X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sprawdzalyscie u dzieci czy ma ono wysokie podbicie?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy na plac zabaw już od dosyć dawna. Jeszcze przed wirusem. Biorę kocyk taki z izolacją na pikniki, kilka zabawek i się rozkładamy bo na placu jest sporo trawy. Idziemy na huśtawki, zjeżdżalnie, w piaskownicy jeszcze nie była. To już na późna wiosnę chyba pójdzie. No chyba że będą jeszcze jakieś ciepłe dni. A dziś byliśmy w Kolockowni sala zabaw dla dzieci, kilka sal z przeroznymi klockami od malutkich do gigantów, twarde i miekkie ;) Podobało się, rozrabiala, a jak zobaczyła rozkrzyczaną grupę chłopców ok 10 lat to na czworaki i biegiem do nich :D Zabrałam ja by jej nie zdeptali. Taka aparatka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 21:49

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    My już od miesiąca odwiedzamy okoliczne place zabaw. Syn nie chodzi jeszcze ale bardzo się cieszy jak może obserwować inne dzieci, lubi hustawki, piaskownice a nawet zjeżdżalnię. 8 zębów ale miejsce w dziąsłach na wysokości czwórek bardzo rozpulchnione i pakuje tam palce. Staje samodzielnie na moment i bardzo się z tego cieszy a mieszkanie pokonuje przy użyciu takiego wózka do pchania.

Dostałam plamienia!!! ✌️Wczoraj zafundowałam sobie 14h przerwę w karmieniu. Ciekawe czy się utrzyma jako quasi-okres czy to tylko taki epizod. No bo liczyć to jako pierwszy dzień cyklu i monitowac pod kątem owu?
    No ja już się będę pilnować w okolicy owu 🤪
    Testy mi zostały ze starań, to je pewnie wykorzystam. Przynajmniej będę wiedziała, czy owulka wraca.
    Trzymam kciuki ✊

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na placu zabaw byłyśmy kilka razy. Mela uwielbia obserwować i zaczepiać dzieciaki 😍
    Na zabawki jej jeszcze nie sadzałam, bo wydawało mi się, że to za wcześnie. Ale widzę, że Wy już korzystacie z atrakcji :)
    Piaskownicę za to bardzo lubi. Dzisiaj przepadła mi na pół godziny. Mogłam na necie posiedzieć 🤪

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy szczoteczki do zębów sonicznej i pasty elmex dla dzieci. Ogólnie lubi myć Ząbki ale głównie wysysa pastę ;) dlatego w sumie ta soniczna daje radę bo nawet przy zamkniętej buzi coś poczysci.

MDW ja dziś pierwszy dzień @ od ciąży. Więc też wracam do gry ;)

MDW, Niezapominajka5, werni lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie, widzę trzydziecha, że Twój syn młodszy od mojego a okres już Ci wrócił! Szczęściara. Karmisz go jeszcze? Zdradź ten sekret menstruacji 🙏🙏🙏

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc

Wysłany: 1 września 2020, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha, jakie macie plany odnośnie starań?

MDW, myślę że zasada jest jedna - mniej karmić :)
    Moja mała ostatnio rzadziej się przystawia i chyba to ruszyło ten 1 cykl.

Dziewczyny kp, ile razy w ciągu doby wychodzi wam karmień?
    Mi teraz około 4 większych (do opróżnienia). Czasem zdarzy się 5.

Dziewczyny na mm, dajecie jeszcze mm? Czy może przerzucilyscie się na krowie?
    Ile razy dziennie dajecie mleko?

Jak ogólnie wyglądają u was posiłki teraz?

Mam wrażenie, że moja Amleka nie je dużo, ale nie da się w nią więcej wcisnąć 🤦‍♀️

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • MDW Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna już odstawiłam. Dzisiaj rano musiałam mu dać nadwyżkę z prawej piersi bo była bolesna i z zastojami ale ostatnie karmienie było 1,5 DNIA temu!!! Czyli ponad 37 h przerwy. Odkąd odstawiłam go od piersi (od ponad tygodnia) je bardzo dużo! Ciągle się dopomina mówiąc am-am. Daje mu kaszkę na mleku rano i na wieczór. Kaszki różnicuję, mam 4 rodzaje grubych kaszek Mamuko. A poza tym to na obiad parowane warzywa, zupa. Do przekąski sprawdza się kukurydza z puszki, czy domowe bułeczki. Robimy mu placki z cukinii i makaron. Syn je w sumie wszystko za wyjątkiem soli i cukru oraz soków i tubek z musami.

A dzisiejszy sukces po odstawieniu od piersi: przespał ponad 8,5 h w ciągu!!!! Po 13 miesiącach wstawania co 20-75 minut. Czuję się jak człowiek.
    Szczerze? Gdybym wiedziała że za tymi budzeniami nocnymi stoi KP to obawiam się że wcześniej bym odstawiła, ale ząbki itd.

Chimera, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za dnia żadnych karmień. Przed spaniem dostaje butelkę mm, za to w nocy pobudka na cycka koło 23, 2, a potem to potrafi co godzinę. Nie mam siły i biorę go do łóżka. To jest błędne koło, wiem, że się budzi przez kp, ale jak nie dam cycka to jest histeria, jak pośle męża to już w ogóle 🤦🏻‍♀️ Był taki czas że udało mi się go wyprowadzić na 1 pobudkę w nocy, a od jakiegoś czasu takie cyckowanie 🤷🏻

No cóż, nie oszukuje się, od dawna wiem, że za tymi nocnymi pobudkami stoi kp na żądanie, ale jak w nocy wstaje się już któryś raz, od kilku miesięcy nie spało się ciągiem dłużej niż 3h, to cycek jest łatwym rozwiązaniem 😒

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nadal je w nocy. Nadrabia dzienny post. Dzisiaj wzięłam kolejne lametty i mam nadzieję że jakieś jajka tam ładnie rosną. Marzy mi się mała różnica wieku. Zresztą za szybko mi ten czas uciekł, a depresja zabrała połowę. Ale widzę pierwsza zmianę po żłobku. Karola usypia już nie z moją ręką a z pluszakiem. Trochę mnie ukuło serduszkiem nie powiem.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasami ma jedną pobudkę tak to już ładnie śpi w nocy.
    Je nadal mm, kaszkę robię mu rano, kanapeczki, placuszki, obiadki, też ostatnio dałam mu kukurydzę i ananasa z puszki. Lubi chrupki, biszkopty, musy. Nie podaje mu soków.
    Wkoncu udało mi się dodzwonić do przychodni i syn jest zapisany na mmr na 30 września

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 08:41

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do posiłków, to u nas z rana je zwykle kanapkę, z twarożkiem albo jakąś pastą, czasem jajecznicę albo jajko. Na drugie śniadanie owsianka lub jakieś placki (z serka wiejskiego, owsiane, cukiniowe albo jakieś racuchy). Na obiad lubię jak się da podać mu to co my jemy (tylko bez soli) jak nie, to mam przygotowane zupy w zamrażalniku i tylko gotuje do nich ryż lub makaron. Na kolację czasem kaszka, czasem kanapka. W międzyczasie (tj. na podwieczorek) robię jakieś smoothie, albo dostaje jogurta z owocami.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś lubi jeść.Przed 6 wciąga mleko 200ml z odrobiną kaszki I idzie dalej spać.Budzi sié o 7:30,o 9 je mleko 150ml I do tego banan lub dziś jajecznica z jednego jajka z kromką chleba.Koło 12 twarożek,jogurt,jakieŝ owoce ŝliwki,maliny.Dziś nic bo zasnął.O 14 zupa,taka mała miseczka chyba 250ml,później znowu coś,zależy co je starszak I o 22 mleko kolo 200ml.
    Ma już 82cm I waży 11200.Ma 13.5 miesiąca I jeszcze nie potroił swojej wagi.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko je moje.Miesiąc temu miał dużo śluzu w kupie po mleku krowim,musze znowu sprawdzić.Mm nie daje.Troche źle bo starania w toku a bez stymulacji chyba nic z tego nie będzie.Chciałabym przejść na krowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 12:24

• MDW Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Adaś wysoki chłopak! Ja dawno nie mierzyłam ale nasz Syn mierzył ostatnio 72 cm, waży 9600 g. Na szczęście super toleruje to mleko krowie więc odstawiłam KP bez większych przebojów. Czekam na tą wredna @.

Czy Wasze dzieci przy tym słabym ciśnieniu też tyle śpią? Jak mi się to podoba :p

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc

Wysłany: 2 września 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dobowo śpi nadal około 13h. Ma jedną długą drzemke w dzień.
    Przesypia noce. Karmię ja rano, przed 7,zanim mąż wyjdzie do pracy (on zmienia pieluchę).
    Śpi do 9-10. Ale za to nadal chodzi późno spać 22:30-23.
    Lubi placki, kasze na mleku krowim (ale tylko pełnym wiejskim), leczo, itp.
    Daje jej nasze obiady, ale nie zawsze chce jeść.
    Nie zawsze chce jeść też gotowane przeze mnie zupy :(
    Czasem się poddaje i daje sloiczek🤦‍♀️ którego też nie zawsze chce jeść.
    Najbardziej lubi kiełbasę wiejską i parówki 100 z szynki.
    Wiem, że jest tam sól i nie jest to najlepsze jedzenie dla dziecka, ale przynajmniej kiełbasa jest od rolnika, który ma własną hodowlę.
    Mam wrażenie, że u wszystkich mam jakoś z tym jedzeniem gładko to wychodzi.
    U nas co jej dać, to dużo nie zje..
    Pomidora jadła, a teraz jest blee.
    Zresztą może to jej natura? Urodziła się mniejsza :(
    Szlak mnie czasami trafia z tym karmieniem 😭
    Dlatego jeszcze nie zrezygnowalam z kp.. Przynajmniej wiem, że zje coś pożywnego :(
    Wybaczcie za ten zalipost, ale naprawdę już nie wiem co mam z nią zrobić..
    Oststnio robię jej blw. Ale wtedy też mniej zje.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś małemu zrobiłam kaszkę na mleku krowim i wszystko zjadł :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już od ponad miesiąca nie ma kamień w ciągu dnia, od kiedy młody zaczął dużo i wszystko jeść to nie dopominał się o pierś a na usypianie wymyśliłam noszenie w nosidle i działa. Na noc kp bo nosidło nie przejdzie ale od jakiegoś czasu staram się go nosić jak się obudzi a nie od razu dawać pierś. Przeważnie ze 2 razy w nocy karmienie no i rano. Z tym że nie mam już zupełnie uczucia pełnych piersi więc myślę że u nas to raczej ciumkanie niż picie.

MDW jak to zrobiłaś że odstawiłas kp w nocy? U nas jak nie dostanie cyca w nocy to jest histeria straszna przeważnie :/ a wody nie chce

Wydaje mi się że u mnie wrocil cykl po odstawieniu dziennego karmienia bo już nawet wieczorami nie czuje przepełnionych piersi, ani rano. A przed zajściem w ciążę miałam duża wrażliwość na prolaktynę, wyszła mi nawet z testu hiperprolaltynemia czynnościowa i balam się że dopóki karmie to nie ma szans na okres a tu niespodzianka :) ciekawa jestem jaki teraz mam poziom prolaktyny ale przy kp nawet takim mizernym to nie wiem czy jest sens mierzyć hm...

MDW lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha, Wow. Przy hiperprolakynemii i KP i masz okres. Ja cos muszę robić źle widocznie (załamka). Ja tylko raz badałam prolaktyne, przed iui i wyszła 22,03 gdzie norma była do 23...teraz widzę, że to też mogło rozwalać mi cykle. Co myślicie?

Ja na Twoim miejscu przy KP nie robilabym PRL bo co Ci to da? I tak będziesz musiała odczytać względem matek karmiących, ale ja taka mądra jestem a też już planuje co by tu badać.

Z karmieniami nocnymi u nas był dramat. Karmiłam nawet 6,7 razy w nocy. Szły zęby i chyba to że syn uczył się chodzić, wstawać, przemieszczać. Cały czas musiał być obok mnie, nawet jak go mąż na chwilę wziął na ręce to ryk jakby go ze skóry obdzieral. Także po tym okrutnym okresie się za to wzięłam. Zaczęłam go futrowac kaszka na noc i bez większych nadziei w nocy jak się budził brałam na ręce i tuliłam. Czasem usnął na ręce, czasem dopiero w naszym łóżku ale mamy to! Wody nie polecam podawać, naszego syna mocno wybudzała. Jest o wiele zimniejsza niż pokarm 36,6° i inny rodzaj ssania (b.box).

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha widzę że nasi to podobne egzemplarze 🙄 U nas za dnia usypia albo lekko bujany na fotelu z ikei, albo na spacerze w wózku, albo w foteliku jak mam coś w planach. Na noc usypia przytulony do mnie leżąc na poduszce do karmienia, cycek od pół roku w tym nie uczestniczy, chociaż od kilku dni przed uśnięciem wkłada mi rękę w dekolt jakby sprawdzał czy cycuś na swoim miejscu 😉

Jak miał pół roku, to się zawzięłam i kilka nocy z rzędu właśnie jak się w nocy budził i było mniej niż 3h od ostatniego karmienia, to tylko bujałam, nie dawałam cycka, zaczął wtedy na tyle dobrze spać, że miał tylko jedna pobudkę, dwie noce nawet całe przespał, a potem się wszystko sypnęło. Nie wiem czy zaczął wtedy pełzać, czy zęby zaczęły wychodzić czy ki czort 🤷🏻 od tamtego czasu na nocne pobudki był tylko cycek i w nocy to bez cycka nie podchodź 🤦🏻‍♀️

Trzydziecha a Tomuś idzie do żłobka, czy ty zostajesz z nim w domu?

‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ