Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi masz rację z tą butelka, kurde czemu ja wcześniej na to nie wpadłam
ale ze mnie była żeby z tego samego podawać mleko co wodę :p dobrze że Was mam
-
Nie żeby ta teoria się sprawdziła gdzieś indziej niż tylko u nas, aleee🙈 Jak karmicie piersią i chcecie karmić długo to dziecko przecież wcale nie musi poznawać butelki. Tym bardziej, że z miesiąca na miesiąc ten pierwotny odruch ssania zanika a zastępuje go odruch kąsania, więc Dzieć wcale nie musi nabywać nawyków butelkowych.
Mam neurologopeda zastrzegła, że rozszerzanie diety to nie tylko nauka jedzenia ale i nauka picia, najprostszym błędem jaki się popełnia to właśnie woda w butelce jak do mleka, a potem dziecko się przyzwyczaja i mając 1-1,5-2lata dalej prosi o butlę. Potem butla na noc choć powinno się odchodzić od nocnego karmienia, no ale przecież wodę można podać, a że pije z butli to trudno i się pietrzą złe nawyki aż do wad zgryzu 🙈
A tak można na wesoło, rurką, kubeczkiem nauczyć picia wody. Trzeba bić brawo i chwalić po każdym łyku, jak nie będzie pić dla przyjemności to chociaż dla zabawytrzydziecha lubi tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:A zeby nie ida? U nas nie bylo takiego zwiazku ale siostra ma 3 dzieci i ostatnio wlasnie mowila ze wszyscy na zeby dostawali kataru, tylko w sumie nie wiem ile czasu u nich trwal
-
trzydziecha wrote:Kalija wybacz że dopiero teraz ale od wczoraj walczę z zapodaj i coś nie działa. Mam nadzieję że będzie działać
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqar/][/url
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqar/][/url
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqan/][/url
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqae/][/url
url=https://ifotos.pl/z/qaxaqaw/][/url
Są też bardziej podstawowe strony ale już wypełniłam i nie chce wrzucać na forumjest o rodzinie z miejscem na zdjęcie dziadków, z chrztu, też z ciąży coś itp. jak byś chciała to na priv mogę pokazać
Nic nie szkodzi 🙂
Z tych miniaturek niestety nic się nie da odczytać. Jeśli to nie problem to poproszę te zdjęcia na maila [email protected]
Z góry ślicznie Ci dziękuję 🌷 -
Chimera, zazdrosze wuzetki i ciepłej kawy 🙈
Ja tak jak Iga, jak skończyłam KPI to moje dziecko już nie dostało butli, tylko bidon, doidy i butelki z wodą (dla urozmaicenia). Teściowa w szoku powtarzała że to pierwsze dziecko w rodzinie co bez butli się chowa
-
nick nieaktualnyZ tą butelka to macie rację. Ostatnio jak byłam z Józiem u dermatologa to mama wyciągnęła córce butelkę że smoczkiem z wodą - córka na moje oko tak z 3-4 lata. Ja się trochę przeraziłam, żeby w tym wieku pić że smoczka.
Mam kilka butelek lovi z tymi zakrywkami kubeczkami. Od nich zacznę - potem kupię bidony i doidy. I też uważam, że jak się da soczek to dziecko wody nie będzie chciało. Ja lubię wode - niestety zapominam ja pić. Lubię też sok - ale bardzo często rozcięczam go woda. Cole traktuje jak zachciewajke - smakołyk raz na jakiś czas -
trzydziecha wrote:Domi masz rację z tą butelka, kurde czemu ja wcześniej na to nie wpadłam
ale ze mnie była żeby z tego samego podawać mleko co wodę :p dobrze że Was mam
Kupię bidon do piciaMoże faktycznie potraktuje to jako zabawę i będzie trochę piła. Paniki nie ma bo piję mleko więc się nie odwodni jak piszecie, ale z czasem mleka będzie mniej. Teraz już je 1 butle mniej więc o te 150 ml mniej pije i tak..
Co do karmienia z butli ja się niedawno dowiedziałam że mój siostrzeniec lat 2,5 pije nadal butle kaszki na mleku na noc 8-/ Dzieciak ma zęby, wszystko je i butla.. to go moja siostra przyzwyczaiła. Dotąd prawie nie mówi, coś papla po swojemu nikt go nie rozumie, może to jedna z przyczyn? -
Ostatnio na fejsie jedna koleżanka z gimnazjum wrzuciła zdjęcie córki w łóżku z butlą i podpis "codziennie przed przedszkolem kakałko z butli", mała ma ponad 4lata 🙈🤷🤷 czym się tu chwalić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:00
-
kayama wrote:Co do karmienia z butli ja się niedawno dowiedziałam że mój siostrzeniec lat 2,5 pije nadal butle kaszki na mleku na noc 8-/ Dzieciak ma zęby, wszystko je i butla.. to go moja siostra przyzwyczaiła. Dotąd prawie nie mówi, coś papla po swojemu nikt go nie rozumie, może to jedna z przyczyn?
Identycznie jak córka kuzyna, też 2.5 roku. No prawie bo ta mała nie je owoców i warzyw ("bo nie lubi") tylko słodycze i popija je soczkami Kubuś czasem kolą. Rodzice oboje otyli. Szkoda mi tej dziewczynki szczerze mówiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 18:30
-
Ja coli ani żadnych napojów slodzonych nie pije, dla mnie to są niesmaczne ulepki sam cukier czuje. Mój R. pil cole, moje "pogadanki" nie skutkowaly. w końcu po latach dotarło że to przez nią m.in. nie może schudnąć. Teraz już nie pije od jakiegoś czasu, 10 kg mniej
oczywiście oprócz tego trzyma dietę. Także ja dziecku takich syfow dawać nie będę bo po prostu nie kupujemy. Ewentualnie dla gości na jakieś imprezy
-
Domi_tur wrote:Nie żeby ta teoria się sprawdziła gdzieś indziej niż tylko u nas, aleee🙈 Jak karmicie piersią i chcecie karmić długo to dziecko przecież wcale nie musi poznawać butelki. Tym bardziej, że z miesiąca na miesiąc ten pierwotny odruch ssania zanika a zastępuje go odruch kąsania, więc Dzieć wcale nie musi nabywać nawyków butelkowych.
Mam neurologopeda zastrzegła, że rozszerzanie diety to nie tylko nauka jedzenia ale i nauka picia, najprostszym błędem jaki się popełnia to właśnie woda w butelce jak do mleka, a potem dziecko się przyzwyczaja i mając 1-1,5-2lata dalej prosi o butlę. Potem butla na noc choć powinno się odchodzić od nocnego karmienia, no ale przecież wodę można podać, a że pije z butli to trudno i się pietrzą złe nawyki aż do wad zgryzu 🙈
A tak można na wesoło, rurką, kubeczkiem nauczyć picia wody. Trzeba bić brawo i chwalić po każdym łyku, jak nie będzie pić dla przyjemności to chociaż dla zabawy
za to regularna opieka Candeo w Poz
i zeby 5.5l bez prochnicy i leczenia
3l pije butle rano na drzemke i na wieczor i zgryz dobry
bo mleko dostarcza wit i bialka wlasnie dla zdrowych i mocnych zebow
bardziej chyba dentysci przekonuja na krzywy zgryz by potem druciki zakladac na hollwoodzkie usmiechy za ciezkie pieniadze.. poza tym pojenie nocne jest wazne np po szczepieniu przy goraczce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 19:15