Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, Menka2 sprawdzcie swoje maile ;)

Chimera, ciesz się, ciesz, ja nie pamiętam kiedy spałam ciągiem 4h.

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:00

Kalija lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc masakra... Najgorsza chyba od porodu. Wstawala miliard razy... A rano wstawalysmy odwieźć Aniele to wtedy spala jak zabita... Chyba moje życzenie, aby wybiła mi starania o trzecie dziecko z głowy, wprowadza w życie... Wrr ... Hektolitry kawy i Oreo na osłodę ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    A ja głupia się cieszę, bo u nas 4h bez pobudki 😂😂😂 Zazdraszczam!
    Mój ma to szczęście, bo z nią śpi. Ja się doje co 2h :/

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za cynk o tych pampkach w Biedrze, Dady 3 były porażką, ale czwórki mega dają radę i wreszcie calutenka noc bez przebierania i przeciekania❤️

Szymek dzisiaj wiercil się od 19 do 23, o 22 zjadł i pospal do 5😍 a potem do 8. Uff choć ja chyba jeszcze nie odespałam tego ostatniego skoku 🙈🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po rehabilitacji dziś. Był ryk zbiorowy ;) W gabinecie dwoje dzieci i jak jedno ryczy to drugie mu odpowiada, raz Wika pierwsza prowodyrka a raz chłopczyk w podobnym wieku.. Ale może daje skutek bo są już obroty na dwie strony chociaż nadal preferuje prawa. Próbuje się obrócić z prawego boku na brzuch. W nocy zaczęła spać na boczku a dotąd zwykle było na wznak.
    Co do picia to zaczęłam dawać soczki 100%,no i pije :) Pomyślałam że może rozcieńczać je woda bo chodzi o nawodnienie głównie. Je już owocki, wszystko pyszne ;)

A ja dziś jakoś myślę o Australii, dużo newsów wszędzie i to jest straszne, roślinność się odrodzi ale wiele gatunków zwierząt prawdopodobnie zginelo :( i już się nie odrodza. Tak mi przyszła refleksja w jakim świecie moje dziecko będzie żyło bo nie za ciekawe to wygląda..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:15

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    My po rehabilitacji dziś. Był ryk zbiorowy ;) W gabinecie dwoje dzieci i jak jedno ryczy to drugie mu odpowiada, raz Wika pierwsza prowodyrka a raz chłopczyk w podobnym wieku.. Ale może daje skutek bo są już obroty na dwie strony chociaż nadal preferuje prawa. Próbuje się obrócić z prawego boku na brzuch. W nocy zaczęła spać na boczku a dotąd zwykle było na wznak.
    Co do picia to zaczęłam dawać soczki 100%,no i pije :) Pomyślałam że może rozcieńczać je woda bo chodzi o nawodnienie głównie. Je już owocki, wszystko pyszne ;)

A ja dziś jakoś myślę o Australii, dużo newsów wszędzie i to jest straszne, roślinność się odrodzi ale wiele gatunków zwierząt prawdopodobnie zginelo :( i już się nie odrodza. Tak mi przyszła refleksja w jakim świecie moje dziecko będzie żyło bo nie za ciekawe to wygląda..

Wiesz, że sok u takiego dziecka powinno się traktować jako posiłek? Jeśli dobrze pamiętam, to soków przed 1.rokiem.zycia nie powinno się wprowadzać.

• kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Wiesz, że sok u takiego dziecka powinno się traktować jako posiłek? Jeśli dobrze pamiętam, to soków przed 1.rokiem.zycia nie powinno się wprowadzać.

Ale na tym soku jest napisane po 4 miesiącu i jest z marchewki..Poza tym będę to rozwadniać. Moje dziecko nutę chce pić ani herbatek ani wody, coś jej musze dac. I jaką to różnica poza konsystencja czy je papkę z marchewki czy sok?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 17:19

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, mam takie same przemyślenia. Boję się o przyszłość przez to co się dzieje. Strasznie mi też smutno, że tyle zwierząt wyginęło. Bardzo smutny temat 🙁

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytałam że lepiej nie podawać niemiwletom soków tylko przyzwyczajac do picia wody. Soki maja dużo cukrów prostych, podnoszą poziom cukru i hamują apetyt na inne rzeczy a przy tym nie mają wiele wartości. Jak już to podobno max 150ml dziennie.

https://zdrowie.pap.pl/dieta/soki-owocowe-niewskazane-dla-niemowlat

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://rozszerzaniediety.pl/soki-dla-niemowlat/

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przyszło na myśl, że my teraz na te nasze Maleństwa dmuchamy i chuchamy- a za lat kilkanaście,może kilkadziesiąt, pomimo rozszerzania diety zgodnie z zaleceniami WHO, te nasze Bombelki będą fast foody wpierdzielac i browarami popijać 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:22

Nacha lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też czytałam że lepiej nie podawać niemiwletom soków tylko przyzwyczajac do picia wody. Soki maja dużo cukrów prostych, podnoszą poziom cukru i hamują apetyt na inne rzeczy a przy tym nie mają wiele wartości. Jak już to podobno max 150ml dziennie.

https://zdrowie.pap.pl/dieta/soki-owocowe-niewskazane-dla-niemowlat

Ja dałam tylko 70 ml. Hamowanie apetytu to Wice by się akurat przydało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:44

Frida91 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Tak mi przyszło na myśl, że my teraz na te nasze Maleństwa dmuchamy i chuchamy- a za lat kilkanaście,może kilkadziesiąt, pomimo rozszerzania diety zgodnie z zaleceniami WHO, te nasze Bombelki będą fast foody wpierdzielac i browarami popijać 😉

Anhydra ale to co teraz dajemy procentuje, z tego się ich organizmy budują :) Możemy też kształtować preferencje żywieniowe i może tych fast food ow nie będą lubić ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    U nas noc masakra... Najgorsza chyba od porodu. Wstawala miliard razy... A rano wstawalysmy odwieźć Aniele to wtedy spala jak zabita... Chyba moje życzenie, aby wybiła mi starania o trzecie dziecko z głowy, wprowadza w życie... Wrr ... Hektolitry kawy i Oreo na osłodę ;)
    u mnie 3 Slodziaki spaly i spia po 6h z rzedu w nocy po 3mcach jesli zdrowe i nieprzebodzcowane 😃
    o 4 Szczesciu na razie nie mysle ale o powrocie do pracy po wakacjach
    my dzis po 2im Prenvenarze wiec co 4-5 h na pewno zbudzi sie na karmienie i pamperka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 19:01

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Anhydra ale to co teraz dajemy procentuje, z tego się ich organizmy budują :) Możemy też kształtować preferencje żywieniowe i może tych fast food ow nie będą lubić ;)
    Tez tak myślę. Może będą jadły tylko od czasu do czasu a nie codziennie :)
    Co do soczku to myślę że taka ilość nie powinna zaszkodzić ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Z innej beczki czy jak waszym dzieciom szły zeby to miały katar. Tytus od kilku dni ma mega gila tak mi sie wydaje. Ciagle gulga mu cos w nosie ale nie jest to zielony czy żółty gil raczej takie to rzadkie. I nie wiem czy to na zęby czy to jakis katar. Goroczki nie ma. Czasem cos tam kaszlnie i tez nie wiem czy to ślina czy gil mu leci po gardle
    u nas katar byl na infekcje
    zabki mialy obie na roczek szly razem 2 dolne jedynki
    katar splywa po gardle i powoduje kaszel dlatego zawsze wyzej i tak spia na piduszkach/klinie

teraz Junior ma wyraznie rozpulchnione dziasla juz na ksztalt idacych jedynek na dole wiec duzo szybciej niz siostry
    slini sie puszcza baloniki i paluszki do buzi pcha

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ale na tym soku jest napisane po 4 miesiącu i jest z marchewki..Poza tym będę to rozwadniać. Moje dziecko nutę chce pić ani herbatek ani wody, coś jej musze dac. I jaką to różnica poza konsystencja czy je papkę z marchewki czy sok?:)
    Lepiej żeby dziecko nauczyła się pić zwykła wodę. Siostra podawała soczki starszej corce, na 5.5 roku i nie pije wody.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dzieci piją mleko nie muszą koniecznie dużo pić, Anielka zaczęła pić dopiero jak miała 10 miesięcy :) ale konsekwentnie próbowałam dawać tylko wode

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Wiadomo że będą jadły różne rzeczy, ale uczymy smaków i zachęcamy do jedzenia warzyw. U nas na razie wychodzi to super bo Aniela woli warzywa i owoce niż słodycze. Oczywiście i słodkie dostanie od czasu do czasu, ale jak chce coś na przekąskę to sama prosi o śliwki, morele, daktyle a nie czekoladki.

Nacha, Myszk@, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ