X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie usnęła oby wytrzymała 20 mi bo idę się doić. Jak tak dalej pójdzie to mój zostanie trwały home office, bo w biurowcu w stawie gdzie jest oddział firmy był koleś zarażony wirusem. I zamknęli całe biuro , wszyscy na kwarantannie, chcą tego uniknąć w śląskich oddziałach.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzeba przeczekać później rosną już nowe.
    Niedługo będę dzwonić do przychodni by ustalić nowy termin szczepienia.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście 😊

DrzewkoPomarańczowe , mojemu też odwołali wyjazd na narty, jest mi pewnie równie przykro co Tobie ;) ja przez te nocne pobudki też jestem wykończona. Zwykle wstawałyśmy o 9, ale i to się popsuło i dziś pobudka o 5. Mam nadzieję, że to nie nowy standard! Myślę, że jeszcze z pół roku i będzie łatwiej , choć z drugiej strony patrzę na tą moją córcię i ona już jest taka duża i kumata. Ten czas tak szybko leci…

Mooniika00 cześć :) my nie korzystamy z leżaczka, więc nie pomogę. Wasz przewracał się z dzieckiem?

Alfa, ja też lubię Cocodrillo - na wyprzedażach są bardzo fajne ceny, a ciuszki świetnej jakości, chyba najlepsze jakie mam (choć nie testowałam wielu marek, w tym Newbie), choć wzornictwo , tak jak pisała trzydziecha, takie sobie.

Niezapominajka czemu odstawiłaś probiotyk?

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy działeczkę, super sprawa. W zeszłym roku doprowadziliśmy ją do względnego porządku. Mamy kilka km od domu, ale tak chciałam – pod lasem, zdala od ruchliwej ulicy, w razie gdybym zaczęła warzywa sadzić :D

U nas noc MA-SA-KRA. Nie dość , że pobudki częściej niż co godzinę, to dzień dobry od 5 a zwykle śpimy do 9. No ale o 7:40 już spała i spa do teraz, zdążyłam zjeść śniadanie, ogarnąć się i nadrobić forum.

Ostatnio dość mocno ograniczam internety, tv nie oglądam praktycznie wcale, bo ten czas tak strasznie leci. Laura już jest taka duża! Ja nie wiem kiedy ona tak urosła :( widzi, że tel.to jest coś fajnego, bo mama i tata ciągle w niego zerkają i już wyciąga rączki. Aż mi głupio, że ten tel. taki ważny i...przechodzę na odwyk :)

Poza tym rozszerzam dietę całej naszej rodzinki. Będziemy się z dzieckiem uczyć nowych smaków i eksperymentować w kuchni. Już wyciągnęłam parowar, studiuję alaantkowe BLW, póki co z nowości robiłam syrniki na śniadanie z książki Fit przepisy od baletnicy, łapcie przepis bo jest super:

1 kostka sera (najlepsze to w trójkątnym opakowaniu), u mnie półtłusty
    1 jajko
    3 spore łyżki suchej kaszy manny
    cukier/miód do smaku , u mnie za cukier robiła starta na grubych oczkach gruszka
    kilka kropel aromatu waniliowego

Wszystko wymierzać. Uformować 8 małych placuszków i smażyć na suchym teflonie (jeśli macie dobrą patelnię) lub na kropelce oleju rzepakowego/kokosowego do lekkiego zrumienienia. PYCHA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 15:04

Chimera lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłyście już odzież wierzchnią na wiosnę? U nas ma być niedługo 18 stopni, muszę kupić co najmniej wiosenną kurteczkę i czapeczkę . Macie coś do polecenia? Najlepiej online.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wszystkim za rady odnośnie firm odzieżowych. Muszę wyznaczyć sobie jakiś miesięczny limit na zakupy online :)
    Jakby ktoś był zainteresowany to na Limango są teraz bluzy GAP dla maluchów za 50-60 zł. Ja akurat nie kupiłam, ale wiem, że wiele rodziców lubi :)
    Na kurteczkę wiosenną dopiero czekam, ale mogę polecić dobre jakościowo czapki z kominem. Używaliśmy na jesieni i w ciepłe zimowe dni i jestem bardzo zadowolona, przyjemna bawełna, nic się nie dzieje pomimo częstego prania, duży wybor kolorow.
    https://allegro.pl/oferta/czapka-i-komin-38-44-kpl-dwuwarstwowy-musztarda-8382581095
    Szukam jeszcze lekkiej czapki z wiązaniem i zakrytymi uszami jakby bardzo wiało.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w poszukiwaniu wiosennej kurteczki.... Póki co nic sensownego nie znalazłam ☹️
    Mój Adaś wczoraj wieczorem dostał katarku ☹️ mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. Tak nie lubi jak mu się psika do nosa, albo odciąga... Płacze, a mi serce pęka.
    Może rzeczywiście jakieś zęby się szykują do wyjścia 🤔

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajną wiosenną kurtkę z cool club po siostrzeńcu. Wiatrówka na cienkim polarku 😁 ale muszę ją przymierzyć małemu, bo jest w rozmiarze 74 i nie wiem czy nie będzie mała

Kalija, lubię to za przepis-będzie jedzone 😉 Nocy współczuję 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 12:50

Kalija lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija z alaantkowych polecam pankejki 👍

Kalija lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija dzięki za przepis, zrobię dziś królewiczowi 😜😜

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    U nas z obcinaniem to zawsze zabawa i na raty :p mąż się wykazuje.

Co do włosów to mam plan żeby oddać do fundacji rack and roll bo takie fajne długie urosły w ciąży a teraz mega wypadają. W przyszłym tygodniu planuje iść do salonu i zobaczę czy przyjmą i ile mi zostanie bo chce chociaz tyle żeby gumka związać :D
    Piękny gest ❤️

trzydziecha lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 11 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Niezapominajka czemu odstawiłaś probiotyk?
    Chciałam zrobić przerwę po opakowaniu. Jak znowu będzie gorzej to chyba do niego wrócę.
    Póki co u nas lepiej i ze spaniem i z 💩.
    Wstała raz na karmienie o 6:30.
    Podałam wczoraj śliwki suszone i buraki z innymi warzywami, a dzisiaj luźniejsza plastalinka wyszła.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu na szczęście krótko płakał. Mały waży 7145 i 68cm :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, to już nie taki mały 😊
    Pięknie rosną nasze szkraby 😍

werni lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dzień? Ja właśnie położyłam dziecko na 4 drzemkę, no ale nie ma co się dziwic jak panna wstała o 5🤦‍♀️ wiem, ze niektóre z Was tak wstają, ale dla mnie to nowość i mam nadzieję jednorazowy wybryk😅 pozwolę jej pospać z pół godzinki, tak żeby max o 21 była z powrotem w łóżku .

U nas dziś było 18 stopni 😍 będę tęsknić za czapką pod którą można było schowac nieumyte włosy 😂 trzeba się ogarnąć na wiosnę i iść conajmniej do fryzjera.

Wybrałam kurtkę i zastanawiam sie , jak to na Grażynę przystało, czy brać rozmiar 80 na teraz-na wiosnę czy 86 bo może też bym wykorzystała na jesień🤔 nam tendencje do kupowania ciuszków na styk i za chwilę wyrasta a ja zostaje z prawie nowymi. Stąd też te rozkminy.

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaki w ciągu tygodnia (ostatnie 2 dni to już na max) zrobiły się bardzo mobilne. Józio czworakuje na całego, Danka bardzo powoli - ale przejdzie kilka kroków. Najgorzej, że oboje zaczęli się wspinać - po szczebelkach w łóżeczku, poduszkach, na mnie czy wzajemnie na siebie - masakra. Już to czworakowanie jest dla mnie ok - ale przy tym wspinaniu to tragedia - bo się przewracają i płaczą (Józek dziś dwa razy do tyłu poleciał - na szczęście niegroźnie). Czasem się zastanawiam, czy to ok - ale oni tak sami z siebie. Z tym, że dopiero w piątek skończą 7 miesięcy - więc to strasznie wcześnie.
    Położyć ich na drzemke to wyczyn, są spiacy, ale nie dadzą się uśpić. Jak dziś lulalam Dankę to ta mi się w głos zaczęła śmiać :D wszystko człowiekowi opada. Po takim usypianie jestem po prostu jak dętka, zaraz mi siłownia nie będzie potrzebna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 18:49

Wysłany: 11 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    U nas dziś było 18 stopni 😍 będę tęsknić za czapką pod którą można było schowac nieumyte włosy 😂 trzeba się ogarnąć na wiosnę i iść conajmniej do fryzjera.
    Oooo taaaa 😁
    Ileż to razy wychodziłam totalnie roztrzepana i łatwo można było to uryc pod czapka lub szalem 🙈

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz za to będzie można założyć okulary przeciwsłoneczne zeby ukryć wory pod oczami 😅😅

Niezapominajka5, Kalija, Nacha lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 marca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2, ale pięknie rosną te Twoje dzieciaki 😊

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 11 marca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Teraz za to będzie można założyć okulary przeciwsłoneczne zeby ukryć wory pod oczami 😅😅
    🤣🤣🤣
    Albo brak makijażu 🤭
    Jeszcze kapelusz i maseczka i całkiem będzie można wyjść do ludzi 😁

Chimera, Kalija lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ