X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze mój bierze swojego pampersa brudnego (oczywiście wcześniej przeze mnie zawiniętego) i wyrzuca do śmieci 😊 słodkie to jest. Z resztą... Nasze dzieciaki są po prostu słodziutkie 🥰

• kayama Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa super, trzeba uczyć sprzątania po sobie ;) Kurczę moja jeszcze takich rzeczy nie umie. Zresztą do kuchni jej nie wpuszczam. Wiktoria na razie tylko wszystko wyciera, jak zwędzi chusteczkę to wyciera zabawki, sobie buzie, mnie wyciera, dywan :D
    Nie naśladuje zwierząt :/ chociaż ja jej dużo powtarzam jak robią zwierzątka , pokazuje palcem w książkach, nie mówi nic więcej poza "nie, mniam, mama, tata, jeszcze aaa jak idzie spać".
    A, jest postęp bo nie tylko zdejmuje ciągle skarpetki i czapkę ale jak zdejmie próbuje zakładać ;) z mizernym skutkiem oczywiście hehe. Ostatnio też zakładała sobie na głowę pokrywkę od garnuszka na klocuszek, widać przypomina jej kapelusz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 20:35

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, u nas to jest najlepsza zabawa z tą pokrywką z garnuszka na klocuszek, ale obaj moi siostrzeńcy mieli to samo 😅 Niestety co jakiś czas tą pokrywka się gubi, chyba znów trzeba rogówkę odsunąć 🤔

• MDW Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o pro topy w kwestii b zimowych ubrań.
    Kombinezon czy kurtka? Kupujecie rozmiar większe? Czy aktualny? Nasz nodi takie 74/80.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek ostatnio przy zabawie klockami to jednym próbował mi podawać do buzi niby to kubeczek. Dziś to samo robił i podawał mężowi.
    Schodzenie z łóżka szybko pojął i nawet to robi bez pomocy naszej. Co raz częściej się puszcza jak chce przejść z łóżka do fotela omijając stoliczek. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW u nas też nosi 74/80. Myślę żeby mu kupić na 80.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj jeszcze gdyby tak po sobie chciał zabawki sprzątać 🤦🤦🤦
    My to za rogówką mamy mini plac zabaw 🤣 co chwilę muszę wyciągać zabawki, skarpetki, butelki 😁
    Ja preferuję kurtkę na zimę, myślę że Adaś by popadł w szał gdybym mu ubrała kombinezon i miałby ograniczone ruchy - on jest wulkanem energii.
    My nosimy 86/92... Zależy jaka firma. Też mam dylemat co do rozmiaru kurtki, czy nie lepiej ciut większa.🤷

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasko nosi 92.Po starszaku mam komplet grube spodnie I kurtka.Myślę,że to dobre rozwiązanie.Jak będzie duży mróz to komplet.

• werni Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na pobraniu. Szybko tym razem poszło niż ostatnio.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria ma kombinezon odziedziczony, ale myślę aby kupić jej jeszcze ciepłą kurtkę. Kupujemy na 86, większa to będzie za duża. A na zimę zakładacie rajstopy pod spodnie czy same ocieplane spodnie? Jakby był śnieg to myślę aby kupić sanki ;) W zeszłym roku nie było i nie wiadomo jak w tym będzie z tym śniegiem :( Ja z dzieciństwa pamiętam jak uwielbiałam sanki, wtedy to były prawdziwe zimy. Pamiętam skrzypienie śniegu pod płozami i wywrotki ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sanki siostrzeńcowi na święta właśnie jak miał około 1,5roku, minęło od tego czasu jakieś 6 lat i wiele okazji do jazdy na sankach to nie miał 🙄 w zeszłym roku to musieli w Beskidy jechać żeby młodszy śnieg zobaczył 🙈 także ja nie kupuje sanek, jak będzie śnieg, to te sanki pożyczymy, bo chłopaki to teraz na dupolotach zjeżdżają...jak jest po czym 😉

Czeka na nas kurtka w paczkomacie, pójdziemy po nią po drzemce 😁 Kupiłam przedwczoraj na promocji w cocodrillo, jestem ciekawa czy rozmiar będzie dobry, bo wzięłam 92. Wzięłam też drugą w rozmiarze 86, gdyby ta była za duża. Jedną zwrócę, ale bardziej podoba mi się ta wieksza.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam kurtkę 80 używana na Vinted ale jak nowa. Jest trochę przyduza ale nie za mocno więc będzie akurat. Mała też nosi 74/80. Spodnie mam zamiar kupić jeszcze na razie takie nieprzemakalne a później ocieplane. Pewnie pod to rajstopy na zimę. I muszę kalosze kupić koniecznie. Polecacie jakieś? Mały wybór jest w takim małym rozmiarze 19/20.

Też żałuję że Rozalka pewnie nie pozna takiej zimy jakie ja pamiętam z dzieciństwa, tych szaleństw na śniegu, sanek, bałwana. Szkoda. Ja w zeszłym roku chyba ani razu nie widziałam śniegu, chyba że dosłownie milimetrową warstwę przez chwilę.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak zimy to były kiedyś. Kuligi się robiło. Przyczepialo sanki do tarpana. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, chyba trzeba będzie na ferie w góry pojechać aby dziecku śnieg pokazać.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem z tego wątku, ale mam bardzo ważny komunikat a wręcz błaganie:

Kochane Mamy❤! ŚLICZNY MICHAŁEK walczy z chorobą, a inne Mamy mu w tym pomogą...

Jeśli tylko możesz wesprzyj leczenie tego maluszka...
    https://www.siepomaga.pl/sierpniowemamuskisiepomaga-pl

Z góry serdecznie dziękuje❤

Zapraszam również do grupy licytacyjnej:
    https://m.facebook.com/groups/926688057674235/?ref=share

Wysłany: 3 października 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga noc z pobudkami.Mamy górną lewą trójkę,czekamy na prawą,już blisko jest.Adaś ma 13 zęboli,jest czym gryźć.

Mnie od ponad tygodnia boli głowa.Przeciwbóle nie pomagają.Martwie się.

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska a kiedy bierzesz te przeciwbólowe? Trzeba brać od razu jak się zaczyna, później mogą nie zadziałać ja też tak często mam. Ale codzienny ból głowy faktycznie jest dziwny.
    Wika ma ciągle tylko 6 zębów i więcej nie idzie..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo niebieska to już bliżej niż dalej do końca ząbkowania 😊
    A co do głowy.. masz migrenowe lub napięciowe bóle? Czy nie miałaś nigdy z tym problemu? Jakie przeciwbólowe bierzesz?

• werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję bólu. Może czymś się stresujesz? Może więcej magnezu bierz.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 5 października 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na bólach głowy.Chyba napięciowy.Nadal odciągam mleko więc biorę paracetamol lub apap.

‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ