Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nagrałam dla małża. Wrzucam link gdyby ktos byl ciekawy jak to slychac:
https://kauisx.podbean.com/
Trzeba kliknąć po prostu na play pod trzecim obrazkiem z podpisem serduszko.
Dla porównania nagranie mojego tętna pod drugim zdjęciem.
OlaWi, Larissa90, Anhydra, Smerfelinka lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
emi2016 wrote:Malinowa Panienka - strasznie mi przykro
Domi_tur - sen ciekawy W poprzedniej ciazy też mi się takie hardkorowe śniły, teraz jakoś mam spokój - póki co !
Natty- ja jestem zapisana podobnie, ale jeszze dopytam lekarza w poniedziałek na wizycie czy będzie odbrze i Tobie te tak radzę Żadna z dziewczyn nie powie ci cy to dobrze, a lekarz już tak
Kayama - łączę się w bólu, u mnie wczoraj podobnie...
Za to ulga ogromna, bo zacżeły się poranne mdłości - w sumie to nawet i nocne jak wstaję do Łucji to się zaczyna Ale przynajmniej jakiś to objaw !
I muszę Wam sie pożalić... Niby trzymam się max 1700 kcal - ok, kilka razy wpadło 1800 i jeden raz powyżej 2000, ale kurcze 3 kg na plusie ?! To przegięcie.... Chyba jednak zejdę do 1600 i będę się tego trzymać i raz w tygodniu do max 1800
A probowalas diety cukrzycowej? Nadmierne tycie w ciazy to nie tylko ilosc kcal ale i jakosc/czestosc posilkow
-
emi2016 wrote:Ehhh... polecam Ci skrupulatnie wpisywać wszystko do palikacji liczacej kalorie i tego się trzymać, bo skończysz jak ja w pierwszej ciąży i prawdopodobnie teraz +22 kg
Ja używam VitaScale - jest też skonowanie po kodzie kreskowym !
Trzymam kciuki za moją i Twoją wagę, żeby się ogarnęły
ja w 1 ciąży przytyłam 23kg, w drugiej 27kg... i to mimo ćwiczeń i diety.. więc nie liczę, że teraz będzie inaczej, ale staram się... na szczęście wracałam do wagi sprzed ciąży, ale nie chce tyle na sobie targać / -
Agagusia wrote:Nagrałam dla małża. Wrzucam link gdyby ktos byl ciekawy jak to slychac:
AgA Ty masz detektor AngelSounds?
Pięknie słychać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 12:19
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Hej. Dziewczyny wiem że pewnie temat się przewijał, ale zanim odkopie...co najlepszesze przeciw rozstępom?
Dziś byłam na badaniach rano i 4,5 stówy nie moje z utęsknieniem czekam do wizyty, mam niespokojne noce, co chwilę się budze zdenerwowana. Czasami coś zaboli zakuje w macicy i szyjce od razu panika.
Strasznie mnie bolą nogi. Jakbym miała zakwasy, łącznie z takim uczuciem w pachwinach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 12:22
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Agagusia wrote:Nagrałam dla małża. Wrzucam link gdyby ktos byl ciekawy jak to slychac:
Pięknie słychać
Ja też próbowałam dzisiaj rano wyłapać detektorem serduszko, ale mi się nie udało... Zresztą to mnie jakoś specjalnie nie dziwi. Zwyczajnie jest jeszcze za wcześnie. Spróbuję znowu za tydzień. Może się uda...
Jakiego detektora używasz?
-
Dzięki Dziewczyny za kciuki!
Wszystko ok, 27mm, dwie ręce, dwie nogi, mózg! Jestem super szczęśliwa!Larissa90, Anula1986, OlaWi, emi2016, Smerfelinka, Anhydra, wiki2, Chimera, Agagusia, kayama, Malinka7, Natalia1992, Misi@, Sylvka, Marimiko, Kalija, Limerikowo, Karola1988, smeg lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
wiki2 wrote:ja w 1 ciąży przytyłam 23kg, w drugiej 27kg... i to mimo ćwiczeń i diety.. więc nie liczę, że teraz będzie inaczej, ale staram się... na szczęście wracałam do wagi sprzed ciąży, ale nie chce tyle na sobie targać /
To jeszcze mnie przebiłaś ! Ehh... Mam nadzieję, że obie przytyjemy w tej ciąży po mniej niż 20 kg... To chyba byłby sukces ? Napoczatku miałam nadzieję na max 15, ale przestaję się łudzić
AnaKwiat - gratuluję
Sylwka - ja stosowałam wszstko co tylko można od sameo początku. Na poczatku mustella, potem mustella i bio oil, mój brzuch to jeden wielki rozstęp ! Nie wierzę w te cuda Orócz tego w ciągu dnia wypróbowywalam jakieś inne kosmetyki. To po prostu genetyka... Podobno przy niedoczynności tarczycy rozstpy robią się częściej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 12:40
-
emi2016 wrote:To jeszcze mnie przebiłaś ! Ehh... Mam nadzieję, że obie przytyjemy w tej ciąży po mniej niż 20 kg... To chyba byłby sukces ? Napoczatku miałam nadzieję na max 15, ale przestaję się łudzić
AnaKwiat - gratuluję
Sylwka - ja stosowałam wszstko co tylko można od sameo początku. Na poczatku mustella, potem mustella i bio oil, mój brzuch to jeden wielki rozstęp ! Nie wierzę w te cuda Orócz tego w ciągu dnia wypróbowywalam jakieś inne kosmetyki. To po prostu genetyka... Podobno przy niedoczynności tarczycy rozstpy robią się częściej.
Próbować powinnyśmy
Ja też na rozstępy próbowałam i mustelę, i bio oil, i jeszcze jakiś amerykański specyfik za ponad 150zł z tubkę, ale nic to nie dało... Ogólnie pomogła mi tylko plastyka brzucha
-
nick nieaktualny
-
emi2016 wrote:Ja mam cukrzycę typu 1, dietę stosuję, stąd to ograniczenie liczy kalorii, w pierwszej ciąży było to samo
-
Też miałam elacyn...
i pharmaceris, i palmers, perfekta, fissan, i revitol... i nic to nie dało... jak miałam popekać w 40tygodniu, to i tak popękałam... a młodszy syn "doprawił" -
O Elancylu zielonym slyszalam dobre opinie. Ja w pierwszej ciazy smarowałam sie takim aptecznym Fissanen, juz go nie robia. W drugiej bardzo nieregularnie olejkiem z Hippa chyba, fajny sklad krotki, ale kupilam go bardziej zeby miec jakis poślizg wlasnie do detektora tętna:)Przez cala ciąże nie zużyłam nawet butelki. Rozstepu nie mam na brzuchu ani jednego, ale mysle ze to osobnicza sprawa. Wydaje mi sie tez ze moze to kwestia tego jak szybko ten brzuch rosnie i skora sie rozciąga. Ja zawsze w 4 miesiacu mislam juz jakis tam brzuszek i potem rósł sobie systematycznie ale nigdy nie osiągał jakis monstrualnych rozmiarów jakie widywałam na patologii/porodówce, moze to dlatego. Teraz jestem w 3,5 miesiacu i jak nie założę czegos baaardzo luźnego to kazdy mowi ze widac juz, moze jak od poczatku rosnie powoli to lepiej jest z tymi rozstępami. Czy genetyka to nie wiem, bo choc siostra i mama tez nie maja, to ja na udach i pośladkach po przytyciu w okresie dojrzewania mam pare rozstępów. Z drugiej strony piersi nam maaale, a przy karmieniu w 4 doby urosły chyba o 4 rozmiary, karmienie dlugie (1r2m i 2l2m) i tez rozstępów zero, nadal jędrne. Dziewczyny z rozstępami: kiedy bylo widac u Was ciąże w ciuchach i czy finalnie brzuch byl wielki czy raczej normalny-ciazowy?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Mam dokladnie taki detektor, tylko niebieski:
https://mednova.pl/detektor-tetna-plodu-contec-babysound-a?gclid=Cj0KCQiAg_HhBRDNARIsAGHLV506DXvMwCPvq_-jz_KET4Krb7YkxmrxP0IkUigI2oHRLjMh3o-9I6UaAgj_EALw_wcB
Ma juz 6,5 roku, prosty, bez wyświetlacza (czytałam ze czasem nie zlicza wszystkich uderzeniu za malo pokazuje), nadal dziala dobrze. Uzywam do niego jakiekolwiek oliwki. Wiem juz na słuch ile powinno bić, jak chce to zaliczam w 15 sekund, mnożę x4 i tez mam wynik.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Tylko dziewczyny w podobnym czasie jak ja - szukajcie naprawde ledwo ledwo nad kością łonowa, ja znalazlam dokladnie na wysokosci blizny po cc, czyli na prawde nisko. No i u mnie gin od razu na pierwszej wizycie mowil ze macica mooocno juz powiększona, wiec moze to przez to ze 3 ciaza tak szybko wyszlo. W instrukcji jest ze od 12 tygodnia.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Agagusia wrote:O Elancylu zielonym slyszalam dobre opinie. Ja w pierwszej ciazy smarowałam sie takim aptecznym Fissanen, juz go nie robia. W drugiej bardzo nieregularnie olejkiem z Hippa chyba, fajny sklad krotki, ale kupilam go bardziej zeby miec jakis poślizg wlasnie do detektora tętna:)Przez cala ciąże nie zużyłam nawet butelki. Rozstepu nie mam na brzuchu ani jednego, ale mysle ze to osobnicza sprawa. Wydaje mi sie tez ze moze to kwestia tego jak szybko ten brzuch rosnie i skora sie rozciąga. Ja zawsze w 4 miesiacu mislam juz jakis tam brzuszek i potem rósł sobie systematycznie ale nigdy nie osiągał jakis monstrualnych rozmiarów jakie widywałam na patologii/porodówce, moze to dlatego. Teraz jestem w 3,5 miesiacu i jak nie założę czegos baaardzo luźnego to kazdy mowi ze widac juz, moze jak od poczatku rosnie powoli to lepiej jest z tymi rozstępami. Czy genetyka to nie wiem, bo choc siostra i mama tez nie maja, to ja na udach i pośladkach po przytyciu w okresie dojrzewania mam pare rozstępów. Z drugiej strony piersi nam maaale, a przy karmieniu w 4 doby urosły chyba o 4 rozmiary, karmienie dlugie (1r2m i 2l2m) i tez rozstępów zero, nadal jędrne. Dziewczyny z rozstępami: kiedy bylo widac u Was ciąże w ciuchach i czy finalnie brzuch byl wielki czy raczej normalny-ciazowy?
Moja mama i siostra też nie maja, a ja mam. Tylko że one rodziły po 3000kg, a ja ponad 4000kg... no i tak jak pisałam... popękałam w 40tc Brzuch miałam gigantyczny...
Piersi to też mi strasznie urosły... Jakiś czas temu robiłam porządek w szafie i znalazłam swój biustonosz z ciąży i karmienia ... to nie był biustonosz to był spadochron Ale ani jednego rozstępu nie miałam i są jędrne... wg mnie lepszy mam kształt niż przed ciążami i karmieniem (13mies i 18mies karmiłam i czaem z 1 piersi potrafiłam odciągnąć 500ml mleka i to już po karmieniu nie... sorry, z 2, nie z 1... z jednej ok. 250ml )
Mój mąż wczoraj stwierdził, że piersi mi wyglądają teraz jakbym sobie powiększyła... Bo są już ogromne, ale i mają ładny kształt... szkoda, że bolą jak cholera i mój mąż nie może się pobawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 13:32
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Niestety zmartwiona. Z dzidzią wszystko w porządku 7-8 tydzień ma 12.8 mm. Serduszko bije ok 145/min. Ale okazało się że na prawym jajniku mam torbiel o wymiarach 64x52mm. Niby lekarka powiedziała że ona może pęknąć lub się wchłonąć, ale nadal mam stresa ze zaraz może być coś nie tak.
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
Mila1996 wrote:Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Niestety zmartwiona. Z dzidzią wszystko w porządku 7-8 tydzień ma 12.8 mm. Serduszko bije ok 145/min. Ale okazało się że na prawym jajniku mam torbiel o wymiarach 64x52mm. Niby lekarka powiedziała że ona może pęknąć lub się wchłonąć, ale nadal mam stresa ze zaraz może być coś nie tak.