X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Anielki sprawdził się bidon że słomka, Łucji kupiłam bidon również :) ale jeszcze nic nie pije poza mlekiem

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś jak doidy kupiłam na Ali.

A powiedzcie bo ja się nie znam, niby był lincz na niekapki nie wiem w sumie czemu. To bbox nie jest też niekapkiem? Czy ma coś innego? I który z tych bbox polecacie? Bo widzę że są różne rodzaje. 6m zaraz stuknie to trzeba coś zamówić :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B.box ma fajny bidon z uchwytem:)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, z doświadczenia powiem, kup sobie od razu 2 kubeczki 🙈
    starsza uwielbia doidy, pije z niego "kawę" czyli spienione mleko, herbatę woli ze szklanki 😂 a wodę zaczynała pić z bidonu ze słomką, kupiłam od razu kilka sztuk zapasowych słomek

Domi_tur, E_linka2, werni lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiktoria w foteliku zwykle siedzi bez problemów, ale zdarza się jej marudzic, nie drze się tylko jojczy ;) bo nie podoba jej się unieruchomienie. Ale zwykle szybko zasypia.
    Ja też nie wiem co to są doidy i b.box, idę poczytać się doszkolić ;)
    A dziś byliśmy drugi raz na rehabilitacji, teraz już będzie regularnie 2 razy w tyg i będę patrzeć na efekty. Rehabilitant fajny i łapie fajny naturalny kontakt z dzieckiem, a to młody chłopak :) Wika tylko raz się rozplakala bo niestety trzeba ćwiczyć jej słabszy bok na który ma asymetrie i ja to zdenerwował o ;) Ale poza tym super się zachowuje, uśmiecha, robi miny. Nie widzę u niej na razie dystansu do obcych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 02:24

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejt na niekapki jest na te z dziubkiem. Bidony z rurką są super pod warunkiem, że rurka jest dość cienka a dziecko musi użyć mięśni okreznych ust żeby się napić. Większość bidonów ma taką rurę, że można ciągnąć byle jak a i tak leci :/

Myszk@ zaufam Ci i zrobię porządne zakupy 🤪 muszę dokupić wymienne rurki też do bboxa. Jutro idziemy do innej neurologopedy, pewnie ta poleci jeszcze kilka wartych uwagi gadżetów do karmienia 🤪 Jako, że jestem przewrazliwiona w każdym temacie związanym z buzią i ustami Małego, mimo swego Januszostwa, na tych gadżetach oszczędzać nie będę 😂

trzydziecha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wcześniej zabawa w podaj smoka, a teraz w plucie o 1 w nocy. Masakra..

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Domi, z doświadczenia powiem, kup sobie od razu 2 kubeczki 🙈
    starsza uwielbia doidy, pije z niego "kawę" czyli spienione mleko, herbatę woli ze szklanki 😂 a wodę zaczynała pić z bidonu ze słomką, kupiłam od razu kilka sztuk zapasowych słomek

To ja mam kupić 4? :D z torbami mnie te dzieci puszcza :)
    Polecacie co jeszcze trzeba kupić - czy te talerze albo miski dziecięce na początek są konieczne?

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mojej małej dzisiaj było.. Rzucala się jak wczorajszy łosoś, tylko na jawie. Jeść nie, tylko ciumkanie mojego ramienia (aż mi malinke zrobiła). Dopiero jak ja na siłę po ciemku wybujalam i zaczęła przysypiac, to zjadła i poszła spać.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Nie wiem co mojej małej dzisiaj było.. Rzucala się jak wczorajszy łosoś, tylko na jawie. Jeść nie, tylko ciumkanie mojego ramienia (aż mi malinke zrobiła). Dopiero jak ja na siłę po ciemku wybujalam i zaczęła przysypiac, to zjadła i poszła spać.
    Moja teraz płynie na tarło. Oczy zamknięte ale rzuca się po całej dostawce :F Jezu dobrze że jest już piątek, jutro będę mogła pospać do 8.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:07

• Vampire Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, zajrzałam tam i widziałam, że jest za mocno zszyte. Lekarz dopiero zapytany powiedział, że trochę się może rozciągnie po powrocie do współżycia. Yhymmm... 😂😂 Spróbowałam i mąż potwierdził problem "na wejściu". 😁 Do urofizjo chodzę do Katarzyny Wysockiej, przyjmuje na magnoliowej, tam gdzie przychodnia preluksacyjna. Rozmasowała mi wszystkie napięcia i tak jak Domi pisze mam uelastyczniać bliznę. Niestety czasu na to brak i mój hajnidek chyba chce żeby matka z ojcem nierobili następnych dzieci. 😂😁 Bardzo sympatyczna kobieta, pracujemy też nad rozejsciem mięśni prostych brzucha.

Ania, mi rozstępy wyskoczyły na tydzień przed porodem, mimo że lekarz na ost USG tak chwalił mój brzuch i skórę i że nic mi nie wyskoczy. Jak ma wyjść to wyjdzie nie ważne co i za ile nakladasz. 😊 Po porodach strzelę sobie lasery (już zaczynam odkładać 😁).

Czy nasze dzieci mają teraz fazę na "tarło"? Mój mi mówi, że pewnie ją brzuszek boli, ale to raczej nie to...🤔

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak się wije w nocy i karmię ją pierdyliard razy 😏 wielokrotnie przekręca z pleców na bok i odwrotnie, przysuwając się do mnie, już mi brakuje miejsca w łóżku i rozważam przeniesienie się z nią do innego pokoju. Mój mąż niestety chrapie i też zajmuje dużo miejsca, przez sen dużo się kręci, a Mała będzie z czasem coraz bardziej mobilna i nie chcę ograniczać jej przestrzeni, bo powinna trenować obroty.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bboxy widziałam na insta. I butelki z dozownikiem dobre na wyjscia.

Dziewczyny a gdzie przechowuje cie te zestawy talerzykow sztućców?

Mój ostatnio strasznie się wygina lub macha nóżkami i rączkami. Tej nocy nie dał pospać. Co chwilę musiałam wstawać do niego. Po 4 wzięliśmy go do łóżka. Od 3 nie mogłam spać przez chrapanie mojego. Później jakoś zasnęłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 08:38

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc dziś w miarę ok chociaż były 3 pobudki. Jak wstaję to często idę najpierw do łazienki a mała się wtedy drze jakby ją obdzierali ze skóry że ma być cyc na ten tychmiast! Ale idę najpierw bo poten czasem to trwa i obie zasypiamy.

Werni my te wszystkie fantt na razie trzymamy gdzieś schowane bo jeszcze nie używamy ale potem będą normalnie z naszymi naczyniami i sztuccami w kuchni. Nawet nie zastanawiałam się nad tym.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny a gdzie przechowuje cie te zestawy talerzykow sztućców?

W kuchni, oddałam Małej 1 szufladę

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam razem z naszymi rzeczami. Zamówiłam.terqz komplet jeszcze że smyka z silikonowymi końcówkami bo mała strasznie nie lubię tych twardych, chyba przez zęby. Ale zjadła.od wczoraj pol słoiczka bananów więc jestem dumna.

Chimera, Kalija, werni lubią tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:07

Pierniczkowa, Kalija, Domi_tur, werni, Anhydra, Niezapominajka5, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam no mojego bboxa, będzie w środę. Jutro wpada do mnie moja koleżanka z mężem, od.porodu tylko słyszę przytyki odnośnie podejścia do wychowania. Ona stosowała zimny chów. Jestem ciekawa czy usłyszę jutro że po.urodzeniu Małej zrobiła.mi się galaretka z mózgu

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    To ja mam kupić 4? :D z torbami mnie te dzieci puszcza :)
    Polecacie co jeszcze trzeba kupić - czy te talerze albo miski dziecięce na początek są konieczne?

Wg mnie nie są konieczne, ja nie mam a dietę już rozszerzamy 🙂 póki co korzystam z małych szklanych miseczek , które mam na stanie a potem zobaczymy. Nie dajmy się zwariować 🙂

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ