Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja głównie placuszki robię, bo najlepiej wchodzą Mikołajowi 🙂 np. z płatków jaglanych, z płatków owsianych, z mąki jaglanej, z warzyw, z twarogu, z banana itp 😉 tak naprawdę ciągle szukam w necie nowych przepisów, żeby mu się nie znudziły smaki.
-
Kayama ostatnio zakładam mu chustki pod szyje bo znowu się mega slini chyba żeby idą. Wczoraj i dziś o 4 z płaczem się budził. Daje też smoka na drzemki i do spania. Staram się w dzień ograniczyć go.
A jak to wygląda wypięty brzuch? U nas ma taki duży brzuszek ale chyba z jedzenia.
Co do jedzenia to mój też lubi placki szczególnie te z kaszy manny. Podobnie robię je jak Chimera.
U nas też na śniadanie kaszka a potem na drugie wymyślanie. Dziś była kanapka z wędliną. -
Dzięki! Spróbuję jeszcze omletów z warzywami, może jakiś brokuł dodać, lub cukinię. Jej w sumie wszystko smakuje z wyjątkiem ryżu na mleku pluje 🙂 i to samo jak gdzieś jest dodane kakao. Ciekawe bo rośnie mi dziecko które nie lubi smaku kakao może i czekolady 😉, ale pewnie jej się zmieni.
-
U nas oprócz tego co pisalyście też się fajnie sprawdzaja: jogurt naturalny z chia (przygotowany wcześniej) z owocami, serek wiejski z pomidorem, naleśniki z serem lub masłem orzechowym, serek typu włoskiego (taki z Lidla, coś między mozarella a twarogiem) z pomidirem lub ogórkiem albo po prostu same owoce.
Ślinienia u nas takiego dużego nie ma, teraz trochę się śliny pojawia bo po kolei przebijają się czwórki i kurcze przy tym napady płaczu straszne -
Kayama to u nas aż takiego brzucha nie ma.
Mój to nie lubi ogórków ale ogórkowa to zje, pomidory tak średnio resztę warzyw tak. -
Moja też lubi ogórki kiszone. Świeże też. Też lubi masło orzechowe. Teraz mówi się że nie trzeba opóźniać podawania, to kie chroni przed alergia. Jak ma mieć to i tak będzie miała. Możesz spróbować na początku odrobinę.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
U nas chyba jednak alergia na pomidora. Ostatnich kilka dni mu w ogóle nie dawaliśmy, a wczoraj zapomniałam się i zrobiłam spaghetti, a dziś się zdecydowanie więcej drapie 🥺
Masło orzechowe też robiłam i dawałam na kanapki albo na naleśniki, ale chyba nie jest to jego smak 🤷🏻 -
Chimera wrote:U nas chyba jednak alergia na pomidora. Ostatnich kilka dni mu w ogóle nie dawaliśmy, a wczoraj zapomniałam się i zrobiłam spaghetti, a dziś się zdecydowanie więcej drapie 🥺
Masło orzechowe też robiłam i dawałam na kanapki albo na naleśniki, ale chyba nie jest to jego smak 🤷🏻
Może nie pomidor tylko to czym jest pryskany.O tej porze roku w pomidorach sama chemia. -
Hej dziewczyny, w końcu nadrobiłam. Laktator a używałam podwójnego lansinoha.
Karolka jest malutka, waży 9.200 i chodzi w 74/80. Ale za to w dzień już opanowała nocnik. Musz3 gdzieś znaleźć takie małe majtki dla niej.
29 idę na wizytę i podchodzimy do procedury.werni, Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Kayama na szczęście nie było problemów z orzechami, polecam bardzo mało orzechowe do owsianki, nalesnikow, kanapek (samo lub z miodem).
Kiszone ogórki też mega lubi bo słona wiadomoale to jedyna słona rzecz na którą przymykam oko bo kiszonki zdrowe.
Ja pomidory obieram że skórki zawsze i tak sobie je w kawałkach.
U nas jest tak że muszę mu rzeczy kroić na kawałki bo inaczej pożera w całości, dosłownie... Widziałam jak jedzą inne dzieci spokojnie a jak mojemu dałam np całego banana to w parę sekund pochłania... Dlatego kroje na małe żeby jedzenie szkło wolniej... A i tak ładuje dwoma rękami 🤦
Właśnie też chce jeść cały czas sam ale kurcze z niektórymi rzeczami np z tym serkiem wiejskim jest masakra :p -
My z mężem też gęste zupy robimy to on tak różnie je je. Co do samodzielności to też różnie. Raz woli sam raz żeby go karmić.
Trzymam kciuki Pierniczkowa. Jeszcze trochę czasu jest.
Mi ta końcówka się dłuży.
Dziś byłam na wizycie. Szyjka długa, zrobione badanie na gbs. Ostatnie wyniki ok. Została mi jeszcze jedna wizyta za 3 tyg i jedno badanie moczu i morfo. W 38tc kwalifikacja do cc.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość