X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. My właśnie chcemy kupić nowy fotelik na większe kg. Albo nowy niedrogi albo z droższych używany. Napiszcie jakie macie? Chyba zaczniemy jazdę przodem bo wydaje mi się że ona już jest za duża, nogi opiera o siedzenie i to chyba jest po prostu niebezpieczne bo oczami wyobraźni widzę jak łamie nogi przy ostrym hamowaniu lub stłuczce...

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Axkid Minikid 2.0 i będziemy jak najdłużej jeździć tyłem. Tak jednak najbezpieczniej mówią statystyki i testy. Facet w sklepie też mówił że lepiej nawet najtańszy fotelik tyłem niż drogi przodem. Mała jest drobna to pewnie długo nim pojeździ. Ten fotelik się zmienia wraz ze wzrostem dziecka tak że cały czas ma miejsce. Niestety fotel pasażera z przodu ma trochę mniej miejsca na nogi.

Limerikowo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio kupiliśmy też fotelik rowerowy i już pierwsza przejażdżka za nami 😃

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my prawdopodobnie wrócimy do jazdy tyłem.Może się uda.Małż odkrył jeszcze jedną wkładkę do wyjęcia.Spróbujemy.Fotel mamy od 0-36kg.W praktyce trochę inaczej.Wsadzaliśmy dzieci od około 10 kg,a na starszaka był za mały przy 22kg,tzn.było mu ciasno.Tak więc nawet jeśli jest napisane do 36 nie znaczy,że posłuży do końca.

• werni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też musimy kupić fotelik. Rzadko jeździmy ale teraz potrzebujemy nowego dla starszego. Prawdopodobnie na święta pojedziemy do babci to potrzebujemy foteliki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ostatnio kupiliśmy też fotelik rowerowy i już pierwsza przejażdżka za nami 😃

O A jaki? Też się przymierzany na wiosnę 😃 Jak jeździcie, rodzic z dzieckiem przodem a z tyłu drugi pilnuje? Ja się boję sama jechać bo nie widzę dziecka, tzn pewnie w lusterkach widać ale jakoś mam obawy, na razie pewnie spróbujemy we dwójkę.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    O A jaki? Też się przymierzany na wiosnę 😃 Jak jeździcie, rodzic z dzieckiem przodem a z tyłu drugi pilnuje? Ja się boję sama jechać bo nie widzę dziecka, tzn pewnie w lusterkach widać ale jakoś mam obawy, na razie pewnie spróbujemy we dwójkę.
    Kupiliśmy Hamax Kiss używany ale stan jak nowy 😉 Tak ostatnio jeździliśmy że Mała że mną a mąż z boku w miarę możliwości albo z tyłu. Sama też trochę się bałam no i rower ma jakby inny środek ciężkości i łatwiej się wywalić w bok przy skręcie dlatego jechałam powoli i bardziej mąż się rozglądał. Ale już kupiłam lusterko. Pewnie kwestia wprawy z tym jeżdżeniem. No i mała ma kask oczywiście.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy fotelik rowerowy z decathlonu. Dostał na roczek, ale jesienią mieliśmy dwie próby nieudane, bo po przejechaniu kilkunastu metrów zaczynał płakać. Oczywiście chodziło o to, że nie chciał kasku 🤦🏻‍♀️ liczę że teraz, po całej zimie chodzenia w czapce na głowie będzie już ok.

U nas zawsze mąż jedzie z małym, a ja za nimi. W tym roku jeszcze nie byliśmy, bo rowery mamy u teściów, a weekendy były raczej kiepskie pogodowo 😒

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, może się przekona, Nikoś wyszedł ostatnio na balkon, jak pościel wywalalam i bardzo mu przeszkadzał wiatr we włosach, no jak śmiał mu targać czuprynę 🤣🤭

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka na to liczę. A co do czupryny, to jutro planuje kolejne postrzyżyny, Robsonowi włosy rosną jak szalone, to już będzie jego czwarte cięcie 🙈 Przy okazji i mąż już się zapowiedział, że jego też mam ostrzyc...takie nowe skille nabyłam przez ten zeszłoroczny lockdown 😉

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Cześć dziewczyny. My właśnie chcemy kupić nowy fotelik na większe kg. Albo nowy niedrogi albo z droższych używany. Napiszcie jakie macie? Chyba zaczniemy jazdę przodem bo wydaje mi się że ona już jest za duża, nogi opiera o siedzenie i to chyba jest po prostu niebezpieczne bo oczami wyobraźni widzę jak łamie nogi przy ostrym hamowaniu lub stłuczce...
    My mamy britax romer dualfix i-size, ale wydaje się dość mały, więc dla Wiki na przyszłość może być ciasny :) musiałabyś go obejrzeć. Ja jestem zadowolona.

Ja jeżdżę z tyłu z małą, bo gdyby została sama, to pewnie byłby ryk.

Niebieska, chyba zapomniałam wcześniej napisać- u nas będzie druga dziewczynka :)

Marcelina85, Niebieska Gwiazda, Limerikowo lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 10 marca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Myszka na to liczę. A co do czupryny, to jutro planuje kolejne postrzyżyny, Robsonowi włosy rosną jak szalone, to już będzie jego czwarte cięcie 🙈 Przy okazji i mąż już się zapowiedział, że jego też mam ostrzyc...takie nowe skille nabyłam przez ten zeszłoroczny lockdown 😉
    Mojej też rosną, ale na razie jej nie obcinam, tylko wiążę :)

A dziewczynom obcinacie, czy raczej zostawiacie? :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czekam z obcinaniem. Wojtkowi robią się loki :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam tylko grzywke bo w oczy wchodzi. Resztę jej zapuszczam 🙂 Na wiazanie jeszcze za krótkie. Może na 2 latka pojdziemy 1 raz do fryzjera.
    Jutro żłobek otwierają! Po ponad 3 tygodniach przerwy idziemy, ona się odzwyczaiła i ja się odzwyczaiłam. Pewnie będzie ryk, ale jak jej dziś powiedziałam że jutro idzie do żłobka to w oczach zainteresowanie i lekka radość 😉

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 10 marca 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja obcinam tylko grzywke bo w oczy wchodzi. Resztę jej zapuszczam 🙂 Na wiazanie jeszcze za krótkie. Może na 2 latka pojdziemy 1 raz do fryzjera.
    Jutro żłobek otwierają! Po ponad 3 tygodniach przerwy idziemy, ona się odzwyczaiła i ja się odzwyczaiłam. Pewnie będzie ryk, ale jak jej dziś powiedziałam że jutro idzie do żłobka to w oczach zainteresowanie i lekka radość 😉
    A my zabieramy się do żłobka jak pies do jeża🙃
    Pierwszy dzień nadal przed nami.
    Trzymam kciuki za dobry powrót ✊

Ja zaczesuje grzywkę do kucyka, a to co wychodzi na boki :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Mojej też rosną, ale na razie jej nie obcinam, tylko wiążę :)

A dziewczynom obcinacie, czy raczej zostawiacie? :)

Ja postanowiłam nie robić grzywki, bo potem ciągle trzebaby ją podcinać i latem byłoby jej gorąco w czoło. Kupiłam w Pepco maleńkie spinki i nawet daje sobie podpinać z przodu, a z reszty robię kitkę. Albo robię mini kitkę z samej grzywy.

Witaj w klubie, mam nadzieję że się nasze dziewczyny ucieszą ze swoich siostrzyczek 😊

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to ciągle Wojtek zabiera opaskę i sobie zakłada na głowę hahah

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, ja swojego małża też obcinam, jak go zobaczyłam pierwszy raz jak go siostra obcięła to nie mogłam na niego kilka dni patrzeć 🙈 i mimo że nigdy tego nie robiłam to stwierdziłam że następne obcięcie ja wykonam (nie maszynką tylko nożyczkami) no i tak zostało, malzowi też się bardziej podoba moje cięcie a i szwagierka z radością pozbyła się jednej głowy do strzyżenia 🤣
    Nikosiowi tylko grzywkę podcinam bo mu do oczu wchodzi, właśnie muszę trzeci raz podciąć ale on się wierci i mu zawsze krzywo obcinam 🙈 ma takie fajne loczki z tyłu 😍 może na lato mu zetnę żeby nie było mu gorąco.
    Starszej jeszcze w ogóle nie podcinałam, chociaż szwagierka namawiała jak młoda miała ok 1,5 roku, że włoski będą gęściejsze (przecież to włosy a nie trawnik nie zrobią się gęściejsze od podcinania 🤦‍♀️), bo ona swojej podcinała bo nie chciała spinek, a ja swojej założyłam spinkę, powiedziałam że koleżanka też nosi i bez awantur i protestów dziecko nosi spinki 🤷‍♀️

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka i Marcelina gratuluję córeczek 🥰 ja miałam wczoraj prenatalne, ale płci jeszcze nie poznałam. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, może wtedy się dowiem 🙂

Werni, jak tam Grzesiu? Wisi na piersi czy daje odpocząć? 😉

Ja chodzę z Mikim do fryzjera co 2 miesiące 😁 byl już 3 razy. Szkoda mi było tych loczków, ale włoski bardzo mu się plątały, jak rozczesywalam to miałam wrażenie, że takie siano się robi.
    Boki ma strzyżone maszynką, a górę nożyczkami, każdy zawsze chwali 😁

Niezapominajka5, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 marca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam temat o frustracji dziecka poruszony na forum. Ostatnio natrafiłam na dość ciekawy artykuł :)

https://dziecisawazne.pl/jak-wspierac-dzieci-w-silnych-emocjach/?fbclid=IwAR16RNdDo4oRHlbOib-gloI0jM0bTeJEXc2B9Q6-9D372jmEsNhzgGcFDWo

Marcelina85 lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ