X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, Menka2 sprawdzcie swoje maile ;)

Chimera, ciesz się, ciesz, ja nie pamiętam kiedy spałam ciągiem 4h.

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:00

Kalija lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc masakra... Najgorsza chyba od porodu. Wstawala miliard razy... A rano wstawalysmy odwieźć Aniele to wtedy spala jak zabita... Chyba moje życzenie, aby wybiła mi starania o trzecie dziecko z głowy, wprowadza w życie... Wrr ... Hektolitry kawy i Oreo na osłodę ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    A ja głupia się cieszę, bo u nas 4h bez pobudki 😂😂😂 Zazdraszczam!
    Mój ma to szczęście, bo z nią śpi. Ja się doje co 2h :/

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za cynk o tych pampkach w Biedrze, Dady 3 były porażką, ale czwórki mega dają radę i wreszcie calutenka noc bez przebierania i przeciekania❤️

Szymek dzisiaj wiercil się od 19 do 23, o 22 zjadł i pospal do 5😍 a potem do 8. Uff choć ja chyba jeszcze nie odespałam tego ostatniego skoku 🙈🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po rehabilitacji dziś. Był ryk zbiorowy ;) W gabinecie dwoje dzieci i jak jedno ryczy to drugie mu odpowiada, raz Wika pierwsza prowodyrka a raz chłopczyk w podobnym wieku.. Ale może daje skutek bo są już obroty na dwie strony chociaż nadal preferuje prawa. Próbuje się obrócić z prawego boku na brzuch. W nocy zaczęła spać na boczku a dotąd zwykle było na wznak.
    Co do picia to zaczęłam dawać soczki 100%,no i pije :) Pomyślałam że może rozcieńczać je woda bo chodzi o nawodnienie głównie. Je już owocki, wszystko pyszne ;)

A ja dziś jakoś myślę o Australii, dużo newsów wszędzie i to jest straszne, roślinność się odrodzi ale wiele gatunków zwierząt prawdopodobnie zginelo :( i już się nie odrodza. Tak mi przyszła refleksja w jakim świecie moje dziecko będzie żyło bo nie za ciekawe to wygląda..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:15

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    My po rehabilitacji dziś. Był ryk zbiorowy ;) W gabinecie dwoje dzieci i jak jedno ryczy to drugie mu odpowiada, raz Wika pierwsza prowodyrka a raz chłopczyk w podobnym wieku.. Ale może daje skutek bo są już obroty na dwie strony chociaż nadal preferuje prawa. Próbuje się obrócić z prawego boku na brzuch. W nocy zaczęła spać na boczku a dotąd zwykle było na wznak.
    Co do picia to zaczęłam dawać soczki 100%,no i pije :) Pomyślałam że może rozcieńczać je woda bo chodzi o nawodnienie głównie. Je już owocki, wszystko pyszne ;)

A ja dziś jakoś myślę o Australii, dużo newsów wszędzie i to jest straszne, roślinność się odrodzi ale wiele gatunków zwierząt prawdopodobnie zginelo :( i już się nie odrodza. Tak mi przyszła refleksja w jakim świecie moje dziecko będzie żyło bo nie za ciekawe to wygląda..

Wiesz, że sok u takiego dziecka powinno się traktować jako posiłek? Jeśli dobrze pamiętam, to soków przed 1.rokiem.zycia nie powinno się wprowadzać.

• kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Wiesz, że sok u takiego dziecka powinno się traktować jako posiłek? Jeśli dobrze pamiętam, to soków przed 1.rokiem.zycia nie powinno się wprowadzać.

Ale na tym soku jest napisane po 4 miesiącu i jest z marchewki..Poza tym będę to rozwadniać. Moje dziecko nutę chce pić ani herbatek ani wody, coś jej musze dac. I jaką to różnica poza konsystencja czy je papkę z marchewki czy sok?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 17:19

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, mam takie same przemyślenia. Boję się o przyszłość przez to co się dzieje. Strasznie mi też smutno, że tyle zwierząt wyginęło. Bardzo smutny temat 🙁

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytałam że lepiej nie podawać niemiwletom soków tylko przyzwyczajac do picia wody. Soki maja dużo cukrów prostych, podnoszą poziom cukru i hamują apetyt na inne rzeczy a przy tym nie mają wiele wartości. Jak już to podobno max 150ml dziennie.

https://zdrowie.pap.pl/dieta/soki-owocowe-niewskazane-dla-niemowlat

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://rozszerzaniediety.pl/soki-dla-niemowlat/

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przyszło na myśl, że my teraz na te nasze Maleństwa dmuchamy i chuchamy- a za lat kilkanaście,może kilkadziesiąt, pomimo rozszerzania diety zgodnie z zaleceniami WHO, te nasze Bombelki będą fast foody wpierdzielac i browarami popijać 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:22

Nacha lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też czytałam że lepiej nie podawać niemiwletom soków tylko przyzwyczajac do picia wody. Soki maja dużo cukrów prostych, podnoszą poziom cukru i hamują apetyt na inne rzeczy a przy tym nie mają wiele wartości. Jak już to podobno max 150ml dziennie.

https://zdrowie.pap.pl/dieta/soki-owocowe-niewskazane-dla-niemowlat

Ja dałam tylko 70 ml. Hamowanie apetytu to Wice by się akurat przydało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:44

Frida91 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Tak mi przyszło na myśl, że my teraz na te nasze Maleństwa dmuchamy i chuchamy- a za lat kilkanaście,może kilkadziesiąt, pomimo rozszerzania diety zgodnie z zaleceniami WHO, te nasze Bombelki będą fast foody wpierdzielac i browarami popijać 😉

Anhydra ale to co teraz dajemy procentuje, z tego się ich organizmy budują :) Możemy też kształtować preferencje żywieniowe i może tych fast food ow nie będą lubić ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    U nas noc masakra... Najgorsza chyba od porodu. Wstawala miliard razy... A rano wstawalysmy odwieźć Aniele to wtedy spala jak zabita... Chyba moje życzenie, aby wybiła mi starania o trzecie dziecko z głowy, wprowadza w życie... Wrr ... Hektolitry kawy i Oreo na osłodę ;)
    u mnie 3 Slodziaki spaly i spia po 6h z rzedu w nocy po 3mcach jesli zdrowe i nieprzebodzcowane 😃
    o 4 Szczesciu na razie nie mysle ale o powrocie do pracy po wakacjach
    my dzis po 2im Prenvenarze wiec co 4-5 h na pewno zbudzi sie na karmienie i pamperka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 19:01

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Anhydra ale to co teraz dajemy procentuje, z tego się ich organizmy budują :) Możemy też kształtować preferencje żywieniowe i może tych fast food ow nie będą lubić ;)
    Tez tak myślę. Może będą jadły tylko od czasu do czasu a nie codziennie :)
    Co do soczku to myślę że taka ilość nie powinna zaszkodzić ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Z innej beczki czy jak waszym dzieciom szły zeby to miały katar. Tytus od kilku dni ma mega gila tak mi sie wydaje. Ciagle gulga mu cos w nosie ale nie jest to zielony czy żółty gil raczej takie to rzadkie. I nie wiem czy to na zęby czy to jakis katar. Goroczki nie ma. Czasem cos tam kaszlnie i tez nie wiem czy to ślina czy gil mu leci po gardle
    u nas katar byl na infekcje
    zabki mialy obie na roczek szly razem 2 dolne jedynki
    katar splywa po gardle i powoduje kaszel dlatego zawsze wyzej i tak spia na piduszkach/klinie

teraz Junior ma wyraznie rozpulchnione dziasla juz na ksztalt idacych jedynek na dole wiec duzo szybciej niz siostry
    slini sie puszcza baloniki i paluszki do buzi pcha

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ale na tym soku jest napisane po 4 miesiącu i jest z marchewki..Poza tym będę to rozwadniać. Moje dziecko nutę chce pić ani herbatek ani wody, coś jej musze dac. I jaką to różnica poza konsystencja czy je papkę z marchewki czy sok?:)
    Lepiej żeby dziecko nauczyła się pić zwykła wodę. Siostra podawała soczki starszej corce, na 5.5 roku i nie pije wody.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dzieci piją mleko nie muszą koniecznie dużo pić, Anielka zaczęła pić dopiero jak miała 10 miesięcy :) ale konsekwentnie próbowałam dawać tylko wode

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Wiadomo że będą jadły różne rzeczy, ale uczymy smaków i zachęcamy do jedzenia warzyw. U nas na razie wychodzi to super bo Aniela woli warzywa i owoce niż słodycze. Oczywiście i słodkie dostanie od czasu do czasu, ale jak chce coś na przekąskę to sama prosi o śliwki, morele, daktyle a nie czekoladki.

Nacha, Myszk@, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ