Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Kayama a jaki rozmiar?My tylko lidlowe używamy.Wczoraj chłop kupił dwie paczki chyba w zwykłej cenie.My potrzebujemy 5.
Zdaje się że 4. Nie mogę teraz zobaczyć bo są w pokoju gdzie śpi jak zacznę grzebać to sie obudziW promocji sa dwa rozmiary, nasz i mniejszy. Być może ta promocję robią niektóre sklepy, w gazetce też nie widziałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 21:48
-
Huggies są super, teraz używamy kupiłam na próbę i po raz 1 chyba Wika nie ma nawet cienia zaczerwienienia na tyłku. Przy Babydream ciągle miała lekkie co prawda odparzenia i krosteczki. Chyba z nich zrezygnuje. Jednak to nie tylko krem ale i pieluchy są ważne. Na odparzenia tylko Sudocrem, the best.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 12:22
-
U nas raz jeden było odparzenie po pampersach premium care, ta siateczka taka beznadziejna się przyklejała do tyłka 🙄 tylko wtedy smarowałam bepanthenem baby. Z początku smarowalismy na noc tyłek linomagiem, tak na wszelki wypadek, ale jak się skończyło robienie kupy w nocy, to nie smarujemy wcale
-
kayama wrote:Ciekawe ale moja prawie nigdy nie robiła i nie robi i kupy w nocy
-
Myszk@ wrote:Zarzucisz linkiem? Znalazłam tylko 100 szt pieluch plus 336 chusteczek za tą cenę 😊
-
Chimera wrote:Jeju, u nas przez pierwsze 3-4 miesiące to co karmienie, to była kupa 🙈 robił sobie miejsce na nowe jedzenie 😉 a że w nocy się budził na cycka, to też od razu leciało 🤷🏻
To zależy jak karmisz dziecko.Jeśli jest na cycu to na początku dużo kup.Jeśli dzieć jest na mm to bardzo szybko jedna czasem dwie kupy na dobe I jeszcze odpowiedniej konsystencji a nie taka słabo ścięta jajecznica. -
Z nowości to udało mi się uzyskać status bezrobotnej - jeszcze tylko zrzec się prawa do odwołania od tej decyzji i się uprawomocni. To jest jakiś kabaret z tymi pismami. Na szczęście już się trochę wprawiłam i odpisuję im z marszu przez epuap. W takim tempie jakieś środki dostanę dwa miesiące po złożeniu pierwszego pisma.
Ja używam pieluch bambiboo dostępnych w rossmann. Nigdy nie było problemu z odparzeniem czy krostami. Czasem upoluję muumi baby ale w standardowej cenie się nie opłacają choć jakościowo są godne polecenia.
Apropos upolowania to udało mi się kupić pierwsze buty. Mamy nowozelandzkie Bobux. Skórzane, lekkie, piękne. Syn nawet nie czuję że ma je na nogach. Dorwałam w ich outlecie wersję soft sole dla dzieci stawiających pierwsze kroki. Za 74 zł zamiast 140!
Co do mojego cyklu to nic nowego. Okresu brak. Cykl robi się arcy długi. Nie karmię już ponad miesiąc. Pewnie skończy się na monitoringu.
Z radosnych nowin to otwierają nam punkt pobrań krwi pod domem więc będę mieć blisko jakby CO. Do czego to doszło że się człowiek z takich rzeczy cieszy?!kayama lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Właśnie ciekawe kiedy dostanę zasiłek z tego pup. Też wszystko przez net robiłam.
MDW może niedługo przyjdzie okres.
My jutro mamy szczepienie na mmr. Już się boje. -
A nie wiecie czy oddziały urzędu pracy działają? Można przyjść osobiście? Ja się boję tego wypełniania przez Internet, już źle wypełniłam wniosek o mały zus, a niby mi pokazał,ze przeszło i wysłane A zus w ogóle tego nie dostał! I przepadlo. Całe szczęście że mam prawie 3 tyg opieki w tym miesiącu to na jedno wyjdzie opłaty będą mniejsze.
-
kayama wrote:A nie wiecie czy oddziały urzędu pracy działają? Można przyjść osobiście? Ja się boję tego wypełniania przez Internet, już źle wypełniłam wniosek o mały zus, a niby mi pokazał,ze przeszło i wysłane A zus w ogóle tego nie dostał! I przepadlo. Całe szczęście że mam prawie 3 tyg opieki w tym miesiącu to na jedno wyjdzie opłaty będą mniejsze.
-
Tak na stronie jest napisane że można się umówić tel. Do urzędu.
Moja znajoma też wypełniała przez neta. Dużo trzeba zdjęć robić i skanować pomniejszać. Ja to jeszcze na meil wysyłałam im zaświadczenia. Telefonicznie uzgodniliśmy kiedy mam się stawić. I powiedzieli że przyjmują wniosek. -
Niby środki wpłacają z dołu, do 14 każdego miesiąca. Czyli jeśli status przyznano we wrześniu to wpłata będzue do 14 października. Uczulam Dziewczyny na konieczność "oświadczenia o zrzeczeniu się prawa do odwołania od decyzji przyznania statusu". Jeśli nie złożycie takiego oświadczenia procedura wydłuża się o kolejne 14 dni. Ja już skladalam takie oświadczenia dwa. Wysłali mi wysokość wypłat i zaznaczyli ze będą przychodzić zgodnie z harmonogramem, którego nie dołączyli 🤦🏼♀️
Mam dzisiaj kiepski dzień. Wszystko mnie irytuje(((
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
U mnie gorzej bo ja zawieszam działalność i nie wiedzieć czemu państwo za karę okrada mnie z 3 miesięcy zasiłku, który mi przyznaje
((( Czyli środku sa wypłacane dopiero po 3 miesiącach i przez 9 miesięcy. Czyli ja się teraz zarejestruje dostanę dopiero w styczniu.
Musiała bym likwidować działalność a tego robić nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 10:53