X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania, że w ciąży nie ma sobie co odmawiać jedzenia :D wiadomo nie objadać się jakoś strasznie, ale też to nie czas na diety. W poprzedniej ciąży miałam +14 kg, gdzie pierwsze 10 zeszło w pierwszych dwóch tygodniach po porodzie. Teraz startuje z taką samą wagą jak w pierwszej ciąży a zaszłam około 5 MSC po porodzie.

Agagusia to musi być super uczucie kiedy już możesz słuchać sama serduszka maleństwa :) Sama zastanawiam się nad kupnem detektora, bo u mnie w Norwegii jest aż jedno USG (połówkowe) na całą ciążę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka gdybym przytła 14 kg tez bylabym zdania ze w ci@ży nie trzeba sobie odmawiać....

wiki2 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy mi sie wydaje ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Co z tego ze ja przytyłam w ciazy 12 i 11 kg, jak zrzucałam w przeciągu pierwszych 2 tygodni po 5 i koniec. Potem mimo karmienia intensywnego waga stała,przez rok dochodziłam zawsze do wagi sprzed ciazy+ 2 kg i tak juz zostawało. O brzuchu nie wspominam, mimo ze bez rozstępów to po pierwszej ciazy juz nigdy nie byl płaski:(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Ja jestem zdania, że w ciąży nie ma sobie co odmawiać jedzenia :D wiadomo nie objadać się jakoś strasznie, ale też to nie czas na diety. W poprzedniej ciąży miałam +14 kg, gdzie pierwsze 10 zeszło w pierwszych dwóch tygodniach po porodzie. Teraz startuje z taką samą wagą jak w pierwszej ciąży a zaszłam około 5 MSC po porodzie.

Agagusia to musi być super uczucie kiedy już możesz słuchać sama serduszka maleństwa :) Sama zastanawiam się nad kupnem detektora, bo u mnie w Norwegii jest aż jedno USG (połówkowe) na całą ciążę.

Tez bym chciala sobie nie odmawiac ale 1 jak cukry juz na czczo wychodza mi podwyzszone to ciezko to olac i serwowac bobo skoki cukru ktore maja na nie wplyw a po 2 jedzac byle co bo mam ochote a ze nie ma to zadnych wartosci odrzywczych mozna zafundowac malenstwu choroby juz po urodzeniu, sklonnosc do cukrzycy itp

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a probowalyscie wyeliminowac gluten? U mnie sie widocznie cukier po tym obnizyl, ogolnie mam mniej rewolucji zoladkowych i mniejszy brzuch (znaczy teraz w ciazy moze niekoniecznie, ale mowie o czasach tez przed ciaza ;-))

Nie mialam nigdy nietoleracji, przynajmniej widocznej, myslalam ze odstawianie glutenu to wymysly dietetykow. Ale zmienilam diete na gf, bo tak mi zalecila klinika po operacji endometriozy (gluten u wielu ludzi dziala mocno prozapalnie) i teraz z perspektywy roku nie chce juz do glutenu wracac, bo moje zycie bez niego bardzo zyskalo na jakosci

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpowiedzcie prosze, ale nie smiejscie sie :)

skad wiecie, ze jak was kluje tam na dole to jest to szyjka?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nie mówię tu o przypadkach cukrzycy, bo to wiadomo już inna kwestia.

Dziewczyny spokojnie chodziło mi bardziej o to, że w ciąży mamy większe zapotrzebowanie na rozne składniki i według mnie to nie jest czas na chodzenie głodną. Ale to tylko moja opinia.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka - zgadzam się że głodzić się. W ciąży nie można!

Oczywiście że nie można się głodzić ale tez nie ma potrzeby jeść wysokokalorycznych potraw... Ogólnie jedzenie ma być zdrowe i zróżnicowane.- wiadomo że są różne sytuacje np. Przy wymiotach je się to co zostaje w żołądku ale po za tym można zrezygnowac ze slodyczy, niezdrowych przekąsek czy fastfoodow. Jesc wiecej kasz, ciemny ryz i ciemny makaron i te 1700 kcal nie jest straszne. W sumie dzis jak zwracam uwage wieksza to mam dopiero 1400 kcal. Zostalo mi jeszcze 200 na jakas kolacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 20:05

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Ok nie mówię tu o przypadkach cukrzycy, bo to wiadomo już inna kwestia.

Dziewczyny spokojnie chodziło mi bardziej o to, że w ciąży mamy większe zapotrzebowanie na rozne składniki i według mnie to nie jest czas na chodzenie głodną. Ale to tylko moja opinia.

Nie no z tym sie zgodze :-) dieta dieta, ale napewno nie mozna sie glodzic :-)

emi2016 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj porządnie wystraszyłam, pierwszy raz wyczekuję wizyty jak zbawienia...

Pojawiło się plamienie, obstawiam że po tym podkrwawieniu po seksie, ale zawał był blisko...
    Na wszelki wypadek wróciłam do dupka, łyknęłam podwójną dawkę magnezu i odpoczywam po podróży.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Sylwka - ja stosowałam wszstko co tylko można od sameo początku. Na poczatku mustella, potem mustella i bio oil, mój brzuch to jeden wielki rozstęp ! Nie wierzę w te cuda :P Orócz tego w ciągu dnia wypróbowywalam jakieś inne kosmetyki. To po prostu genetyka... Podobno przy niedoczynności tarczycy rozstpy robią się częściej.
    Ja mam niedoczynność (wrodzoną) - z synem nie miałam ani pół rozstępa na brzuchu. Moja mama też w żadnej ciąży nie miała. Ogólnie mój brzuch nie był jakiś imponujący, ja przytyłam 6,5 kilo od końca 1 trymestru a syn urodził się z wagą 3850g. Mój gin ma teorię że następne dziecko będzie ważyć powyżej 4 kg ale to się okaże. I ogólnie twierdzi, że przy niedoczynności cżęsto ciąża jest przenoszona. Może ma rację, okaże się przy końcówce.

06837800ba.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - moze z takim plamienie to na IP podjedz. Nie zaszkodzi i nikt z plamieniem Cie tam nie wyśmieje. Lepiej dmuchać na zimne. Oby to jakas głupota byla.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde - moj straszy mial od piatku wieczorem do niedzieli temperature z bólem głowi i brzucha, teraz zostal tylko lekki katar, wiec to fajna szybka wirusiwka byla. A mnie dzis od rana w gardle drapali i czuje ze jest co raz marniej ze mna. Wrzucała tu ktoras jakas miksturę z grejpfrutem na przeziębienie? Pamiętacie? Podrzućcie przepis. Na razie poszła wit C 1000 i sok z malinami, wypisanym cos jeszcze, zeby mi tylko nie rozwinelo sie jakies choróbsko.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    U mnie to samo, torbiel fi 60mm, z tego powodu mi gin kazał dupka brać, bo ponoć działa na wchłanianie. Też się tym stresuje, ale mam nadzieję że rzeczywiście się wchłonie i będzie wszystko ok :)

Mi niestety nie dała nic oprócz skierowania do szpitala bezterminowego. Powiedziała że jeżeli zacznie się coś złego dziać, zacznę plamić, krwawić czy będzie bardzo bolało, niezwłocznie mam się tam stawić. Chciała abym jechała tam już, ale skoro powiedziała że jest możliwość że się wchłonie, wolałabym jednak uniknąć operacji...

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja się dzisiaj porządnie wystraszyłam, pierwszy raz wyczekuję wizyty jak zbawienia...

Pojawiło się plamienie, obstawiam że po tym podkrwawieniu po seksie, ale zawał był blisko...
    Na wszelki wypadek wróciłam do dupka, łyknęłam podwójną dawkę magnezu i odpoczywam po podróży.

Domi a jakiego koloru? Brunatno-brązowe te plamienia? Może to resztki po tamtym incydencie?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mnie tutaj zlinczujecie...ale dla mnie seks w tym pierwszym trymestrze to trochę kurka jednak igranie z ogniem...nie mowie o drugim czy trzecim trymestrze (kiedy wszystko jest wykształcone i w mojej ocenie bardziej ustabilizowane), ale w tym pierwszym, to jednak często powoduje plamienia/ krwawienia. Może nie groźne...ale jednak schiza jest.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Domi a jakiego koloru? Brunatno-brązowe te plamienia? Może to resztki po tamtym incydencie?

Tak obstawiam, plamienie brązowe, nie dużo i ustało ale jednak mocno mnie zestresowalo...

Lekarka sama na wizycie mówiła żeby nie rezygnować z aktywności seksualnej, tym bardziej ze wszystko przebiega prawidłowo :/ nauczka jest..

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra ja się zgadzam, ja spokojnie czekam z seksem do końca 1 trymestru. Mi to dopiero plamienia z krwiaka minęły. A poza tym jaki seks kiedy ja zdycham, cały dzień mdłości, nie mam ochoty się nawet przytulić, niestety u mnie tak jest przy złym samopoczuciu. A w 2 trymestrze zobaczymy :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Tak obstawiam, plamienie brązowe, nie dużo i ustało ale jednak mocno mnie zestresowalo...

Lekarka sama na wizycie mówiła żeby nie rezygnować z aktywności seksualnej, tym bardziej ze wszystko przebiega prawidłowo :/ nauczka jest..

Wiem, wiem....ale niby zawsze jest "dobrze" do pierwszego krwawienia. Ja uważam, że lekarze powinni uprzedzać- nie ma przeciwskazan na ten moment, ale mogą się po tym pojawić plamienia/ krwawienia. Bo to jednak bardzo częsta sytuacja. Niektórzy zaryzykuję inni nie.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kurde - moj straszy mial od piatku wieczorem do niedzieli temperature z bólem głowi i brzucha, teraz zostal tylko lekki katar, wiec to fajna szybka wirusiwka byla. A mnie dzis od rana w gardle drapali i czuje ze jest co raz marniej ze mna. Wrzucała tu ktoras jakas miksturę z grejpfrutem na przeziębienie? Pamiętacie? Podrzućcie przepis. Na razie poszła wit C 1000 i sok z malinami, wypisanym cos jeszcze, zeby mi tylko nie rozwinelo sie jakies choróbsko.

taaa... Tak to jest dziecko po 3 dniacb zdrowe, a jak nas chwyci to ciezko dojsc do siebie! Mnie caly czas trzyma ten suchy kaszel. Lekarz mowi, ze to kratoniowe i poinfekcyjne... Ale to jest mega meczace, szczególnie wieczorami... Czuje sie jak szczekajacy pies

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ