X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za kotami szaleje, w każdej książce zauważy kota nawet pośród innych zwierząt. Od razu pokazuje i cieszy się jak powtarzam słowo kotek. Ostatnio próbuje miauczeć i śmiesznie to wychodzi 😄

Ja słodkiego jeszcze nic nie dawałam. Ale myślę że od święta nic się nie stanie.

Niezapominajka5 powiem Ci ze tez nieraz daję jej już normalne jedzenie takie jak nam. Nie codziennie i staram się nie solić ale nieraz posole już dla wszystkich zamiast gotować osobno i daje jej tak. Czasem też dam jej coś mocno doprawione jak się awanturuje ze koniecznie muszę ją poczęstować z mojego talerza 😄 Zawsze sobie myślę że w Indiach dzieci jedzą ostre od małego i jakoś żyją. Nie używam tylko żadnych veget, glutaminianów itd.ale tego i dla nas nie dawałam wcale.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś je większość tak jak my.Zupe odlewam wcześniej.Soli odrobine też jest w jego diecie.My idziemy starymi rekomendacjami i wtedy dopuszczano sól po 10miesiącu.Wszystko pomalutku z umiarem.

• werni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciast to nie dawałam ale tak jak Wy trochę naszego jedzenia dostaje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wylogowało mnie jak byliśmy na urlopie i musiałam sobie hasło przypomnieć. 🙈

Niezapominajko wszystkiego dobrego dla naszej pierwszej rocznej 🤗

Ja dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać co z roczkiem. Miałam nadzieję na imprezę na ogródku, ale nie ma szans żeby doprowadzili (mąż i mój tata) go w miesiąc do takiego stanu żeby się nadawał. Także albo u moich rodziców w domu zrobimy, albo jakiś lokal 🙄 dzwoniłam dzisiaj do kilku lokali, ale albo zajęte, albo w ogóle nie odbierają 🤷🏻

U nas wszystkie jedynki i dwójki są, chyba idzie jakiś następny, bo panicz bywa jakiś taki niespokojny, jęczący i gryzie co popadnie, a po dziąsłach nie widzę, jak chce coś wysądować, to mnie ugryzie. Boje się ładować mu paluchy do buzi 😅

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Przy piewszym też miałam różne obawy.A teraz Adaś próbował już różnych ciast,wczoraj wszyscy opychali się chałwą i on też dostał tak tyci,tyci.Nie daje dużo tylko troszeczkę.

Moja mama karmi Wiktorie drożdżówka, tzn daje jej jak sama je :/ Mala wcina aż się uszy trzęsą. No ale nie jest to codziennie więc na razie przymykam oko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 20:29

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urodzin to robimy razem z urodzinami mojego siostrzeńca, 11 lat, który urodził się dzień wcześniej niż Wika. Będzie w ogródku, rodzinnie :)
    Co do jedzenia to też dajemy jej trochę z naszych talerzy bo robi awantury ;) Nie da się przy niej zjeść samemu. Więc dostaje wtedy solone i przyprawione. Ale generalnie nadal.daje jej niesolone i nieslodzone. Jeszcze zdąży się w życiu soli i cukru najeść.

Frida91 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 9 lipca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukru bardzo mało dostał bo sama mało używam.Co do soli to sole trochę od skończonego 10 miesiąca.To przez doświadczenia ze starszakiem.Sól bardzo niezdrowa,wyeliminować z diety itp.było pare lat temu.Starszak posmakował soli jak miał z półtora roku,potem mało bo szkodliwa.Czas płynął,dziecko więcej sikało niż piło.Na sól polował jak na cukierki.Okazało się,jeśli chodzi o poziom sódu jest w dolnej granicy i dlatego woda przelatuje przez niego.Teraz soli je trochę więcej i jest ok.Sól też jest potrzebna.Za to długo jeszcze nie podam dziecku jedzenia smażonego na tłuszczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 22:08

Wysłany: 9 lipca 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj okazało się,że przebiła się lewa górna czwórka.Było ostatnio trochę marudzenia ale bez przesady.Mamy już 10 zęboli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 22:50

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, a czemu długo nie podasz smażonego?
    Chodzi Ci o tłuszcze trans, czy są jakieś inne powody?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o tłuszcze trans.Jakoś jestem na nie jeśli chodzi o dzieci.Starszakowi też rzadko podaje.Ja osobiście uwielbiam rybkę z patelni,ale to kwestia nawyków.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała któraś z was rozejście mięśni brzucha? Ja dopiero teraz zauważyłam i pokojarzylam u siebie fakty i chyba to to ☹️

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny miała któraś z was rozejście mięśni brzucha? Ja dopiero teraz zauważyłam i pokojarzylam u siebie fakty i chyba to to ☹️
    Ja mam + przepuklina pępkowa. Chodziłam regularnie na fizjoterapię póki nie było tej akcji z korona. Teraz jakoś nie mam możliwości wrócić. Wiem, że powinnam wrócić do ćwiczeń, ale mam totalnego lenia niestety.

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia chyba miała,ale już tu nie wchodzi.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Ja mam + przepuklina pępkowa. Chodziłam regularnie na fizjoterapię póki nie było tej akcji z korona. Teraz jakoś nie mam możliwości wrócić. Wiem, że powinnam wrócić do ćwiczeń, ale mam totalnego lenia niestety.
    I co ćwiczenia pomogą na to?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moja koleżanka miała i była z tym u fizjo uroginekologicznego i ćwiczenia jej pomogły w krótkim czasie. Z tym, że ona się za to wzięła 4 czy 5 miesięcy po porodzie, to może też dlatego szybko poszło 🤷🏻

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie wylogowalo ale już nadrobilam.

Mieliśmy po drodze trzydniówkę, na szczęście była tylko gorączka, dokładnie przez 3 dni więc obyło się bez lekarza.

Byliśmy na gordonkach online raz, fajne zajęcia, takie muzyczno-rytmiczno-taneczne, bardzo podobne do Pomelody ale po polsku. Na żywo byłam na Pomelody i mi osobiście się bardziej podoba. Ale dużo ludzi bardzo chwali gordonki :)

Co do urodzin to my chcemy zrobić grilla u teściów, takie garden party. Zrobię pompony z serwetek, będzie dużo balonów, bajki mydlane i chce sama zrobić fajny tort. Chce żeby było tematycznie na niebiesko więc będę kombinować z barwnikami pewnie. Oby tylko pogoda na grilla trafiła :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was wygląda nocne spanie? Szczególnie u tych z Was gdzie było dużo pobudek, coś się zmieniło?

U nas to jest bardzo różnie, czasami się zdarzy że pobudka co 3h ale przeważnie to co 1,5h albo nawet częściej :/ a po pierwszym uspaniu to zawsze po godzinie się budzi i od razu wychodzi z łóżka (śpi w naszym bo nie da się za Chiny odłożyć), i raz już spadł :((((( od tamtej pory lazimy wszędzie z ciągle włączona niania. Nie wiem jak to zrobić żeby spał w swoim łóżeczku ehh

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

A co konkretnie zauważyłaś? Brzuch nadal nie doszedł do siebie? Sprawdzałaś sama ile palców Ci wchodzi? Przy pępku fizjologicznie może być rozejście na 2 palce.
    Jeśli Cię to martwi to idź do fizjo, da Ci ćwiczenia i w kilka miesięcy zamkniesz ☺️

• Chimera Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A jak u Was wygląda nocne spanie? Szczególnie u tych z Was gdzie było dużo pobudek, coś się zmieniło?

U nas to jest bardzo różnie, czasami się zdarzy że pobudka co 3h ale przeważnie to co 1,5h albo nawet częściej :/ a po pierwszym uspaniu to zawsze po godzinie się budzi i od razu wychodzi z łóżka (śpi w naszym bo nie da się za Chiny odłożyć), i raz już spadł :((((( od tamtej pory lazimy wszędzie z ciągle włączona niania. Nie wiem jak to zrobić żeby spał w swoim łóżeczku ehh
    U nas najczęściej są dwie pobudki w nocy, pierwsza około północy, druga w okolicy 3. Czasami po tej drugiej pobudce ciężko mi go odłożyć, to ląduje z nami w łóżku. Niestety nadal bardzo często rozpoczyna dzień przed 5 rano 🥴 Jak w tym tygodniu raz pospał do 6:30 to się czułam jak młody bóg 🤣🤣

Zdecydowanie lepiej śpi u siebie w łóżeczku niż z nami w łóżku. Bywa że coś się powierci, ale usypia dalej, a gdyby spał z nami, to pewnie już by cycka namierzył w tym czasie do memlania 🙄

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Wika śpi od 20:00 do 7 lub 7:30 :-) Złote dziecko, a straszyli mnie, że jej przejdzie to dobre spanie, na szczęście nie przeszło. Czasami marudzi coś przez sen, albo budzi się z powodu hałasu, tiry potrafią strasznie głośno jezdzić :(( Ulica jest dość daleko a strasznie słychać w nocy. Ale budzi się na chwilę, zaplecze, pogłaskam ja i zasypia. Bardzo się cieszę, że nauczyłam ją spać dość wcześnie w swoim łóżeczku, z nami nie śpi w ogóle, nie kładę głównie ze względu właśnie na niebezpieczeństwo spadniecia z łóżka. Poza tym myślę, że dziecko jednak samo sypia lepiej niż z rodzicami , i rodzice też lepiej. Najlepiej nam śpi u mojej siostry w domu na piętrze, gdzie nikt nie wchodzi, cisza, spokój :) Mamy włączoną nianie i nawet nie kwiknie do rana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 22:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ