Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo wrote:my mamy men b ost dawka dla Karoliny w nast tyg
raczej pojdziemy do przychodni dzieci zdrowych zaszczepimy i wychodzimy
Nic nie zrozumiałam co napisałaś. To jakiś slang?Domi_tur, Chimera lubią tę wiadomość
-
Mnie w tej całej sytuacji przeraża to, że logiczne jest zostanie w domu i ograniczenie kontaktu z innymi, a z drugiej strony upadnie tyle małych firm, jednoosobowych działalności, lokalnych sklepików, butików, rodzinnych biur podróży. Ludzie zostaną z gigantycznymi dlugami, bo zdrowie najważniejsze to oczywiste, ale potem nasze państwo w żaden sposób im nie pomoże tego spłacić. Jakieś duże firmy dostaną pomoc, może zus wprowadzi odroczenie wpłat (ale za kilka miesięcy będzie trzeba im oddać wszystko co do grosza, tylko z czego 🤔).
I tak sobie my, szare myszki polskiej gospodarki, musimy decydować, czy zamykać biznes na który pracowało się kilka lat, czy podjąć ryzyko i zrobić mimimun żeby się utrzymać na powierzchni... Smutne to i straszne, jedyne z czego możemy się cieszyć to to, że nie rodzimy w tym całym epidemicznym czasie 🤦♀️werni, kayama, Kalija, Chimera, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Mnie w tej całej sytuacji przeraża to, że logiczne jest zostanie w domu i ograniczenie kontaktu z innymi, a z drugiej strony upadnie tyle małych firm, jednoosobowych działalności, lokalnych sklepików, butików, rodzinnych biur podróży. Ludzie zostaną z gigantycznymi dlugami, bo zdrowie najważniejsze to oczywiste, ale potem nasze państwo w żaden sposób im nie pomoże tego spłacić. Jakieś duże firmy dostaną pomoc, może zus wprowadzi odroczenie wpłat (ale za kilka miesięcy będzie trzeba im oddać wszystko co do grosza, tylko z czego 🤔).
I tak sobie my, szare myszki polskiej gospodarki, musimy decydować, czy zamykać biznes na który pracowało się kilka lat, czy podjąć ryzyko i zrobić mimimun żeby się utrzymać na powierzchni... Smutne to i straszne, jedyne z czego możemy się cieszyć to to, że nie rodzimy w tym całym epidemicznym czasie 🤦♀️
podsumowanie = swiatowa recesja
nie pierwsza i nie ostatnia
-
Limerikowo wrote:tak slang medyczny skrot
men b to szczepienie na meningokoki b
Zapomniałaś o ost. Ale nie tylko te wyrazy skracasz jak zauważyłam po Twoich wypowiedziach. Ciężko się czyta Twoje komentarze przez to.Kalija, Chimera lubią tę wiadomość
-
werni wrote:Nic nie zrozumiałam co napisałaś. To jakiś slang?
Ja wyjątkowo zrozumiałam😁,
Aż mi się przypomniało jak na studiach pisałam skrotami notatki na wykładach , tylko jedna koleżanka była w stanie je rozszyfrować🙃werni, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Ja wyjątkowo zrozumiałam😁,
Aż mi się przypomniało jak na studiach pisałam skrotami notatki na wykładach , tylko jedna koleżanka była w stanie je rozszyfrować🙃
W szkole to co innego 😂 -
Frida91 wrote:Trzydziecha i co podejrzewasz? U mnie ostatnio kilka dni było spokoju ale dziś noc i dzień właśnie takie. Może zęby znowu dają o sobie znać... Zastanawiam się kiedy one wreszcie wyjdą.
Co do fryzjera to chyba bym teraz nie Szła...
Ja podejrzewam że wybija się druga jedynka na dole, pierwsza się już przebiła i też były wtedy marudki -
Domi masz rację, współczuję Ci i wszystkim przedsiębiorcom szczególnie małym z sektora usług
kurcze nie wiemy jak to wszystko będzie wyglądało za parę miesięcy ale faktycznie może być bardzo kiepsko
Ale trzeba liczyć że się to jak najszybciej uspokoi! Oby!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 20:16
-
A żeby coś milszego napisać - na YT jest radio Pomelody 24/7 za free lecą na okrągło piosenki z Pomelody
Chimera, werni, Frida91, Vampire lubią tę wiadomość
-
Kalija, kayama, Pierniczkowa, Vampire lubią tę wiadomość
-
Ale to dobrze, nawet jak robią coś na wyrost to zdecydowanie lepiej niż zaniedbać, jak we Włoszech. Może to niekomfortowe ale nowy fryz i piękny manicure nie są rzeczami 1 potrzeby w tym momencie
Tak uważam. Jedzenie, picie, leki, przetrwanie w zdrowiu.
trzydziecha, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:A moja dziś strasznie jęczy, marudzi. Większość dnia spędziłam nosząc ją na rękach i już jestem wykończona... Nie wiem co jest grane
Teraz mi pada, ciekawe jak ja ją poloze na noc...
Frida, ja dzisiaj prawie oszalałam przez płacz młodego 😬 myślałam, że wyjdę z siebie. Na szczęście jakoś to przetrwałam, a czyszcząc mu dzisiaj dziąsła na noc zauważyłam przebijającą się dolną, prawą jedynkę 😊Frida91 lubi tę wiadomość