Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Dzisiaj mam wizytę o 16:40, proszę o kciuki! Ja oczywiście trzymam za pozostałe dzisiaj wizytujace!
Mocno trzymam kciuki! I oczywiscie czekam na dobre wieści👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
PaniHa wrote:Jaki kupiłaś detektor? Jeżeli AngelSounds to ściągnij aplikacje i będzie liczyć, jeżeli będzie więcej niż myślę 120 to będzie to tętno dziecka. Moje od początku ma ok 170
Tak ten kupiłam właśnie...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
PaniHa wrote:No to sciagaj apke i nie będziesz miała wątpliwości daj znać
Sciagnelam ale nie mogę się w niej zarejestrować nie wiem czemu. Mam trochę stresa z tym tętem. Liczyliśmy ze stoperem i wyszło słabo.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Dzień dobry dziewczyny !
Cóż to za teorie ? W pierwszej ciąży brałam witaminy i miałam częste usg, a Łucja ważyła 2390 w 35t5d:P Była w 3 centylu dla wczeniaków i do tej pory tryma się tego 3 max 10 centyla. Drobna jest i tyle. Z kolei moja siostra nie brała witamin, usg też nie miała często wykonywanego i urodziłą w 33/33 tc dziecko ważące 3300 g ! Teraz wyrósł na zdrowego szczuplutkiego chłopca Ale pulpet był do roku !
Sylvka - co do ketonów - najprawdopodobniej za mło jesz, zwłaszcza węglowodanów. Spróbuj zjeśc posiłek,np kromka razowca z wędliną ok 22-23. I kup paski Keo Diastix, rano sikasz na nie i pokazują ile masz ketonów w moczu (i glukozy ale to tylko dla cukrzycy ciążowej). Ten późny posiłek powinien pomóc
Anhydra - MUSI być dobrze ! Gratuluję 2 trymestru
Miłego dnia i powodzenia na wizytchWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 10:56
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Mojej 1ej corce usg na porod w 41tc i 1 d zapowiadalo 4kg a corcia miala wage 3240;-) natomiast 2ej 4-4,5kg a wyszlo 3750 w 41tc i 3d
Ja mialam duzo wod i lozysko do konca elegancko funkcjonowalo
Karolina bedzie miec 5l a nosi na 7l .w grupie na rowni z chlopcami tymi wysokimi natomiast Zuza jest b drobna i wysoka nosi standard 98
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 10:57
-
Witaj Emi znamy się ze styczniówek, powiedz mi proszę, czy Twój lekarz tą ciążę traktuje jakoś wyjątkowo z uwagi na poprzednią zakończoną przed terminem?
Dziś wizytuję, poproszę o kciuki.
Jeszcze odnośnie ciał ketonowych dodam od siebie że w poprzedniej ciąży też miałam, lekarz mi powiedział że albo mało piję, albo mało jem... że teraz są takie zalecenia by ciężarne jadły 6 posiłków w ciągu dnia: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolację i II kolację! Zwiększyłam ilość posiłków do 5, bo jadłam 3... i więcej ketony mi się w moczu nie pojawiły.
Domi, też z Wrocławia jestememi2016 lubi tę wiadomość
-
Nacha wrote:Mnie czeka test krzywej cukrowej w poniedziałek. Trochę się obawiam bo naczytałam się o cukrzycy ciążowej... Glukozę teraz mam 91,7, w maju przed ciążą dokładnie taki sam wynik. Lekarz stwierdził, że w ciąży 92 to już górna granica i muszę iść na test...
Poza tym wrzuciłam foto USG z 7tyg i na grupie fb o metodzie ramziego większością opinii wychodzi dziewczynka
Tez mialam taka glukoze na czczo potem 94 i tylko mini dieta wystarczyla
Nacha lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie mój człowieczek ma 11mm i pięknie bije mu serduszko ciąża jest o tydzień młodsza ale o tym wiedziałam od początku. Stres wkońcu trochę odpuścił...
Limerikowo, Marimiko, emi2016, AnaKwiat, Domi_tur, natty85, Anhydra, Misi@, Agagusia, kayama, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
PaniHa wrote:No to sciagaj apke i nie będziesz miała wątpliwości daj znać
Zalogowalam sie przez fejsa, ale nie wiem czy ten model nie jest jakiś stary. Bo używany może dlatego nie łączy się z tel.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Myszk@ wrote:Witaj Emi znamy się ze styczniówek, powiedz mi proszę, czy Twój lekarz tą ciążę traktuje jakoś wyjątkowo z uwagi na poprzednią zakończoną przed terminem?
Jeszcze odnośnie ciał ketonowych dodam od siebie że w poprzedniej ciąży też miałam, lekarz mi powiedział że albo mało piję, albo mało jem... że teraz są takie zalecenia by ciężarne jadły 6 posiłków w ciągu dnia: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolację i II kolację! Zwiększyłam ilość posiłków do 5, bo jadłam 3... i więcej ketony mi się w moczu nie pojawiły.
Domi, też z Wrocławia jestem
Hej ! Jak miło Ciebie widzieć !
Mja ciąża jest wysokiego ryzyka i bez tego... Nie no, poprzednio ciąża była zakończona wcześniej ponieważ:
1. Zazęło mi się nadciśnienie tętnicze, więc pogorszyły przepływy w łożysku, więc zaczął się poród. Po unormowaniu ciśnienia akcja się zatrzymała, przepływy wróciły do normy.
2. Zaczęły mi spadać cukry - to najważniejszy objaw przy cukrzycy, który oznacza konieczność zakończenia ciąży.
3. Zamniejszyła się ilość wód płodowych.
Prawdopodbnie gdybyśmy wczesniej wyłapali nadciśnienie donosiłabym ciążę, ale tak czy inaczej musiałaby się zakończyć wcześniej z racji cukrzycy (niestety przy cukrzycy jest coś takiego jak zagrażająca zamrtwica wewnątrzmaciczna płodu, dlatego większość takich ciąż kończy się ok. 37-38 tc.)
Także ta ciąża nie jest jakoś szczególnie inaczej traktowana jak pierwsza po za tym, że od samego początku muszę 3x dziennie mierzyć ciśnienie.
Za wizytę trzymam kciuki !
Jak wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek - fajnie, że będziemy miały dzieci z podobną różnicą wieku ! i jeszcze Podobne TP w pierwszej i drugiej ciąży !
Rozpisałam się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 11:21
-
Nynka gratulacje!!!
Za reszte trzymam kciuki!
Co do kawy to ja mialam po tescie ciazowym wstręt przez jakieś 3-4 tygodnie. Potem zaryzykowałam i zrobilam kawe i wchodzi
Pilam wcześniej 2-3 dziennie, obecnie jedną rano do śniadania (tak wiem, to nie zdrowe:P) czasem jak jedziemy do kogos w gości popołudniu to sie połaszę na drugą, o ile bedzie z ekspresu. Inne mi nie smakują.plinka89 lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Sylvka, ja miałam wczoraj ogromny problem żeby znaleźć tętno Bąbla bo tak się ułożył że jego pokrywało się z moim. Zajęło mi to bardzo dużo czasu i musiałam baaardzo mocno wsłuchiwać się żeby usłyszeć serduszko w tle. Dzień wcześniej ułożony był inaczej i takiego problemu nie miałam.
Myślę że to jeszcze jest na tyle wczesny etap że czasami może byc problem z zlokalizowaniem serduszka. Nie martw się na zapas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 11:22
-
Anhydra wrote:Podziwiam za kawę!
Ja od początku ciąży mam taką awersje, że nie tknelam od 13 tygodni... a zawsze byłam kawoszem. ..
A lego...no cóż...najgorzej nadepnać
tez mnie odrzucilo, ale na szczęście juz przechodzi, wprawdzie jeszcze nie smakuje jak dawniej, ale mam nadzieję, ze to juz kwestia tygodni
-
Niestety nie mogę się połączy z aplikacją. Kabla nie mam teraz nie mogę już znaleźć tętna dziecka...dobrze że ta wizyta już za 1,5 h...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ja kawę uwielbiam i zawsze piłam 3,4 dziennie. Teraz dalej mi smakuje, ale ograniczam się do jednej dziennie i dodaje mleka, czego zwykle nie robiłam. W pierwszej ciąży lekarka „zabroniła” mi pic kawy. Zastosowalam się, ale było to dla mnie bardzo ciężkie.
a dlaczego zabronila? Wiem, ze sa różne opinie, ale chyba większość przystaje za tyn, ze pita z umiarem nie szkodzi...
Ja pilam również, gdy karmilam, choc wiem, ze opinie tez sa podzielone, no ale czyms trzeba bylo sobie powera w pierwszych tygodniach dodacemi2016 lubi tę wiadomość
-
Ja póki mogę (ciśnienie niski/w normie) to piję kawę. Bez kawy boli mnie głowa... W pierwszej ciąży na początku kawę odstawiłam i te bóle głowy mnei wykańczały, więc zaczęłam znów pić. Potem ok połowy 2 trymestru mnei odrzuciło i już nei potrzebowałam.
Po za tym kawa robi dobrze na zaparcia :PZ mlekiem. Rozpuszczalna. Polecam Nescafe Sensazione Creme.
po za tym, jeśli któraś ma już ochotę kupować co z wyprawki to w Lidlu od 24,01 będą pajacyki z biobawełny - gorąco polecam ! Rzeczy z Lidla są świetnej jakości ! Mam też 2 sweterki, kilka body, legginsy. Pecpo jest ładne, ale jednorazowe - w większości. Smyk ma fajna promocje na wielopaki (pajacyki, body) i niezłą jakośc HM ma bardzo dobrą jakość ale zawyżoną rozmiarówkę. Młoda nada nosi sweterek w rozmiarze 68 - a zaczęła już rozmiar 80 ! Tak samo dresik 74 jest teraz w sam raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 11:32
-
Myszk@ wrote:Witaj Emi znamy się ze styczniówek, powiedz mi proszę, czy Twój lekarz tą ciążę traktuje jakoś wyjątkowo z uwagi na poprzednią zakończoną przed terminem?
Domi, też z Wrocławia jestem
to mnie pocieszylas z ta 2 kolacja, bo u mbie to w ciąży norma, a mialam przez to wyrzuty sumienia -
Co do ciuszkow to chyba zależy co sie trafi... Ja na niektóre z lidla przezywam, bo mi sie po praniu ponaciagaly jak szmaty... Z kolei wg mnie pepco akurat dla dzieci ma calka niezla jakosc... Bo dla doroslych to owszem jednorazowki. Tylko w pepco rozmiarowka troche zanizona np w porownaniu ze smykiem... Ogólnie jest w czym wybierać, a teraz wyprzedaze...szkoda, ze u mnie nie udalo sie ustalic plci, bo bym wiedziala, czy kypowac czy beda po corci