Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska, to niech sobie sprawdzą dr Magdalen3 Chrościńska-Kowalczyk, pracuje poza prywatnymi przyjeciami w szpitalu dziecięcym w Lublinie.
Moje dziecko jest taka męczy- i jęczybułą, że już nie mogę i aż mnie metoda zostaw aż się wyplacze kusi. Głowa mi już pęka od ciągłych krzyków! Jak ja podniosę i zapewnie rozrywkę to na chwilę spokój a potem zobaczy np. choinkę i ona do niej chce i koniec - ryk! 🤤 mam ochotę sobie w łeb strzelić. I jak zawsze było to cygańskie dziecko to ostatnio jak jej z oczu znikam i zostaje z tatą to zaczyna się smucić i za mną oglądać. Co to za kolejny etap??!! Do tego po mleku dla alergikow krew w kupie, po brokułach też. Ja nie wiem co ona bedzie jadła. Ja już też na tej eliminacji ledwo ciągnę.. Mam kryzys macierzyństwa. 😯😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 13:48
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Vampire u mnie też się ten etap zaczął, pisałam
Potem jest lęk separacyjny, haha. Nie ma się z czego śmiać oczywiście. Ale i tak wydaje mi się że będzie gorzej jak już będzie chodzić i łazic za mną krok w krok
Znajoma ma bliźniaki i jak szła do kibla to stały pod drzwiami i wyły 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 15:18
Vampire lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy dobrze pamiętam, na suche i zaczerwienione placki na skórze dobry jest linomag różowy? To jest ten Bobo w słoiczku z różowa zakrętka? Czy te placki to może być alergia? Pojawiły zje jak zaczęłam rozszerzać dietę ale nie zauważyłam na nic konkretnego..Po zwykłym lnomagu trochę się zmniejszyły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 15:33
-
kayama wrote:Dziewczyny nie wiem czy dobrze pamiętam, na suche i zaczerwienione placki na skórze dobry jest linomag różowy? To jest ten Bobo w słoiczku z różowa zakrętka? Czy te placki to może być alergia? Pojawiły zje jak zaczęłam rozszerzać dietę ale nie zauważyłam na nic konkretnego..Po zwykłym lnomagu trochę się zmniejszyły.
Kayama u nas sprawdził się Bepanthen Sensiderm na takie zmiany, ale niestety cena jest mniej korzystna od linomagu.kayama lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Też polecam bepanthen sensiderm. Zmiany alergiczne dłużej się goją, robią się suche i będą się pojawiać regularnie po danym pokarmie.
Kayama, tych kolejnych etapów już się boję. 😁 Myślę, że gdyby nie ta alergia to byłoby mi trochę łatwiej. Co raz mam kryzysy, np. przed świętami.. Aż mi się jechać nie chciało, ale dałam radę na barszczu czerwonym i cieście dyniowym od Chimery. 😁😁 "Głodny nie jesteś sobą!"Chimera, kayama lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Vampire wrote:Odnośnie rozszerzania to się duzo pozmieniało. Jestem w trakcie czytania poradnika z 1000 pierwszych dni i chyba będę próbować tego się trzymać. Z tym, że u nas powoli i ostrożnie, bo boję się reakcji alergicznej.
Niezapominajka, a podajesz probiotyki?
Też muszę tego bboxa kupić, jak tak go polecacie. Skąd zamawiacie?
W temacie mat- ostatnio przyszła nam mata i był to ostatni moment kiedy trzeba było ją kupić. Mela fika już po całej. Małej jej nie zabrałam-ma swoją kanciapke. Ciężko wyjść już do kuchni, bo zaraz jest na drugim końcu 🙃
Kupiłam ostatecznie skip hop, ale planuję dokupić jeszcze drugą. Też czekam na opinię, bo ta co wrzucilyscie wydaje się bardzo fajna
Szkoda, że wcześniej jej nie widziałam.
Jak radzicie sobie z tym, że dzieci chcą wędrować poza matę? Poduszki? Czy macie inne patenty?
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
U nas chyba włącza się powoli lęk separacyjny. Przyjechała do nas moja ciocia w odwiedziny i mała zaczęła płakać na widok nowej osoby. Po jakimś czasie oswoiła się ale jak wzięła ją na rece to znowu w płacz. A 1,5mca temu na chrzcinach dawała się brać na rece wszystkim i jak dotąd nigdy nie płakała na niczyj widok. Hmm...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
u nas jak Karolina miala 6mcy przyszla rodzina na wigilie i placz wielki mimo ze byla u mnie na rekach
wrocilam do pokoju z nia i za 10min kolejne tym razem udane wejscie
dobrze ze dziecko swoich poznaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 21:23
-
Ja też chciałam inny kolor bboxa faktycznie tylko niektóre w Empiku są przecenione i ostatecznie zamówiłam ananasowy i prezentuje się świetnie
Tomuś parę razy się zassał ale chyba jeszcze nie do końca kuma na czym polega
-
U nas też takie zaczerwienione suche placki na twarzy przy uszach. Bepanten sensiderm pomógł na chwilę i znów wróciło. Muszę wypróbować ten linomag różowy
-
nick nieaktualny
-
Kurcze,mam doła.Pierwszy raz od porodu mam dość.Nie śpię po nocach.Odciągam mleko i pilnuje starszego bo ciągle xhory.Dziś o 00:30 skończyłam sesje pp i okazało się,że starszy ma 38.8temperatury.Podałam leki i czekałam godzine aż spadnie.Miałam wstać o 3 na odciąganie i wstałam teraz.Wszystko do d... z niczym nie moge zdążyć.Ciągle tylko odciąganie i odciąganie,starszy ciągle chory.Może z 10 razy był w przedzszkolu od początku grudnia.Sorki,mam wyrzyg.
-
Niebieska łącze się dzisiaj w bólu. Młoda o 2 ogłosiła nowy dzień, o 3 odciagalam się w akompaniamencie wycia, poszła spać dopiero o 4.30. a ja teraz siedzę z laktatorem, nieprzytomna. Za godzine pewnie się obudzi już ostatecznie. Miałam dwa dni żeby nie zaczynać dnia o 5 rano to spała 3h łącznie. A do tego nie chce nic jeść.
-
Niezapominajka, też mam skip hop puzzle i porostu ja powiększam. 😊 Pola to żywe srebro, także nawet nie próbuje jej ograniczać, bo ostatnio i poduszki przestawia. 😂😂
Na problemy brzuszkowe probiotyki powinny coś pomóc, plus pewnie czas na dojrzenie układu pokarmowego.
Podpinam sie do pytania o lusterka do samochodu. Jeszcze nie kupiłam, bo albo krótka trasa albo ja siadam z nią z tyłu, ale wróciłabym na swoje miejsce. 😊
Niebieska, ja z jednym mam ostatnio doły, aż powiedziałam mojemu wczoraj, że zostanie jedynaczką a on od razu "ok". 😱 Zawsze mówił, że jedynak to nie, lepiej 2 a może i 3. 😂😂
Podziwiam mamy większej liczby dzieci i jeszcze jesteś kpi. Respect! 👊 Nie myślałaś, żeby podać mm w sytuacjach kryzysowych czy chcesz tylko na swoim mleku?
Czy u Was też panuje tą paskudna grypa?
Ur. 9.08.2019 r. 💕