Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas Adaś spał ładnie, ale ma zielone gile i mega mi go żal. Odciągnąć nie ma szans i to samo inhalacje... Zapomnij. Jedynie mu kropie na siłę i smarka do chusteczki, ale wiadomo że lepiej jakbym mu odciągnęła ☹️
Na szczęście Adaś funkcjonuje normalnie, ale ciągle cały obsmarkany chodzi ☹️ -
A u nas jakby lepiej. Zdecydowanie lepiej śpi, słyszę że spokojnie oddycha przez nos. No ale ja przed snem robię tak, inhalacja, porządne odsysanie , krople Nasivin Baby podwójna dawka, Tantum Verde do gardła, mleko i do wyrka. Naklejam na piżamke Aromactiv też fajnie działa. Najgorzej jest rano bo dużo kaszle , katar się leje, potem trochę lepiej. Za to my oboje załapaliśmy od niej przeziębienie, ale na szczęście łagodna wersja. Ja już dziś lepiej wczoraj było gorzej, pakuje w siebie Aspiryne jak tylko poczułam lekkie kłucie w gardle i początki kataru.
Zrobiłam syrop z cebuli i cytryny, smacznyPijemy Wika po łyżeczce a my łyżki kilka razy dziennie.
Wika nigdy nie miała zielonego kataru, wydaje mi się ze to zakażenie bakteryjne potrzeba dać antybiotyk..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 12:47
-
Z tego co wiem zielone to stan zapalny. Dwa razy mi kichnął to było zielone 😤
Zobaczymy jutro jak będzie.
Też daje plastry, smaruje klatkę piersiową na lepsze oddychanie , pod nosem maścią majerankowa, psikamy nasivin i woda morska.
To drugi katar od młodego. Pierwszy przeszedł po 3 dniach -
Kurcze widzę że przeziębienia się zaczynają na całego ;/
Ja cały czas rozważam czy żłobek czy wychowawczy (w listopadzie mam wrócić do pracy). W publicznym raczej nie ma szans i wydzwaniam do różnych okolicznych prywatnych zadając im różne pytania, chyba coś trzeba będzie wybrać.
Kayama ale super że adaptacja z rodzicem. U nas w żadnym żłobku nawet prywatnym się z tym nie spotkałam a podobno to bardzo ważne dla dziecka. -
Hej dziewczyny. Myślałam że juz ten wątek umarł a tu tyle napisane 😁
Rozalka zaczęła niedawno chodzić na całego. Coraz lepiej jej to wychodzi i rzadko się przewraca a jak już to na pupe. Muszę kupić jej w końcu buty bo na razie nadal lata na bosaka nawet po ogrodzie 😂
Ma nadal 4 zęby ale niedługo wyjdą ggorne dwójki. Strasznie powoli jej wychodzą, nawet jak jakis jest wyczuwalny w dziale to czasem 2-3 tyg zanim się przebije...
Mała jest nadal drobna, jak ważyłam ją na domowej wadze to dopiero niedawno przekroczyła 8kg. Ubranka nosi 74/80.
Książki też uwielbia ale nie czytamy na noc tylko w dzień. Podobnie jak u Niezapominajki też sama przynosi i chce żeby jej czytać i sama leci po książkę jakowie konkretny tytuł 😄
Coraz więcej już rozumie, pokazuje, naśladuje zwierzątka.
Z jedzeniem bywa różnie ale aż tak się tym nie przejmuje. Już nie boję się też tak soki w daniach ale oczywiście w niewielkiej ilości. Jej jedzenia nie sole jeśli robię coś specjalnie dla niej ale jeśli je nasze to trudno. Inne przyprawy daje od dawna, bardzo lubi curry i czosnek 😛 Ale cukru i słodyczy nadal w ogóle nie daje. Jedyny wyjątek to dałam jej odrobinę jej tortu urodzinowego na spróbowanie 😉Cyca je nadal często, w sumie nadal na żądanie. W dzień parę razy i w nocy też się budzi. To straszny cycoholik. Dlatego pewnie nadal nie mam okresu od porodu.
I też jestem na bezrobociu 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:00
werni, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Oj zębami to to samo u Wojtka. Bardzo wolno mu wychodzą.
Wysłałam ostatniego meila do up. Dziś cisza. W poniedziałek zadzwonię do tej babki z up.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 20:39
-
Mój ze słodkich rzeczy lubi tylko owoce, deserki i kaszkę. Kiedyś spróbowałam mu dać tyci kawałeczek sernika, od razu wyrzucił 😊 znowu ja to słodycze kocham 😁😁
Chimera, bylysmy w Kartel i szufladzie. Kartel naprawdę mega spoko, dobre jedzenie i tanie, klimat na plus 😊Chimera lubi tę wiadomość
-
Burrito z mięsem mielonym i kukurydzą jest sztosik 😁
Ja wczoraj byłam w Krakowie na wycieczce. Była drzemka w drodze w obie strony, ale przez to potem wieczorem latał prawie do 21, gdzie zwykle (z jedną drzemką) koło 19 już wali w kimono 😉 ale fajnie było, po bawił się z synem mojej koleżanki...chociaż póki co to jest raczej zabawa obok siebie 😅 zakolegował się też z ich kotem, w ogóle się nie bał, a w sumie, to do tej pory tylko z daleka widział jakiegoś przebiegającego kotakayama lubi tę wiadomość
-
Ja mam nadzieję że Wojtek da radę pojechać autobusem na spotkanie z dziewczynami.
Kayama jak byś chciała się z nami spotkać to będzie spotkanie w piątek. -
Nie wiem czy pójdziemy do żłobka w poniedziałek, moim zdaniem ona się nadaje ale ciągle ma katar
Nie wiem czy trzeba czekać aż nie będzie ani kropli kataru? Jakby poszła to pewnie tydzień było by dalej adaptacji, już bym chciała aby to było za nami.
-
Czy wasze dzieci siedzą ma krzesełkach lub stołkach? Wike nauczył rehabilitant
Ćwiczył z nią dobry siad , proste plecy. I Wika lubi siadać, ma na razie podest z Ikea ten niski. Siada sobie sama
Raz spadła, 15 cm na podłogę hehe.
Zamowilismy jej krzesełko dziecięce z imieniemI do tego kupujemy stolik Lack z Ikea, jak będzie starsza to chce jej dokupić do krzesełka stolik z otwieranym blatem ze schowkiem.
-
Kayama ostatnio widziałam na opakowaniu bebilonu info, że dziecko powinno wypijać jakieś 400-500 ml. U nas jest przed spaniem 200ml, za to w nocy i rano pije z cycka, więc może w sumie coś w tych okolicach wypija 😉
Mój póki co nie ma żadnego krzesełka, u rodziców jest takie dziecięce krzesełko po siostrzeńcach, ale woli je przemieszczać po domu niż próbować siedzieć 🙈 znalazłam na google, że to się nazywa ikea kritter, mam stary stolik właśnie ten lack, więc jak będzie bardziej ogarnięty, to mu kupimy takie krzesełko, bo póki co to taki z niego dzik 🤷🏻 -
My mamy krzesełko które było kiedyś w netto z misiem ale jeszcze go nie złożyłam. Właśnie się zastanawiam kiedy to zrobić.
Spotkanie na narodowym. Ale nie ma jeszcze ustalonej godz. -
Napiszę na priv
Dziś złożę krzesełko to zobaczę jak mały zareagujeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 09:12