X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od wczoraj w ogóle nie daje się odłożyć do spania... Budzi sie po 5 minutach. W nocy musiała spać u mnie pod pachą i dziś caly dzien marudzi... A ja wyjątkowo jakoś dziś nie mam cierpliwości echh... Ale chyba dam jej pospać na rękach to chociaż będzie chwila spokoju bo zwariuję.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej było ok. Popierdzielilo się po śmierci dziewczyn. A co do teściowej, to tak widać jej satysfakcję jak próbuje mi dogryźć. Oczywiście to są moje urojenia, bo mamusia po prostu się pyta. Do mnie zwraca się bezosobowo, np. A Karolinka to pewnie dzisiaj znowu nie była na spacerze tylko cały dzień w tym domu siedzi. Mówiąc to do młodej. Ja już ignoruje , nie zamierzam kopać się z koniem.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moja od wczoraj w ogóle nie daje się odłożyć do spania... Budzi sie po 5 minutach. W nocy musiała spać u mnie pod pachą i dziś caly dzien marudzi... A ja wyjątkowo jakoś dziś nie mam cierpliwości echh... Ale chyba dam jej pospać na rękach to chociaż będzie chwila spokoju bo zwariuję.

Frida, piona, podpisuje się pod każdym Twoim słowem. Jest 14 a Kazik miał tylko jedna drzemkę i nie chce spać. Marudzi tez bardzo i ma jakiś katar. Mam nadzieje, ze to od zębów. Mnie od wczoraj gardło boli i mam nadzieje, ze nie złapaliśmy żadnego bakcyla 🙏🏻

A co do seksu, to moim zdaniem nie można facetów wrzucać do jednego wora, ze wszyscy to seksoholicy i zawsze maja ochotę na seks. Po 3 latach celibatu to praktycznie tak jakbyście mieli znów przed sobą pierwszy raz. A im dalej w las tym gorzej. Zwłaszcza jeśli za tym stoją traumatyczne wydarzenia. Mamuśka do odstawienia na bok bo ewidentnie mąci Wam w relacji. Szkoda, ze Twój mąż o tym zapomina. Trzymam kciuki abyście to naprostowali.

Ja dziś mam wychodne. Idę z mama i siostra do kina. Nie wiem nawet na co, nieważne 😅

Vampire, Frida91, trzydziecha lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😒🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 10:27

• werni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a może przez mamusie taki nie chętny.

My niedawno wstalismy wszyscy. Ta była dłuższa drzemka.

Wojtek tez nie cały czas ulewa tylko właśnie jak wsadzi rączki i ma odruch wymiotny. Patrzyłam na tą listę co dostałam od koleżanki ze banan jest scalajacy to może przez niego jeszcze kupki nie ma.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Z bidą były 2drzemki, obie zakończone po 30minutach, zaraz idę walczyć o następną
    Trzeciej drzemki Ci się matka chce? Nie za dobrze? 🙈😉 U nas była jedna, dłuższa niż standardowe 30 minut, więc nie sądzę że będzie druga, a że starsza ma od soboty gile w nosie to dziś przeszło na mnie, już mi zimno, mam katar, bolą mnie mięśnie... Małż wczoraj pozniej wrocil, dziś będzie jeszcze później... Patrzę co chwila na zegarek ale czas nic szybciej nie leci 🧟‍♀️
    Pierniczkowa podziwiam że myślisz o seksie. Mój by chciał częściej i żebym to ja wychodziła czasem z inicjatywą, a ja po prostu padam na pysk, zasypiam w 3 sekundy chyba. Chciałabym czasem zrobić coś dla siebie, coś co lubię, nie wiem upiec coś słodkiego albo na szydełku podłubać ale zwyczajnie nie mam siły, a on tego nie rozumie

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam siły na seks, wieczorami padam na twarz, z resztą nie ma kiedy, bo Mała ostatnio źle śpi i nigdy nie wiadomo kiedy mnie zawoła, a rano budzi się o 6:30... Nie zabezpieczamy się, bo u nas z płodnością marnie, ale jest z tyłu głowy świadomość, że po ciąży może się to podobno zmienić, a po cc najlepiej odczekać ze staraniami rok.

Moja Pola polubiła nowe smaki - jadła już ziemniaczka, marchewkę, buraczka, jabłko, brokuła, jarmuż, kaszkę, selera, cukinię, dynię, bakłażana (wszystkiego po 1 łyżeczce) i piła wodę z bidonu. Na razie chyba wszystko ok, chociaż w sumie trudno powiedzieć, bo niestety od świąt utrzymuje jej się lekka wysypka na brzuszku, taka minimalna kaszka. Chyba odstawię u siebie mleko kozie i zobaczymy czy przejdzie.
    Jutro brukselka, pojutrze szpinak, a w Walentynki skończy pół roczku i zaczynamy proponować większe porcje.

Czy wszystkie dzieci już się obracają z brzuszka na plecy i odwrotnie? Bo mojej się na razie zdarzyło raz w jedną, raz w drugą, ale to raczej przez przypadek. Mama Fizjoterapeuta twierdzi, że na obroty ma czas do 7-8 miesiąca, ale widzę, że chyba większość z Was ćwiczy z dziećmi, a tylko ja zaniedbałam sprawę...

werni, Vampire lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odkąd Kazik nie śpi w naszej sypialni seksu jest stosunkowo sporo. Ja mam jakieś większe libido od końca grudnia, coś mi się chyba w hormonach pozmieniało. Poza tym mam wrażenie, ze zrobiłam sobie z seksu sposób odreagowania stresu i trudnych emocji 😅.

My kontynuujemy rozszerzanie. Chyba mam w domu małego łakomczucha. Dziś dostał mannę na wodzie (100 ml) z tarta gruszka i zjadł chyba jeszcze więcej niż wczoraj. Myśle, ze z 80 ml wciągnął. Na obiad było ziemniaczki i brokuł. Coś tam trafiło do brzuszka ale póki co to przede wszystkim przednia zabawa i doznania sensoryczne. Karmie go na swoich kolanach, jest to upierdliwe bo slabo widzę co robi, muszę mu przez ramie zaglądać ale ob jeszcze z miesiąc się jie będzie nadawał do krzesełka. Kaszkę daje w leżaczku.
    A dziś po obiadku podniósł się do pozycji czworaczki i zaczął się buja tył-przód. Brokuł ma moc 💪🏻😀.

Jeśli chodzi o obroty to kilka dni temu zaczął się czasem przewracać na plecy ale mam wrażenie ze nie robi tego prawidłowo. Wyglada to tak, ze z wysokiego podporu kiwa się na boki i przetacza na plecy. Hmmmm 🤔

Vampire lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie karmię na kolanach. Dziś była marchewka ale ciężko mi bylo zblendowac gładko jedna sztuke i byly grudki więc mała pluła. Potem przy obiedzie dawałam jej jeszcze trochę ziemniaka :) Zjadła doslownie parę okruszków ale nie zrażamy się. Za to wodę lubi bardzo pić z kubka :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w przeciwnym kierunku powinien jakoś przez podciągnięcie nóg pod siebie (nie wiem dokładnie jak to ma wyglądać), pisała tu któraś dziewczyna, że głowa nie ma lecieć pierwsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 10:28

Frida91 lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leci pierwsza głową. Muszę ją stopować. powinna podkurczac jedna nóżkę i dupka idzie w bok pierwsza potem głową. To jest bezpieczne dla dziecka bo chroni głowę.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moją właśnie tak przez przypadek przeciążyła głowa i tyle. A na brzuchu ją kiedyś zastałam w łóżku, po tym jak zostawiłam ją na plecach. Chyba w tę stronę łatwiej, bo jak się przewróci na boczek, to z lekką pomocą ląduje na brzuszku i nawet ją to bawi. W drugą stronę sama nie wiem jak się za to zabrać (jakoś zbyt szeroko trzyma łokcie), a gdy jej pomagam, uderza tyłem głowy w podłoże i jest płacz, więc tylko na łóżku to lubi.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U nas leci pierwsza głową. Muszę ją stopować. powinna podkurczac jedna nóżkę i dupka idzie w bok pierwsza potem głową. To jest bezpieczne dla dziecka bo chroni głowę.
    Kurcze, nasza też często tak się obraca :(
    Przyjrzę się temu bliżej jak wstanie.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kupilyscie ubranka ochronne na rozszerzenie diety? Wystarczy taki śliniak do blw za paręnaście zł, czy musi być coś drozszego żeby ubranko dobrze zabezpieczyć? :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wsuwa wszystko, rano po wstaniu daje butle bo musi być szybko. Dopiero za 3 godziny kaszka na mleku z owocami ze słoiczka, tak je że krzyczy jak jej za wolno daje ;) Karmimy już w krzesełku, tylko nie bardzo lubi w nim siedzieć :/. Najpierw się nakrzyczy dopiero jak jeść daje to się uspokaja. Ona nie lubi być unieruchomiona jak zauważyłam. Po południu daje jej obiadek, już zaczynamy trzyskladnikowe i tak się zastanawiam czy w związku z tym odstawić jedna butle? To by jadła 4, jakoś mało mi się wydaje..
    Obraca się na brzuch bez problemu, podciąga nogi i fik na bok. Coraz dłużej wytrzymuje i jakoś mnie j ulewa :)) Może się wzmocnily mięśnie brzucha i zwieracz lepiej trzyma. Na plecy się nie przwraca. Reh powiedział że to może być nawet 8 miesiąc i się nie martwić bo dla dzieci brzuch jest bardziej atrakcyjny i nie spieszą się z plecami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 20:24

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też było dosłownie parę przypadkowych obrotów i więcej z pleców na brzuch ale ogólnie świadomie się jeszcze nie obraca

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:

Musze się przyjrzeć jak Wojtek robi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jakie kupilyscie ubranka ochronne na rozszerzenie diety? Wystarczy taki śliniak do blw za paręnaście zł, czy musi być coś drozszego żeby ubranko dobrze zabezpieczyć? :)

Ja mam sliniaki z folii i materiałowe a takze jedno z rekawkami.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:55

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:55

‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ