Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wątek na luzie co śmiesznego robią wasze dzieci?
Ostatnio patrzę a moja coś dziwnego robi z rączkami, jakby pociera, kręci nadgarstkami. Po chwili dotarło do mnie że kremuje sobie ręce
Podpatrzyła u mnie , ja dosyć często smaruję ręce kremem mam taki nawyk. Poza tym kiedyś zobaczyłam że dziwnie mróży oczy, myślałam że coś jej wpadlo, potem się martwilam ze może ma jakieś zapalenie czy coś. To się powtarzalo, doszedł śmiech i okazało się, że to.taka zabawa
Coś jak puszczanie oczka.
werni, Chimera lubią tę wiadomość
-
Ostatnio to mały powtarzał po mnie jak kicham, kiwał głową w dół i się śmiał. On ma tak zaraźliwy śmiech ze się śmiałam wraz z nim
lubi jak tata go rozśmiesza.
Pediatra zauważyła ze mały u góry idą zęby i faktycznie jak już spał to płakał. Musiałam mu dziąsła posmarować to po chwili znów spał. Ale niestety w nocy kilka razy się budził. Dostał wodnistego kataru. Dałam mu już wit c. -
Jak wasze dzieci jezdzą w fotelach?Tyłem czy przodem do kierunku jazdy?Byłam przekonana,że tyłem lepiej.Zmieniam fotel I mľody dostaje po starszaku.Wyczytałam z książeczce,że jeśli jest wybór miedzy przodem a tyłem do kierunku jazdy to lepiej(bezpieczniej) przodem I zgłupiałam.
-
Niebieska Gwiazda wrote:Jak wasze dzieci jezdzą w fotelach?Tyłem czy przodem do kierunku jazdy?Byłam przekonana,że tyłem lepiej.Zmieniam fotel I mľody dostaje po starszaku.Wyczytałam z książeczce,że jeśli jest wybór miedzy przodem a tyłem do kierunku jazdy to lepiej(bezpieczniej) przodem I zgłupiałam.
Mój sam wchodzi do szafy, zamyka za sobą drzwi i się chichra w środku póki ktoś nie otworzy drzwi, a wtedy on krzyczy z wielkim uśmiechem "jeeee" 😅 Czasem jak na fotce nie zdąży zabrać paluchów i tylko one wystają, na szczęście drzwi nie są takie ciężkie żeby go przytrzasło.
kayama, werni lubią tę wiadomość
-
Kayama niestety taki okres wyczekiwania na zasiłek 3 miesiące, bywa tak też w przypadku umowy o pracę, jeśli pracownik sam się zwolni lub za porozumieniem stron.
PS. Krzesełko śliczne 🥰🥰
Mój synek jak rzuci celowo zabawka, a zdarza się to bardzo często to później łapie się za głowę, a my mówimy "o jeju co ten Adaś zrobił".
Też czasem udaje, że kremuje ręce albo klatkę piersiową (podlapal jak był chory i smarowałam mu maścią).
Ogólnie to jak pytam jak robi krowa, kurka itd to wykonuje muuu itd, no i jak pytam gdzie ma brzuszek, jaki wysokie, jakie dobre itd to pokazuje.
No ale to chyba normalne na tym etapie 🤷 -
Niebieska Gwiazda wrote:Jak wasze dzieci jezdzą w fotelach?Tyłem czy przodem do kierunku jazdy?Byłam przekonana,że tyłem lepiej.Zmieniam fotel I mľody dostaje po starszaku.Wyczytałam z książeczce,że jeśli jest wybór miedzy przodem a tyłem do kierunku jazdy to lepiej(bezpieczniej) przodem I zgłupiałam.
Moje tyłem. Ja czytałam że bezpieczniej jest tyłem i wozić tak jak najdłużej. -
Chimera to ubaw z ta szafa
Wiktoria była dziś w żłobku po chorobie, na wejściu dostałam lekki ochrzan że dziecko za rzadko chodzi do żłobka, no pogielo babę, spytałam czy mam przeprowadzać chore. A to "nie nie, musi być zdrowa". Była 2 godziny, jak odbieralam to był krzyk nie z tej ziemi, nie płakała tylko krzyczała z pretensjaAle podobno sporo się bawiła, zjadła śniadanie i owoce na deser... Boże żeby tylko nie była co chwilę chora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 12:15
-
Vaniliowa wrote:A to ja mam zabezpieczone wszędzie meble, ale lubi wchodzic pod łóżko i gdzie się tylko da 😤
Pokazuje dopiero od kilku dni gdzie mam nos, włosy, ucho i pępek. Pokazuje palcem, a potem musi w to miejsce "dać buziaka", czyli otwartą buzią oślinić 😉 ale to i tak słodkie. Już mnie zdązyła neurologopeda lekko nastraszyć opóźnieniem rozwoju mowy przez ten brak pokazywania, ale jak już zaczął, to jestem spokojniejsza.
Naśladuje jak robi piesek, indianin i wilk - za każdym razem odchyla głowę do tyłu jakby to było najważniejsze 😉kayama lubi tę wiadomość
-
Moja kup praktycznie wcale nie robi w nocy, może tylko w pierwszym miesiącu. A też jest na piersi.
Z takich śmiesznych rzeczy i naśladowania to Rozalka tez kremuje ręce a nawet podpatrzyła jak smaruje usta takim balsamem w takim sloiczku mini i bierze go a a potem palcem po ustach jeździ 😅 Śmieszne to.
Albo ma taką książeczkę w której jest tort urodzinowy i udaje że zdmuchuje świeczki aż się opluwa 😆 Ściąga też z suszarki np.majtki i zakłada sobie na głowę.
Ma też w innej książeczce obrazek Eskimosa j za każdym razem jak mówiłam jej że to Eskimos to podchodziła do mnie tak jakby dawała buziaka. Nie wiedziałam o co chodzi ale po jakimś czasie się zorientowałam ze tak robi "noski noski Eskimoski" 😆 I teraz jak tylko go zobaczy w książce to od razu robi noski noski.Chimera, kayama, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mój synuś też daje buziaka z języczkiem 🤣🤣🤣
Fotelik mamy przodem, ale tyłem ponoć bezpieczniej 😊
Mój tak jeszcze nie mówi tylko baba tata mama , a od koleżanki ale jest 3 miesiące starszy to mówi bajka , auto, strażak itd.
No a Adaś jak coś chce to pokazuje ręką i "a a a" a jak chce herbatę to przynosi butelkę , aaaa i jak się uderzył to przychodzi do mnie i pokazuje np rączkę i muszę mu wtedy dmuchać i całować 🥰 a jak się kiedyś na rowerku przewrócił to przez tydzień podchodził do rowerka i bił "niedobry rowerek" 🤦 -
My też jeszcze nie kupiliśmy nowego fotelika.
Ze słów to najlepiej mu wychodzi "mniam" Kiedy jest głodny lub jak widzi jak ktoś je to on też chce. Ostatnio mówi wyraźnie mama. Od wypadu z dziewczynami przestał się bać autobusów i nie płacze histerycznie.