Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija wrote:Z innej beczki - puszczacie dzieciaczkom muzykę poważną?
Ja niePuszczam dziecięce, kołysanki. Słucha z zainteresowaniem ostatnio. Dużo muzyki jej puszczam i śpiewam chociaż głos to mam średni
ale od dziecka miałam słuch muzyczny, liczę że odziedziczy
-
Czy wasze dzieci tez się tak miotają po łóżku przed snem?? Wiktoria szaleje, w nocy się przekręca na brzuch i budzi, teraz usypiałam ja z 45 min. Wierci się na wszystkie strony, to na boczek, to na plecy, to na brzuch i na rękach zadowolona sie podpiera a za chwilę bekanie i ulała. No masakra jakaś
W końcu padła.
-
Kayama u nas trwa to co wieczór 45minut do godziny. Obraca się, wali nogami o szczebelki, śmieje, wkurza, znów obrót na brzuch, leży w poprzek łóżeczka i płacze, więc lulam i odkładam a ten znowu. Po czym wybija 20:00 i dziecka nie ma🤦♀️
kayama lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Kayama u nas trwa to co wieczór 45minut do godziny. Obraca się, wali nogami o szczebelki, śmieje, wkurza, znów obrót na brzuch, leży w poprzek łóżeczka i płacze, więc lulam i odkładam a ten znowu. Po czym wybija 20:00 i dziecka nie ma🤦♀️
Ej Domi to po co kładziesz tak szybko? Odłóż do łóżeczka za pięć dwudziesta i ciesz się że usypia sam w pięć minut. Nie dziękuj😂werni, Frida91, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Hm tak robił Wojtek w kolysce. Dlatego go przenioslam juz do lozeczka. I od dwóch dni tam śpi. Za bardzo machal nóżkami i wkładał je pomiędzy szczebelki.
-
Kalija wrote:Ej Domi to po co kładziesz tak szybko? Odłóż do łóżeczka za pięć dwudziesta i ciesz się że usypia sam w pięć minut. Nie dziękuj😂
Hehe próbowałam, po kąpieli już jest ryk bo musi być butla a po butli rytuał - lalanko, odkładanko, podnoszono, lulanko... Inaczej jest syrena aż do 20 👩🚒👨🚒 także moge albo go odkładać milion razy do 20 albo słuchać płaczu 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 22:53
Xena86 lubi tę wiadomość
-
Vaniliowa wrote:Niebieska Gwiazda,
u małej moich znajomych również podejrzenie padaczki.
Leżą póki co tydzień w szpitalu na obserwacji...
Co dziennie ma jakieś 'ataki'.
Zaczęło się u nich dwa dni po szczepionce, zgłosili NOP.
To dziwne,u nich też po szczepionce. -
Vaniliowa wrote:Niebieska, DTP i polio, ale oni mieli z NFZ. A jak dzidzi od Twojej znajomej było szczepione ?
Teraz mi znajomy napisał, że lekarze twierdzą, że to nie wina szczepionki tylko zbieg okoliczności.
Padaczka dzisiaj została potwierdzona, robili EEG i w trakcie wystąpił atak.
Znajomi szczepili infanrix hexa. -
Niezapominajka5 wrote:Współczuję znajomym ☹️
Szli zgodnie z kalendarzem szczepień? NOP po pierwszym szczepieniu w 2 miesiącu?
My nadal bez szczepień.
Pierniczkowa, u Was gorączka szybko minęła? Zniknął obrzęk z nóżki?
My też nadal bez szczepień.Starszak ciągle chory.Od trzech dni w przedszkolu,ale nadal czasem zakaszle.Jakoś mi się nie spieszy. -
Domi_tur wrote:Hehe próbowałam, po kąpieli już jest ryk bo musi być butla a po butli rytuał - lalanko, odkładanko, podnoszono, lulanko... Inaczej jest syrena aż do 20 👩🚒👨🚒 także moge albo go odkładać milion razy do 20 albo słuchać płaczu 🤦♀️
Ma charakterek ten Twój Szymek❤ -
Niebieska Gwiazda wrote:Znajomi szczepili infanrix hexa.
Vampire lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy we wtorek po szczepieniu. Tytus wazy 9kg i ma 74cm. Wszystko znosi pięknie bez płakania troche pisku. Bez gorączki.
Rezygnujemy juz z jednej butli na rzecz obiadku.
My czytamy książeczki a bardziej oglądamy. Mamy takie fajne ze smyka serie mały wirtuoz. Grające sa. Mamy z gitara i trąbka. Poza tym ze zwierzątkami. Szukamy takich które sa sensoryczne cos odstaje cos gra. A muzyki słuchamy...rocka 😎
Tytusowi bardzo podoba sie AerosmithWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 08:42
kayama, Chimera, Applejoy, Camelia, Vampire lubią tę wiadomość
-
Macha świetna ta seria mały wirtuoz
U nas dziś nieprzespana noc, młody budzil się co 40 min, nie mógł zasnąć znów i taka szarpanina cała noc... Do tego zaczął harczec więc o 3 lecieliśmy z katarkiem i kaszleidziemy do lekarza na 16 mam nadzieję że szybko to minie
dziś tryb zombie
-
My mamy za sobą póki co tylko te szczepienia które trzeba było zrobić w szpitalu (gruźlicę zrobiliśmy dopiero przed świętami) i te z 1 wizyty szczepiennej. Może na luty jakoś się umówimy na drugą.
Też myślę o wakacjach ale my raczej polskie góryBeskidy albo Bieszczady. Marzy mi się hotel, żeby były śniadania i kolacje w cenie no i basen. Macie coś godnego polecenia?
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niebieska Gwiazda wrote:My też nadal bez szczepień.Starszak ciągle chory.Od trzech dni w przedszkolu,ale nadal czasem zakaszle.Jakoś mi się nie spieszy.
-
nick nieaktualnykayama wrote:Nacha to ile butli teraz dajesz i po ile ml?
Daje tak godziny orientacyjne
0100 150ml wody 4 miarki mm
0600 150ml wody 5miarem mm
0900 kaszka i owoce (daje 90ml wody i sypie albo kaszkę manna z mlekiem albo jaglana i mm albo sinlac do tego poł słoiczka owoców ok 60g)
1300 150ml wody 4 miarki mm
1600 obiadek czasem sama gotuje czasem słoiczek (mam taka miseczkę z której je i daje tego na oko ale mniej więcej poł słoika 190g albo cały 125 ale nie zjada całego)
1900 150ml wody 5 miarek mm i 1 jakiejs kaszki
No i nie wiem czy to dużo czy nie
Pomiędzy pije wodę z bidonuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 09:36
kayama lubi tę wiadomość