to mnie przeprosił za to co się działo po porodzie. Że dał się podbuntowac żeby nie wyjść na pantoflarza, dopiero potem do niego doszło że to nie mi robił na złość ale sobie, bo uwielbia zajmować się Małą i żałuję że stracił te pierwsze miesiące z nią. Teraz się stara nadrobić, wspiera mnie w dojeniu, motywuje i podnosi na duchu kiedy chce odpuścić. Powiedział że z następnym dzieckiem już sobie nie pozwoli żeby ktokolwiek się wpieprzał.

Kalija, werni, Anhydra, Agagusia, MDW, Niezapominajka5, kayama, E_linka2, Camelia, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziewczyny, szczególnie te na kp, śmierdząca sprawa. Czy Waszym dzieciom zmieniła się ostatnio jakoś zawartość pieluszek? Nasz je cały czas to samo moje mleko a ostatnio kupki zrobiły się mocno zapachowe, w kolorze ciemnego karmelu i polplynnej konsystencji, taki glut trochę. Oglądałam kupki u hafii i coś podobnego widziałam ale nie wiem czy to dorasta mi dziec i jego układ pokarmowy czy powinnam się niepokoić?
    Oooo tak taka sama kupe miała wczoraj. Już bez serwatki , a śmierdziało jak klocek dorosłego. Myślałam że mi nos urwie jak narobiła. I takie trochę sluzowe mi się wydają.

AnaKwiat lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💷

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Pierniczkowa piękna odmiana u Twojego, szkoda, że tak się zachowywał, ale dobrze, że się opamiętał.

Pierniki to się je, a nie na choinkę wiesza 🤪 Chociaż moja teściowa robi takie twarde, że nawet nawilżacz by im nie pomógł 🙈🤣🤣
    Mój wziął je do pracy :D szkoda wyrzucać więc zje na dniówce.
    Ja powoli myślę nad menu na święta. Podejrzewam że wjedzie malinowa chmurka, i ciasto marchewkowe :D teraz na dniach robię zakwas na barszcz. A reszta w poniedziałek.

Chimera lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kupy się trochę zmieniły w wyglądzie i konsystencji :P Też bywaja glutowate albo mają więcej i większych grudek. Może skład mleka trochę się zmienia albo dziecko dorasta i stąd te zmiany?

AnaKwiat lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🪒

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa dobrze ze Twój zmądrzał i suoer ze umiał się przyznać do błędu! Może ten kryzys tylko was wzmocni :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera a co to za zupa? Pewnie jakaś regionalna bo pierwsze słyszę :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🏹

Frida91, Applejoy lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera a moczka i makówki u Ciebie są? ;)

Ja kupuję pierniczki na choinkę z Ikei, nie spadają, polecam :p

Pierniczkowa super to czytać ze Twój tak zmienił podejście i dam doszedł do pewnych wniosków! Oby teraz było już coraz lepiej :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to chyba wypada żebym też coś upiekla😂🙈
    Ja sama siebie nie poznaję, przed ciążą w okresie świątecznym pracowałam po 14godzin a potem w domu piekłam ciasta, smazylam krokiety, robiłam sałatki i śledzie

A teraz siedzę z tym Bombelkiem(😋) na rękach w ogólnym nieładzie domowym u myślę, że to będą właśnie najpiękniejsze święta w moim życiu. Z kołtunem na głowie, nue umytą podłogą, ale z najslodzszym prezentem ❤️

Agagusia, Kalija, trzydziecha, kayama, Camelia, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wigilie jedziemy to moich rodziców. I kurła w przypływie nie wiem czego zadeklarowałam się sama z siebie, ze upieke sernik i panią walewska. W życiu nie piekłam żadnego z tych ciast 😂. Będzie ciekawie! Macie jakieś sprawdzone przepisy dla ameb kuchennych? 😅
    W drugi dzień świat przyjeżdzają teściowie (łojce 😁). I kompletnie nie wiem co przygotować 🙈. Chimera zgapiam ciasto marchewkowe w wersji de luxe 😁. Powidła i mase z serka dajesz razem czy ciasto ciachasz na trzy części?

Anhydra lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa faceci sie nie zmieniaja ale na szczęście sa wyjatki i Twoj mąż należy do nich.
    To beda dla nas wszystkich piekne święta.
    My takze jedziemy do moich rodziców na wigilie pozniej do tesciow a drugiego dnia swiat do brata mojego.

Sylwester biala sala :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🧰

DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa ja tez się cieszę, ze malzon w końcu przejrzał na oczy! Choć pod urokiem Karolinki dziw bierze ze tak późno! Oby już między Wami było tylko lepiej! ❤️

Mój mąż te się zmienił - powiedział mi wczoraj, ze obniżył loty do mojego poziomu 😁 👍🏻.

Agagusia, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1523 1524 1525 1526 1527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ