Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnio kupiłam Bobovity ryżowo owsiana, dobry skład, ale to z glutenem dobra na początek wprowadzania, bo ma ok pół na pół tej i tej więc mniej glutenu. Wika dobrze toleruje. A zaczynałam od ryżowej waniliowej Bobovity i nie polecam bo okazała się z waniliną >
Niestety Wiktoria akurat ta lubi a owsianej nie
Daje jej żeby zużyć bo wyczytałam ze wanilina nie powoduje więcej uczulen. Więcej oczywiście nie kupię. Za to z Bobovity dobry jest kleik ryżowy, bez dziwnych dodatków. Ja kupuje kaszki bezmleczne. Robię na Bebilonie, który je.
Swego czasu sprawdzałam ranking kaszek i polecają bezglutenowe BoboVita kleik kukurydziano ryżowy, ryżowy, jaglano ryżowa, Humana ryżowa, i gryczana. Z glutenem: Bobovita porcja zbóż manna bez mleka z vit b1, Holle pełnoziarnista i pełnoziarnista z bananem - jest super bo ma 50% banana. Prawie wszystkie kaszki z owocami są be bo mają znikoma ilość owoców.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:25
Kalija, werni, Camelia lubią tę wiadomość
-
Kalija jak czytałam u Hafiji to pisała żeby robić na wodzie jeśli karmi się piersią. No chyba że chcesz i możesz dodać swoje. Ale kupować specjalnie mm do kaszki nie ma sensu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:18
Kalija, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
I stuknęło nam 6 miesięcy!! 😱😍 Żeby było fajniej dzisiaj ma też swoje imieniny, jedyne w roku i akurat na półrocze.
Apolonia przekręca się już ładnie, próbuje pełzać do przodu i z dobrą motywacją kawałek w ślimaczym tempie się udaje. Gada po arabsku, wcina chętnie warzywne słoiczki i wczoraj pierwsza próba z Sinlaciem. Jest prawdziwym żywiołem z konkretnym charakterkiem, ale i wesołym dzieciątkiem! Ehh, jak to zleciało. 😊😍
Pierniczkowa, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Niezapominajka5, Frida91, werni, Anhydra, kayama, Kalija, trzydziecha, Camelia lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
U nas dziś będzie pierwszy posiłek. Postanowiłam, ze dam na początek ziemniaka i marchewkę z naszego obiadu. Mielonego mu jeszcze daruje 😀.
Jutro podam tez kaszkę. Nie wiem tylko czy mannę czy jaglana. Zrobię chyba na wodzie bo ściąganie to dla mnie jakaś masakra, ale może spróbuje choć 59 ml ściągnąć.
Bardzo jestem ciekawa jak mu będzie szło. Z Julkiem poszło jak marzenie.Domi_tur, Chimera, Vampire lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Dziś dałam znów trochę marchewki. Najpierw taką całą to ssal ją później dałam troszeczkę i zjadł. Trochę też dałam mu wody z kubka doidy. Jutro kupie brokuły i banana. Zobaczymy czy to posmakuje.
-
My na razie 3 dni katujemy ta dynie a potem spróbujemy marchewke i ziemniaka. Też pomalutku. Ale dziś już ładniej jadła niż wczoraj
I wode jak chętnie pije z tego kubeczka aż byłam zaskoczona. Napije się i pokazuje że chce jeszcze i sama przyciąga go
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Wiktoria dziś miała indyka z zielonymi warzywami i było z grudkami
, a niby po 5 miesiącu chyba powinno być bardziej gładkie. Najpierw z rozpędu zjadła że 3 łyżeczki a potem wystawiła język i się śmiała i pokazywała że ma coś tam i nie chciała ani połknąc ani schować języka
musiałam jej to zgarnąć haha. I nici z jedzenia indyka. Musi być bardziej gładkie.
-
Pytanie mam, czy opuszczacie już materac w łóżeczku piętro niżej?? Mi dziś przyszło do głowy że chyba trzeba, mała się zrobiła strasznie ruchliwa, ciekawska, siedzi z podparciem i boje się że któregoś dnia znienacka się podniesie za szczebelki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 21:35
-
U nas dziś wjechał ziemnior i marchewka. Jeszcze nie do końca wiedział co ma z tym zrobić. Trochę wypluwał, ale coś tam połknął 😀. Bałagan straszny, a trochę już zapomniałam co mnie czeka
. Dostał tez wodę w doidy i bardzo chętnie pił. Rzucał się na ten kubek, ze ciężko było mi go utrzymać momentami.
Na jutro planuje kaszkę jaglana i tez jakieś warzywka. Premierę będzie tez miał b.box 😁[/url]
-
My już ze 2 tygodnie temu obniżyliśmy poziom w łóżeczku, póki co obraca się tylko z pleców na brzuch, ale jak go zastałam takiego:
To stwierdziłam, że będzie już czas 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 11:30
kayama, werni, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:
U nas starszy jadł łóżeczko długo.Miałjuż sporo zębów.Łóżeczko brązowe i obdrapane,młody teraz w nim śpi.