X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Adaś spał ładnie, ale ma zielone gile i mega mi go żal. Odciągnąć nie ma szans i to samo inhalacje... Zapomnij. Jedynie mu kropie na siłę i smarka do chusteczki, ale wiadomo że lepiej jakbym mu odciągnęła ☹️
    Na szczęście Adaś funkcjonuje normalnie, ale ciągle cały obsmarkany chodzi ☹️

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jakby lepiej. Zdecydowanie lepiej śpi, słyszę że spokojnie oddycha przez nos. No ale ja przed snem robię tak, inhalacja, porządne odsysanie , krople Nasivin Baby podwójna dawka, Tantum Verde do gardła, mleko i do wyrka. Naklejam na piżamke Aromactiv też fajnie działa. Najgorzej jest rano bo dużo kaszle , katar się leje, potem trochę lepiej. Za to my oboje załapaliśmy od niej przeziębienie, ale na szczęście łagodna wersja. Ja już dziś lepiej wczoraj było gorzej, pakuje w siebie Aspiryne jak tylko poczułam lekkie kłucie w gardle i początki kataru.
    Zrobiłam syrop z cebuli i cytryny, smaczny :) Pijemy Wika po łyżeczce a my łyżki kilka razy dziennie.
    Wika nigdy nie miała zielonego kataru, wydaje mi się ze to zakażenie bakteryjne potrzeba dać antybiotyk..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 12:47

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem zielone to stan zapalny. Dwa razy mi kichnął to było zielone 😤
    Zobaczymy jutro jak będzie.
    Też daje plastry, smaruje klatkę piersiową na lepsze oddychanie , pod nosem maścią majerankowa, psikamy nasivin i woda morska.
    To drugi katar od młodego. Pierwszy przeszedł po 3 dniach

• werni Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś małemu podałam trochę wit c. Bo w nocy i rano miał trochę wydzieliny w nosku. Wolę zapobiegać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze widzę że przeziębienia się zaczynają na całego ;/

Ja cały czas rozważam czy żłobek czy wychowawczy (w listopadzie mam wrócić do pracy). W publicznym raczej nie ma szans i wydzwaniam do różnych okolicznych prywatnych zadając im różne pytania, chyba coś trzeba będzie wybrać.

Kayama ale super że adaptacja z rodzicem. U nas w żadnym żłobku nawet prywatnym się z tym nie spotkałam a podobno to bardzo ważne dla dziecka.

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Myślałam że juz ten wątek umarł a tu tyle napisane 😁
    Rozalka zaczęła niedawno chodzić na całego. Coraz lepiej jej to wychodzi i rzadko się przewraca a jak już to na pupe. Muszę kupić jej w końcu buty bo na razie nadal lata na bosaka nawet po ogrodzie 😂
    Ma nadal 4 zęby ale niedługo wyjdą ggorne dwójki. Strasznie powoli jej wychodzą, nawet jak jakis jest wyczuwalny w dziale to czasem 2-3 tyg zanim się przebije...
    Mała jest nadal drobna, jak ważyłam ją na domowej wadze to dopiero niedawno przekroczyła 8kg. Ubranka nosi 74/80.
    Książki też uwielbia ale nie czytamy na noc tylko w dzień. Podobnie jak u Niezapominajki też sama przynosi i chce żeby jej czytać i sama leci po książkę jakowie konkretny tytuł 😄
    Coraz więcej już rozumie, pokazuje, naśladuje zwierzątka.
    Z jedzeniem bywa różnie ale aż tak się tym nie przejmuje. Już nie boję się też tak soki w daniach ale oczywiście w niewielkiej ilości. Jej jedzenia nie sole jeśli robię coś specjalnie dla niej ale jeśli je nasze to trudno. Inne przyprawy daje od dawna, bardzo lubi curry i czosnek 😛 Ale cukru i słodyczy nadal w ogóle nie daje. Jedyny wyjątek to dałam jej odrobinę jej tortu urodzinowego na spróbowanie 😉Cyca je nadal często, w sumie nadal na żądanie. W dzień parę razy i w nocy też się budzi. To straszny cycoholik. Dlatego pewnie nadal nie mam okresu od porodu.

I też jestem na bezrobociu 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:00

werni, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zębami to to samo u Wojtka. Bardzo wolno mu wychodzą.

Wysłałam ostatniego meila do up. Dziś cisza. W poniedziałek zadzwonię do tej babki z up.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 20:39

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ze słodkich rzeczy lubi tylko owoce, deserki i kaszkę. Kiedyś spróbowałam mu dać tyci kawałeczek sernika, od razu wyrzucił 😊 znowu ja to słodycze kocham 😁😁

Chimera, bylysmy w Kartel i szufladzie. Kartel naprawdę mega spoko, dobre jedzenie i tanie, klimat na plus 😊

Chimera lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burrito z mięsem mielonym i kukurydzą jest sztosik 😁

Ja wczoraj byłam w Krakowie na wycieczce. Była drzemka w drodze w obie strony, ale przez to potem wieczorem latał prawie do 21, gdzie zwykle (z jedną drzemką) koło 19 już wali w kimono 😉 ale fajnie było, po bawił się z synem mojej koleżanki...chociaż póki co to jest raczej zabawa obok siebie 😅 zakolegował się też z ich kotem, w ogóle się nie bał, a w sumie, to do tej pory tylko z daleka widział jakiegoś przebiegającego kota

kayama lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że Wojtek da radę pojechać autobusem na spotkanie z dziewczynami.
    Kayama jak byś chciała się z nami spotkać to będzie spotkanie w piątek.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierni a gdzie spotkanie?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pójdziemy do żłobka w poniedziałek, moim zdaniem ona się nadaje ale ciągle ma katar :/ Nie wiem czy trzeba czekać aż nie będzie ani kropli kataru? Jakby poszła to pewnie tydzień było by dalej adaptacji, już bym chciała aby to było za nami.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria wieczorem ostatnio 2 razy nie chciała mleka :/, coś nowego bo dotąd wypijala 210 ml. Co dajecie dzieciom przed snem? Ile powinno się dawać teraz mleka? Ja daje oprócz tego.rano na śniadanie kaszke na mm 140 ml.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci siedzą ma krzesełkach lub stołkach? Wike nauczył rehabilitant ;) Ćwiczył z nią dobry siad , proste plecy. I Wika lubi siadać, ma na razie podest z Ikea ten niski. Siada sobie sama ;) Raz spadła, 15 cm na podłogę hehe.
    Zamowilismy jej krzesełko dziecięce z imieniem :) I do tego kupujemy stolik Lack z Ikea, jak będzie starsza to chce jej dokupić do krzesełka stolik z otwieranym blatem ze schowkiem.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ostatnio widziałam na opakowaniu bebilonu info, że dziecko powinno wypijać jakieś 400-500 ml. U nas jest przed spaniem 200ml, za to w nocy i rano pije z cycka, więc może w sumie coś w tych okolicach wypija 😉

Mój póki co nie ma żadnego krzesełka, u rodziców jest takie dziecięce krzesełko po siostrzeńcach, ale woli je przemieszczać po domu niż próbować siedzieć 🙈 znalazłam na google, że to się nazywa ikea kritter, mam stary stolik właśnie ten lack, więc jak będzie bardziej ogarnięty, to mu kupimy takie krzesełko, bo póki co to taki z niego dzik 🤷🏻

• werni Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy krzesełko które było kiedyś w netto z misiem ale jeszcze go nie złożyłam. Właśnie się zastanawiam kiedy to zrobić.

Spotkanie na narodowym. Ale nie ma jeszcze ustalonej godz.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalka ma takie małe krzesełko i 2 razy posadziłam ją to siedziała taka zadowolona 😁 Ale muszę być obok i pilnować żeby nie spadła bo nie sięga z niego nogami do podłogi. Więc to bardziej zabawa.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ale gdzie, na płycie stadionu? :-) Jakiś meczyk?;D

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę na priv :)

Dziś złożę krzesełko to zobaczę jak mały zareaguje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 09:12

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, skąd to krzesełko z imieniem? :) stolik też macie do kompletu?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ