Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyznali mi zasiłek tylko musi wrócic dyrektor z urlopu to mi później wyślą dokumenty. Mam się stawić 1 grudnia.
kayama lubi tę wiadomość
-
A moja Rozalka dziś w nocy była rozpalona. Zmierzyłam jej temperaturę a tam 39,1 😬 Ciekawe co to... Może trzydniówka? Byłyśmy w sobotę na Gordonkach, może tam coś złapała od którego z dzieci? Nie ma żadnych innych objawów choroby...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Oj biedne dzieci
życzę zdrówka
Mój jak narazie się trzyma.
Pierniczkowa jak zauważyłaś że mała ma zapalenie uszu? Dotykała ich? -
werni wrote:Oj biedne dzieci
życzę zdrówka
Mój jak narazie się trzyma.
Pierniczkowa jak zauważyłaś że mała ma zapalenie uszu? Dotykała ich? -
No i wyszło że przez zapalenie. Ja to się boję szczepienia. Mamy pod koniec miesiąca. Boję się bardzo.
Właśnie poczułam delikatne ruchyPierniczkowa, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Mała cały dzień miała wczoraj gorączkę, prawie pod 40 stopni. Spadala na chwilę i rosła znowu. Byliśmy w końcu u pediatry, niby nic nie widać, gardło uszy wszystko ok... Zrobiliśmy dziś badanie krwi morfo i crp. Mieliśmy jeszcze mocz ale nic nam się. Ie udało złapać 😬 Może jutro spróbujemy ale o dziwo dziś już Rozi nie ma gorączki... I bądź tu mądry. Ciekawe co dalej.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Hej, sorry, że tak wyskakuje znienacka. Udzielam się na lipcówkach, mimo, że mój Klusek jest z 23.08. Czasem zerknę też, co dzieje się tutaj i przeczytałam post Fridy.
U nas w tym tygodniu było to samo, 38-39 stopni gorączki i to tylko popołudniami (rano zdrowe dziecko). Byliśmy w przychodni - żadnej infekcji. Zbadalismy mocz - czysto. Okazuje się, że to może być odczyn poszczepienny po szczepionce Odra-Swinka-Rozyczka. Szczepionka, po której jako jednej z nielicznych odczyn ma miejsce dopiero w 7-10 dobie. Dostaliśmy zalecenie, aby nie czekać aż znowu pojawi się temperatura, tylko podawać co 6h czopek przez 3 doby. Pomogło. Nie mieliście też może szczepionki?
Lekarz powiedział też, że taka temperatura może pojawiać się przy wyrzynaniu zębów trzonowych. -
Monjaktalala wrote:Hej, sorry, że tak wyskakuje znienacka. Udzielam się na lipcówkach, mimo, że mój Klusek jest z 23.08. Czasem zerknę też, co dzieje się tutaj i przeczytałam post Fridy.
U nas w tym tygodniu było to samo, 38-39 stopni gorączki i to tylko popołudniami (rano zdrowe dziecko). Byliśmy w przychodni - żadnej infekcji. Zbadalismy mocz - czysto. Okazuje się, że to może być odczyn poszczepienny po szczepionce Odra-Swinka-Rozyczka. Szczepionka, po której jako jednej z nielicznych odczyn ma miejsce dopiero w 7-10 dobie. Dostaliśmy zalecenie, aby nie czekać aż znowu pojawi się temperatura, tylko podawać co 6h czopek przez 3 doby. Pomogło. Nie mieliście też może szczepionki?
Lekarz powiedział też, że taka temperatura może pojawiać się przy wyrzynaniu zębów trzonowych.
4ki na razie chyba nie wychodzą, Mała ma tylko jedynki póki co i górne dwójki pchają się od jakichś 2-3 tygodni. Dziś już miała dużo niższa temperaturę, niecałe 38 stopni momentami a tak to juz normalna, ok 37 czyli jej stała temperatura, bo taka ma na codzień.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Nasz Syn dzisiaj miał lekkie krwawienie z dziąseł przy wyżynaniu czwórki. Nie był zbyt zadowolony ale gorączki nie ma. Katar bardzo powoli ustaje. Już niczym nie kropię mu nosa, bo sobie radzi i nie chcę rozleniwiac śluzówki.
Co do mojego statusu bezrobotnej to istna droga krzyżowa - albo, był kiedyś taki odcinek Asterixa i Obeliksa jak byli w urzędzie, czuję się jak oni - jestem na etapie oczekiwania.
Nie karmię już dwa tygodnie i moje piersi wróciły do normalnościz tego bardzo się cieszę. Nie tęsknię za karmieniem, Syn też, choć ciągle czekam na jakiś okres.
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Monjaktalala dzięki za wpis. Dobrze wiedzieć, że może coś takiego się pojawić.
Biedne dzieciaczki. Teraz słyszy się, że bardzo dużo dzieci choruje.
U nas tak jak u werni- na razie ok.
Tylko nieszczęsna 4 się przebija 🤦♀️
U Was też najpierw były 4, a dopiero później 3?
Frida91, oby to była tylko trzydniówka.
Nie pojawiła się przypadkiem wysypka?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ostatnio mamy od kilku dni jazde bo są problemy ze spaniem
Jednego dnia w ogóle nie chciała spać i była histeria, usypianie ponad godzinę. Usnęła dopiero gdy zostawiłam ja ryczaca w pokoju... Nie wiem jak ma się do tego nie zostawianie dziecka do wypłakania
ale byliśmy już wykończeni, ona mokra spocona, my spoceni... Do d.. sa takie zalecenia bo czasami po prostu trzeba dziecko zostawić i samo się uspokaja, rodzice tylko nakrecaja histerię takie mam wrażenie..
No i niestety do tego wszystkiego budzi się codziennie w nocy ok 1,2 i nie chce spać, chce wstawać i się bawić. I z powrotem zabawa w usypianie(( Pomaga trochę wypicie mleka.
Czy to jakiś skok rozwojowy? Nigdy aż tak nie miała. -
Katar jej dziś przeszedł, zdrowa
) Ale do żłobka uzgodnilismy z kierowniczka ze idzie od poniedziałku aby była ciągłość adaptacji. Jest gorzej bo rodziców już nie wpuszczają
Jest za dużo dzieci, ale zgodzili się abym z nią była w poniedziałek, we wtorek już zostanie sama. No ciekawa jestem..