Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wg mnie 10 kompletów to zdecydowanie za dużo. Tyle miałam w wyprawce dla pierwszego dziecka, a zmieniałam może co 2-3 dni i córka nawet wszystkiego nie zdążyła założyć, bo wyrosła. Ale fakt, że miałam mało ulewające dziecko. Zaczęła się brudzić właściwie dopiero po 6 miesiącach przy rozszerzaniu diety, wtedy większa ilość bodziaków zaczęła się przydawac
Też lubię Lidlowe i H&M, ale oba maja zawyżona rozmiarówkę i 56 będzie za duże na noworodka. Te pierwsze ubranka miałam głównie ze Smyka, większość kopertowych Kappahl jest super, ale mega drogi - za to lubię tam kupować ubranka na prezenty dla dzieci znajomych i sama dostawac
Jakoś nie wczuwam się w tę ciążę, zapominam chwilami że w niej jestem czas leci mi bardzo szybko, przeraziłam się, jak ostatnio aplikacja pokazała, że już 25% za mną :o w pracy jeszcze nic nie mówiłam, ale brzuch mi czasem tak wywala, że muszę się ukrywać pod luzniejszymi ciuchami nie mam jeszcze nawet karty ciąży. Kolejna wizyta 24 stycznia, prenatalne pewnie jakoś na początku lutego, chyba dopiero wtedy poinformuję. Mam plan pracować do końca marca albo kwietnia. Przestały mnie na szczęście bolec piersi przy karmieniu, a mleko nadal jest, więc córka korzysta
Co do ciuchów ciążowych, to polecam legginsy z H&M za 39 zł nosiłam je prawie codziennie całą ciążę i z pół roku po porodzie, aż całkiem się zajechały, więc teraz sprawiłam sobie nowe mam wrażenie, że są teraz z mniej elastycznego materiału, ale i tak są spoko. Fajnie, że nie prześwitują i można nosić jako spodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 19:56
Gdańsk, 31 l., kp -
I ja po wizycie, mamy 3,8 cm ludzia widziałam serduszko (gin nie mówił ile bije), mózg, machało rączkami i miało skrzyżowane nóżki, widzę że już mi się pod pępkiem zaokrąglił brzuch ale nadal do mnie nie dociera ta ciąża
Emi, faktycznie ale przeżycia miałaś, zaakceptowałam zaproszenie
Co do ubranek to ja polecam Kiabi, jest we Wrocławiu i jeszcze kilku miastach, 5-pak body za 30 zł; uwielbiam lidla; w auchan ten są fajne ciuszki, bodziaki są węższe fajne dla szczupłych dzieci; natomiast w pepco zależy na co się trafi, miałam kilka nawet niezłych, ale większość po kilku praniach się deformuje, a najgorsze były białe, po 1-2 praniach szare szmaty Co do rozmiarów, to ja nie lubiłam jak młoda miała przyduże ubranka, wyglądała jak sierotka, wolę bardziej dopasowane. Za to nie cierpię pajaców no nie wiem jak je robią, ale gwiazda ma rękawy za duże i muszę podwijać a nogawki za krótkie, aż materiał naciągnięty
EDIT: a legginsy ciążowe polecam z oasi, na allegro np mozna kupić, całą ciążę w nich przechodziłam bo mają też na zimę i to były jedyne ciuchy ciążowe jakie kupiłam, moje normalne dzianinowe sukienki dawały radę, nic więcej nie musiałam kupowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 20:35
Domi_tur, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Marimiko, emi2016 lubią tę wiadomość
-
A ja swoka.corke.przebieralam kkilka razy dziennie. Wiec ciągle.robilam pranie. Ale moja strasznie ulewala.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Tak auchan ma faktycznie fajne ciuszki w dobrej cenie:)
ja z pepco kupowalam zwykle z kolekcji disneya, to jakosc lepsza. Poza tym jak sie kupi cos za smieszna cene, to i wyrzucić nie szkoda
ja pajace lubie, ale zalezy z jakiej firmy. Fajne sa w niektorych outletach z brytyjskich marek... Nie pamiętam niestety nazwy, a nie chce grzebac u malej bo spi:) ogolnie lubie te brytyjskie ciuchy bardzo -
nick nieaktualnyJa mam nawjwiecej rzeczy z zary. Uwielbiam je synek wygląda w nich fajnie. Mam też dużo ciuszkow po znajomych więc w sumie na start miałam ok 40 bodziakow. Duża część już wydalam zostawiłam sobie tylko te ż zary. Nie lubię 5-10-15 bo zawsze mam problem z zamówieniem. Kupuje wyłącznie internetowo. Szare uwielbiam za szybką realizację i możliwość bezpłatnego zwrotu kurierem..
Z Lidla miałam kilka rzeczy i część z nich fajna, ale nie wszystkie ;(.
Edit.
Ja bodzikow typu kopertówka do dziś.nie rozumiem. Zawsze irytowalo mnie ich zapinanie. Zapomniałam jak to się robi i ubieranie malucha trwało znacznie dluzej ;p zdecydowanie wolę standardowe body ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 22:53
-
Body kopertowe jest fajne dla osób nie mających doświadczenia z maluchem w szpitalu lubiłam to zakładać, nie stresowałam się przekładaniem ciuszków przez główkę, moje dziecko było pierwszym maluszkiem jakiego trzymałam na rękach i to faktycznie maluszkiem bo ważyła 2400. W domu to wiadomo, nikt Ci na rece nie patrzy, masz czas to i się oswajasz, ale na pierwszy rzut body kopertowe było wybawieniem
-
Larissa - ja przed chwila tez sie naszukałem serduszka, przy przesunięciu o 5 mm w jedna czy druga strone juz nie bylo slychac. Zauwazylam ze lepiej slychac na wciągniętym brzuchu, jak tylko nabrałam wiecej powietrza to zanikało.
U Ciebie to pierwsza ciaza? Moze jeszcze macica za mala i jest cala pod kością łonowa. Przy minimalnej wprawie sprawdzisz gdzie masz dno macicy - tak jakby tali twardy balon sie nagle kończył - u mnie w tej chwili juz 4 tzw palce na kością łonowa a ok 6 palcy pod pępkiem.
Ja słucham co 2 dni zeby sie psychicznie uspokoić. Jejku, ale juz sie nie moge doczekac kiedy ruchy bedę czuła !!! Najwspanialsze wspomnienie i czas ciazy:)
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Larissa - ja przed chwila tez sie naszukałem serduszka, przy przesunięciu o 5 mm w jedna czy druga strone juz nie bylo slychac. Zauwazylam ze lepiej slychac na wciągniętym brzuchu, jak tylko nabrałam wiecej powietrza to zanikało.
U Ciebie to pierwsza ciaza? Moze jeszcze macica za mala i jest cala pod kością łonowa. Przy minimalnej wprawie sprawdzisz gdzie masz dno macicy - tak jakby tali twardy balon sie nagle kończył - u mnie w tej chwili juz 4 tzw palce na kością łonowa a ok 6 palcy pod pępkiem.
Ja słucham co 2 dni zeby sie psychicznie uspokoić. Jejku, ale juz sie nie moge doczekac kiedy ruchy bedę czuła !!! Najwspanialsze wspomnienie i czas ciazy:) -
Chyba wreszcie usłyszalam
Bardzo cichutko ale mąż też słyszał zdecydowanie szybsze od mojego choć moje już też zaczynało wariować musiałam się nieźle nagimnastykować, wciągnąć brzuch i trochę głowicą ucisnąć no i się udało odrazu poranek stał się lepszyAgagusia lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09b13170cc18.jpg
Tak mi już brzuch wywaliło i to rano na czczo :o ale ubrałam się specjalnie tak obcisło, żeby wejść na badania krwi bez kolejki w pracy lepiej się ukrywam i nie widaćAnhydra, Chimera, plinka89, Ania95, Agagusia, emi2016, Smerfelinka, Misi@, Panna_Justyna, Limerikowo, Marimiko, Malinka7 lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Larissa90 wrote:Śliczny brzuszek ja to postatnich wymiotach prawie wklęsła jestem.
Larissa tętno może być słabo słyszalne, bo maluchy sie strasznie wiercą na tym etapie. Widzialam na prenaralnych, raz bylo mocno slyszalne, a jak fiknął i sie przekrecil to bardzo słabo. A tak w ogóle na większości detektorow jest napisane, że wykrywają bicie serca od skończone go 12 tc...tak więc nie świruj, że jeszcze ciężko wychwycić bo ciocia Anhydra przyjedzie i po dupce nastrzela
Smeg piękny brzuszek ❤Domi_tur, smeg lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Larissa tętno może być słabo słyszalne, bo maluchy sie strasznie wiercą na tym etapie. Widzialam na prenaralnych, raz bylo mocno slyszalne, a jak fiknął i sie przekrecil to bardzo słabo. A tak w ogóle na większości detektorow jest napisane, że wykrywają bicie serca od skończone go 12 tc...tak więc nie świruj, że jeszcze ciężko wychwycić bo ciocia Anhydra przyjedzie i po dupce nastrzela
Smeg piękny brzuszek ❤
Hihi obiecuje nie świrowaćAnhydra lubi tę wiadomość
-
Hej wy już o wyprawkach ha a ja nadal się nie czuje że w ciąży jestem ma któraś tak jak ja ?
Podejrzewam że odczuję dopiero jak będą pierwsze ruchy
Mam tez problem z witaminami,chyba powinnam je brać bo już któryś raz widzę krew na chusteczkach są to takie niteczki a kilka dni temu leciało jak z kranu, zastanawiam się jakie witaminy są warte,kiedyś brałam falvit mama -
Bum23 wrote:Hej wy już o wyprawkach ha a ja nadal się nie czuje że w ciąży jestem ma któraś tak jak ja ?
Podejrzewam że odczuję dopiero jak będą pierwsze ruchy
Mam tez problem z witaminami,chyba powinnam je brać bo już któryś raz widzę krew na chusteczkach są to takie niteczki a kilka dni temu leciało jak z kranu, zastanawiam się jakie witaminy są warte,kiedyś brałam falvit mama
na uszczelnienie naczyn wit c