X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja też bym chciała karmić jak najdłużej piersią, ale po 1 roku chciałabym, żeby ilość karmień się zmniejszyła, żeby z cyca pił tylko rano i wieczorem 😜 zobaczymy czy się tak uda 😁
    No tak, to ja też tak bym chciała. Na pewno nie tak często jak teraz i nie po x razy w nocy😆

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Ania z tym karmieniem :) i też muszę się rozejrzeć na krzesełkiem chociaż chyba póki dziecko się siada samo to nie je w krzesełku? Tylko na kolanach nie? Albo na bujaczku na pół leżąco?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 12:56

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ja skłaniam się też ku podobnemu planu. A jak chcesz teraz małego? Ja się boje kłuć Łucję :/ dopóki człowiek nie boi się o dziecko to jakoś te szczepienia ida. Ja Aniele szczepilam z opóźnieniem, ale bez obaw większych. A po tym jak nam odleciała, i do tego na tydzień wróciła do raczkowania to lęk wziął górę.
    Iga, po jakim szczepieniu to było?
    My po dwóch dawkach hexacimy i płacz tylko z powodu igły, 2. dawka malutka grudka, niebolesna, pneumokoki tez ok. Po mening. była temp przez dobę, potem druga dobę 37 i teraz tylko zgrubienia na udku.

Niezapominajka, biorę M. 😊 dzięki!

Niebieska, a skąd są Ci znajomi?

Mamy katarek, ile Wam się on utrzymywał i co robiłyście, żeby pomogło? Lekarz z opieki wieczornej napisała jej kilka leków i witamin a ja doczytałam, że lepiej farmaceutykow nie podawać..

My też tylko kp. Dzisiaj dostała pierwszy raz brokuła na spróbowanie, malutko. Przez alergię będę na razie powoli wprowadzać i tylko to co ja wiem i nie ma reakcji. Wczoraj skończyła 24 tygodnie, także wg mnie czas najwyższy. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 13:38

Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ja podobnie jak Ania z tym karmieniem :) i też muszę się rozejrzeć na krzesełkiem chociaż chyba póki dziecko się siada samo to nie je w krzesełku? Tylko na kolanach nie? Albo na bujaczku na pół leżąco?
    ja odchylam troche krzeselko chicco polly do tylu
    karmimy normalnie w fartuchu .te 10-15min nie zrujnuje plecow
    corki tak samo jadly

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Iga, po jakim szczepieniu to było?
    My po dwóch dawkach hexacimy i płacz tylko z powodu igły, 2. dawka malutka grudka, niebolesna, pneumokoki tez ok. Po mening. była temp przez dobę, potem druga dobę 37 i teraz tylko zgrubienia na udku.

Niezapominajka, biorę M. 😊 dzięki!

Niebieska, a skąd są Ci znajomi?

Mamy katarek, ile Wam się on utrzymywał i co robiłyście, żeby pomogło? Lekarz z opieki wieczornej napisała jej kilka leków i witamin a ja doczytałam, że lepiej farmaceutykow nie podawać..

My też tylko kp. Dzisiaj dostała pierwszy raz brokuła na spróbowanie, malutko. Przez alergię będę na razie powoli wprowadzać i tylko to co ja wiem i nie ma reakcji. Wczoraj skończyła 24 tygodnie, także wg mnie czas najwyższy. 😁
    lekarze standardowo przy katarze i przeziebieniu przepisuja Cebion czyli wit c w kroplach
    my mamy mm wiec ja nie podawalam extra
    pomoga na pewno katarek, inhalacje z nacl z jonami miedzi, podawalam tez troche nurofen lub ibum jesli kataru bylo duzo i lecial mocno.w nocy tez odciagalam z 2x
    wyzsze ulozenie glowy na klinie jest wazne.by na plasko katar nie splywal i nie dostal.sie na zapal ucha
    po 3dniach na pewno warto spr malucha u pediatry
    u nas maly dostal katar w pazdz i w grudniu od corek po paru dniach i kolo 10dni go trzymalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 14:05

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Anakwiat różne są szkoły i istnieją mleka mm dla starszycg dzieci ale ja słyszałam że jeśli odstawiasz dziecko od piersi po roku to wystarcza mu już przetwory mleczne typu sery jogurty i nie musi już wcale pić mm.
    moje obie pija jeszcze ze smakiem mm
    mlodsza 3 butle a starsza rano i wieczorem
    mleko zapewnia im full witamin i zdrowe zeby
    owszem twarozek i jogurty jedza, gorzej orzekonac do sera zoltego ciezka sprawa
    pewnie im sie jeszcze odmieni
    idzie przemycic na pizzy 😃

nas matka do szkoly bez zupy mlecznej lub szklanki mleka nie puszczala.rytual od pon do pt 😃😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 14:11

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Moja wstała dzisiaj z wkurwem. Otworzyła oczy i albo wyje albo marudzi albo wszystko na raz. To będzie baaardzo długi dzień.

Może coś ją boli ? Brzuszek ? Może niedojadła ?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Może coś ją boli ? Brzuszek ? Może niedojadła ?
    Podejrzewam zęby, po łapie się za głowę i buczy. Jak tylko pomamla gryzaka to.placze, a potem już się zaczyna spirala wkurwienia. Marudzi, przewraca się na brzuch, nie chce na brzuchu więc płacze, przewracam na plecy i krzyk i tak w koło. Do 18 muszę jakoś przetrwać.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, a pomyśl jak Karolinka się męczy. Dasz radę matka ❤

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida dasz znać jak przyjdzie Ci mata, czy dobrze się sprawuje? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🕰️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:17

Anhydra, Camelia, Vampire lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank to zęby. Zjadła mi do tej pory 300ml. Mój mózg już rezonuje w czaszce. Oby jej się w końcu przebiły bo idzie oszaleć

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:49

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Może warto nieco schłodzić gryzaczka i to da jej trochę ulgi, no i może zaciekawi
    Najlepsza jest piętką od chleba, niestety są tylko dwie, a tak to siedzi i memła.

Camelia lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Ja jestem tylko kp i zacznę rozszerzanie 25, bo wtedy skończy 5 miesięcy. Według zaktualizowanych wytycznych należy zacząć od pół łyżeczki czegoś z glutenem, potem odstawić i za kilka tygodni dopiero powrócić, jeżeli oczywiście nie będzie rewelacji. A w międzyczasie zacząć podawać warzywa.
    Tyle że dziś mała tak domagała się mojego gulaszu, że nie wytrzymałam i dałam jej polizać widelec z sosem - trzęsła się jak szalona 😂 wydaje mi się, że to będzie niezły mięsożerca
    Kilka tygodni!? Kurde ja to sie niczego nie trzymam. Dawałam nowy produkt w tym gluten przez 2 dni, potem cos innego i tak cały czas robie. Tytus to sie ostatnio rzucił mi na bułkę z serem. Autentycznie złapał i do paszczy. Ostatnio zeżarł jedna kromkę pieczywa jaglano kukurydzianego. Miał tylko spróbować a nie dał sobie zabrać. My to juz nawet cytrusy mamy zaliczone (ananas, pomarancz i grapefruit). Do tej pory wszystko ok. Czasem tylko kulka dni przerwa w kupie. Potem idzie taka plastelina a zawsze były bardziej rzadkie.

Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Camelia, Ania95, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi już przyszła ta mata. Na razie jest ok :) To taka pianka więc nie wiem czy z cAsem nie popęka ale naeet jak mam wywalic za parę mcy to za te pieniądze nie będzie mi szkoda.

Camelia a podobno już nie trzeba się tak cackać z tym glutenem :) Ja tam zacznę od warzyw potem owoce mięso zboża ale bez trzymania się jakichś reguł co kiedy i w jakich odstepach.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎱🎱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:17

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Anakwiat a kiedy zamierzasz zacząć rozszerzać dietę? Dużo nas tu jeszcze jest które na razie tylko kp? :)
    Mi za to rozszerzanie idzie jak krew z nosa :(
    Mamy problemy brzuszkowe, których się nie spodziewałam, bo myślałam, że już wyrosła.
    Przez pierwsze dni na ziemniaku było ok (nawet kupa codziennie). Już Ci miałam pisać Kalija, że po rozszerzaniu diety i u Was będzie ok.
    A tu az do wczoraj.. Na drugi dzień po podaniu ziemniaka i dyni masakra.
    Prezyla się niesamowicie-nawet na rękach. Espumisan nie pomógł, choć zazwyczaj dawał radę. W przypływie desperacji próbowałam jej podać troszkę rumianku w butelce, co skończyło się wymiotami (jak nauczyć dziecko pić z butli, gdy ma odruch wymiotny ? 😥).
    20 ml wody dałam strzykawką koło 17 (i nic). Rurek użyłam dopiero koło 20, choć nie stosowalismy ich już wieki. Zero bączkow..
    Ostatecznie kupę udało się zrobić 10 min po rurkach,a i tak zanim poszla spać cały czas była marudna.
    Kupiłam dzisiaj słoiczek suszonych śliwek. Choć planowałam przed owocami podać warzywa, to teraz już sama nie wiem.
    Miał ktoś podobny problem?
    Może jej brzuszek jeszcze nie dojrzał do rozszerzenia diety?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka a może na razie próbuj podawać mniejsze porcje? Wodę próbuj podawać kubeczkiem albo z bidonu. Może wjdzie lepiej niż z butelki. Innych pomysłów nie mam :(

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ