Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas noc masakra... Najgorsza chyba od porodu. Wstawala miliard razy... A rano wstawalysmy odwieźć Aniele to wtedy spala jak zabita... Chyba moje życzenie, aby wybiła mi starania o trzecie dziecko z głowy, wprowadza w życie... Wrr ... Hektolitry kawy i Oreo na osłodę
-
Dzięki za cynk o tych pampkach w Biedrze, Dady 3 były porażką, ale czwórki mega dają radę i wreszcie calutenka noc bez przebierania i przeciekania❤️
Szymek dzisiaj wiercil się od 19 do 23, o 22 zjadł i pospal do 5😍 a potem do 8. Uff choć ja chyba jeszcze nie odespałam tego ostatniego skoku 🙈🙈
-
My po rehabilitacji dziś. Był ryk zbiorowy
W gabinecie dwoje dzieci i jak jedno ryczy to drugie mu odpowiada, raz Wika pierwsza prowodyrka a raz chłopczyk w podobnym wieku.. Ale może daje skutek bo są już obroty na dwie strony chociaż nadal preferuje prawa. Próbuje się obrócić z prawego boku na brzuch. W nocy zaczęła spać na boczku a dotąd zwykle było na wznak.
Co do picia to zaczęłam dawać soczki 100%,no i pijePomyślałam że może rozcieńczać je woda bo chodzi o nawodnienie głównie. Je już owocki, wszystko pyszne
A ja dziś jakoś myślę o Australii, dużo newsów wszędzie i to jest straszne, roślinność się odrodzi ale wiele gatunków zwierząt prawdopodobnie zgineloi już się nie odrodza. Tak mi przyszła refleksja w jakim świecie moje dziecko będzie żyło bo nie za ciekawe to wygląda..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:15
-
nick nieaktualnykayama wrote:My po rehabilitacji dziś. Był ryk zbiorowy
W gabinecie dwoje dzieci i jak jedno ryczy to drugie mu odpowiada, raz Wika pierwsza prowodyrka a raz chłopczyk w podobnym wieku.. Ale może daje skutek bo są już obroty na dwie strony chociaż nadal preferuje prawa. Próbuje się obrócić z prawego boku na brzuch. W nocy zaczęła spać na boczku a dotąd zwykle było na wznak.
Co do picia to zaczęłam dawać soczki 100%,no i pijePomyślałam że może rozcieńczać je woda bo chodzi o nawodnienie głównie. Je już owocki, wszystko pyszne
A ja dziś jakoś myślę o Australii, dużo newsów wszędzie i to jest straszne, roślinność się odrodzi ale wiele gatunków zwierząt prawdopodobnie zgineloi już się nie odrodza. Tak mi przyszła refleksja w jakim świecie moje dziecko będzie żyło bo nie za ciekawe to wygląda..
Wiesz, że sok u takiego dziecka powinno się traktować jako posiłek? Jeśli dobrze pamiętam, to soków przed 1.rokiem.zycia nie powinno się wprowadzać. -
E_linka2 wrote:Wiesz, że sok u takiego dziecka powinno się traktować jako posiłek? Jeśli dobrze pamiętam, to soków przed 1.rokiem.zycia nie powinno się wprowadzać.
Ale na tym soku jest napisane po 4 miesiącu i jest z marchewki..Poza tym będę to rozwadniać. Moje dziecko nutę chce pić ani herbatek ani wody, coś jej musze dac. I jaką to różnica poza konsystencja czy je papkę z marchewki czy sok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 17:19
-
Ja też czytałam że lepiej nie podawać niemiwletom soków tylko przyzwyczajac do picia wody. Soki maja dużo cukrów prostych, podnoszą poziom cukru i hamują apetyt na inne rzeczy a przy tym nie mają wiele wartości. Jak już to podobno max 150ml dziennie.
https://zdrowie.pap.pl/dieta/soki-owocowe-niewskazane-dla-niemowlatCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Tak mi przyszło na myśl, że my teraz na te nasze Maleństwa dmuchamy i chuchamy- a za lat kilkanaście,może kilkadziesiąt, pomimo rozszerzania diety zgodnie z zaleceniami WHO, te nasze Bombelki będą fast foody wpierdzielac i browarami popijać 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:22
Nacha lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Frida91 wrote:Ja też czytałam że lepiej nie podawać niemiwletom soków tylko przyzwyczajac do picia wody. Soki maja dużo cukrów prostych, podnoszą poziom cukru i hamują apetyt na inne rzeczy a przy tym nie mają wiele wartości. Jak już to podobno max 150ml dziennie.
https://zdrowie.pap.pl/dieta/soki-owocowe-niewskazane-dla-niemowlat
Ja dałam tylko 70 ml. Hamowanie apetytu to Wice by się akurat przydałoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:44
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Tak mi przyszło na myśl, że my teraz na te nasze Maleństwa dmuchamy i chuchamy- a za lat kilkanaście,może kilkadziesiąt, pomimo rozszerzania diety zgodnie z zaleceniami WHO, te nasze Bombelki będą fast foody wpierdzielac i browarami popijać 😉
Anhydra ale to co teraz dajemy procentuje, z tego się ich organizmy budująMożemy też kształtować preferencje żywieniowe i może tych fast food ow nie będą lubić
-
IGA.G wrote:U nas noc masakra... Najgorsza chyba od porodu. Wstawala miliard razy... A rano wstawalysmy odwieźć Aniele to wtedy spala jak zabita... Chyba moje życzenie, aby wybiła mi starania o trzecie dziecko z głowy, wprowadza w życie... Wrr ... Hektolitry kawy i Oreo na osłodę
o 4 Szczesciu na razie nie mysle ale o powrocie do pracy po wakacjach
my dzis po 2im Prenvenarze wiec co 4-5 h na pewno zbudzi sie na karmienie i pamperkaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 19:01
-
kayama wrote:Anhydra ale to co teraz dajemy procentuje, z tego się ich organizmy budują
Możemy też kształtować preferencje żywieniowe i może tych fast food ow nie będą lubić
Co do soczku to myślę że taka ilość nie powinna zaszkodzićCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Nacha wrote:Z innej beczki czy jak waszym dzieciom szły zeby to miały katar. Tytus od kilku dni ma mega gila tak mi sie wydaje. Ciagle gulga mu cos w nosie ale nie jest to zielony czy żółty gil raczej takie to rzadkie. I nie wiem czy to na zęby czy to jakis katar. Goroczki nie ma. Czasem cos tam kaszlnie i tez nie wiem czy to ślina czy gil mu leci po gardle
zabki mialy obie na roczek szly razem 2 dolne jedynki
katar splywa po gardle i powoduje kaszel dlatego zawsze wyzej i tak spia na piduszkach/klinie
teraz Junior ma wyraznie rozpulchnione dziasla juz na ksztalt idacych jedynek na dole wiec duzo szybciej niz siostry
slini sie puszcza baloniki i paluszki do buzi pcha -
kayama wrote:Ale na tym soku jest napisane po 4 miesiącu i jest z marchewki..Poza tym będę to rozwadniać. Moje dziecko nutę chce pić ani herbatek ani wody, coś jej musze dac. I jaką to różnica poza konsystencja czy je papkę z marchewki czy sok?
-
Anhydra wrote:Tak mi przyszło na myśl, że my teraz na te nasze Maleństwa dmuchamy i chuchamy- a za lat kilkanaście,może kilkadziesiąt, pomimo rozszerzania diety zgodnie z zaleceniami WHO, te nasze Bombelki będą fast foody wpierdzielac i browarami popijać 😉
Nacha, Myszk@, Vampire lubią tę wiadomość