Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:
Rozalka ostatnio bawi się klockami i to kie tylko burzy ale próbuje kłaść jeden na drugim i jest strasznie dumna z siebie jak jej się uda, od razu się cieszy i patrzy na mnie czy to widzę 😄
Wiktroria to samoWszystko co robi to patrzy na innych czy widzą haha. A jak się podoba otoczeniu - wydajemy słowa i dźwięki zachwytu 😄 - to jeszcze bardziej się popisuje. Dotąd wszystko burzyła a teraz próbuje postawić klocek na klocku i wrzucić klocek w otwór do sortera. Jeszcze jej nie wychodzi więc pomagam aby miała trochę satysfakcji. Poza tym jak coś jej nie wychodzi to bierze moją rękę i pokazuje abym ja to zrobiła
Frida91 lubi tę wiadomość
-
My mamy szczepienie przesunięte, wczoraj chrypiała u pani dr, i okazało się że ma czerwone gardło
Dostała Tantum Verde, dzisiaj już jest dużo lepiej. Unikamy przeciągów, co jest trudne w te upały, ale co zrobić.
Chyba nadal nie dostała się do żłobka bo nie dostałam żadnego zawiadomienia o przyjęciu w drugim naborze... Muszę się zalogować i sprawdzić konto. Chyba pójdę na skargę do Trzaskowskiego, co każdemu dziecku żłobek obiecał
Dostałam skierowania na pobrania krwi u Wiki, jest tsh, morfo, i poziom vit D i ferrytyny to zobaczę czy i ile dawać jej witaminy D. Podobno lepiej zrobić badanie bo dr mówiła że dzieciom podaje się standardowe zalecane ilości a w efekcie jak bada to każde ma inny poziom, jedne niedobory a inne nadmiary. Także lepiej nie dawać na oko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 23:50
-
Wojtek tej nocy wogole nie napił się mleka. Jak mu dałam to napił się tylko łyka i wypluwal wolał smoczek. Pokręcił się i poszedł dalej spać
szok
-
Kayama a z jakiego powodu skierowanie na te wszystkie badania?
My idziemy dziś na pobranie krwi u małej, dostała skierowanie na morfologie i zastanawiam się czy sama dobrać cos jeszcze czy nie ma sensu. Stresuję się już za małą że będzie płacz 😢Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
My po srodowym zabiegu na pr oczko w Sanitas Gd u pani Dr Koberdy
zabieg udal sie i zarosniety kanalik lzowy odblokowany
Koszt 3.5 pryw ale warto bylo wreszcie klopotu sie pozbyc.kolejne krople z antybiotykykami nie dawaly rezultatu
Maly byl w znieczuleniu ogolnym plus wczesniej tzw glupi jas w syropku
po wybudzeniu kolo 1h plakal, zjadl i w aucie uspokoil sie
wedruje po salonie na raczka z asekuracja ,wspina sie i stoi przy meblach, puszcza juz 1na reka
zdecydowanie wczesniej poszedl w pion niz corki -
Ten tydzień byłam z małym u rodziców. Jutro już wracamy. Szybko strasznie to zleciało. Zaklepaliśmy wkoncu datę na chrzest. O jedno mniej stresu.
-
Niebieska to ciężko u Was. My to odrazu wiedzielismy kogo chcemy na chrzestnych tylko przez pandemie wszystko się przeciągnęło.
-
U nas tylko dolne jedynki. Wyrzynaja się górne dwójki powoli.
Czy wasze dzieci mówią? Moja pierwsze słowa to jednak było mama i dajPotem tata, teraz mówi nie, powtarza ostatnie części wyrazow a zwykle to jest ka lub ki. Np rączki, pieluszka. Raz powiedziała "myńka" na myszkę zabawkę
-
U nas jedna czwórka dolna.Reszta szła i stanęła.Druga dolna jest blisko przebicia więc jak ząbki ruszą pójdzie szybko.
Troche gada.Mama,baba,dziadzia,tata,daj,nie,am,
mniam i pewnie coś jeszcze ale na szybko nie pamiętam.
Najfajniej zawodzi jak kupe zrobi,ajajaj,ajajaj.Nie sprawdzam tylko idę po rzeczy do przewinięcia.Nagraliśmy to zawodzenie z mężem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 08:40
-
Czwórki to dla mnie najgorsze zęby,gorsze niż trójki które ponoć są najgorsze.Pamiętam po starszaku.Starszakowi szły po kawałku,jeden narożnik i przerwa i zaczynała pracować inna czwórka.Takie bujanie trwało 1.5miesiąca.astarszak miał półtora roku jak szły.Teraz z czwórkami jest podobnie,wychodzą wszystkie po trochu.Wyszła lewa dolna i było dwa tygodnie jojczenia i płakania.Czekamy na następne by było szybko z głowy.U starszaka pomagał lek homeopatyczny camilia,teraz nie działa.
-
Frida91 wrote:Dziewczyny dajecie teraz latem nadal dzieciom witaminę D? Jeśli tak to w jakiej dawce? Zwiekszylyscie ją czy nadal taka sama od urodzenia?
Ja daje zgodnie z zaleceniem pediatry teraz podwójną dawkę czyli 800j. Nie wystawiam Małej na słońce.