X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 2 spacery po 5 min zakończone mega rykiem :p chyba znów wózek parzy, dziś jedyne drzemki to dwie 10minutowki na cycu, a do teraz nie chce spać :/ a już te spacery były takie fajne...

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    U nas dziś 2 spacery po 5 min zakończone mega rykiem :p chyba znów wózek parzy, dziś jedyne drzemki to dwie 10minutowki na cycu, a do teraz nie chce spać :/ a już te spacery były takie fajne...

Może było muszą ciepło? 🤔

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak Adaś jak był mniejszy 🙈🙈 zrobił mi malinkę na ręce 😂😂 tak mi się przyssał do ręki, że pokazał że potrafi 😁😁
    Włosy to mam ciągle spięte, bo byłabym bez włosów pewnie hahaha....
    Choć i tak mi wypadają strasznie... Mam długie do pasa i na całym mieszkaniu moje włosy... Ciągle chodzę i zamiatam 🙈
    Z tymi paznokciami to jest ciężka sprawa, chociaż obcielismy przedwczoraj. Ja biorę małego na kolana i zabawiam, a mój małż. Działa. Poszło sprawnie, ale nie zawsze jest kolorowo 😝
    Jeśli chodzi o okulary to wiem o co chodzi, bo mój brat i tata nosi - Adaś bardzo się nimi interesuje 😁
    Jak Adaś mi ostatnio przywalił to miałam siniaka pod okiem.
    Też mnie szczypał, ale od jakiegoś czasu cisza.... 🤫🤫 Może zapomniał o tym 😁😁

Chimera, to bardzo dobra cena tej działki. Gdzieś w pobliżu waszego mieszkania ?
    Tak chyba najlepiej wyrwać jakaś ofertę, muszę nad tym pomyśleć 😁
    Koleżanka w tamtym roku dorwała działkę na maciejkach za 6tys... Jakieś pijaki sprzedawały 🤫😁

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka2, niektóre mamy rzeczywiście za ciepło ubierają dzieci. Znajoma wozi synka (9mies. ma Jej syn) w kombinezonie i spiworku 😲 a pod kombinezonem jeszcze sweterek i rajstopki.... Zatkało mnie 😊

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Menka2, niektóre mamy rzeczywiście za ciepło ubierają dzieci. Znajoma wozi synka (9mies. ma Jej syn) w kombinezonie i spiworku 😲 a pod kombinezonem jeszcze sweterek i rajstopki.... Zatkało mnie 😊
    O to fakt. Ja już nieraz we wrześniu widziałam dzieci opatulone jak bałwany gdzie moja nawet nie zawsze miała czapkę na głowie...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:02

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się to w głowie nie mieści, ale każda jest matką swojego dziecka i decyduje.
    Tylko później niech się nie dziwią, że dziecko ciągle chore...

Frida91 lubi tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu oglądałam działki i były tanie, ale bodajże w Tarnowskich Górach i w Rudzie Śląskiej, a gdzieś blisko nas to tragedia.
    Wiesz ja mieszkam w domu i mam swój plac, ale to nie to samo.
    Działka ma swój klimat 🥰🥰
    Wam rzeczywiście się udało pięknie.
    Mam nadzieję, że jak my się zdecydujemy to też nam się poszczęści 😊
    Ja to tylko się tych złodziei obawiam na działkach 😬 robią rozruby ☹️ no chyba że się coś pozmieniało 😁
    No ja też mam blisko do Maciejkowic, może nie tak jak Ty 😁😁 ale jak ja mam gdzieś 5-15km to zawsze mówię, że blisko 😁 no bo tutaj u mnie nic nie ma, tylko auta jeżdżą i psy szczekają 😁😁

• Chimera Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🏡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:02

• werni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak działka super sprawa też bym chciała mieć taką. W tamtym roku w lato byliśmy u znajomych na ich działce. Był grill. Dzieci kąpały się w basenie. Super było.

Ja to też mam związane włosy. Inaczej przy tym małym łobuzie się nie da. Dobrze że przynajmniej okularów mi nie ściąga. A przy obcinaniu paznokci to się nagimnastykuje. Przed kąpielą i spaniem trochę go wymęczyłam. Mój go wykąpał ja rozwiesiłam pranie i zrobiłam mleko. Zrobiłam 170ml to w 5min zjadł jak nigdy i jeszcze mu było mało. Ale nie dałam więcej. Dałam mu smoka i wyszłam. W sekundę usnął. Teraz ja lecę spać bo już mnie muli. Oby jutro było ciepło.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze obcinam pazury na spaniu, ale czekam aż już trochę ta drzemka trwa żeby mi nie było szkoda jakby się jednak obudził 😉

• menka2 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:

Ja niestety ostatnio sama przesadziłem z ubiorem. Właśnie się przenieśliśmy do spacerówki i bałam się że będzie za zimno jej i założyłam kurtkę misiowa plus śpiworek tylko wiadomo że klatka w śpiworki trochę jest odkryta ... Ale protestował 😅 ja zganialam że nie lubi spacerówki i już sprzedawać chciałam ja 😅 A calanzime jeździła w wietrze samym plus śpiworek 😅

Na szczęście szybko oprzytomnialam i dzisiaj w bluzie była samej i spacer bez smoczka się odbył! :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też bym nic cennego nie trzymała, ale nawet jakby mi kwiaty podeptali, albo okno wybili to byłoby mi żal ☹️
    Właśnie działka super sprawa dla dziecka, trawka, basen, grill... No mega ! ❤️❤️ Też chciałabym gdzieś blisko, ale tutaj u nas nie ma 🙈 no bo same domki, jest osiedle obok ale też działek nie ma.... Najbliższa jest jakieś 4km stąd więc niby blisko ale jednak jest kawałek. Znajoma ma na działkę jakieś 300 metrów 😍😍😍

Fajnie macie, że dzieci smoka chcą, mój nie chciał ☹️ no a później już nie chciałam go uczyć, bo mówię pół roku i żeby dopiero teraz smoka zaczął to już mi szkoda.... Bo za niedługo będzie trzeba oduczać i taka robota 🙈
    Kurde mojemu na spaniu nie dałoby rady obciąć... Go byle szelest budzi, a co dopiero jak bym go dotknęła 😲😁

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka2, to i tak nie ma źle 😁
    Trzeba dziecko wyczuć, choc też czasem mam problem co młodemu założyć... No i często słyszę od mojej mamy albo teściowej...
    "Przecież mu będzie zimno", "tak cieniutko go ubierasz?"
    Jeszcze nigdy mi nie zmarzł, ani się nie spocił 😶

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze obcinam na żywca bo moja tak rzadko śpi spokojnie i sama że nigdy wtedy nie tykam tej bomby 💣

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Może było muszą ciepło? 🤔

Hm nie sądzę bo był ubrany lekko tylko w kurteczkę i czapkę dodatkowo, poza tym jak się go bierze na ręce to momentalnie płacz ustaje heh... Chyba leżenie jest złe, próbowałam i na plecach i na brzuszku

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też obcinam kiedy nie śpi. Niech się przyzwyczaja.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z obcinaniem to zawsze zabawa i na raty :p mąż się wykazuje.

Co do włosów to mam plan żeby oddać do fundacji rack and roll bo takie fajne długie urosły w ciąży a teraz mega wypadają. W przyszłym tygodniu planuje iść do salonu i zobaczę czy przyjmą i ile mi zostanie bo chce chociaz tyle żeby gumka związać :D

Chimera, werni, Kalija, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale pogoda dzisiaj, jak ja bym się tak spowrotem do wyrka wladowała 😴🥱 mimo że dzisiaj dzieć pospał prawie do 7, jak rzadko, nie wiem co by ze mną dziś było gdyby wstał jak w poprzednich dniach bliżej 5 🙄 W takiej sytuacji to chyba tylko espresso w kroplówce 😉

Trzydziecha to bardzo ładny gest, że chcesz oddać włosy dla fundacji ♥️ Mnie też mega wypadają, co mycie, to wyczesuje chomiczka, ale mam też dużo "baby włosów", więc do zera nie wyłysieje 👍🏻

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już wlosy na szczęście mniej wypadają ale mam na głowie już 5 na krzyż i czekam aż odrosną...

Moja mała dziś wstała o 5 i nadal nie śpi a ja czuję się jakbym dostała obuchem... 🥴

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ