Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale super że już kupujecie ubranka ja jestem jeszcze za bardzo wydygana, czekam na wyniki prenatalnych. A tak z ciekawości, ile kompletów ubranek na pierwsze dwa miesiące będzie potrzebne i w jakim rozmiarze?
-
Cześć kobietki :* Trochę mnie nie było, postaram się nadrobić Was przy okazji ja dzisiaj miałam wizytę. Z maluszkiem wszystko ok, serduszko bije, oglądaliśmy rączki, nóżki itd. coś niesamowitego po raz pierwszy widziałam wyraźne ruchy maleństwa. Jestem zakochana nasz mały człowieczek ma obecnie 5,3 cm
Anhydra, emi2016, Misi@, Domi_tur, Smerfelinka, Sylvka, Agagusia, Marimiko, Chimera, Alfa_Centauri, redken, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Ale super że już kupujecie ubranka ja jestem jeszcze za bardzo wydygana, czekam na wyniki prenatalnych. A tak z ciekawości, ile kompletów ubranek na pierwsze dwa miesiące będzie potrzebne i w jakim rozmiarze?
Ja z synem kupowalam ubranka od 62. Z 56 dzieci bardzo szybko wyraztaja i jesli nie jest wczesniak albo z usg nie wychodzi niska waga to mozna sie obyc. Co do ilosci to tez zalezy jak czesto planujesz robic pranie syn strasznie ulewal przez pol roku wiec po paru dniach maz dokupowal ciuszkow bo musielismy zmieniac kilka razy dziennie. Z nowu u znajomej wystarczyl 1 gora 2 komplety ubran na dzien
I tez zalezy skad ubranka bo np h&m ma wieksza rozmiarowke i stad bym zaczynala od 56Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 15:29
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie zachwycaja ubranka Newbie, to jest dzieciecy Kapphal. Sama lubie takie pudrowe wzory, kwiaty, troche retro. Jak bedzie córcia, to obawiam sie, ze moj portfel tam przepadnie koleżanka polecała mi tez Next, ze podobno fajna jakość i duzo jest wzorow unisex
-
Gratuluje wszystkich udanych wizyt!
Z ubrankami to baaardzi roznie, zalezy jak duze dziecko sie urodzi i ile ulewa. Ja zaczynałam od 56, glownie HM, Kappahl ma baaardzo fajne i świetne jakościowo - najbardziej polecam pajace na suwak - genialne, ale tylko na wyprzedaży, bo drogowo i tez maja tak jsk Hm wieksze ubrana niz metka wskazuje. Na mojego młodszego 3050g, 53 cm wiekszosc rozmiaru 56 byla za duza. Lidl ma fajna jakość, pepko slabo wg mnie. Body glownie polecam z zapeciami u gory zamiast takich zakładek - dluzej trzymaja fason. A na poczatek to body kopertowe. No i pajace - super dla letniego dziecka. A jak zimniej to body z krótkim/długim rękawem pod spod i jest super.Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Alfa_Centauri wrote:Ale super że już kupujecie ubranka ja jestem jeszcze za bardzo wydygana, czekam na wyniki prenatalnych. A tak z ciekawości, ile kompletów ubranek na pierwsze dwa miesiące będzie potrzebne i w jakim rozmiarze?
To zależy od wagi iwzrostu dziecka. Moja miała 51 cm, a przez pierwszy miesiąc nosiła 50, przez kolejne 1,5 miesiąca 56. Potem dwa miesiące 62. Nie wyobrażam sobie obyć się bez rozmiaru 50 czy 56, nawet przy większym dziecku (wtedy może tylko 56), bo jednak nie wygodnie jest dziecko ubierać w za duże ubranka, i źle to wygląda, ale to już moje upodobania i estetyka Niestety tych ubranek 50/56 miałam za mało i teraz mam zamiar więcej dokupić. Na początek pajace są super. Body kopertowe u mnei się nei sprawdziły - za długo się zakłada Pajace do tej pory kupuję, ale teraz tylko do spania. Na 50/56 były na całe dniWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 15:59
gorzkagoska, Alfa_Centauri, Agagusia lubią tę wiadomość
-
No u nas jak urodzila sie 59 cm to sie cieszylam, ze nie nakupilam wiecej 56 i 50! Tak mi bylo przykro jak nie wcislam ja w upatrzonego pajaca z myszka
Body kopertowe faktycznie sa super, niestety ja rzadko spotykam.
Co do ilosci sie nie wypowiem, bo ja mialam nadmiar! sama kupilam, a znajomi uparli sie, ze nam podrzuca bo im sie juz nie przydadza!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 16:22
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kupiłam ten detektor tętna angelsounds i jakieś tętno po długim poszukiwaniu znalazłam blisko lewej pachwiny, wg mnie biło jakoś ok 124/min mogło być to tętno dzidzi? W żadnym innym miejscu mi nie łapało. Wiedziałam, że będę schizować jak kupię ten detektor...
-
Larissa90 wrote:Wydaje mi się, że to jednak moje bo w drugiej pachwinie takie samo... eh... i teraz będę się denerwować... w którym miejscu znalazłyście seduszko waszych fasolek? Może ja źle szukam... sama nie wiem...
Mi dziś gin powiedziala ze to tętnica udowa prawdopodobnie była. Faktycznie tylko przy lewej pachwinie cokolwiek łapałam zawsze w tym samym miejscu. Może za wcześnie na detektor...?3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Larissa90 wrote:Dziewczyny, kupiłam ten detektor tętna angelsounds i jakieś tętno po długim poszukiwaniu znalazłam blisko lewej pachwiny, wg mnie biło jakoś ok 124/min mogło być to tętno dzidzi? W żadnym innym miejscu mi nie łapało. Wiedziałam, że będę schizować jak kupię ten detektor...
Mi też dziś przyszedł i nic nie znalazłam
Później spróbuje znówWiek 25 lat
Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
AMH 9,96
Początek stymulacji 29.10.2108
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤
-
Larissa, przesuwaj baaardzo wolno detektor na granicy kości łonowej i potrm w druga strone troszkę wyżej. Zjedz cos słodkiego jakby co. Anhydra - Dzieki za rady w poszukiwaniach, oby sie nie przydały
Alfa - tak, wydaje mi sie ze 10-12 kompletów powinno byc Ok jesli nie chcesz prac co 2 dni. Ja tez uzywam pajacy nadal do spania dla 3,5 latka:)Larissa90 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Lavende86 wrote:Hej dziewczyny. Piszę tutaj pierwszy raz. Też mam termin na sierpień. Czy któraś z Was zmaga się z plamieniami? Ja je mam od początku ciąży. Niewielkie ilości kawowej wydzieliny. Miałam tydzień spokój i myślałam, że w końcu koniec plamien aż tu przedwczoraj rano wypłynęła taka większa ilość na raz. Spanikowana pojechałam do szpitala gdzie powoli plamienie ustawało. Po usg okazało się, że wszystko ok i nie wiadomo co powoduje takie plamienie. Wczoraj raz była minimalna ilość, a dziś odpukać narazie czysto, ale większość dnia przeleżałam ze strachu. Mam już dość. Boję się chodzić, a tyle leżeć to trochę ciężko jak się ma dziecko. Co o tym myślicie? Czy to minie kiedykolwiek? Jestem w 11t2d ciąży.
Ja mam jeszcze plamienia, zaczelam od 2 krwawien 1,5 miesiąca temu, potem duże plamienia, teraz malutkie beżowe. U mnie przyczyną krwiak. Nie martw się, mi gin powiedział że sporo kobiet plami, a krwiaki rzadko są niebezpieczne. Kontroluj na usg. I oszczędzaj się, mi się nasilalo po większym chodzeniu i ruszaniu się, dużo leżałam. Teraz chodzenie nie ma już znaczenia u mnie, plamienie mini.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 19:35
-
Agagusia wrote:Larissa, przesuwaj baaardzo wolno detektor na granicy kości łonowej i potrm w druga strone troszkę wyżej. Zjedz cos słodkiego jakby co. Anhydra - Dzieki za rady w poszukiwaniach, oby sie nie przydały
Alfa - tak, wydaje mi sie ze 10-12 kompletów powinno byc Ok jesli nie chcesz prac co 2 dni. Ja tez uzywam pajacy nadal do spania dla 3,5 latka:)
-
Widzę że w temacie ubranka niemowlęce, ja jeszcze nie myślę Mam kupione 1 pajacyk 56 kiedyś w Lidlu, dużo ubranek dostanę od siostry. Na razie kombinuje ciążowe dla siebie, też od siostry dostanę ale jeansy muszę kupić i marża mi się krótkie spodenki materiałowe na lato.
-
Alfa_Centauri wrote:Dzieki za odpowiedzi, czyli dobrze zrozumiałam, że 10 kompletów body plus pajac to absolutne minimum?
Ja dla synka miałam chyba 8 kompletów bodziaki + spodenki i kilka pajaców. Jak się bobo urodzi to ocenisz czy w Waszym przypadku to wystarczy. Jak nie to wyślesz tatę do sklepu i przy odrobinie szczęścia kupi to co trzeba .
Trzeba tez pamiętać, ze urodzimy w raczej ciepłym okresie.
Mój synek na usg zapowiadał się duży i ostatecznie urodził się 3790, 58 cm. Ja kupiłam chyba tylko dwa komplety na 56 i wyrósł z nich momentalnie. Ale np 62 z hm byly za duże bo ich ciuszki wypadają większe.[/url]