Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:U nas też kupy się trochę zmieniły w wyglądzie i konsystencji
Też bywaja glutowate albo mają więcej i większych grudek. Może skład mleka trochę się zmienia albo dziecko dorasta i stąd te zmiany?
Właśnie tez tak podejrzewam ze układ pokarmowy mu dorósł. Zapach może nie jest jak u dorosłego ale to już nie to co było wczesniej. Trzeba się pewnie szykować ze będzie coraz gorzej 😅Frida91 lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Domi_tur wrote:Kurde to chyba wypada żebym też coś upiekla😂🙈
Ja sama siebie nie poznaję, przed ciążą w okresie świątecznym pracowałam po 14godzin a potem w domu piekłam ciasta, smazylam krokiety, robiłam sałatki i śledzie
A teraz siedzę z tym Bombelkiem(😋) na rękach w ogólnym nieładzie domowym u myślę, że to będą właśnie najpiękniejsze święta w moim życiu. Z kołtunem na głowie, nue umytą podłogą, ale z najslodzszym prezentem ❤️
Teraz to Ci spływają prowizje ze śpiworków 😂😎☺️Chimera, Domi_tur, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url]
-
Anakwiat pewnie tak jest
żeby potem nie było nagle szoku hehe
Uzbierala nam się grupa dzieci i w środę mamy szczepienie na gruźlicę. Trochę się dygam ale pewnie niepotrzebnie, skoro szczepia nawet noworodki a ona już będzie miała 4 mce...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Pierniczkowa wrote:U nas działa z tymi roletami. Mamy 100% zaciemnienia i Młoda śpi od 19 do 8.
Przemawia przeze mnie zazdrość :p
U nas lekka poprawa. Leon miał takie cztery dni wycia i niespania. Teraz się unormował ale lubi jak jest ciepło. Mamy kłderkę i nawet poduszeczkę taką płaską i widać, że się wtula, zapada i śpi...oczywiście tak 2,5 godzinki maxtakże u nas też takie pory 23-2-4-6-8. Ale nie narzekam już...
Dorobił się też kataruode mnie. Zaraziłam wszystkich, męża też. No i strasnzie mi szkoda tego Dzidziutka, bo ma ten katar a jest taki dzielny i pogodny (znosi to lepiej niż ja). Tylko czasem koliduje to z jedzeniem, bo ma na tyle przytkany że nie umie pociągnąć
Pierniczkowa lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Applejoy wrote:Frida a czemu wcześniej nie szczepiłaś? Mała miała jakieś powikłania po porodzie?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
MDW ,moja budzi się dwa razy o 24 i 3 na polspioco je butle. Pampers na śpiocha koło 3. W pokoju egipskie ciemnosci. O 6 jak stęka i się wybudza to przekładamy do bujaczka i tam dosypia do 8.
MDW lubi tę wiadomość
-
U mnie dzieć w nocy ładnie śpi.Zasypia koło 21 o 3 nie budząc i nie wyjmując z łóżeczka butla.Wytrzymałby spokojnie do rana ale miałby zbyt długą przerwę w jedzeniu.Potem śpimy w zależności czy starszy idzie do przedszkola,obecnie siedzi w domu więc do 9.
Jak maluch ma katar podaję butlę robi kilka łyków i wypycha butle i wtedy jest przerwa na oddychanie.Łapie oddech i działamy dalej.Sam mnie tego nauczył i teraz ja mu robię przerwy. -
Moja usnęła sama u siebie w łóżeczku. Pół dnia marudziła, w dostawce nie, Bujaczek 0arzy, na rękach mostek. W końcu się poddałam położyłam do łóżeczka, dałam butle próbując po raz 1836 dać jej jeść. Zassała, zjadła 90 popatrzyła.na światło z karuzeli i śpi. Oby to była ta 3 godzinna drzemka.
-
IGA.G wrote:My też kiedyś mieliśmy podobną historię
dotyczyła ona mojego męża, .jak nawet porblemy w pracy bo podszywał się pod niego ktoś kto dobrze zna się na tych klockach. Dostal się nawet na jego maila na O2. Od tamtej pory nie mamy Facebooka, nie zamieszczamy nigdzie zdjęć
Kurcze, przez takie wariactwa u innych, człowiek później ma uraz.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Na Święta wpakowaliśmy się w pierogi i sernik, ale mój Mąż super piecze więc jakoś damy radę
Choinka już stoi. Ostatnie prezenty są już w transporcie. Cieszą mnie te Święta bardzo
Szkoda mi tylko, że moja babcia nie dożyła. Jeszczerok temu była z nami jak ogłaszaliśmy bijące serce. Ostatnio się śmialiśm, że Leon nam może zaśpiewać "Last Christmas I gave you my heart"- nawet mąż uronił łzę
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
AnaKwiat wrote:Dziewczyny, szczególnie te na kp, śmierdząca sprawa. Czy Waszym dzieciom zmieniła się ostatnio jakoś zawartość pieluszek? Nasz je cały czas to samo moje mleko a ostatnio kupki zrobiły się mocno zapachowe, w kolorze ciemnego karmelu i polplynnej konsystencji, taki glut trochę. Oglądałam kupki u hafii i coś podobnego widziałam ale nie wiem czy to dorasta mi dziec i jego układ pokarmowy czy powinnam się niepokoić?
U nas była chwilowa poprawa (co 2-3 dni), a teraz znowu przerwa 6dniowa i nadal cisza.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny, podziwiam, że Wy wszystkie takie ogarnięte.
Wszystko zaplanowane.. Choinki ubrane..
Ja to jeszcze nawet porządków nie zaczęłam 😂
Wiem, wiem.. Nie mam się czym chwalićTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
12 okien? Myłabym je chyba przez rok😂 Ja w ogóle nie rozumiem mycia okien przed wszystkimi świętami dlatego też tego nie robię 😂😂😂
Choinka nam się w tym roku nie zmieści, więc kupiliśmy małą sztuczną na komodę.
Mój mąż wymyślił sobie wymianę drzwi przed świętami, mamy taki burdel w domu, że ciężko dziecko na podłodze znaleźć 🤦♀️ Sama jestem sobie winna, powiedziałam kiedyś że ja bym nigdy nie kupiła ciemnych drzwi do tego mieszkania (urządzał je zanim się poznaliśmy) tylko białe, to zamówił białe i wymienia 🙈
Camelia lubi tę wiadomość
-
Kurczę, Ty Chimera to Panią domu pierwsza klasa jesteś - ciagle cos pieczesz, własnoręcznie prezenty robi i jeszcze okna na święta pomyte - szacun. Ja mam wrażenie ze mi czas przez palce przecieka... rano cos ogarnę, potem chwila jest jak mały na turbodrzemke ma, a popołudnie to już młyn ogólny z dzieciakami starszymi. Teraz jeszcze na rehabilitacje jeżdżę z młodym co 2 dni, pół godziny w jedna stronę, to się schodzi.
Co do świat, to ja porwalam się na organizacje wigili😊tyle ze takiej składkowej, każdy cos przyniesie i dom tylko tak ogólnie ogarnę, bez szału. Potem na następne dwa dni idziemy do rodziców. Prezenty kupione w większości, jeszcze kilka drobiazgów muszę dokupić, choinka stoi w tym roku ogromna, pierniczki upieczone, a z reszta w lesie jestem🥴Jeszcze mąż w weekend jedzie na wieczór kawalerski do Łodzi, to sobie termin znaleźli! Ale mam plan w tym roku dobrze się bawić, bez spiny, spędzić ten czas po prostu z rodzina, pobawić się z dziećmi prezentami tyle🤗
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
My już mamy choinkę. Mąż kupił w sobotę, wybrał tez w lidlu komplet najtańszych bombek i gotowe
. I to by było na tyle jeśli chodzi o święta. Nie robię żadnych generalnych porządków. Posprzatam normalnie. Poza tym jeszcze przed świetami ma się pojawić stolarz i pomontowac nam zamówione meble wiec pewnie pi montażu dopiero jest sens się zabierać.
Nie wiem jak rozegrać kwestie gotowania. 23 jedziemy do moich rodziców, wrócimy 25 wieczorem a 26 z rana przyjeżdzają teściowe. Chyba zrobię coś w weekend i zamroze. Ciasta upieke 23 raniutko to chyba 26 będą jeszcze ok? 🤔 Chyba, ze tez zamroze.
Poza tym mam total kosę z mezem. A nawet się nie pokłóciliśmy. Ba! Nawet dobrze nie porozmawialiśmy! Cała ja! 🙄
Zostały mi jeszcze dwa prezenty do kupienia. Uspilam dziś Kaza i pojechałam. Po 30 min dzwoni mąż, ze Kazik płacze i on nie może go uspokoić. Wróciłam wiec i nie kupiłam nic. Maz do czwartku w rozjazdach i przyjdzie mi kupować w weekend w największy kociokwik.[/url]