Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:I co ćwiczenia pomogą na to?
Zależy jak jest duży problem. U mnie nie da się chyba do końca zamknąć ćwiczeniami, bo mam też ta przepuklinę, ale samo rozejście pewnie się da. Mimo wszystko samymi ćwiczeniami da się to bardzo poprawić.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Mi się udało w końcu zapisać na rehabilitację, po roku czekania!! Dr stwierdził że to głównie przeciążenie, mam miesiąc codziennych ćwiczeń i krioterapii
Ciekawa jestem czy będzie poprawa.
No jednak w pewnym wieku dziecko to może być zbyt duże wyzwanie dla organizmuA wydawało mi się, że jestem herosem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 23:49
-
Adaś śpi ładnie,zasypia koło 20 czasem20:30 i śpi do 7:30,a jak dobrze pójdzie do 8.Odkładam do łóżeczka,puszczam jeden utwór Mozarta,światło już wcześniej zgaszone,zamykam drzwi i wychodze
Trochę się wałkuje i śpi.
Na początku spał troche ze mną,teraz już zapomniał i ja się boje.Śpie mocno i jakby się obudził to ja nawet bym nie wiedziała.Starszak nauczył się spać ze mną jak miał cztery lata.wcześniej był stanowcze nie i wyrywanie się.Czasem myślę,że tracę coś z bliskości,ale boje się że spadnie.Młodszy jak zasypia i włożę rękę do łóżeczka to mnie po niej bije bo to jego terytorium.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 06:27
kayama lubi tę wiadomość
-
Niebieska to u was podobnie z zasypianiem
Ja też myślę że może będzie spać z nami jak bedzie starsza, albo będzie przychodzić do łóżka. Moja bierze moja rękę jak jest w łóżeczku i gryzie
wołam auuu a ona się śmieje. Wie że nie lubię ale mnie wciąż próbuje podgryzac.
-
kayama wrote:Mi się udało w końcu zapisać na rehabilitację, po roku czekania!! Dr stwierdził że to głównie przeciążenie, mam miesiąc codziennych ćwiczeń i krioterapii
Ciekawa jestem czy będzie poprawa.
No jednak w pewnym wieku dziecko to może być zbyt duże wyzwanie dla organizmuA wydawało mi się, że jestem herosem...
To jest jakaś masakra.Opieka nad ciężarną jest w miarę ok.Kobietę po porodzie zostawia się,urodziła zrobiła co powinna.I co taka kobieta ma zrobić.Jak dla mnie taka opieka powinna obowiązywać jeszcze rok po porodzie.Ułatwiłoby to kobiecie dojście do siebie.Dużo kobiet ma problemy zdrowotne po ciąży.Ty potrzebujesz rehabilitacji,ja potrzebowałam endokrynologa.W ciąży pojawiła się niedoczynność tarczycy,pięć tygodni po porodzie miałam nadczynność.Wizyta na NFZ w marcu tego roku.I tak by się nie odbyła bo koronawirus.Poszłam prywatnie i w lisopadzie było już po problemie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 11:06
werni, kayama lubią tę wiadomość
-
Trzydziecha, mały dobrze zniósł trzydniowke? Mówili Ci coś żeby odroczyć dawkę szczepień?
Miałam nadzieję, że Tomuś po pewnym czasie zacznie Wam lepiej spaćpobudki co 1,5 to jakaś masakra. My to ostatnio przerabialismy przez 2-3 dni i szczerze Wam współczuję 😔 nawet relacje z chłopem gorsze, bo każdy nerwowy, bo niewyspany chodzi 🙄
Chimera Wasz dzień o 5,to dla mnie też byłaby masakra.
Przy Meli nieraz kładę się koło 2,a jak wstanie mi o 3:30 to mam ochotę sobie w lep strzelić, albo wcisnąć ja staremu, a samej położyć się spać bez względu na wszystko 🤪
Średnio to pocieszające w tej chwili, ale jak przyjdzie posłać dziecko do przedszkola, to prędzej Wasze dzieciaczki wstaną bez problemu, niż aktualne śpioszki 🤪
Mojej się dzisiaj noc pochrzaniła. Poszła spać około 00:30, a wstała o 10:30 z przerwa na jedzenie o 8. Mimo wszystko jestem happy, bo przez 3 dni miałyśmy beznadziejne noce, z dodatkową luką (prawie 2 h bez spania 🙄- idą jej 3 albo 4 zęby na raz). Oby dzisiaj już spała lepiej.
Nadal zasypia na mnie i na spiocha odkładam ją do łóżeczka,pomimo,ze juz całkiem obniżone 🤦♀️ ale póki karmię tak chyba już zostanie.
Jest coś, o czym warto teraz pamiętać, oprócz zmiany dawki wit D3? Może nie wiem o czymś?miałyście wizytę u ortopedy około 10 miesiąca?
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mieliśmy być u ortopedy ale ciągle coś wychodziło nie tak z czasem i nie poszliśmy. Musimy wkoncu pójść najpierw po skierowanie i dopiero do ortopedy.
Wojtek podobnie jak u Chimery ostatnio budzi się po północy a później 3-4 później albo jeszcze trochę pośpi albo zabawa. -
Ania95 wrote:A co konkretnie zauważyłaś? Brzuch nadal nie doszedł do siebie? Sprawdzałaś sama ile palców Ci wchodzi? Przy pępku fizjologicznie może być rozejście na 2 palce.
Jeśli Cię to martwi to idź do fizjo, da Ci ćwiczenia i w kilka miesięcy zamkniesz ☺️Coś jest nie tak. A boję się sama ćwiczyć że jeszcze gorzej znowu sobie narobię. Umówiłam się do uro fizjo na początku sierpnia. Mam nadzieję że coś pomoże.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Byliśmy dziś 1 raz na tych gordonkach. Mała od razu wyrwała na środek sali do prowadzącego i była bardzo zadowolona 😄 Prawie do mnie nie przychodziła tylko zerkała co jakiś czas czy jestem. Podobało nam się i będziemy chodzić regularnie 😊
werni, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niebieska Gwiazda wrote:To jest jakaś masakra.Opieka nad ciężarną jest w miarę ok.Kobietę po porodzie zostawia się,urodziła zrobiła co powinna.I co taka kobieta ma zrobić.Jak dla mnie taka opieka powinna obowiązywać jeszcze rok po porodzie.Ułatwiłoby to kobiecie dojście do siebie.Dużo kobiet ma problemy zdrowotne po ciąży.Ty potrzebujesz rehabilitacji,ja potrzebowałam endokrynologa.W ciąży pojawiła się niedoczynność tarczycy,pięć tygodni po porodzie miałam nadczynność.Wizyta na NFZ w marcu tego roku.I tak by się nie odbyła bo koronawirus.Poszłam prywatnie i w lisopadzie było już po problemie.
Masz rację. Ja się zapisałam do ortopedy niedługo po porodzie, termin był na grudzień... W grudniu na wizycie dostałam skierowanie na rehabilitację, zapisali mnie na początek kwietnia do lekarza rehabilitacji na wizytę kwalifikacyjną. Akurat niedługo wcześniej pozamykali wszystko przez wirusa.. I tak rok zleciał(( Kobieta po porodzie powinna być jeszcze przez min pół roku pod opieką jak w ciąży, typu pierwszeństwo u lekarzy, na badaniach, to by można było to wszystko szybko ogarnąć.
-
My mieliśmy iść do ortopedy w 10 miesiącu ale w końcu przez tego koronawirusa nie była. Chyba sobie odpuszczę, jak by było coś nie tak to by rehabilitant wychwycił.
Badajcie dzieciom poziom vit D, u nad wyszedł wysoki na 500 jednostkach cały czas, i teraz przez miesiąc nie bierze w ogóle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 20:37
-
Kayama bo zdania lekarzy są podzielone jedni twierdzą,że dzieci na mm nie muszą brać witaminy d bo jest w mleku,a inni że trzeba.
Mi dzisiaj popsuł się laktator,super fajny klasy szpitalnej.Zalał się mlekiem tłok.Buu...jutro poszukam w wypożyczalniach.Używam swojego starego aventu na jedną pierś,katastrofa. -
Frida91 wrote:Po ciąży nie zauważyłam aż tak nic niepokojącego ale parę mcy temu zaczęłam ćwiczyć i wyszło mi takie wybrzuszenie, taka gulka kilka cm nad pępkiem. Myślałam że to przepuklina czy coś ale właśnie sprawdziłam że wchodzą mi 2 palce nad pępkiem i w okolicy pepka. I często czuję że wywala mi tak brzuch od przodu, dużo noszę małą i mam potem dyskomfort
Coś jest nie tak. A boję się sama ćwiczyć że jeszcze gorzej znowu sobie narobię. Umówiłam się do uro fizjo na początku sierpnia. Mam nadzieję że coś pomoże.
Jeśli przy pępku, to niekoniecznie da się to zamknąć, ale zawsze można próbować 😉 mi fizjoterapeutka powiedziała, że na tym etapie to dziecko nosić tylko w celach transportowych 🙈 więc może za dużo nosisz małą. Nie rób brzuszków, bo one mogą pogłębiać rozejście.
Ja mam często większy brzuch po posiłkach, ale to podobno od słabych mięśni, powinnam robić deskę i podobne ćwiczenia. -
Niezapominajka, dobrze zniósł trzydniówkę, była tylko gorączka i trochę marudzenie ale nie aż takie duże. Właściwie gdyby nie był taki rozpalony to zachowanie w ogóle nie sugerowało gorączki ani żadnej choroby więc spoko.
Kurcze ja też nic nie widziałam o ortopedzie, pierwsze słyszę. To z bioderkami? Jak było wszystko ok na USG to też? Czy z czym?Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Dziś byłam u ginki na kontroli i powiedziała że owulacja się u mnie bardzo powoli zaczyna rozkręcać ale przez karmienie piersią wszystko jest wstrzymane. Sugerowała żeby już nie karmić piersią bo dziecko już dostlo to co najlepsze a takie długie karmienie to "dorabianie sobie jakichś wodnych teorii" i że to mamy chcą dla siebie karmić :p żebym już w nocy nie karmiła tylko dawała skoczek (przecież zaraz kończy rok to teraz mam uczyć smoczka?) I wodę. Ehh bądź tu mądry z tymi radami. Czemu każdy inaczej mówi
-
Niebieska, Ty kiedyś pisałaś o powiklaniach po 5w1?
Po której to było szczepionce? Infanrix czy Nimenrix?
Pamiętacie, która była lepsza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 22:28
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝