X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Józia ❤️ 😁
    Byłam blisko 😁😁😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Starsza usiadła ze szpagatu 🙈😂 komiczne to wyglądało, no ale skoro jej było wygodnie 🤷‍♀️
    😂😂😂 A to aparatka ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    A ja z innej beczki
    Jestem wyrodną matką - wolałam sprzątać dziś szafki w kuchni niż spędzać czas z dzieckiem i mężem🙄 brakuje mi czasu dla samej siebie , resetu. Pierwszy raz tak mam. Mam nadzieję, że uda mi sie jutro wyskoczyć na kawę do koleżanki 🙂

Moja córka nadal ma smarki i niestety nie daje sobie ich odciągnąć żadnym katarkiem , jest taki wrzask jakby ze skóry obdzierali. Jeszcze miesiąc temu to nie robiło na niej wrażenia. Dziś się przestraszyła nawet na dźwięk samego odkurzacza 🙁 nie wiem jak mogę jej "umilić" tą czynność. Wedzidełka też już mi nie daje masować , choć przez pierwsze 2 tyg było spoko. Nie wiem skąd ta zmiana, w między czasie nic się nie wydarzyło 🙁

Też zamówiłam bbox, żółty 🙂
    Oj ja też czasem wolę pomyc naczynia mając zmywarkę i męża zostawić z dziećmi ;) my się wręcz kłócimy kto dzisiaj idzie z psem na spacer, to przywilej 😂

Co to latarka, to u nas na Łucji nie robi wrażenia, a Aniela ma różne fazy, bywają miesiące że odciagamy bez problemu, a teraz w grudniu darła się i szarpała jak opętana... Pewnie minie i pewnie z Lusia będą także wzloty i upadki

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Kalija, a jak u Was? Jak było po tym 2 czopki? Zrobiła większą, czy na tym małym kleksie się skończyło?

Zrobiła, jeszcze dwie, takie po pachy , więc coś ewidentnie ją blokowało. Czopek nie pomógł tylko rumianek.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija nie przejmuj się, ja czasem z przyjemnością zmywam gary albo myję kibel byle mieć chwilę "spokoju" 😆

Kalija lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Zrobiła, jeszcze dwie, takie po pachy , więc coś ewidentnie ją blokowało. Czopek nie pomógł tylko rumianek.
    A ile dałaś? Nie wiadomo kiedy u nas się może przydac.
    A moze to czopek zadziałał u Was z opóźnieniem?
    U nas kiedyś zrobiła dopiero ze 3h po podaniu czopka.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem uciekam do kuchni zmywać, albo łapię za odkurzacz 😛 na szczęście mąż to rozumie i jak wraca z pracy, to sam pyta czy chcę pójść z psem/ posprzątać/ zrobić obiad czy on ma się tym zająć 😁
    Ale ja jestem taka głupia, że jak ucieknę na trochę to zaraz mam wyrzuty sumienia, że od własnego dziecka odpoczywam 🙁
    O wyjściu na dłużej niż 30 minut mogę zapomnieć, bo po tym czasie Mikołaj płacze za mną i mąż go nie potrafi uspokoić. Znowu to wróciło, bo była chwila przerwy i mogłam swobodnie pójść na zakupy, albo dłuższy spacer. Synuś mamusi ❤️

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy zacząć starania o drugiego bobasa jakos wiosna już, o ile wróci okres bo inaczej ciężko to staraniami nazwać :) mamy z tyłu głowy ile zeszło przy pierwszym więc nie spodziewam się że tym razem pyknie od razu ;)

My też pampki w biedrze kupione, dzięki Wam <3

Zamówimy też bboxa i już upatrzylam naczynia w Ikei i łyżeczki w rossmanie. Jak ja się cieszę że jest to forum :)

Camelia lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja bardziej czuje bliznę po pierwszym nacięciu niż ta po ostatnim pęknięciu. Ta pierwsza blizna ewidentnie wymaga mobilizacji ale jakoś nie mogę się wybrać. U mnie dyskomfort podczas seksu wynikał głównie z suszy chyba. Teraz już jest dużo lepiej, ale cały czas wspomagamy się lubrykantem. Myśle, ze dopóki nie skończę karmić to będzie to konieczne. Ale już jest wreszcie przyjemnej :).
    Mój mąż za tydzień ma umówiona wazektomie 😁. Trzeciego dziecka nie będzie.

Nie chcę straszyć ale moja siostra ma dziecko z facetem po...wazektomii ;))) Była jedna szansa na milion i się zdarzyła 8-] No ale oczywiście 99% skuteczności jest.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez zdobyliśmy pieluchy, mam jeszcze świeżo kupione w Lidlu no to teraz pieluch starczy na miesiąc. W sumie to nie tak długo... Mała zużywa dziennie jakieś 5. W nocy nie zmieniam. Sika dopiero rano po śniadanku.
    Oj ja też często mam dość, dla mnie odskocznią są zakupy ;))) Lubię wyjść sama i do marketu po spożywcze i do centrum handlowego pobuszować, nie zawsze coś kupuję ale przynajmniej się orientuję co się teraz nosi. Max mnie nie było 4 godziny. A potem z radością pędzę do dziecka. To chyba zdrowe jest. Wika bez problemu zostaje i z ojcem i z babcią, za mną jakoś nie płacze ;) Ale cieszy się bardzo jak wracam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kufa,ale stres.O godzinie 1 zawył monitor odďechu,sprawdzone-dziecko śpi dalej,po chwili znów wyje,dzieć się obudził.Do tej pory nie wiemy co to było.Ja musiałam wstać o 3 więc mąż go zabrał,nakarmił i uśpił i z przeniesieniem czekał na mnie,a spać po stresie nie mógł.Ja się zdrzemnełam.Monitor wykrywa gdy liczba oddechów spada poniżej 10 na minute.Mamy monitor baby sense5 i tam są kabelki,nie da się zainstalować w łóżeczku turystycznym,a w poniedziałek jade do rodziców i tam trochę zostane.Rozważałam zakup monitora snuza ale w opiniach w necie jest odradzany.Sama nie wiem co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 03:26

• werni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci też myślę o drugim ale myślę żeby zacząć starania jak mały skończy roczek. Okres właśnie mi się kończy.

Co do kupek, czy Wasze dzieci robią śmierdzące kupki? Bo mój ostatnio takie smierdziuchy wali ze raz myślałam że pawia puszcze. 😂

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🪑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:10

werni lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mnie dobija, non stop przekręca się na brzuch po czym wyje że jest na brzuchu , i tak ja roluje non stop. Ja jestem wyrodna matka w takim razie, bez wyrzutów sumienia , oddaje mojemu Młoda o 17.30 i do 19 pije inke , i czytam książki. Potem prysznic i do 19 mogę robić co chce bez dziecia. Nie raz już się gapie w zegarek żeby juz minęła 17.30.

Mi okres zanikł po relaktacji, ostatnio pojawił się pomysł karmienia do roku 🤦😂

Myszk@ lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też sie ostatnio pozmieniało i mała płacze za mną jak mnie nie widzi. Nie zawsze ale mąż musi więcej sie natrudzic żeby ją zabawić. Ale co się w sumie dziwić jak od rana do wieczora jest tylko ze mną i nawet nie widujemy się za bardzo z nikim innym :/ Ale za parę mcy przeprowadzamy się bliżej teściów to może to się zmieni. Na szczęście obcych w ogóle się nie boi i daje się brać na rece itp. No tyle że mama musi być pod kontrolą :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Melcia skończyła pół roku <3 🎉🎉🎉 kiedy to zleciało? 😭🥳🥳
    Jakby mi ktoś powiedzial w pierwszym tygodniu, że będę karmić pół roku, to bym wysmiala i nie uwierzyła. Pierniczkowa, u mnie też zaczął kielkowac w głowie pomysł żeby karmić do roku. Oczywiście jeśli się uda..
    To m in. dzięki Wam się udało. Dziękuję za motywację i wsparcie. Momentami było naprawdę ciężko.

Vampire, Frida91, trzydziecha, kayama, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Myszk@, Anhydra, Kalija lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boje następnych szczepień. Bo ostatnio był taki ryk ze ledo co słyszałam pediatre. Pewnie plakał bo był śpiący. Tak myślę żeby wcześniej małego na rękach trochę ponosić by zobaczył ludzi.

Chimera oby i u nas się zmieniło z kupami :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Kufa,ale stres.O godzinie 1 zawył monitor odďechu,sprawdzone-dziecko śpi dalej,po chwili znów wyje,dzieć się obudził.Do tej pory nie wiemy co to było.Ja musiałam wstać o 3 więc mąż go zabrał,nakarmił i uśpił i z przeniesieniem czekał na mnie,a spać po stresie nie mógł.Ja się zdrzemnełam.Monitor wykrywa gdy liczba oddechów spada poniżej 10 na minute.Mamy monitor baby sense5 i tam są kabelki,nie da się zainstalować w łóżeczku turystycznym,a w poniedziałek jade do rodziców i tam trochę zostane.Rozważałam zakup monitora snuza ale w opiniach w necie jest odradzany.Sama nie wiem co robić.
    My mieliśmy kilkanaście takich alarmów. Pierwszy był najgorszy, bo człowiek nie jest przygotowany i jest pewny, że z dzieckiem coś nie tak.. Do tej pory nie wiemy, czy to były bezdechy związane z sids, czy monitor nie łapał małej (mamy podział - jeden czujnik w łóżeczku, drugi w chicco). Mamy babysense 7,ktory pika już po 8s,a alarm włącza się gdzieś po 11s od braku dziecka w łóżeczku. Ile razy zapomnieliśmy wyłączyć zanim podnieslismy dziecia.. nie zlicze.. Dobrze, że cicho pika 4 razy, zanim włączy się alarm.

A może chciałbyś kupić używany na gwarancji? Mnóstwo tego w sieci.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę każdy już snuje plany na więcej. 😁 Mi się marzy zajść w ciąże tak 2 lata od porodu, ale z moimi hormonami może być różnie. Jak się uda to wazektomia jest kusząca opcją. Ponoć teraz można zrobić to w odwracalny sposób.

Jeśli chodzi o problemy po porodzie, to chyba dużo zależy od anatomii i przebiegu samej ciąży. Ogólnie zawsze byłam aktywna, nawet w ciazy do kwietnia robiłam kilometry, nawet fizjo mi powiedziała, że mam mocne mięśnie i musiałam coś trenować, nigdy nie miałam nadwagi, w miarę zdrowo się odżywiałam dlatego nie bałam się porodu i tego co po nim. A tu masz.. podwozie do naprawy. Myślę, że długość Poli i moja mała miednica są przyczyną, bo brzuch miałam ogromny a ważyła 3.5 kg. Czytałam o laskach co miały obniżenie narządów rodnych i po CC, także przewidzieć nic się nie da. Ale wiem jedno, następna ciąża jak odzyskam sprawność mięśni i potem cały jej przebieg z fizjo.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Moja Melcia skończyła pół roku <3 🎉🎉🎉 kiedy to zleciało? 😭🥳🥳
    Jakby mi ktoś powiedzial w pierwszym tygodniu, że będę karmić pół roku, to bym wysmiala i nie uwierzyła. Pierniczkowa, u mnie też zaczął kielkowac w głowie pomysł żeby karmić do roku. Oczywiście jeśli się uda..
    To m in. dzięki Wam się udało. Dziękuję za motywację i wsparcie. Momentami było naprawdę ciężko.
    Ja miałam tak przy pierwszej, oby karmić kilka tygodni, jak zleciało pół roku to byłam w szoku, później myśl że fajnie byłoby do roku :) a karmiłam ponad półtorej :D jak wytrwalyscie pół roku to teraz na prawdę z górki, z miesiąca na miesiąc będzie mniej cycka a więcej próbowania nowych smaków. Po roku karmiłam tylko rano i wieczorem. Odnośnie odstawiania to upały są najgorszym momentem, więc lepiej przez upały jeszcze pokarmic jeśli dziecko nie będzie piło wystarczajacej ilości wody

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1559 1560 1561 1562 1563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ