Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziś 2 spacery po 5 min zakończone mega rykiem :p chyba znów wózek parzy, dziś jedyne drzemki to dwie 10minutowki na cycu, a do teraz nie chce spać
a już te spacery były takie fajne...
-
Ja pamiętam jak Adaś jak był mniejszy 🙈🙈 zrobił mi malinkę na ręce 😂😂 tak mi się przyssał do ręki, że pokazał że potrafi 😁😁
Włosy to mam ciągle spięte, bo byłabym bez włosów pewnie hahaha....
Choć i tak mi wypadają strasznie... Mam długie do pasa i na całym mieszkaniu moje włosy... Ciągle chodzę i zamiatam 🙈
Z tymi paznokciami to jest ciężka sprawa, chociaż obcielismy przedwczoraj. Ja biorę małego na kolana i zabawiam, a mój małż. Działa. Poszło sprawnie, ale nie zawsze jest kolorowo 😝
Jeśli chodzi o okulary to wiem o co chodzi, bo mój brat i tata nosi - Adaś bardzo się nimi interesuje 😁
Jak Adaś mi ostatnio przywalił to miałam siniaka pod okiem.
Też mnie szczypał, ale od jakiegoś czasu cisza.... 🤫🤫 Może zapomniał o tym 😁😁
Chimera, to bardzo dobra cena tej działki. Gdzieś w pobliżu waszego mieszkania ?
Tak chyba najlepiej wyrwać jakaś ofertę, muszę nad tym pomyśleć 😁
Koleżanka w tamtym roku dorwała działkę na maciejkach za 6tys... Jakieś pijaki sprzedawały 🤫😁 -
Vaniliowa wrote:Menka2, niektóre mamy rzeczywiście za ciepło ubierają dzieci. Znajoma wozi synka (9mies. ma Jej syn) w kombinezonie i spiworku 😲 a pod kombinezonem jeszcze sweterek i rajstopki.... Zatkało mnie 😊
-
Ja rok temu oglądałam działki i były tanie, ale bodajże w Tarnowskich Górach i w Rudzie Śląskiej, a gdzieś blisko nas to tragedia.
Wiesz ja mieszkam w domu i mam swój plac, ale to nie to samo.
Działka ma swój klimat 🥰🥰
Wam rzeczywiście się udało pięknie.
Mam nadzieję, że jak my się zdecydujemy to też nam się poszczęści 😊
Ja to tylko się tych złodziei obawiam na działkach 😬 robią rozruby ☹️ no chyba że się coś pozmieniało 😁
No ja też mam blisko do Maciejkowic, może nie tak jak Ty 😁😁 ale jak ja mam gdzieś 5-15km to zawsze mówię, że blisko 😁 no bo tutaj u mnie nic nie ma, tylko auta jeżdżą i psy szczekają 😁😁 -
O tak działka super sprawa też bym chciała mieć taką. W tamtym roku w lato byliśmy u znajomych na ich działce. Był grill. Dzieci kąpały się w basenie. Super było.
Ja to też mam związane włosy. Inaczej przy tym małym łobuzie się nie da. Dobrze że przynajmniej okularów mi nie ściąga. A przy obcinaniu paznokci to się nagimnastykuje. Przed kąpielą i spaniem trochę go wymęczyłam. Mój go wykąpał ja rozwiesiłam pranie i zrobiłam mleko. Zrobiłam 170ml to w 5min zjadł jak nigdy i jeszcze mu było mało. Ale nie dałam więcej. Dałam mu smoka i wyszłam. W sekundę usnął. Teraz ja lecę spać bo już mnie muli. Oby jutro było ciepło. -
Vaniliowa wrote:Menka2, niektóre mamy rzeczywiście za ciepło ubierają dzieci. Znajoma wozi synka (9mies. ma Jej syn) w kombinezonie i spiworku 😲 a pod kombinezonem jeszcze sweterek i rajstopki.... Zatkało mnie 😊
Ja niestety ostatnio sama przesadziłem z ubiorem. Właśnie się przenieśliśmy do spacerówki i bałam się że będzie za zimno jej i założyłam kurtkę misiowa plus śpiworek tylko wiadomo że klatka w śpiworki trochę jest odkryta ... Ale protestował 😅 ja zganialam że nie lubi spacerówki i już sprzedawać chciałam ja 😅 A calanzime jeździła w wietrze samym plus śpiworek 😅
Na szczęście szybko oprzytomnialam i dzisiaj w bluzie była samej i spacer bez smoczka się odbył!
-
No też bym nic cennego nie trzymała, ale nawet jakby mi kwiaty podeptali, albo okno wybili to byłoby mi żal ☹️
Właśnie działka super sprawa dla dziecka, trawka, basen, grill... No mega ! ❤️❤️ Też chciałabym gdzieś blisko, ale tutaj u nas nie ma 🙈 no bo same domki, jest osiedle obok ale też działek nie ma.... Najbliższa jest jakieś 4km stąd więc niby blisko ale jednak jest kawałek. Znajoma ma na działkę jakieś 300 metrów 😍😍😍
Fajnie macie, że dzieci smoka chcą, mój nie chciał ☹️ no a później już nie chciałam go uczyć, bo mówię pół roku i żeby dopiero teraz smoka zaczął to już mi szkoda.... Bo za niedługo będzie trzeba oduczać i taka robota 🙈
Kurde mojemu na spaniu nie dałoby rady obciąć... Go byle szelest budzi, a co dopiero jak bym go dotknęła 😲😁 -
Menka2, to i tak nie ma źle 😁
Trzeba dziecko wyczuć, choc też czasem mam problem co młodemu założyć... No i często słyszę od mojej mamy albo teściowej...
"Przecież mu będzie zimno", "tak cieniutko go ubierasz?"
Jeszcze nigdy mi nie zmarzł, ani się nie spocił 😶 -
menka2 wrote:Może było muszą ciepło? 🤔
Hm nie sądzę bo był ubrany lekko tylko w kurteczkę i czapkę dodatkowo, poza tym jak się go bierze na ręce to momentalnie płacz ustaje heh... Chyba leżenie jest złe, próbowałam i na plecach i na brzuszku -
U nas z obcinaniem to zawsze zabawa i na raty :p mąż się wykazuje.
Co do włosów to mam plan żeby oddać do fundacji rack and roll bo takie fajne długie urosły w ciąży a teraz mega wypadają. W przyszłym tygodniu planuje iść do salonu i zobaczę czy przyjmą i ile mi zostanie bo chce chociaz tyle żeby gumka związaćChimera, werni, Kalija, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Kurde ale pogoda dzisiaj, jak ja bym się tak spowrotem do wyrka wladowała 😴🥱 mimo że dzisiaj dzieć pospał prawie do 7, jak rzadko, nie wiem co by ze mną dziś było gdyby wstał jak w poprzednich dniach bliżej 5 🙄 W takiej sytuacji to chyba tylko espresso w kroplówce 😉
Trzydziecha to bardzo ładny gest, że chcesz oddać włosy dla fundacji ♥️ Mnie też mega wypadają, co mycie, to wyczesuje chomiczka, ale mam też dużo "baby włosów", więc do zera nie wyłysieje 👍🏻trzydziecha lubi tę wiadomość