Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
a teraz będzie dłuuuuugi wpis bo poruszony temat który lubię
i pewnie nieraz powtórzę to co inne dziewczyny pisały
dziewczyny mamy naprawdę fajny okres na uczenie dziecka prawidłowych nawyków jeśli chodzi o zaspokajanie pragnienia - nie ma upałów,nie musimy obawiać się że dziecko nam się odwoni - każda z nas jeszcze karmi mlekiem (nieważne czy kp czy mm - wytyczne się chyba zmieniły i nie trzeba dopajać dziecka na mm jak kiedyś ale poprawcie mnie jeśli się mylę) - teraz jest czas aby proponować to co właściwe i zdrowe - sok, herbatka itp nie służą do zaspakajania pragnienia - od tego jest wodai ja też jej nie lubię - też nie piję jej ochoczo i wolę chociażby cole ale w sumie od tego jesteśmy aby pokazać to co dobre
jeśli podamy sok to oczywiście że nie będzie chciało wody. teraz lepiej podawać wodę i za którymś razem załapie, polubi ;)teraz naprawdę jest fajny czas na bawienie się jedzeniem/piciem
jeszcze coś chciałam napisać ale wypadło mi z głowyIGA.G, Domi_tur, Kalija lubią tę wiadomość
-
U nas woda od drugiego dnia zycia i od poczatku pije ja za kazdym razem jak podam. Butelka do wody ma inny kolor i nie wiem czy widzi to czy zapach czuje z daleka ale zawsze wie co woda co mleko
na mleko wrzeszczy jak nir chce jak widzi butelke a na wode sie trzesie zeby pic
Mooniika -
Moja pije od początku wodę, nie jakieś wielkie ilości ale z 20-30 ml dziennie się udaje. Nie marudzi , nie pluje. Na razie nie zamierzam na siłę podawać nic nowego , widocznie samo mleko jej wystarcza. Już nie raz.przekonalam.sie że nie da się nic na siłę, jej organizm wie ile.i czego potrzebuje
-
kayama wrote:A jak mam nauczyć jak wodę wypluwa? Już od dawna próbuje o nic
. Ja ja zresztą rozumiem bo też wody nie lubię
-
AnaKwiat wrote:Czy są tu jeszcze dzieci, które są nadal na samym mleku? My do skończenia 6mż chcemy tylko kp ale widzę, że Wy już (chyba) wszystkie zaczęłyście coś wprowadzać i się zastanawiam czy może nie zacząć wcześniej?
AnaKwiat lubi tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:My tez póki co mleko.
Hmm Domi, ciekawe spostrzeżenie! Julek od razu chętnie pił wodę ale faktem jest ze nie dostał jej nigdy tak jak mleko w butelce tylko od razu w bidonie lub kubku.
Wyobrażam sobie co by Kazik zaczął uskuteczniać gdyby z cyca zaczęła lecieć woda zamiast mleka 😅. Big rozczarowanie 😱
A tak poważnie to jako, że kiedyś trzeba będzie z butelek rezygnować, żeby nie pielęgnować nawyku picia tylko z butelki naprawdę warto próbować podawać wodę z kieliszka, kubeczka, bidonu itdCamelia lubi tę wiadomość
-
Odnośnie jedzenia to w poniedziałek byłyśmy u znajomych, mają trzy córki , jedna z wieku Anieli. I Aniela waży 14 kg a ta rówieśniczka 19 kg, wygląda już na prawdę że ma zbędny tłuszczyk. I to nie tłuszczyk niemowlęcy. Ale po rozmowie z koleżanką rozumiem dlaczego - do picia tylko soki i cola!!!! , Codziennie słodycze, rzucają się na nie jak sęp . Cała trójka ma nadwagę a mama chce schudnąć teraz. Sama próbuje się zdrowo odżywiać a dzieciom na stół stawia czipsy, cole bo goście przyszli
i kto uczy takich nawyków, rodzice od samego początku. Aniela w 90 procentach pije wodę, czasem soki, herbatki, sok domowej Roby z malin czy agrestu. Nie jestem jakaś maniaczka i daje od czasu do czasu słodycz, ale dla Anielki słodycz to też np serek waniliowy Piatus czy budyń. Wie że może jedna słodycz dziennie.
A typowe słodycze są bardzo rzadko bo po prostu staram się nie kusic samej siebie i nie kupuje :p bo jakbym miała w domu to bym zjadła :p staram się schudnąć do wagi sprzed obu ciąż... Zostało mi 3 kg. Ale brzuch nie ten. Robię tabatę ostatnio.
Kondycja na poziomie -10
-
IGA.G wrote:A czy są mamy, których dzieci mają podejrzenie kataru alergicznego? Mogą być to maluszki lub starszaki. U Łucji padło takie stwierdzenie ale każdy lekarz mówi co innego...
U nas było u starszej jak była niemowleciem - winowajca było mleko które dodawałam do kawy. Aktualnie córka bez pro jemu je produkty mleczne
-
AnaKwiat wrote:Czy są tu jeszcze dzieci, które są nadal na samym mleku? My do skończenia 6mż chcemy tylko kp ale widzę, że Wy już (chyba) wszystkie zaczęłyście coś wprowadzać i się zastanawiam czy może nie zacząć wcześniej?
Pamietsm xe ktoras miala problem z odparzona szyjka,co pomoglo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 11:49
-
Mooniika wrote:Na odparzana szyjke tylko maka ziemniaczana. Wczesniej wykapac i poczekac az szyja przeschnie. U nas na drugi dzien nie ma sladu po odparzeniu
dzis znowu posypalam, pewnie powinnam i na noc, ale zapomniałam bo tego nie widac jak glowy nie odegnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 12:20
-
menka2 wrote:U nas było u starszej jak była niemowleciem - winowajca było mleko które dodawałam do kawy. Aktualnie córka bez pro jemu je produkty mleczne
-
IGA.G wrote:Czyli muszę szukać winowajcy... Ma wodnisty katar już półtorej miesiąca, nie jem mleka od września. Teraz wykluczam inne alergeny. Robiliście jakieś testy? Są różne opinie na ten temat a ja jestem zielona
-
menka2 wrote:zapomniałam hasła do starej skrzynki mailowej
wyślesz mi proszę na ten adres jeszcze raz?
[email protected]
Poszło 🙂 oficjalny podpis wkleił się z automatu , zapomniałam usunąć 🙈
-
wisieninka_89 wrote:A zeby nie ida? U nas nie bylo takiego zwiazku ale siostra ma 3 dzieci i ostatnio wlasnie mowila ze wszyscy na zeby dostawali kataru, tylko w sumie nie wiem ile czasu u nich trwal
Pediatra mówiła że ok miesiąca
Edit
Nie u Twojej siostry🤪 tylko tak ogólnie ponoć katar przy zębach jest ok miesiącaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 14:47
-
Kalija wybacz że dopiero teraz ale od wczoraj walczę z zapodaj i coś nie działa. Mam nadzieję że będzie działać
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqar/][/url
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqar/][/url
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqan/][/url
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqae/][/url
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqaw/][/url
Są też bardziej podstawowe strony ale już wypełniłam i nie chce wrzucać na forumjest o rodzinie z miejscem na zdjęcie dziadków, z chrztu, też z ciąży coś itp. jak byś chciała to na priv mogę pokazać