Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:A czy są mamy, których dzieci mają podejrzenie kataru alergicznego? Mogą być to maluszki lub starszaki. U Łucji padło takie stwierdzenie ale każdy lekarz mówi co innego...
Edit: już doczytałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 21:56
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Chimera wrote:Podobają mi się te naczynia z lamą, jak będę w poniedziałek po ciuszki, to kupię, chyba że nie będzie. Spodobał mi się szary pajac cały zadrukowany w koale i turkusowe galotki 😁
Też będę polować na pajace, ten o którym piszesz najlepszy -
wisieninka_89 wrote:A zeby nie ida? U nas nie bylo takiego zwiazku ale siostra ma 3 dzieci i ostatnio wlasnie mowila ze wszyscy na zeby dostawali kataru, tylko w sumie nie wiem ile czasu u nich trwal
U nas właśnie kaszel okazał się przez katar.
Na wizycie lekarka stwierdziła, że zęby niedługo pójdą.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Chimera wrote:Podobają mi się te naczynia z lamą, jak będę w poniedziałek po ciuszki, to kupię, chyba że nie będzie. Spodobał mi się szary pajac cały zadrukowany w koale i turkusowe galotki 😁
U mnie z Lamą nie było A też się nad tymi zastanawiałam. Niby jakieś normy UE te naczynia spełniają, jest napisane. Ale wyczytałam ze w bambusowych bywa formaldehyd który jest trujący. W Polsce kontrole wykazały dużo takich naczyń w sprzedaży. I jakoś chyba wolę z innego tworzywa coś kupić. -
Jak wy śpicie z dziećmi? Bierzecie je pod swoją kołdrę?
Ja nigdy nie spałam z córką, co najwyżej ona na mnie przez pół nocy. Ale ostatnio jestem tak wykończona tym nocnym wstawaniem co godzinę (To już że 2 miesiące będzie😞) i myślę sobie, że może ze mną w łóżku pospi dłużej?
-
A z innej beczki
Mój mąż kupił nowy fotelik do auta, z izofixem, obrotowy, fajny. No ale problem mam taki, że w nim się jeździ bez kombinezonu, trzeba dziecko rozebrać. Na dluzsze trasy ok, ale na krótsze z uwagi na pogodę to, hm, kłopotliwe. Boję się przeziebic dziecko rozbierajac je w aucie a jadąc sama nawet nie będę miała jak wcześniej nagrzać. No i zastanawiam się co teraz 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 09:45
-
Ja ostatnio czytałam że niby te melaminowe naczynia są niezdrowe... Te bambusowe też są z melamina. Oczywiście ja też mam miseczkę z melaminy. Ale chyba nie dajmy się zwariować... Podobno w Chinach proszek z tego plastiku dostal się do mleka w proszku i dzieci się potruly i na tej podstawie te badania. Ale na chłopski fozum chyba każdy plastik sproszkowany i zjedzony będzie trujący??
Kalija moja śpi czasem ze mną pod jedną kołdrą ale na ogół się odsuwam jak już puści cyca i przykrywam ją jej kocykiem. Tylko ja śpię wtedy raczej czujnie i w zasadzie nie zmieniam pozycji więc nie ma opcji że ją przygniote. Jak byla mniejsza tto zawsze ją przesuwalam wysoko na wysokość naszych poduszek i odsuwalam się maksymalnie, teraz mam więcej luzu jakoś.
Przyszły moje włóczki i od wczoraj dziergam jak szalonaJuż prawie mam karczek sukienki. Przynajmniej mam zajęcie jak moja huba na mnie wisi
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mi z Lidla podoba się ten ciemnorozowy bodziak z koala. Muszę go upolować. Spodenki też fajne ale mamy na razie sporo. Może dorwe jeszcze pajaca. Mamy też już jedną z tych bluz polarowych i jest bardzo fajna
Ta ciemnozielona z kapturkiem.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Moja śpi w kokonie obok jak jesteśmy poza domem. A tak to w dostawce. Co do fotelika to mam śpiwór od kiziamizia i po prostu jest w foteliku jak jedziemy autem a tak to w gondoli
-
Mooniika wrote:Mielismy dzis trzecie szczepienie. Goraczki brak ale jest bardzo placzliwa bo na udku twarda gola sie zrobila i jak tylko dotkne to bol jest. Jak zlagodzic to miejsce zeby zeszla opuchlizna?
Okład z sody. Pół kubka wody i jedna łyżeczka sody. Nam odrazu opuchlizna zeszła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 10:01
-
trzydziecha wrote:Słaba jestem w załączanie zdjęć na forum :p Kalija wysłałam Ci na maila
Na zapodaj net kopiujesz link bbcode i tu wklejasz -
Kalija wrote:Jak wy śpicie z dziećmi? Bierzecie je pod swoją kołdrę?
Ja nigdy nie spałam z córką, co najwyżej ona na mnie przez pół nocy. Ale ostatnio jestem tak wykończona tym nocnym wstawaniem co godzinę (To już że 2 miesiące będzie😞) i myślę sobie, że może ze mną w łóżku pospi dłużej?
U nas też już dwa miesiące mijają odkąd Miki budzi się co godzinę 🙁 ja już kilka tygodni temu nie wytrzymałam i około 1-2 biorę go do naszego łóżka. Śpi co prawda do 8, a nie do 6, ale częstotliwość pobudek taka sama niestety. Plusem jest to, że nie trzeba wstawać, tylko podać smoczka, cyca, albo odwrócić na drugi boczek. My śpimy pod jedną kołdrą, ale mamy ogromną, więc bez problemu się mieścimy w trójkę 😉 -
Julek od 4 m-ca był na mm i podawałam je do 1,5 roku w butelce. Teraz wszystko zależy od tego jak długo będę karmić piersią. Jeśli dociągnę do roku to już nie będę wprowadzać mm, ale się zastanawiam co wtedy? Roczne dziecko to chyba jeszcze „ma prawo” chcieć jeść w nocy. Co mu wtedy podawać? Jakieś roślinne? Krowie? 🤔
Ale rozważam tez odstawienie po 6 m-cu i wtedy mm będzie konieczne i chyba tez wybiorę klasyczna butelkę ze smoczkiem. Mimo wszystko. Tak chyba wygodniej, zwłaszcza w nocy.
O tych naczyniach tez kiedyś czytałam. Sam bambus jest ok, ale melamina używana chyba jako spoiwo jest ponoć toksyczna. Nie wiem na ile to realne zagrożenie a na ile daleko idąca ostrożność ale ja się zrazilam po przeczytaniu tego i wybieram inne naczynia. Jest w czym wybierać wiec no problem.[/url]
-
Niezapominajka5 wrote:Jakieś charakterystyczne objawy tego kataru?
Edit: już doczytałam.