Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie przepisy na jakieś pyszne pasty do chleba warzywne? Może też być coś z jajkiem. Wika jest na próbę przez 2 tyg na diecie zupełnie bezmlecznej. Próbowałam podstępem dać jej rano kaszke na wodzie z dodatkiem banana którego uwielbia. Nie chciała, banana plasterki musialam umyć pod wodą bo takich obtoczonych w kaszce nie, podstęp się nie udał 😉 I znowu kanapki, nie mam już pomysłu.. Smakuje jej hummus więc może pasty przejdą. Bo do kanapek została tylko wędlina 😕 A można czymś zastąpić mleko? Może w butelce na wieczór dawać jej np ryżowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:25

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ja smarowałam tym żelem sutriconem i zeszło. Nie było blizn. Też martwiłam się zostaną. Kilka dni smarowałam. Wojtek pokazywał na rączkę miejsce gdzie trzeba posmarować.

Pierniczkowa będzie dobrze trzymam kciuki.

Wczoraj byliśmy z Grzesiem na kontroli bioderek i na szczęście z nim ok. Ale ze Wojtek mial problem z nimi to musi iść na usg. Eh

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ok dzięki, ja tym żelem smarowałam bliznę po cesarce. W tej chwili te pregi jej sciemnialy ☹️ Teraz są bardzo widoczne.
    8b57ca3760cc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 14:05

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na oparzenia bardzo dobre jest siemie lniane.Parzony kisiel okłady.Mój tato jak był mały miał poparzoną twarz i takie okłady miał robione.Nic nie widać,ja się dowiedziałam kilka lat temu.

• kayama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ale tydzień po opazeniu też? Czy na takie swieże?

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się,że długo to przykładali,aż do wyleczenia.Dopytam i wieczorem dam znać.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama a jakbyś kaszkę robiła na roślinnym mleku? Migdałowym owsianym czy kokosowym? Ryżowe podobno dla dzieci jest niewskazane ze względu na zawartość arsenu. Co do picia w butelce to nie wiem czy się nadaje...
    Pasty można robić właśnie z roślin strączkowych typu fasola, ciecierzyca. Jajeczna ja robię z majonezem albo z serkiem. A w sumie nie wiem czy można już dawać dzieciom majonez? W małej ilości...

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ja robiłam pastę z marchewki. Ugotowaną marchewkę blendowałam z ząbkiem czosnku, kapką oliwy/oleju i do tego sypałam trochę kminu rzymskiego, bardzo dobre. Poza tym robiłam pastę z groszku zielonego: groszek ugotowany lub z puszki blendowałam z ząbkiem czosnku i natką pietruszki. Z czerwonej fasoli z puszki też robiłam z czosnkiem i odrobiną oliwy.

Nie chcę cię martwić, ale w wędlinach ponoć też jest białko krowie 🙄

Ja robiłam owsiankę/kaszkę na mleku owsianym lub migdałowym, w lidlu kupowałam i dobrze wchodziło

kayama lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Kayama a jakbyś kaszkę robiła na roślinnym mleku? Migdałowym owsianym czy kokosowym? Ryżowe podobno dla dzieci jest niewskazane ze względu na zawartość arsenu. Co do picia w butelce to nie wiem czy się nadaje...
    Pasty można robić właśnie z roślin strączkowych typu fasola, ciecierzyca. Jajeczna ja robię z majonezem albo z serkiem. A w sumie nie wiem czy można już dawać dzieciom majonez? W małej ilości...

Tyle że to nie chodzi o mleko tylko kaszki, wszystkie kaszki są blee. Dr zaleciła Sinlac że niby dla niejadków ale obawiam się że to będą wyrzucone pieniądze. Kupiłam mleko migdałowe, będzie chociaż do naleśników. I robię też tosty francuskie. Majonezu nie dawałam. Serka krowiego też nie może, a ciekawe czy owczy przejdzie?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak mleko jest w wędlinach to nie ma co dać. Mięso i wędliny na szczęście bardzo lubi. Dzięki za pasty, będę robić 🙂 Kiedyś zrobiłam sobie owsianke z owocami, widziała ze jem o chciała, dałam, bleeee. No coś jej nie wchodzą takie rzeczy 😳 A kiedyś jadła bez problemu.
    Wymyśliłam frytki z warzyw😃 Kiedyś robiłam dla nas z marchewki, dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 14:56

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuje jeszcze wszelkie placuszki czy naleśniki na mleku roślinnym.

Szklanke kaszy manny zalać szklanką takiego mleka, zostawić na kilka minut, potem do tego dodać rozgniecionego widelcem banana. Można smażyć z takiej masy albo dodać do tego kilka malin, borówek, truskawek, potarte jabłko, co się tam uważa

kayama lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u Wojtka zobaczyłam białą kulkę pod skórą na penisku będę musiała zapisać jego do lekarza.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Tyle że to nie chodzi o mleko tylko kaszki, wszystkie kaszki są blee. Dr zaleciła Sinlac że niby dla niejadków ale obawiam się że to będą wyrzucone pieniądze. Kupiłam mleko migdałowe, będzie chociaż do naleśników. I robię też tosty francuskie. Majonezu nie dawałam. Serka krowiego też nie może, a ciekawe czy owczy przejdzie?

Z sinlaciem to uważaj.Są dwa.Jedem z cukrem i po smaku jak odrobinę spróbowałam dość sporo dają i bez cukru.Myślę,że maluchy z wiadomych powodów wolą pierwszy.Ja się niezdecydowałam podać bo nie chcę podawać dużo cukru w diecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 16:32

kayama lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kurcze u Wojtka zobaczyłam białą kulkę pod skórą na penisku będę musiała zapisać jego do lekarza.

Miałam taki problem u starszaka.Miał 5lat i też biała grudka,po odciągnięciu też takie białe i wyglądało na twarde.Byliśmy u urologa to stwierdził,że to zmiana łojotokowa,że to normalne i śię zdarza i zniknie samo.Powoli robiło się coraz mniejsze i po miesiącu zupełnie zniknęło.
    Idź do lekarza bo u was może być coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 16:33

werni lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Z sinlaciem to uważaj.Są dwa.Jedem z cukrem i po smaku jak odrobinę spróbowałam dość sporo dają i bez cukru.Myślę,że maluchy z wiadomych powodów wolą pierwszy.Ja się niezdecydowałam podać bo nie chcę podawać dużo cukru w diecie.

Dzięki. Ja raczej tego nie będę dawać, i tak myślę że nie zje. Wika lubi takie bardziej dorosłe jedzenie. I nie lubi mdłych niemowlęcych papek. Cukru też unikam, słodzę herbatkę owocowa ale nie codziennie pije.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z tatą.Miał okłady robione dwa razy dziennie.Duża gaza nasączona w kisielu z lnu i na policzek.Musiał leżeć pól godziny bo się owinąć nie dało.
    I trwało to aż się wszystko ładnie wygoiłk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 23:48

kayama lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama a mała musi jeść kaszki? U nas co chwilę jest na coś szał a potem mała nie chce na oo patrzeć. Zeszłego lata zajadala się pomidorami, mogła zjeść całego. Teraz w ogóle. Nagle zrobiła się bardzo mięsna i tylko by jadła mięso i mięso a cały czas podaję jej warzywa, nie zniechęcam się 😛 Nakładam jej na talerz różne rzeczy takie jak nam a ona wybiera co zje. Może z czasem znowu się przekona.
    Spróbuj może zamiast kaszki ugotować jakieś płatki owsiane, jaglane? A jak nie przejdzie to właśnie naleśniki, pieczywo, placuszki. Z czasem pewnie jej się odmieni 🙂

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida u nas ostatnio jest szał na kabanosy, raz dostał gryza i teraz by nic innego nie jadł 🤦🏻‍♀️ kupiłam już w biedrze takie dla dzieci trochę miększe są i mniej soli. To samo ma ze śliwkami suszonymi, jak tylko widzi, że któreś z nas otwiera szufladę gdzie są, to się rzuca i musi dostać do jednej i do drugiej ręki, bo inaczej awantura 🙈
    Kaszki w ogóle go nie interesują, od zawsze 🤷🏻

• werni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słabo warzywa idą. Czasami uda mi się przemycić. Wcześniej nie lubił banana teraz się zajada.

We wtorek idę z Grzesiem na szczepienie to pogadam z lekarzem.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to mastka i tak czytam że to nic groźnego. Do 2 roku może być. Dzięki niej odkleja się napletek.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ