X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    To proste: na czas skoków, złych humorów do ojca na wychowanie, po tym czasie matka bierze dzieciaczki 😂😅

Wez nie namawiaj 😀

aadd84dc14.png[/url]
  • redken Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładkę wyjelismy już dawno. Kombinacje ubraniowe przerobiliśmy już chyba wszystkie (tylko nago go jeszcze nie wozilismy 😆). Wozilismy w ciszy i z muzyką, z zabawkami i bez... Nic nie pomaga 😣 Może faktycznie zmiana fotelika pomoże, bardzo na to liczę. Tylko jaki wybrać żeby było dobrze? 🤔

preg.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redken współczuję. Moja córcia szybko usypia w foteliku, ze dwa razy się nawet zdarzyła nam nocna przejażdżka jak nic innego nie skutkowało by ją uśpić :D

Nie wiem jak u Was, ale ja mam dziś super dzień. Mała poszła spać do łóżeczka 11-12 potem się trochę pobawiła na macie i ok 13:30 do wózka i spanie na spacerku do 15:30, po powrocie przełożyłam ją do łóżeczka i dalej śpi! :D Zero marudzenia, jęków , płaczy.

W między czasie zrobiłam 3 tury prania, posprzątałam, ugotowałam leczo (2 dzień diety :D ) i nawet zrobiłam sobie makijaż! Bajka, tak to można mieć dzieci :)

Nie będę psuła tego wpisu narzekaniem, dlatego nic Wam nie powiem o dzisiejszej nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 16:02

kayama, Vampire lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Elinka może spróbuj znaleźć pomoc domową np.studentkę dwa,trzy razy w tygodniu na kilka godzin.Po pierwszym porodzie byłam zdana sama na siebie,mąż mało pomagał,bo przecież pracuje.Prawie z depresją skończyłam.Wtedy szukaliśmy studentki,pomocą została moja koleżanka z którą rodziłam.Przychodziła trzy razy w tygodniu na cztery godziny.Ja miałam z kim pogadać,dom był posprzątany,dziecko zadbane.Obecnie pomoc nie była potrzebna,mąż zrozumiał i pomaga.Czasem bywam u rodziców na kilka dni,bo przy odciąganiu i 4.5latku i maluchu jest mi latwiej.
    Niebieska, mam pomoc mojej mamy i teściowej - zazwyczaj 2-3 razy w tygodniu. Jedynie jak jest mąż, to nie przyjeżdżają. Choć między świętami też byli trochę, bo dzieci chore były. Generalnie czasem jest lepiej, czasem gorzej. Mam nadzieję, że jakoś się unormuje z czasem. I tak jest duża poprawa do tego co było wcześniej.

Niezapominajka, szukaj fizjoterapeuty uroginekologicznej. Nie wiem skąd jesteś - ja mogę polecić w Łodzi, wiem, że dziewczyny z Warszawy też kogoś miały do polecenia.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-linka, ja to podziwiam, że podjelas się i dajesz radę w większości sama.
    Znajoma mając bliźniaki od samego początku miała kogoś do pomocy. Jak nie kogoś z rodziny, to opiekunka. Jak wróciła do pracy, to też ciągle były 2 osoby w domu. Teść z opiekunka siedzieli przed południem, wieczorem ona z mezem.
    I wcale się nie dziwię, że nie ma tematu sexu. Ja to chyba ukatrupilabym wcześniej męża, niż bym się z nim przespała.. Myślę, że nie udzwignalby tematu 2 dzieci na raz. Nie to, że nie pomaga.. Trochę pomaga, ale przy 2 nie ogarnelabym większości sama i za wiele spadloby na niego. Byłyby ciągle kłótnie.. I pewnie myślała bym jak Drzewko :D
    U nas też 2 była na początku, ale została z nami tylko Amelka.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Niezapominajka, szukaj fizjoterapeuty uroginekologicznej. Nie wiem skąd jesteś - ja mogę polecić w Łodzi, wiem, że dziewczyny z Warszawy też kogoś miały do polecenia.
    Jestem spod Lublina. Spróbuję kogoś znaleźć. Może faktycznie tą blizne też trzeba zmobilizować.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz to lubi jezdzic w foteliku. Ostatnio jak jechaliśmy na wigilie do rodziny byl mega korek po drodze co jechalismy 4h na szczęście maly przespal. Bo jak jest glodny to jest wrzask.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jazda samochodem w kratkę choć znowu tak dużo nie jeździmy. Jak jechaliśmy w święta do teściowej z Mokotowa na Imielin to młody marudził. Jak następnego dnia do mojego stryja pod Nasielsk to pięknie spał w obie strony 🤷🏻‍♀️

Kalija, u nas tez dobry dzień. Pobudka o 8, była krótka drzemka w południe, poszliśmy na lunch z moimi przyjaciółkami gdzie młody spokojnie leżał sobie na kanapie i bawił zabawkami, wracając zrobiliśmy zakupy i teraz Krzyś drzemie sobie na mnie od godziny. 😃

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pociesze pisząc że niektóre dzieci tak maja po prostu z jazdą że muszą "dorosnac". Przerabialam to że starsza. Próbowaliśmy wszystkiego. Od zmiany fotelika na taki w którym się siedzi, po rzeczy które nie są zabardzo dozwolone w aucie - typu przekąski, tablet z piosenkami/bajkami ... i powiem tak - po prostu Nastał kiedyś czas że jechała bez krzykow :) ohraniczylam na tamten czas podróże A jak juz to krótkie.

Indotej pory nie wiem dlaczego krzyczała podczas jazdy. Może chciała zwrócić swoją uwagę? Nie mam pojęcia. Takie jazdy zaczęły się koło 4 miesiące- wcześniej jeździła bez problemów.

Aktualnie bez problemu jedziemy nawet nad morze 6 godzin 😍

4c3tvfxm6n339zea.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był dramat z fotelikiem chyba też że za ciepło mu było i zbyt skrępowane ruchy i tak się nauczyliśmy że zawsze na śpiocha go wkładamy i obowiązkowo smoczek. Już nieraz jechalam z młodym na cycku bo nie dało się inaczej jak się darł do czerwoności:/

Moje ciało też wiotkie, waga taka jak przed ciążą ale mało jędrne jest i chciałabym jeszcze zrzucic ale te słodycze tak kuszą że masakra :p linea negra i plamki na twarzy zostały.

Byliśmy dziś 2 raz na basenie (1 raz to ryk i po 15s ewakuacja z hali basenowej :p) a dziś super ekstra :)

Jesteśmy u teściów i dużo się dzieje, nie mam czasu pisać ale cały czas Was podczytuje. Trochę spóźnione ale szczere życzenia danych wspaniałości w Nowym Roku :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jestem spod Lublina. Spróbuję kogoś znaleźć. Może faktycznie tą blizne też trzeba zmobilizować.
    Mogę podać ci namiar na te u której byłam, wg mnie super.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazywa się Julia Jeżewska https://m.facebook.com/fizjowenusjuliajezewska/?locale2=pl_PL
    Najpierw do niej zadzwoń w jakiej sprawie potrzebujesz wsparcia. Ze mną ćwiczyła ponad godzinę, pokazywała co mam robić aby wzmocnić mięśnie brzucha i mięśnie Keagla

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakoś leci, święta były wyjątkowo męczące bo dużo ludzi przyjechało. sylwestra spędziłyśmy u kolegi na mini domówce, 4 pary i 4 dzieci ;) Anielka wytrwała do 2 potem przebraliśmy dziewczyny w piżamy i do auta, od razu padły.

Na codzien jestem jakaś mega zorganizowana z dwójką, byłam na początku przerażona. Ale na prawdę nieźle daje sobie radę. Mąż wraca o 17, wyprowadza psa, później je więc tak na prawdę pomaga mi od 18. A z dziewczynami mogę zrobić wszystko. Tak sie bałam tego miesiąca bo Aniela od połowy grudnia w domu bo zachorowała, później przerwa świąteczna. Wraca we wtorek

Kalija lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Mogę podać ci namiar na te u której byłam, wg mnie super.
    Pewnie! Fajnie, że będzie ktoś polecony.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Pewnie! Fajnie, że będzie ktoś polecony.
    Napisałam już namiary pod moim postem :) szczerze polecam

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksow u nas normalnie, może ciut za sucho ale tragedii nie ma. Nie za luźno, nie za ciasno :D z chęciami bywa różnie, bo mało czasu przy dwójce a po całym dniu to ja wolę obejrzeć serial :p ale tak raz w tygodniu się udaje.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, a ile miała jak w końcu dorosła do jazdy samochodem? 🙂

preg.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że już podajecie wodę. W czym się ja powinno dawać? Pierwsze by mi do głowy przyszła butelka zwykła ale widzę że używanie też bboxy albo kubeczki. Mam doidy ale kurcze czuję że chyba za wcześnie a od kiedy można podawać w bbox?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doidy? Bbox? O rany muszę się zorientować bardziej w maluszkowych akcesoriach😅

Ja daję w butli😎

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbox niby jest 6m+ ale wg naszej neurologopedy warto ćwiczyć od momentu rozszerzania diety, Szymek kocha:)
    Doidy jeszcze się nie dorobilismy, muszę kupić przy okazji.

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ