X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ostatnio zachowuje się jakby już chciała usiąść. Na rękach rwie sie do przodu, nawet leżąc na plecach sama podnosi głowę i próbuje się dzwigac. A dziś leżąc na brzuszku przemiescila się sama trochę do tyłu :D

Pieluchy zakupione. Wzięliśmy 3ki i od razu 4ki na zapas. Do tego dziś były wyprzedaże w Smyku :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    hahaha przybij piątke :D już nawet imiona wybieramy :D
    Haha myślałam że tylko ja na głowę upadłam :p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moja mała ostatnio zachowuje się jakby już chciała usiąść. Na rękach rwie sie do przodu, nawet leżąc na plecach sama podnosi głowę i próbuje się dzwigac. A dziś leżąc na brzuszku przemiescila się sama trochę do tyłu :D

Pieluchy zakupione. Wzięliśmy 3ki i od razu 4ki na zapas. Do tego dziś były wyprzedaże w Smyku :)
    Moja to samo, w foteliku i bujaczku pcha się do przodu. Ale dziecko samo siada zazwyczaj z raczków, lub że stania (rzadko ponoc ale się zdarza) a nie z pleców ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🏟️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:10

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Moja to samo, w foteliku i bujaczku pcha się do przodu. Ale dziecko samo siada zazwyczaj z raczków, lub że stania (rzadko ponoc ale się zdarza) a nie z pleców ;)
    Wiem wiem. My sami nie próbujemy jeszcze jej sadzać ani nie podciągamy. Tak tylko mnie to zaskakuje że już ma taką stabilną postawę i sama taka wyrywna :P

IGA.G lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Sutricon-silikonowe plastry na bliznę. Trochę to kosztuje, bo ponad stówkę za opakowanie 5szt., ale jeden plaster cięłam tak, że miałam na 3-4 aplikacje i zmienia się co max. 5dni, więc opakowanie starczyło na około 2miesiące 🙂

Dzięki. I blizna widocznie Ci zbladła? Bo jak inwestować stówe to dla dobrego efektu :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mój też się "tak rwie" jakby do siadania. Jak byłam wczoraj na tej rehabilitacji, to najpierw oglądała go lekarka-jako taka kwalifikacja i powiedziała, że jest silny i jakby go poobkładać poduszkami, to zaraz by siedział, ale żeby tego nie robić, bo on w swoim czasie sam siądzie. Nie musiała mi tego mówić, bo sama to wiem, ale z drugiej strony kiedyś tak robiono i kto wie ile matek da się tak namówić dziadkom 😉 Lekarka mówiła, że jak ona się uczyła (te prawie 40lat temu) to było, że od 4m-ca sadzać dzieci, bo na pół roku mają już siedzieć 🤦
    Moja teściowa przy Anieli nie mogła zrozumieć czemu jej nie sadzamy przy poduszkach. Przyjechała dokładnie na pół roku Anielki i się dziwiła że nie siedzi i ja próbowała posadzić 🤦

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Przy pierwszej próbie było najgorzej, druga trochę lepsza ale i trzecia nie miała nic z przyjemnością związanego. 😊 Ja akurat biegałam trochę do lekarza, bo nie oczyscila mi sie macica dobrze i musiałam kontrolować to podpytalam. A blizna boli (takie pieczenie dziwne) nawet podczas badania czy jak próbuje ją rozmasowac.
    Spróbuj delikatnie masować/uciskac bliznę. Można też z olejem z wiesiolka. Może wrócimy do dawnych podwozi. 🙏
    Spróbuję, dzięki za rady :)
    Jakbym czytała o sobie

Vampire lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej czuje bliznę po pierwszym nacięciu niż ta po ostatnim pęknięciu. Ta pierwsza blizna ewidentnie wymaga mobilizacji ale jakoś nie mogę się wybrać. U mnie dyskomfort podczas seksu wynikał głównie z suszy chyba. Teraz już jest dużo lepiej, ale cały czas wspomagamy się lubrykantem. Myśle, ze dopóki nie skończę karmić to będzie to konieczne. Ale już jest wreszcie przyjemnej :).
    Mój mąż za tydzień ma umówiona wazektomie 😁. Trzeciego dziecka nie będzie.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 4 stycznia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po naszej ostatniej dyskusji tez zamówiłam bbox. Wybrałam winogronowy 😎. Nie ogarnelam tylko, ze wyjeżdżamy i od wczoraj jest w paczkomacie. Wracamy do domu jutro, ale szczęśliwie jeszcze nie cofnęli 👍🏻

Nacha, Domi_tur lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja bardziej czuje bliznę po pierwszym nacięciu niż ta po ostatnim pęknięciu. Ta pierwsza blizna ewidentnie wymaga mobilizacji ale jakoś nie mogę się wybrać. U mnie dyskomfort podczas seksu wynikał głównie z suszy chyba. Teraz już jest dużo lepiej, ale cały czas wspomagamy się lubrykantem. Myśle, ze dopóki nie skończę karmić to będzie to konieczne. Ale już jest wreszcie przyjemnej :).
    Mój mąż za tydzień ma umówiona wazektomie 😁. Trzeciego dziecka nie będzie.
    Ja miałam zakładać wkładkę i sama teraz nie wiem ... Bo koszt spory a jak myśl o trzecim mi nie przejdzie 🤭 u mnie też do odstawienia pewnie trochę za sucho będzie podczas seksu, jednak hormony robią swoje

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ja miałam zakładać wkładkę i sama teraz nie wiem ... Bo koszt spory a jak myśl o trzecim mi nie przejdzie 🤭 u mnie też do odstawienia pewnie trochę za sucho będzie podczas seksu, jednak hormony robią swoje

Ja nie wykluczam, ze mi się zachce trzeciego dziecka ale cieszę się ze coś mnie przed tym powstrzyma 😁

IGA.G lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki
    Jestem wyrodną matką - wolałam sprzątać dziś szafki w kuchni niż spędzać czas z dzieckiem i mężem🙄 brakuje mi czasu dla samej siebie , resetu. Pierwszy raz tak mam. Mam nadzieję, że uda mi sie jutro wyskoczyć na kawę do koleżanki 🙂

Moja córka nadal ma smarki i niestety nie daje sobie ich odciągnąć żadnym katarkiem , jest taki wrzask jakby ze skóry obdzierali. Jeszcze miesiąc temu to nie robiło na niej wrażenia. Dziś się przestraszyła nawet na dźwięk samego odkurzacza 🙁 nie wiem jak mogę jej "umilić" tą czynność. Wedzidełka też już mi nie daje masować , choć przez pierwsze 2 tyg było spoko. Nie wiem skąd ta zmiana, w między czasie nic się nie wydarzyło 🙁

Też zamówiłam bbox, żółty 🙂

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija spoko, ja tez więcej sprzątam odkąd mam dwójkę dzieci 😁

Kalija lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ja myślę że to nie ma znaczenia, to loteria. Ja miałam dwa razy sn i wszystko ok, siostra CC i po dwóch latach nadal czuję blizne :/ także zależy jak organizm zniesie. Po Anieli byłam nacinana, przy Lusi nie. Nie czuję zupełnie różnic
    Też myślę, że nie ma reguły,bo czasem po cc mogą być jeszcze większe powikłania. Cieszę się, że u Was przebiegło bezproblemowo :)
    Oprócz tego, że na razie jest słabo, to żadnych innych problemów nie ma. Na pierwszej kontroli ginekolog mówił, że nie widać, że byłam w ciąży i że rodziłam. A na to, że nie dałam się zbadać stwierdził, że trzeba zacząć chłopa dopuszczać (męskie podejście..). Ale trochę racji jednak miał, bo warto to wszystko powoli rozciagnac.
    Po cc zostaje blizna, która może być lekko problemowa w przypadku kolejnych ciąż (implantacja w bliznie/rozejscie blizny, itp), ale to zdarza się tez bardzo rzadko.
    Komplikacje po SN też mogą być o wiele większe. Nie ma co gdybac, bo same wiecie najlepiej.
    Grunt, że nasze maluchy już na świecie i dobrze rosną :)
    Gdyby jeszcze kupa była częściej, to już w ogóle cud, miód i orzeszki :)
    Kalija, a jak u Was? Jak było po tym 2 czopki? Zrobiła większą, czy na tym małym kleksie się skończyło?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko przypomnij jak córeczkę chcieliście nazwać? 😁 Coś mi świta Róża?! 🙈

My będziemy chcieli pod koniec roku zacząć starania, tak żeby różnica nie wynosiła więcej niż 3 lata. Ale zza szybko też nie chcę, trzeba się nacieszyć Rodzyneczkiem :)

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko przypomnij jak córeczkę chcieliście nazwać? 😁 Coś mi świta Róża?! 🙈

Józia ❤️ 😁

Anhydra lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w klinice byliśmy już w 4 miesiącu po porodzie, tak mi spieszno do 2 bobasa :D
    Dr uświadomił mnie, że początek starań nie wcześniej niż po 3 okresie (jak już wróci) .
    Póki co nadal go nie ma, więc marzę o naturalnym cudzie podczas kp. Ale bez sexu (3 próby, to całe nic) , to naprawdę musiałby być cud 😂
    Psychicznie nastawiam się, że pewnie znowu łatwo nie będzie,ale nie zamierzamy z tym zwlekać. Wszelka antykoncepcja przez najbliższe lata odpada. No chyba, że 3 dzieci będzie już na pokładzie, to wtedy się zastanowimy :)

Domi_tur lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko,wybacz za pytanie. Nie obawiasz się tej wazektomii? Tego, że zapragniecie 3 dziecka i już nic się z tym zrobić nie da?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Starsza usiadła ze szpagatu 🙈😂 komiczne to wyglądało, no ale skoro jej było wygodnie 🤷‍♀️

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ