Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:Krzyś tez trochę kaszle ostatnio i wydaje mi się ze to ślina od ząbków
Powiedzcie proszę czy na którymś etapie powinno się wprowadzać mm? Jeśli teraz mały jest tylko kp, po skończeniu 6 miesiąca będziemy rozszerzać dietę a planuje go karmić, powiedzmy jeszcze rok to czy modyfikowane tez trzeba wprowadzić? Ja pamietam, ze sama piłam strasznie długo we wczesnym dzieciństwie wiec może taki 1,5roczniak będzie jeszcze potrzebował?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 07:45
-
Anakwiat różne są szkoły i istnieją mleka mm dla starszycg dzieci ale ja słyszałam że jeśli odstawiasz dziecko od piersi po roku to wystarcza mu już przetwory mleczne typu sery jogurty i nie musi już wcale pić mm.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
A u nas zapalenie krtani, byliśmy wczoraj u lekarza i mamy robić inhalacje 2x dziennie, na noc odciągać gile (ciesz rano też to robię bo ma strasznie dużo) i wychodzić na spacery na zimne powietrze. Biedaczek tak się męczy przez zatkany nos że nie może spać i kolejna noc nieprzespana
-
nick nieaktualnyWerni, pytałaś chyba o pieluchy tetrowe. Mogę polecić te
https://allegro.pl/oferta/pieluchy-tetrowe-kolorowe-grube-premium-deluxe-7712288143?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Ale kupuj tylko z tej aukcji - bo te są grubsze i dobrej jakości. Z tych tańszych zrobiły mi się większości szmaty, a te są ok - dokupiłam ich nawet więcej.werni, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny! Już się zaczęłam zastanawiać czy będę to musiała rozkminiać i testować by Krzysiowi podpasowało. Mam nadzieje ze starczy mi mleka na jeszcze pół roku ale najtrudniejsze już prawie za nami bo zaraz rozszerzanie diety!Krzyś jest z nami od 15.08.2019
-
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:Dzieki Dziewczyny! Już się zaczęłam zastanawiać czy będę to musiała rozkminiać i testować by Krzysiowi podpasowało. Mam nadzieje ze starczy mi mleka na jeszcze pół roku ale najtrudniejsze już prawie za nami bo zaraz rozszerzanie diety!
W razie co po roku też podawaj mleko 2. Te z wyższymi cyferkami mają gorsze składy i nie warto ich dawać. Lepiej zostać przy 2 albo to dać. -
E_linka2 wrote:Werni, pytałaś chyba o pieluchy tetrowe. Mogę polecić te
https://allegro.pl/oferta/pieluchy-tetrowe-kolorowe-grube-premium-deluxe-7712288143?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Ale kupuj tylko z tej aukcji - bo te są grubsze i dobrej jakości. Z tych tańszych zrobiły mi się większości szmaty, a te są ok - dokupiłam ich nawet więcej.
Dzieki Elinka właśnie mi też się porobily.
Edit. Właśnie zobaczyłam te pieluchy i powiem że je mam i faktycznie te są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 10:56
-
Ja tylko kp, daje dosłownie na polowanie marchewkę od paru dni i wodę. Nie biorę tego jako rozszerzanie
ale myślę żeby podać na spróbowanie kaszkę jeszcze przed 6m wg zaleceń naszego neonatologa, póki co nie wiem jeszcze jak się za to zabrać
-
Frida91 wrote:Anakwiat a kiedy zamierzasz zacząć rozszerzać dietę? Dużo nas tu jeszcze jest które na razie tylko kp?
My też tylko kp 🙂 po skończonym 6 miesiącu zaczynamy rozszerzać dietę. Muszę w końcu to krzesełko kupić 😅
Ja do roku na pewno będę karmić piersią, więc żadnego mm nie wprowadzam. Po roku już chyba można zwykłe krowie mleko dawać.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Ja myślę że spróbuję zacząć rozszerzać dietę tak z 2 tyg przed skończeniem 6 mca. Na razie dalam raz tylko polizać jabłko 😆 Ale miała minę... I zaraz rzuciła się po jeszcze
Karmić piersią chcę tak z 1,5-2 lata. Zobaczymy w praniu jak to wyjdzieCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙