Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera bardzo Ci dziękuję, zapytaj ja jak możesz:) ja mam fajną babeczkę ale ona nie chodzi do domu to przyjmuje w gabinecie.
Tomek przestał ulewac tak bardzo i ślinić się. Już mu nie muszę zakładać śliniaka i zmieniać 10 razy dziennie -
Ja wyprzedażowe zakupy też robiłam w smyku (też Batmany ale pajace) i w Reserved
szkoda że się nie wie jaki dziecko będzie miało rozmiar na następne święta bo możnaby kupić w mega Januszowej opcji super świąteczne ciuszki :p
-
u nas gimnastyka dwie stopki do buzki
przewrot na brzuch i z powrotem plus podciaganie kolanek pod brzuch pierwsze proby
mamy 2 dolne jedynki od kilku dni wiec skoro ja wypatrzylam to nikt inny pollitra nie dostanie wg mej matki 🤣
my karmimy od poczatku w krzeselku troche odchylonym i wszystko ladnie je,nie ma zwrotow.teraz 60g nawet po dodaniu wody to mu za malo
oczywiscie czasem uleje mlekiem ale to raczej ma dosc i tylko zmieniamy sliniaki
nosimy 86 bo 80 z cool club jest troche ciezko zalozyc i zdjac
18go mamy 2ga dawke Brexero
my dobijamy RSV inhalacjami ventolin nebud
teraz epidemia w Poz plus zapal pluc i grypy sa kartki na oddz pediatrii by z objawami typu goracxka kaszel katar nie przychodzic
mlodsza corke dosc chwycil RSV i dzieki temu ze w pazdz miala zapal.pluc w szpitalu byla przyjeta teraz na 2.5 dnia
z mocnym kaszlem na wymioty , malym odwodnieniem i temp 37.4
siedzimy w domku i inhalatory w ruch
b fajny jest teraz noeozakupiony Philipsa.podanie to 8 -10 min szybko jak w szpitalu z zaworu powietrza
podobno Rsv sieje sie na 6m tak nam dzis pediatra ze Szpitalnej mowila
nast tydz kontrole i powinno byc juz ok
ja dzis zaliczylam endokrynologa bo tarczyca mi dokucza.czuje ja, jskby dudi lub cos bylo w przelyku
usg ok, dawka na 112 zwiekszona .wg specjalisty boli od stresu wiec dostalam maly wyciszacz plus bad dodatkowe z krwi poziom ferrytyny , morfologia etc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 22:39
-
U nas też już stopuje.80 jest na styk,mała 80 np.z pepco już za mała.80 i 86 jest ok poza spodniami.Dziwne bo jakoś nie wyobrażam sobie latem ubierać malucha w 92.Myśle,że wtedy będzie 86 wciąż.Starszego ubierałam w 92 jak miał dwa lata,był sporo mniejszy.
-
Polecam na ciemieniuche płyn z ziaji. U nas pomogło plus wyczesywanie pod wlos. Ze dwa razy Wójtkowi zrobiłam i do tej pory nie ma.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My już po wizycie rehabilitanta. Młoda jeszcze długo nie poraczkuje. Ma bardzo słaby podpór i za duże napięcie między łopatkami. Mamy milion ćwiczeń, za miesiąc powinna podkurczac nóżki pod brzuszek. Tyle dobrze że główkę już trzyma zgodnie z wiekiem , miesiąc temu to było na około 3 miesiąc. Także teraz dużo ćwiczeń i zabawy. I nie pozwalać na przekręcania się z pleców na brzuch.
-
Pierniczkowa wrote:My już po wizycie rehabilitanta. Młoda jeszcze długo nie poraczkuje. Ma bardzo słaby podpór i za duże napięcie między łopatkami. Mamy milion ćwiczeń, za miesiąc powinna podkurczac nóżki pod brzuszek. Tyle dobrze że główkę już trzyma zgodnie z wiekiem , miesiąc temu to było na około 3 miesiąc. Także teraz dużo ćwiczeń i zabawy. I nie pozwalać na przekręcania się z pleców na brzuch.
Zbyt częste przewroty na brzuch mają jakieś znaczenie w nauce raczkowania? 🤔 Kurcze ja już się nie cierpliwie...i trochę martwię. Nasz ledwo chwilę poleży na plecach i zaraz jest na brzuchu a po chwili zaczyna się wkurzać. Na plecki obrócił się tylko 3 razy i to na łóżku. Wysoki podpór jest, ale pozycji do raczkowania mi hu hu 😔 Jedyne co potrafi to obrócić się wokół własnej osi na brzuchu.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Zbyt częste przewroty na brzuch mają jakieś znaczenie w nauce raczkowania? 🤔 Kurcze ja już się nie cierpliwie...i trochę martwię. Nasz ledwo chwilę poleży na plecach i zaraz jest na brzuchu a po chwili zaczyna się wkurzać. Na plecki obrócił się tylko 3 razy i to na łóżku. Wysoki podpór jest, ale pozycji do raczkowania mi hu hu 😔 Jedyne co potrafi to obrócić się wokół własnej osi na brzuchu.
Jeżeli to się utrwali to nie będzie raczkować i może być problem z siedzeniem.
Edit. A widzisz wpisałam źle. Chodziło mi o przewroty z brzucha na plecyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:19
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Chimera :*
Dziś mnie parę koleżanek uspokoiło że ich dzieci też mało leżały na brzuchu i wszystko z nimi ok
My ciągle jeszcze 62 i 68. Niektóre bluzy już 72 zakładam ale jeszcze za duże