Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Oh, Wy już prenatalne, a ja jeszcze 2 tygodnie. Jakoś mi się ostatnio czas dłuży.
Ana trzymam kciuki.
Kobietki jakie macie sposoby na zaparcia? Przez tego dupka mam problemy od kilku dni
Spróbuj jeść codziennie 1 kiwi. Powinno pomóc
-
Chimera wrote:Oh, Wy już prenatalne, a ja jeszcze 2 tygodnie. Jakoś mi się ostatnio czas dłuży.
Ana trzymam kciuki.
Kobietki jakie macie sposoby na zaparcia? Przez tego dupka mam problemy od kilku dni
Można też stosować czopki glicerynowe, podobno pomagają i są bezpieczne w ciąży.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Heej! Ja dzis słabo sie czuję wczoraj wieczorem w Gdańsku na finale WOŚP został dźgnięty prezydent mojego miasta. Obecnie walczy o życie. Tak sie tym wydarzeniem przejęłam, że w nocy budziłam sie co chwilę, nie mogłam zasnąć w głęboki sen. Więc dziś jestem absolutnie do niczego ;( czuję sie słabo, boli mnie głowa, kreci mi sie w głowie - masakra. Dobrze ze pracuje w domu i nie muszę siedzieć w biurze, bo nie dałabym rady. Trzeba bedzie sobie porządną drzemke walnąć w ciagu dnia, bo nie dotrwam do wieczora.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
AnaKwiat trzymam mocno kciuki!
Ja podobnie jak Misi@ prenetalne mam 17.01 Nie mogę się doczekać.
Marmiko słyszałam o tym. To naprawdę straszne Też dziś bardzo źle spałam, ale udało mi się dospać teraz, jak Mąż wyszedł do pracy. Utnij sobie drzemkę, to poczujesz się lepiej.
A na zaparcia jeszcze dobry jest sok śliwkowy. Jeśli ktoś lubi, to mnie pomagał, jak z tym walczyłam, kiedy miałam hiperkę. Teraz za to biegunki mnie męczą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 10:16
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Hej, ja idę w czwartek na kwalifikacje do prenatalnych. Co do zaparć to jak ja miałam pomagało zjedzenie wieczorem kilky suszonych śliwek.
U mnie jakieś niepowodzenia. Wczoraj znów mnie złapała biegunka i bóle brzucha, czułam się okropnie. Dziś rano miałam pobrać badania i nie wiem czy się odwodnilam przez tą biegunkę bo nie mogłam nasikac w pojemnik nawet 50 ml , i nie zrobiłam badań. Na jutro to muszę chyba pozbierać z calej nocy aby na rano wyszło.No w życiu czegoś takiego nie mialam. Po wypiciu litra wody ruszyło mnie na sikanie dopiero po 2 godzinach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 11:01
-
W 10tyg6dniu bobo mialo 4cm. Zapisalam sie naprenatalne w 12tyg3dniu. Myslicie ze ok? Ile.mize urosnac przez 11 dni?
Misi@ lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja też miałam ciężką noc. Poszłam spać lekko zaniepokojona bo po przytulaniu mialam leciutkie plamienie, więc jak to ja miałam ciężki sen.
Śniło mi się, że jechałam w 9 miesiącu na porodowke z bólami partymi do szpitala na drugi koniec miasta, w połowie drogi poczułam główkę między nogami więc zadzwoniłam na izbę przyjęć zapytać co robić, na co położna mi mówi że mogę wracać do domu bo oni mają ciszę nocną teraz, wszystkie dzieci śpią i nie mogę rodzic bo je obudzę. Zawróciliśmy więc na ręcznym do innego szpitala, ale przy wysiadaniu z auta wyciągnęłam już dziecko więc jak wchodziłam do szpitala to miałam dziecko na rękach i pepowine między nogami. Lekarz zapytał mojego małża dlaczego nie przegryzł pepowiny... Kurtyna!
A to wszystko przez nasze wieczorne rozmowy, mój małż zapytał mnie czy muszą mu dawać na ręce po porodzie brudne dziecko bo on się boi, że puści pawia dom wariatów.emi2016, Chimera, baileys, Agagusia, OlaWi, Anhydra, Smerfelinka, 19Biedroneczka91, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Malinowa Panienka - strasznie mi przykro
Domi_tur - sen ciekawy W poprzedniej ciazy też mi się takie hardkorowe śniły, teraz jakoś mam spokój - póki co !
Natty- ja jestem zapisana podobnie, ale jeszze dopytam lekarza w poniedziałek na wizycie czy będzie odbrze i Tobie te tak radzę Żadna z dziewczyn nie powie ci cy to dobrze, a lekarz już tak
Kayama - łączę się w bólu, u mnie wczoraj podobnie...
Za to ulga ogromna, bo zacżeły się poranne mdłości - w sumie to nawet i nocne jak wstaję do Łucji to się zaczyna Ale przynajmniej jakiś to objaw !
I muszę Wam sie pożalić... Niby trzymam się max 1700 kcal - ok, kilka razy wpadło 1800 i jeden raz powyżej 2000, ale kurcze 3 kg na plusie ?! To przegięcie.... Chyba jednak zejdę do 1600 i będę się tego trzymać i raz w tygodniu do max 1800kayama lubi tę wiadomość
-
Lekarz kazal za 2 tyg czyli we wtorek a zapisalam sie w sobote bo maz ma wolne. Czyli 3 dni wczesniej jiz kazal lekarzStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
emi2016 wrote:
I muszę Wam sie pożalić... Niby trzymam się max 1700 kcal - ok, kilka razy wpadło 1800 i jeden raz powyżej 2000, ale kurcze 3 kg na plusie ?! To przegięcie.... Chyba jednak zejdę do 1600 i będę się tego trzymać i raz w tygodniu do max 1800
u mnie podobnie... a jeszcze ćwiczę... a waga i tak rośnie -
wiki2 wrote:u mnie podobnie... a jeszcze ćwiczę... a waga i tak rośnie
Ehhh... polecam Ci skrupulatnie wpisywać wszystko do palikacji liczacej kalorie i tego się trzymać, bo skończysz jak ja w pierwszej ciąży i prawdopodobnie teraz +22 kg
Ja używam VitaScale - jest też skonowanie po kodzie kreskowym !
Trzymam kciuki za moją i Twoją wagę, żeby się ogarnęły -
natty85 wrote:Lekarz kazal za 2 tyg czyli we wtorek a zapisalam sie w sobote bo maz ma wolne. Czyli 3 dni wczesniej jiz kazal lekarz
Myślę, że będzie dobrze Dziecko odpowiada wielkością wiekowi ciążowemu czy jest ciut mniejsze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 11:52
-
nick nieaktualnyA ja jem duzo, nie wymiotuje i chudne zamiast tyc. No i tez mnie to martwi... echh kazda z nas sie przejmuje czym innym, takie uroki.
Domi - ale sie usmialam z tego Twojego snu
Jutro ide na kontrolne usg zobaczyc co z bobo, sprawdzic czy krwiak ktorego lekarka podejrzewala sie pojawil ostatecznie czy nie no i spytac o te bole podbrzusza. Mam stresa czy wszystko bedzie ok -
A ja meeega sobie poprawiłam humor - udalo mi sie namierzyc detektorem tętna bicie serca mojego dziecka:)))) Próbowałam w czwartek, sobote i nic, a dzis sie udalo:) 10 i pol tygodnia dzis mamy. Cuuuudowny dźwięk!
OlaWi, emi2016, Smerfelinka, zielonooka7 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm