Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzecie chowa sie juz samo przy dwojce
Rozrabiaja w 3
na szczescie pogoda dopisuje i sa wybiegane na max po poludniu
Ja planuje dac synka na 4l.do przedszkola a pracowac na pol etatu
Robi sie dziura w cv ale i tak za odbior corek i zaprowadzenie od wrzesnia do szkoly i przedszkola musialabym zaplacic komus.
Babcia niestety daleko
Za mc pakujemy sie i na 2 tyg do babci
Bedzie najazd
-
Dziewczyny ja z innej beczki. Chyba troche przedawkowałam małej Ibuprofen ☹️ Od niedzieli na wysoka gorączkę 39 stopni, jakąś infekcja. My zdrowi więc przywlokła ze żłobka. Dziś rano nie miała i dałam jej lek po południu, a wieczorem mam zanik pamięci chyba z przemęczenia 😕 Teraz ma 38,2 i dałam jej dawkę ale coś mi się wydaje że już jej dawałam ok 20 na wszelki wypadek choć miala 37,5 bo pomyślałam że będzie rosła ..W efekcie dostała w krótkim okresie 6 ml. A powinno być min 6 godzin przerwy między dawkami. Dostała dziś 12 ml syropu czyli 360 jednostek. Trochę się martwie
-
Można potem Malej zrobić panel wątrobowy. Nie martw się zdarza się. Ja też spieprzyłam. Młoda nas zaraziła jakimś paskudztwem, wszyscy mamy zapalenie oskrzeli, i lazimy po ścianach. I właśnie okazało się że zrobiłam nam inhalacje lekiem do płukania nosa, bo jest w takich samych ampułkach co sól fizjologiczna.
kayama lubi tę wiadomość
-
No a my mieliśmy jazdę w nocy. Ta duża dawka i tak nie pomogła, ok 24 miała prawie 40 stopni i zwymiotowała ☹️ Dzwoniłam na dyżur do przychodni, potem na pogotowie a potem pojechaliśmy na nocna pomoc medyczna. W międzyczasie wsadziliśmy ją do chłodnej wody i spadlo do 38,1.Ake za chwilę znów zaczęła rosnąć także pojechaliśmy. Okazało się że to może być ucho bo się dr coś nie podobało ale ma też czerwone gardło. Może się nałożyły dwie rzeczy. Dostala antybiotyk.
No to mamy dzień dziecka ... siedzimy w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 12:58
-
Kayama i na trzydniowke mała dostała od razu antybiotyk?
Moja też ostatnio miała gorączkę nagle w nocy z 39,4 też dawałam syrop i jakoś się obniżyła i dostała kataru. Jeszcze trochę ma ale gorączki już nie więc liczę że jakoś samo minie. Już raz też miała nagle taka gorączkę i też lekarka dała od razu antybiotyk ale jakoś bałam się tak dawać rocznemu dziecku od razu po 1 dniu gorączki. Też nie miała wtedy wysypki a myślałam że to trzydniówka a w końcu po2 dniach wszystko minęło bez żadnych objawów i bez tego antybiotyku. Czasem ciężko dojść co to za infekcja.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida dr nie wiedziała że to trzydniówka. Miała teorie że to od ucha albo inna infekcja bo gardło czerwone. Ona nadal kaszle i ma katar. Takze może coś się nałożyło? Jak już zaczęłam to chyba muszę ją przeleczyc 5 dni.... I potem to ucho skontrolować. Sama nie wiem.
-
Jakoś mnie to nie przekonuje.Ogranicza dziecko.U mnie jeden i drugi ma na rękę opaskę z imieniem i nazwiskiem i moim numerem telefonu.Młodemu robiliśmy by miał,a starszy też ma nową bo doszła tam grupa krwi(ma już określoną).Jedziemy za dwa tygodnie nad morze i tam z opaskami będę czuła się pewniej.
-
Czy byłyście może z dziećmi 1 raz u fryzjera? My się wybieramy żeby uporządkować jej ten bałagan, aby sobie włosy ładnie rosly. Będę jej zapuszczać. W dzieciństwie miałam krótkie włosy i marzyłam o długich 😃 Dopiero na 1 komunie mi urosly. Zastanawiam się czy iść do jednego z tych bajerzastych z samochodami i motorami zamiast krzesełek, gdzte dają dyplom 1 strzyżenia i jest ogólna zabawa. Czy do zwykłego fryzjera taniej, w którym strzyga dzieci.
-
Kayama, Mikołaj był pierwszy raz u fryzjera we wrześniu jak miał 13 miesięcy i od tamtej pory chodzimy co 2 miesiące. Byliśmy u takiego właśnie dla dzieci, Miki siedział na motorku, ja mu pokazywałam różne przyciski, potem układanki, a pani szybko obcinała 😀 mimo że był pierwszy raz i od razu miał maszynką boki strzyżone, to był naprawdę grzeczny. Pani mu wszystko tłumaczyła, dała potrzymać jak coś chciał. Dostał dyplom i włoski na pamiątkę przypięte do dyplomu. Fajna pamiątka ☺️ Teraz jak ma prawie 2 lata jest gorzej, bo ciągle chce zmieniać pojazdy, chce biegać i się bawić z innymi dziećmi. Ale panie super sobie radzą, bo nawet jak się rusza i chodzi to go obcinają 🙈 ja polecam takie miejsca choć dużo droższe są.
kayama, werni lubią tę wiadomość