X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie usnęła oby wytrzymała 20 mi bo idę się doić. Jak tak dalej pójdzie to mój zostanie trwały home office, bo w biurowcu w stawie gdzie jest oddział firmy był koleś zarażony wirusem. I zamknęli całe biuro , wszyscy na kwarantannie, chcą tego uniknąć w śląskich oddziałach.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzeba przeczekać później rosną już nowe.
    Niedługo będę dzwonić do przychodni by ustalić nowy termin szczepienia.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście 😊

DrzewkoPomarańczowe , mojemu też odwołali wyjazd na narty, jest mi pewnie równie przykro co Tobie ;) ja przez te nocne pobudki też jestem wykończona. Zwykle wstawałyśmy o 9, ale i to się popsuło i dziś pobudka o 5. Mam nadzieję, że to nie nowy standard! Myślę, że jeszcze z pół roku i będzie łatwiej , choć z drugiej strony patrzę na tą moją córcię i ona już jest taka duża i kumata. Ten czas tak szybko leci…

Mooniika00 cześć :) my nie korzystamy z leżaczka, więc nie pomogę. Wasz przewracał się z dzieckiem?

Alfa, ja też lubię Cocodrillo - na wyprzedażach są bardzo fajne ceny, a ciuszki świetnej jakości, chyba najlepsze jakie mam (choć nie testowałam wielu marek, w tym Newbie), choć wzornictwo , tak jak pisała trzydziecha, takie sobie.

Niezapominajka czemu odstawiłaś probiotyk?

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy działeczkę, super sprawa. W zeszłym roku doprowadziliśmy ją do względnego porządku. Mamy kilka km od domu, ale tak chciałam – pod lasem, zdala od ruchliwej ulicy, w razie gdybym zaczęła warzywa sadzić :D

U nas noc MA-SA-KRA. Nie dość , że pobudki częściej niż co godzinę, to dzień dobry od 5 a zwykle śpimy do 9. No ale o 7:40 już spała i spa do teraz, zdążyłam zjeść śniadanie, ogarnąć się i nadrobić forum.

Ostatnio dość mocno ograniczam internety, tv nie oglądam praktycznie wcale, bo ten czas tak strasznie leci. Laura już jest taka duża! Ja nie wiem kiedy ona tak urosła :( widzi, że tel.to jest coś fajnego, bo mama i tata ciągle w niego zerkają i już wyciąga rączki. Aż mi głupio, że ten tel. taki ważny i...przechodzę na odwyk :)

Poza tym rozszerzam dietę całej naszej rodzinki. Będziemy się z dzieckiem uczyć nowych smaków i eksperymentować w kuchni. Już wyciągnęłam parowar, studiuję alaantkowe BLW, póki co z nowości robiłam syrniki na śniadanie z książki Fit przepisy od baletnicy, łapcie przepis bo jest super:

1 kostka sera (najlepsze to w trójkątnym opakowaniu), u mnie półtłusty
    1 jajko
    3 spore łyżki suchej kaszy manny
    cukier/miód do smaku , u mnie za cukier robiła starta na grubych oczkach gruszka
    kilka kropel aromatu waniliowego

Wszystko wymierzać. Uformować 8 małych placuszków i smażyć na suchym teflonie (jeśli macie dobrą patelnię) lub na kropelce oleju rzepakowego/kokosowego do lekkiego zrumienienia. PYCHA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 15:04

Chimera lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłyście już odzież wierzchnią na wiosnę? U nas ma być niedługo 18 stopni, muszę kupić co najmniej wiosenną kurteczkę i czapeczkę . Macie coś do polecenia? Najlepiej online.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wszystkim za rady odnośnie firm odzieżowych. Muszę wyznaczyć sobie jakiś miesięczny limit na zakupy online :)
    Jakby ktoś był zainteresowany to na Limango są teraz bluzy GAP dla maluchów za 50-60 zł. Ja akurat nie kupiłam, ale wiem, że wiele rodziców lubi :)
    Na kurteczkę wiosenną dopiero czekam, ale mogę polecić dobre jakościowo czapki z kominem. Używaliśmy na jesieni i w ciepłe zimowe dni i jestem bardzo zadowolona, przyjemna bawełna, nic się nie dzieje pomimo częstego prania, duży wybor kolorow.
    https://allegro.pl/oferta/czapka-i-komin-38-44-kpl-dwuwarstwowy-musztarda-8382581095
    Szukam jeszcze lekkiej czapki z wiązaniem i zakrytymi uszami jakby bardzo wiało.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w poszukiwaniu wiosennej kurteczki.... Póki co nic sensownego nie znalazłam ☹️
    Mój Adaś wczoraj wieczorem dostał katarku ☹️ mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. Tak nie lubi jak mu się psika do nosa, albo odciąga... Płacze, a mi serce pęka.
    Może rzeczywiście jakieś zęby się szykują do wyjścia 🤔

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajną wiosenną kurtkę z cool club po siostrzeńcu. Wiatrówka na cienkim polarku 😁 ale muszę ją przymierzyć małemu, bo jest w rozmiarze 74 i nie wiem czy nie będzie mała

Kalija, lubię to za przepis-będzie jedzone 😉 Nocy współczuję 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 12:50

Kalija lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija z alaantkowych polecam pankejki 👍

Kalija lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija dzięki za przepis, zrobię dziś królewiczowi 😜😜

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    U nas z obcinaniem to zawsze zabawa i na raty :p mąż się wykazuje.

Co do włosów to mam plan żeby oddać do fundacji rack and roll bo takie fajne długie urosły w ciąży a teraz mega wypadają. W przyszłym tygodniu planuje iść do salonu i zobaczę czy przyjmą i ile mi zostanie bo chce chociaz tyle żeby gumka związać :D
    Piękny gest ❤️

trzydziecha lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 11 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Niezapominajka czemu odstawiłaś probiotyk?
    Chciałam zrobić przerwę po opakowaniu. Jak znowu będzie gorzej to chyba do niego wrócę.
    Póki co u nas lepiej i ze spaniem i z 💩.
    Wstała raz na karmienie o 6:30.
    Podałam wczoraj śliwki suszone i buraki z innymi warzywami, a dzisiaj luźniejsza plastalinka wyszła.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu na szczęście krótko płakał. Mały waży 7145 i 68cm :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, to już nie taki mały 😊
    Pięknie rosną nasze szkraby 😍

werni lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dzień? Ja właśnie położyłam dziecko na 4 drzemkę, no ale nie ma co się dziwic jak panna wstała o 5🤦‍♀️ wiem, ze niektóre z Was tak wstają, ale dla mnie to nowość i mam nadzieję jednorazowy wybryk😅 pozwolę jej pospać z pół godzinki, tak żeby max o 21 była z powrotem w łóżku .

U nas dziś było 18 stopni 😍 będę tęsknić za czapką pod którą można było schowac nieumyte włosy 😂 trzeba się ogarnąć na wiosnę i iść conajmniej do fryzjera.

Wybrałam kurtkę i zastanawiam sie , jak to na Grażynę przystało, czy brać rozmiar 80 na teraz-na wiosnę czy 86 bo może też bym wykorzystała na jesień🤔 nam tendencje do kupowania ciuszków na styk i za chwilę wyrasta a ja zostaje z prawie nowymi. Stąd też te rozkminy.

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaki w ciągu tygodnia (ostatnie 2 dni to już na max) zrobiły się bardzo mobilne. Józio czworakuje na całego, Danka bardzo powoli - ale przejdzie kilka kroków. Najgorzej, że oboje zaczęli się wspinać - po szczebelkach w łóżeczku, poduszkach, na mnie czy wzajemnie na siebie - masakra. Już to czworakowanie jest dla mnie ok - ale przy tym wspinaniu to tragedia - bo się przewracają i płaczą (Józek dziś dwa razy do tyłu poleciał - na szczęście niegroźnie). Czasem się zastanawiam, czy to ok - ale oni tak sami z siebie. Z tym, że dopiero w piątek skończą 7 miesięcy - więc to strasznie wcześnie.
    Położyć ich na drzemke to wyczyn, są spiacy, ale nie dadzą się uśpić. Jak dziś lulalam Dankę to ta mi się w głos zaczęła śmiać :D wszystko człowiekowi opada. Po takim usypianie jestem po prostu jak dętka, zaraz mi siłownia nie będzie potrzebna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 18:49

Wysłany: 11 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    U nas dziś było 18 stopni 😍 będę tęsknić za czapką pod którą można było schowac nieumyte włosy 😂 trzeba się ogarnąć na wiosnę i iść conajmniej do fryzjera.
    Oooo taaaa 😁
    Ileż to razy wychodziłam totalnie roztrzepana i łatwo można było to uryc pod czapka lub szalem 🙈

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz za to będzie można założyć okulary przeciwsłoneczne zeby ukryć wory pod oczami 😅😅

Niezapominajka5, Kalija, Nacha lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 marca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2, ale pięknie rosną te Twoje dzieciaki 😊

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 11 marca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Teraz za to będzie można założyć okulary przeciwsłoneczne zeby ukryć wory pod oczami 😅😅
    🤣🤣🤣
    Albo brak makijażu 🤭
    Jeszcze kapelusz i maseczka i całkiem będzie można wyjść do ludzi 😁

Chimera, Kalija lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ