X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam od wczoraj ile mogę żeby sprawdzić co u Was ! :)

A u mnie wszystko dobrze, siedzę z dwójką maluchów w domu i co drugi dzień zastanawiam się czy skakać z okna czy z balkonu :)
    Na szczęście jeden i drugi dostali się do żłobka państwowego od września więc mam zamiar z tego skorzystać i wtedy półrocznego Antka oddawać na chociaż 2-3godziny żeby mieć czas ogolić nogi i zrobić siku w samotności 😂

Także takie tam, nic ciekawego u mnie 🙈

P.s
    No dobra, wcale nie jest tak źle, z dwójką dzieci nie jest gorzej niż było z małym Szymonem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 19:25

Frida91, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, czy z Antka nadal taki śpioszek? 🙂

U nas nocne zasypianie znacznie się poprawiło 🙂 Mikołaj zasypia w max 15 minut (wcześniej było z 30-40). A często odjeżdża nawet w 3 minuty 😁 mój sposób to kołysanie go na łóżku i przykrywanie dłonią oczu 😛 może wcześniej za jasno mu było w sypialni 😉

Zamówiłam kilka par krótkich spodenek z sinsay w rozmiarze 92 i nie podobają mi się. Sięgają prawie do kostek, a w pasie są dość wąskie, że nie wiem czy na kolejny rok by były dobre. No ale zostawiłam, zobaczymy. Za to bluzy, które przyszły są idealne 🙂

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a do państwowego przyjmują półroczne dzieci?
    Ja się pochwale ze udało nam się ze 2 tyg temu odstawić nocne karmienia i wreszcie mała zaczęła przesypiać noce 🤯 Nie każdą, ale jeśli się budzi to najwyżej raz a tak to bywa coraz częściej że śpi do rana 🥳🥳🥳 Tj do 4-5 😆

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak, generalnie mieliśmy z nim do tej pory dwa krótkie okresy kiedy było słychać,że mamy drugie dziecko i były to ewidentnie skoki rozwojowe 😂

Serio, drugie dziecko jest całkiem inne- nie chce spać na rękach, nie chce smoczka, nie wisi na cycku tylko je i odsuwa się od koryta 🤪 Jedyne co ich łączy to spanie na brzuchu 🙃

Ania, wybraliście już imię? ;)

Frida, tak przyjmują od 20tygodnia :) co mi się niezwykle podoba 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 21:49

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, takie dziecko to marzenie 🥰 też takie chcę 😂
    U nas wciąż płeć niepotwierdzona na 100%, ale raczej chłopak, więc Michałek 🙂

Frida, Twoja mała wstaje o 4-5? 🙀 A o której chodzi spać?
    Mikołajowi też coraz częściej zdarzają się przespane noce 🙂 tzn budzi się na picie, ale ja często nawet nie jestem świadoma, bo sam się obsługuje i idzie od razu spać 😁
    Raz jak zapomniałam mu położyć bidon z wodą przy łóżku to wstał i poszedł sobie do salonu po niego, napił się i wrócił do łóżka spać 🤣 byłam mega dumna, że taki zaradny chłopak 😁

Frida91, Marcelina85, Anhydra lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Domi, takie dziecko to marzenie 🥰 też takie chcę 😂
    U nas wciąż płeć niepotwierdzona na 100%, ale raczej chłopak, więc Michałek 🙂

Frida, Twoja mała wstaje o 4-5? 🙀 A o której chodzi spać?
    Mikołajowi też coraz częściej zdarzają się przespane noce 🙂 tzn budzi się na picie, ale ja często nawet nie jestem świadoma, bo sam się obsługuje i idzie od razu spać 😁
    Raz jak zapomniałam mu położyć bidon z wodą przy łóżku to wstał i poszedł sobie do salonu po niego, napił się i wrócił do łóżka spać 🤣 byłam mega dumna, że taki zaradny chłopak 😁
    Ostatnio się tak zdarzało parę razy... Ale tak to przeważnie wstaje po 6tej,6.30. A zasypia zazwyczaj tak 19.30-20.
    Wow super że Mikołaj tak sam w nocy się obsłuży i Cie nie fatyguje 😁
    Domi zazdro. Oby i mi kiedyś drugie dziecko trafiło się spokojne a nie taki hnb, już jeden nam wystarczy 😁 A jak Szymek reaguje na brata?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w końcu po 40 dniach nowy cykl. I żeby nie było za pięknie to czekamy na wynik wymazu Młodej. Za jakieś 3 tygodnie jadę bo nasz blastke.

Niebieska Gwiazda, Chimera, Ania95, werni, Marcelina85, Anhydra lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida zazdro, jak to zrobiłaś że odstawiłaś nocne karmienia?
    Ja do tej pory trzy razy odstawiłam nocne cycki i zawsze po jakimś czasie wracaliśmy do punktu wyjscia🙈

Ja póki co nie ruszam nocnych karmień, bo wystarczającym szokiem będzie dla niego moje pójście do pracy. Dam mu jeszcze trochę czasu.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, a Wy kiedy planujecie drugie? 😉

Chimera, kiedy wracasz do pracy?

Na Dzień Mamy dostałam od synka kwiaty, laurkę, pączki i pizzę 🙈🥰 a jak Wam minął ten dzień? 🙂

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie dziecko zawsze jest inne.Mi trafiło się spokojniejsze dziecko.Starszak wychuchany,młodszy hmmm...wychowuje się przy nim.Zmienia się podejście rodziców i jest doświadzczenie.Pierwszemu dziecku poświęca się max czasu,drugiemu już nie bo jest starszak który potrzebuje mamy.
    U mnie sytuacja wygląda tak:Starszak ma 6lat i czasem pilnuje młodego,wręcz go wychowuje.Śmiać mi się chce gdy gotuje i słyszę z pokoju:o nie,nie,nie schodzisz z ławy.I wiem,że w tym momencie go z niej ściąga.Jak pytam starszaka kogo najbardziej kocha mówi,że Adasia i nie jestem zazdrosna.

Marcelina85 lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu we wtorek, taki będę miała w tym roku dzień dziecka 🙈

Ja dostałam od Robusia bukiet i buziaka. W sumie to dzień spędziliśmy "po babciach", bo z rana byliśmy na kawie u mojej mamy, a popołudniu u teściowej.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera my też robiliśmy wcześniej kilka podejść i za każdym razem było trudniej. Teraz jak mała gada to już w ogóle ciężko. Pierwsza noc to była rzeź niewiniątek, Mała się darła i krzyczała aż się zanosiła ze CYCUŚ itd... 🙈 A ja gadałam tuliłam potem zaczęłam opowiadać z pamięci jakieś książeczki i jakoś w końcu padła chyba po 2h. 2 noc też kiepska ale potem już przestała się tak budzić. Myślałam że będzie dużo gorzej. Tłumaczyłam jej że cycuś śpi i będzie rano jak wstanie słonko.

Ania, teraz liczę że Mała od września pójdzie do żłobka i najwcześniej za rok bym chciała zacząć się starać czyli za jakieś 2 lata urodzić, tak myślę.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Grześ jest grzecznym dzieckiem jak Wojtuś. Nawet bardziej. Daje mi zrobić zakupy w galerii. Jak się najje to idzie spać też nie toleruje smoka jak u Domi u młodszego.
    Od chłopaków po róży dostałam. Piękne są. Na dzień taty to zamówię zawieszkę z grawerem do samochodu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, to macie szczęście, że drugi maluch też taki grzeczny ☺️
    My z mężem się śmiejemy, że drugi syn na pewno nie będzie grzeczny mając za wzór swojego starszego brata 🙈 Miki to mały szatan 😂

Frida, mała idzie do żłobka, bo wracasz do pracy?
    Ja czasami też mam myśli czy Mikołaja gdzieś nie posłać 🙈 jest tak absorbujący, a tu za chwilę drugie na świecie będzie. Ale z drugiej strony jeszcze tylko rok i do przedszkola będzie szedł ☺️

• werni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to odrazu do przedszkola go zapiszemy bo i tak ja siedzę w domu. Już mam jedno na oku. Opinie ma dobre. Na Targówku elfiki. Kiedy najlepiej zapisać?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak będę wiedziała że się dostała do żłobka to będę szukać pracy. Też myślę że już przyda jej się kontakt z dziećmi No i mi wyjdzie do ludzi. I kasa oczywiście 🙂
    Ja to bym się bała że drugie będzie tak samo nieodkladalne i niewozkowe jak Rozalka, nie wiem co bym wtedy zrobiła. Dlatego wolę jednak żeby była choć trochę starsza no i właśnie potrzebuje trochę oddechu, wyjścia do ludzi.
    Ja przedszkole też już wstępnie wybrałam jak zobaczyłam jaki problem ze żłobkami.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, ja myślałam podobnie jak Ty, też chciałam trochę oddechu złapać, posłać Mikołaja do przedszkola i dopiero mieć drugie 🙈 życie zdecydowało za mnie 😉 czasem mnie to przeraża, a czasem się cieszę, że razem się wychowają i szybciej odzyskam wolność 😂 no chyba że mnie z trzecim bobasem poniesie 😜
    A Mikołaj też był nieodkładalny (każda drzemka na mnie), budzący się co 30 minut w nocy, w ogóle mało śpiący, i na początku nielubiący wózka (30 minutowy spacer to był luksus).
    Wszyscy mówią, że drugie będzie inne. Oby 😉 bo inaczej nie wiem co zrobię z Mikim, jak będę musiała przez cały dzień z niemowlakiem leżeć na kanapie 😂

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Gdyby u nas zdarzyła się teraz wpadka to też jakoś dalibysmy radę i właśnie plusem jest ze za jednym zamachem można odchowac dwójkę i mieć z głowy 😃 Tak że też nie raz się wahaliśmy. Ale jeszcze nie aż tak żeby specjalnie się starać. U nas było bardzo podobnie z tego co opisujesz 🙈 Oby drugie było dla Was łaskawsze 😊

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida właśnie o tym przeważnie myśleliśmy z mężem ze jak będziemy mieć dzieci jedno po drugim to odchowamy i będzie spokój. Hehe

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ