X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 19.02 skończy pół roku więc pewnie tak z tydzień - dwa wcześniej spróbuję z jakąś marchewką czy dynia ugotowana na oarze i zblendowana. Też już jestem tym bardzo podekscytowana ale jeszcze poczekam spokojnie :)
    Moja tez na nas patrzy jak jemy. Ostatnio jedliśmy paluszki a ona wyciągała do nas łapki żeby jej dać :D W ogóle w sumie na wszystko co trzymamy wyciąga ręce a czasem potrafi i wyrwać coś z ręki korzystając z chwili nieuwagi :P

werni lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Ja mam 2 doidy bo raz ze się nie mogłam na kolor zdecydować 🙈 a dwa, ja z tych co ze zmywarki wyciągają tylko czyste 🤫🙊 potwierdzam miseczki i talerzyki z Ikei są spoko, też mamy, żałuję że od razu nie kupiłam 2 kompletów, bo teraz widziałam że zmienili kolorystykę, niestety na gorszą. Sztućce, łyżeczki kupowałam różne, ale widelce używamy te do ciasta 🤷‍♀️ młodej łatwiej nabić (niż plastikowymi) i manewrować (niż normalnymi dlugimi) ale myślę że każda z Was odkryje co dziecku najbardziej odpowiada, bo każde dziecko jest inne
    Ja mam takie przezroczyste a teraz chyba weszły takie nieprzezroczyste chyba. Bo szukałam takich jak mam i nie bylo

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Iga jaka to mata? 😊
    https://allegro.pl/oferta/talerz-silikonowy-3-przegrodki-do-blw-czerwony-8437137135?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy przynajmniej do lutego z rozrzeszaniem diety :) ja chcę znowu iść metoda blw a wówczas dziecko musi sobie radzić lepiej niż karmione że słoiczka
    Nie wiem czy to przypadek ale Aniela szła blw i je wszystko, uwielbia warzywa a najbardziej szpinak, brokuły i buraki. Dzisiaj robiłam buraczki do obiadu to zjadła więcej buraków niż ziemniaczków ;) ciągle dokładkę chciala

Ania95, trzydziecha lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co w tych głowach mają ludzie żeby zabijać wlasną matke

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Myślę że do blw to na pewno musi już stabilnie siedzieć. Też bym się z tym aż tak nie spieszyla od pierwszego posiłku.

Werni, nie wiem czy to oznaka gotowości do rozszerzania diety :)

No tez nie wiem ale już widzę powoli zainteresowanie :)

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za 5 dni kończy 5 miesięcy i jest kompletnie nie gotowy do rozszerzania diety. Zaciska wargi jak tylko zbliża się łyżeczka z mleczkiem i witaminą D. Już nie wiem jak mu podawać 🙁

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra w biedrze jest promocja z kartą biedronki karton pieluch 3jek 120szt za 30 zł :)

Ania95, Chimera, werni, kayama, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    My czekamy przynajmniej do lutego z rozrzeszaniem diety :) ja chcę znowu iść metoda blw a wówczas dziecko musi sobie radzić lepiej niż karmione że słoiczka
    Nie wiem czy to przypadek ale Aniela szła blw i je wszystko, uwielbia warzywa a najbardziej szpinak, brokuły i buraki. Dzisiaj robiłam buraczki do obiadu to zjadła więcej buraków niż ziemniaczków ;) ciągle dokładkę chciala

Też czekam do lutego 🙂 mam nadzieję, że uda nam się od razu karmić metodą BLW 🙂

IGA.G lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Do jutra w biedrze jest promocja z kartą biedronki karton pieluch 3jek 120szt za 30 zł :)

Szkoda, że my na 4 😅

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:08

Frida91, Myszk@, werni lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Niezapominajka, zajrzałam tam i widziałam, że jest za mocno zszyte. Lekarz dopiero zapytany powiedział, że trochę się może rozciągnie po powrocie do współżycia. Yhymmm... 😂😂 Spróbowałam i mąż potwierdził problem "na wejściu". 😁 Do urofizjo chodzę do Katarzyny Wysockiej, przyjmuje na magnoliowej, tam gdzie przychodnia preluksacyjna. Rozmasowała mi wszystkie napięcia i tak jak Domi pisze mam uelastyczniać bliznę. Niestety czasu na to brak i mój hajnidek chyba chce żeby matka z ojcem nierobili następnych dzieci. 😂😁 Bardzo sympatyczna kobieta, pracujemy też nad rozejsciem mięśni prostych brzucha.

Ania, mi rozstępy wyskoczyły na tydzień przed porodem, mimo że lekarz na ost USG tak chwalił mój brzuch i skórę i że nic mi nie wyskoczy. Jak ma wyjść to wyjdzie nie ważne co i za ile nakladasz. 😊 Po porodach strzelę sobie lasery (już zaczynam odkładać 😁).

Czy nasze dzieci mają teraz fazę na "tarło"? Mój mi mówi, że pewnie ją brzuszek boli, ale to raczej nie to...🤔
    To ja to tchórz jestem. Póki się nie wygoilo, to nawet tam nie zajrzałam. Mycie i wszystko na czuja. Z Twojego opisu jestem pewna, że jest za ciasno zszyte. Mąż też wykrył problem na wejściu, ale ja, jak to ja.. Myślałam, że tak ma być. Przy pierwszej próbie, skończyło się tylko na próbie, bo myślałam, że to jeszcze nie ten czas, dlatego nie da się wcale wejść. Ale matoł ze mnie..

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3jki 4ki i 5ki są w tej promocji :P Myślałam że nie nosicie jeszcze takich dużych :D

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    3jki 4ki i 5ki są w tej promocji :P Myślałam że nie nosicie jeszcze takich dużych :D

Super! Jadę po pieluchy 😁

Frida91 lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro z rana lecim do stonki 😁 u nas pieluchy też idą podwójnie, tyle dobrego że czwórki u jednego i drugiego, mniej zamieszania przy przewijaniu

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi nie mam pojęcia czego oczeluje bo nigdy z takich rzeczy niekorzystalam 😅 chyba najbardziej relaksacyjne;)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakoś nie ma tragedii z ilością pieluch, sika normalnie, ale kupa raczej raz na dwa dni więc mniejsze straty ;);) Anielka nie używa od sierpnia też pieluch na noc więc koszt taki sam jak wczesniej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to prania idzie że szok :/ Aniela codziennie w żłobku brudzi sporo, Łucja wczesniej ulewala a teraz pluje

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ale sie tych łososi porobiło 😂
    Do nas dzis przywędrował bbox fiooooletowy (winogronowy)🤪😍
    Wzięłam od razu zapasowe rurki i szczoteczkę No i pokusiłam sie o sztućce. Widelczyk wydaje sie super ale łyżeczka głęboka
    Ale co tam mamka sprzedała karton ubranek to poszlo na bbox
    Jutro wielki test bidonu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 21:15

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, co chwilę klikam na wrzesniówki 2020, bo też mają kilka wykrzykników 😂

Pieluchy kupione 😁 wyszło 30 gr za sztukę 😁

kayama lubi tę wiadomość

‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ