X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagrałam dla małża. Wrzucam link gdyby ktos byl ciekawy jak to slychac:
    https://kauisx.podbean.com/
    Trzeba kliknąć po prostu na play pod trzecim obrazkiem z podpisem serduszko.
    Dla porównania nagranie mojego tętna pod drugim zdjęciem.

OlaWi, Larissa90, Anhydra, Smerfelinka lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Malinowa Panienka - strasznie mi przykro :(

Domi_tur - sen ciekawy :D W poprzedniej ciazy też mi się takie hardkorowe śniły, teraz jakoś mam spokój - póki co ! :)

Natty- ja jestem zapisana podobnie, ale jeszze dopytam lekarza w poniedziałek na wizycie czy będzie odbrze i Tobie te tak radzę :) Żadna z dziewczyn nie powie ci cy to dobrze, a lekarz już tak :)

Kayama - łączę się w bólu, u mnie wczoraj podobnie...

Za to ulga ogromna, bo zacżeły się poranne mdłości - w sumie to nawet i nocne jak wstaję do Łucji to się zaczyna :P Ale przynajmniej jakiś to objaw !

I muszę Wam sie pożalić... Niby trzymam się max 1700 kcal - ok, kilka razy wpadło 1800 i jeden raz powyżej 2000, ale kurcze 3 kg na plusie ?! To przegięcie.... Chyba jednak zejdę do 1600 i będę się tego trzymać :( i raz w tygodniu do max 1800 :(

A probowalas diety cukrzycowej? Nadmierne tycie w ciazy to nie tylko ilosc kcal ale i jakosc/czestosc posilkow

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    A probowalas diety cukrzycowej? Nadmierne tycie w ciazy to nie tylko ilosc kcal ale i jakosc/czestosc posilkow

Ja mam cukrzycę typu 1, dietę stosuję, stąd to ograniczenie liczy kalorii, w pierwszej ciąży było to samo :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ehhh... polecam Ci skrupulatnie wpisywać wszystko do palikacji liczacej kalorie i tego się trzymać, bo skończysz jak ja w pierwszej ciąży i prawdopodobnie teraz +22 kg :(

Ja używam VitaScale - jest też skonowanie po kodzie kreskowym !

Trzymam kciuki za moją i Twoją wagę, żeby się ogarnęły :P

ja w 1 ciąży przytyłam 23kg, w drugiej 27kg... i to mimo ćwiczeń i diety.. więc nie liczę, że teraz będzie inaczej, ale staram się... na szczęście wracałam do wagi sprzed ciąży, ale nie chce tyle na sobie targać :-?/

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

AgA Ty masz detektor AngelSounds?

Pięknie słychać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 12:19

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny wiem że pewnie temat się przewijał, ale zanim odkopie...co najlepszesze przeciw rozstępom?
    Dziś byłam na badaniach rano i 4,5 stówy nie moje :P :( z utęsknieniem czekam do wizyty, mam niespokojne noce, co chwilę się budze zdenerwowana. Czasami coś zaboli zakuje w macicy i szyjce od razu panika.
    Strasznie mnie bolą nogi. Jakbym miała zakwasy, łącznie z takim uczuciem w pachwinach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 12:22

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Pięknie słychać :)
    Ja też próbowałam dzisiaj rano wyłapać detektorem serduszko, ale mi się nie udało... Zresztą to mnie jakoś specjalnie nie dziwi. Zwyczajnie jest jeszcze za wcześnie. Spróbuję znowu za tydzień. Może się uda...
    Jakiego detektora używasz?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za kciuki!
    Wszystko ok, 27mm, dwie ręce, dwie nogi, mózg! Jestem super szczęśliwa!

Larissa90, Anula1986, OlaWi, emi2016, Smerfelinka, Anhydra, wiki2, Chimera, Agagusia, kayama, Malinka7, Natalia1992, Misi@, Sylvka, Marimiko, Kalija, Limerikowo, Karola1988, smeg lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    ja w 1 ciąży przytyłam 23kg, w drugiej 27kg... i to mimo ćwiczeń i diety.. więc nie liczę, że teraz będzie inaczej, ale staram się... na szczęście wracałam do wagi sprzed ciąży, ale nie chce tyle na sobie targać :-?/

To jeszcze mnie przebiłaś ! Ehh... Mam nadzieję, że obie przytyjemy w tej ciąży po mniej niż 20 kg... To chyba byłby sukces ? Napoczatku miałam nadzieję na max 15, ale przestaję się łudzić :(

AnaKwiat - gratuluję :)

Sylwka - ja stosowałam wszstko co tylko można od sameo początku. Na poczatku mustella, potem mustella i bio oil, mój brzuch to jeden wielki rozstęp ! Nie wierzę w te cuda :P Orócz tego w ciągu dnia wypróbowywalam jakieś inne kosmetyki. To po prostu genetyka... Podobno przy niedoczynności tarczycy rozstpy robią się częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 12:40

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    To jeszcze mnie przebiłaś ! Ehh... Mam nadzieję, że obie przytyjemy w tej ciąży po mniej niż 20 kg... To chyba byłby sukces ? Napoczatku miałam nadzieję na max 15, ale przestaję się łudzić :(

AnaKwiat - gratuluję :)

Sylwka - ja stosowałam wszstko co tylko można od sameo początku. Na poczatku mustella, potem mustella i bio oil, mój brzuch to jeden wielki rozstęp ! Nie wierzę w te cuda :P Orócz tego w ciągu dnia wypróbowywalam jakieś inne kosmetyki. To po prostu genetyka... Podobno przy niedoczynności tarczycy rozstpy robią się częściej.

Próbować powinnyśmy :-)

Ja też na rozstępy próbowałam i mustelę, i bio oil, i jeszcze jakiś amerykański specyfik za ponad 150zł z tubkę, ale nic to nie dało... Ogólnie pomogła mi tylko plastyka brzucha :-D

1usa3e5e2lf96jem.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na biust uzywam Palmersa i maslo shea, a na brzuch Elancyl zielony

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ja mam cukrzycę typu 1, dietę stosuję, stąd to ograniczenie liczy kalorii, w pierwszej ciąży było to samo :(
    To pewnie nie masz za duzego wplywu na wage skoro trzymasz diete :-( ale ponporodzie moze zaraz zgubisz :-) znajoma przytyka prawie 30, ja 15 i ona po pol roku byla jeszcze chudsza niz przed coaza a ja nadal z nadprogramowymi kg

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam elacyn...
    i pharmaceris, i palmers, perfekta, fissan, i revitol... i nic to nie dało... jak miałam popekać w 40tygodniu, to i tak popękałam... a młodszy syn "doprawił"

1usa3e5e2lf96jem.png

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Elancylu zielonym slyszalam dobre opinie. Ja w pierwszej ciazy smarowałam sie takim aptecznym Fissanen, juz go nie robia. W drugiej bardzo nieregularnie olejkiem z Hippa chyba, fajny sklad krotki, ale kupilam go bardziej zeby miec jakis poślizg wlasnie do detektora tętna:)Przez cala ciąże nie zużyłam nawet butelki. Rozstepu nie mam na brzuchu ani jednego, ale mysle ze to osobnicza sprawa. Wydaje mi sie tez ze moze to kwestia tego jak szybko ten brzuch rosnie i skora sie rozciąga. Ja zawsze w 4 miesiacu mislam juz jakis tam brzuszek i potem rósł sobie systematycznie ale nigdy nie osiągał jakis monstrualnych rozmiarów jakie widywałam na patologii/porodówce, moze to dlatego. Teraz jestem w 3,5 miesiacu i jak nie założę czegos baaardzo luźnego to kazdy mowi ze widac juz, moze jak od poczatku rosnie powoli to lepiej jest z tymi rozstępami. Czy genetyka to nie wiem, bo choc siostra i mama tez nie maja, to ja na udach i pośladkach po przytyciu w okresie dojrzewania mam pare rozstępów. Z drugiej strony piersi nam maaale, a przy karmieniu w 4 doby urosły chyba o 4 rozmiary, karmienie dlugie (1r2m i 2l2m) i tez rozstępów zero, nadal jędrne. Dziewczyny z rozstępami: kiedy bylo widac u Was ciąże w ciuchach i czy finalnie brzuch byl wielki czy raczej normalny-ciazowy?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ale pieknie już slychac:) też muszę spróbować :) :)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokladnie taki detektor, tylko niebieski:
    https://mednova.pl/detektor-tetna-plodu-contec-babysound-a?gclid=Cj0KCQiAg_HhBRDNARIsAGHLV506DXvMwCPvq_-jz_KET4Krb7YkxmrxP0IkUigI2oHRLjMh3o-9I6UaAgj_EALw_wcB

Ma juz 6,5 roku, prosty, bez wyświetlacza (czytałam ze czasem nie zlicza wszystkich uderzeniu za malo pokazuje), nadal dziala dobrze. Uzywam do niego jakiekolwiek oliwki. Wiem juz na słuch ile powinno bić, jak chce to zaliczam w 15 sekund, mnożę x4 i tez mam wynik.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dziewczyny w podobnym czasie jak ja - szukajcie naprawde ledwo ledwo nad kością łonowa, ja znalazlam dokladnie na wysokosci blizny po cc, czyli na prawde nisko. No i u mnie gin od razu na pierwszej wizycie mowil ze macica mooocno juz powiększona, wiec moze to przez to ze 3 ciaza tak szybko wyszlo. W instrukcji jest ze od 12 tygodnia.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    O Elancylu zielonym slyszalam dobre opinie. Ja w pierwszej ciazy smarowałam sie takim aptecznym Fissanen, juz go nie robia. W drugiej bardzo nieregularnie olejkiem z Hippa chyba, fajny sklad krotki, ale kupilam go bardziej zeby miec jakis poślizg wlasnie do detektora tętna:)Przez cala ciąże nie zużyłam nawet butelki. Rozstepu nie mam na brzuchu ani jednego, ale mysle ze to osobnicza sprawa. Wydaje mi sie tez ze moze to kwestia tego jak szybko ten brzuch rosnie i skora sie rozciąga. Ja zawsze w 4 miesiacu mislam juz jakis tam brzuszek i potem rósł sobie systematycznie ale nigdy nie osiągał jakis monstrualnych rozmiarów jakie widywałam na patologii/porodówce, moze to dlatego. Teraz jestem w 3,5 miesiacu i jak nie założę czegos baaardzo luźnego to kazdy mowi ze widac juz, moze jak od poczatku rosnie powoli to lepiej jest z tymi rozstępami. Czy genetyka to nie wiem, bo choc siostra i mama tez nie maja, to ja na udach i pośladkach po przytyciu w okresie dojrzewania mam pare rozstępów. Z drugiej strony piersi nam maaale, a przy karmieniu w 4 doby urosły chyba o 4 rozmiary, karmienie dlugie (1r2m i 2l2m) i tez rozstępów zero, nadal jędrne. Dziewczyny z rozstępami: kiedy bylo widac u Was ciąże w ciuchach i czy finalnie brzuch byl wielki czy raczej normalny-ciazowy?

Moja mama i siostra też nie maja, a ja mam. Tylko że one rodziły po 3000kg, a ja ponad 4000kg... no i tak jak pisałam... popękałam w 40tc :-/ Brzuch miałam gigantyczny...
    Piersi to też mi strasznie urosły... Jakiś czas temu robiłam porządek w szafie i znalazłam swój biustonosz z ciąży i karmienia ... to nie był biustonosz to był spadochron :-D Ale ani jednego rozstępu nie miałam i są jędrne... wg mnie lepszy mam kształt niż przed ciążami i karmieniem (13mies i 18mies karmiłam i czaem z 1 piersi potrafiłam odciągnąć 500ml mleka i to już po karmieniu ;-) nie... sorry, z 2, nie z 1... z jednej ok. 250ml )
    Mój mąż wczoraj stwierdził, że piersi mi wyglądają teraz jakbym sobie powiększyła... Bo są już ogromne, ale i mają ładny kształt... szkoda, że bolą jak cholera i mój mąż nie może się pobawić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 13:32

OlaWi lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• Mila1996 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Niestety zmartwiona. Z dzidzią wszystko w porządku 7-8 tydzień ma 12.8 mm. Serduszko bije ok 145/min. Ale okazało się że na prawym jajniku mam torbiel o wymiarach 64x52mm. Niby lekarka powiedziała że ona może pęknąć lub się wchłonąć, ale nadal mam stresa ze zaraz może być coś nie tak. :(

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Niestety zmartwiona. Z dzidzią wszystko w porządku 7-8 tydzień ma 12.8 mm. Serduszko bije ok 145/min. Ale okazało się że na prawym jajniku mam torbiel o wymiarach 64x52mm. Niby lekarka powiedziała że ona może pęknąć lub się wchłonąć, ale nadal mam stresa ze zaraz może być coś nie tak. :(
    U mnie to samo, torbiel fi 60mm, z tego powodu mi gin kazał dupka brać, bo ponoć działa na wchłanianie. Też się tym stresuje, ale mam nadzieję że rzeczywiście się wchłonie i będzie wszystko ok :)

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ