Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bum - tutaj jest fajna analiza witamin: https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/. W pierwszej ciąży też brałam Falvit Mama, ale do tego osobno DHA i jeszcze witaminę D w płynie Solgar. Teraz biorę Prenatal Duo, bo ma dobry skład, ma w zestawie kapsułki z DHA i przy tej jakości wychodzi najtaniej
Marimiko albo inne dziewczyny, które planowały rodzić w domu - kontaktowałyście się już z położną? Marimiko, z kim chcesz rodzic? ja chyba po prenatalnych już się odezwę do swojej, jeszcze niby wcześnie, ale boję się, że sobie zaplanuje urlop albo inny poródWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 12:48
Gdańsk, 31 l., kp -
nick nieaktualny
-
Tak jeszcze coś o mnie to od samego początku jestem na zwolnieniu bo pracuje jako stalowa na oaiit. I tak jak wy bardzo się martwię o to czy jest wszystko dobrze byłam już 2 razy na iść i słyszałam serduszko kartę ciazy mam od 7 tygodnia założona. I wiecie co zastanawiam się nad prenatalnymi czy robić czy nie bo nawet 30 lat jeszcze nie mam i sama nie wiem wtedy z małym nie miałam robionych.
-
Gosia - niestety wady genetyczne zdatzają się nie tylko po 35 r.z. po za tym usg genetyczne wyklucza wiele innych wad. Daje spokoj na cala ciążę- ja polecam
Od 31.0q w lidlu beda body z biobawelny kopertowe! 49.95 za 5-pak.
Co do gotowabia obiadów przez meżów nie widze powodu do wyrzutów sumienia. Przeciez nie mieszkaja z hotwlu z calodobowa obsluga pokojowa ! Niech sie przyłożą do obowiązków domowych ! Tak samo jak i do opieki nad dzieckiem. Mój mąż od początku byl zaangazowany. I co niektorzy sie dziwili ze Mala nie placze gdy ma z nim zostac a ja musze wyjsc. To jej ojciec tak samo jak ja jestem matka. Mamy praei takie same obowiązki. Nakarmic tez nakarmil jak bylo trzeba odciagnietym mlekiem czy jak teraz mm. Kupa to tez nie problem ale on byl zaangazowany od puerwszego dnia po poworocie. Wiadomo ze duzo rzeczy zrobilabym lepiej ale mezczyznie trzeva dac szansę a i on jest z tego zadowolonyMisi@, Limerikowo, Chimera, Anhydra, Domi_tur, Smerfelinka, joan85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi masz rację. Mój mąż też bardzo się angażuje i zajmuje się małym. Teraz jak się tak źle czuje to jak tylko wchodzi do domu to ja idę się położyć A on przejmuje obowiązki opieki nad małym.
Wyrzuty mam bo od rana mąż robił zakupy, zajmował się małym, gotował obiad a ja nic nie jestem w stanie zrobić. No ale niedługo czeka to operacja i będzie przez jakiś czas jeździć na wózku więc nie wiem jak sobie poradzę. Mam nadzieje, że za tydzień już mi te mdlosci choć trochę ustawia i dam radę że wszystkim.emi2016 lubi tę wiadomość
-
Dokladnie tak Dziewczyny nie ma co dawac panom taryfy ulgowej a wrecz pole do wykazania sie
Nie swieci garnki lepia
Ja mam komfort ze w razie wyjazdu glowa spokojna plus zostawiam liste ze wskazowkami do obslugi coreczek
Nakarmic potrafi.zabawic wyprowadzic full serwis
Za to mam kol ktora wziela i wychowala sobie meza ciape.syna nie nakarmi i wkupie potrafi zostawic lub placzacego.nie ugotuje.wiecznieudaje zmeczonego po pracy na sofie przed tv.weekendy spi sobie do 10
wesoly dom bo ma 3os do opieki.podobno planuje 2gie bobasa.. -
Limerkowo, Emi zgadzam się z wami w 100%. Mój mąż nie raz opowiada mi jak jego koledzy z pracy nigdy nie nakarmili dziecka butelką czy pieluchy nie zmienili to się zaczynam zastanawiać co na to ich żony. Śpią też w osobnych pokojach niż żona z dzieckiem.
Często się zdarza tez, ze kobiety nie dają nic robić przy dziecku, bo one to zrobią lepiej a potem już partner się przyzwyczaja i pomagać nie chce skoro został wykluczony z tego.emi2016 lubi tę wiadomość
-
Gusia90 wrote:Tak jeszcze coś o mnie to od samego początku jestem na zwolnieniu bo pracuje jako stalowa na oaiit. I tak jak wy bardzo się martwię o to czy jest wszystko dobrze byłam już 2 razy na iść i słyszałam serduszko kartę ciazy mam od 7 tygodnia założona. I wiecie co zastanawiam się nad prenatalnymi czy robić czy nie bo nawet 30 lat jeszcze nie mam i sama nie wiem wtedy z małym nie miałam robionych.
Ja polecam zrobic, choc i ze względu na wiek i brak obciążeń genetycznych, również nie mialam wskazan, ani teraz, ani w poprzedniej ciazy.
Dla mnie bardzo istotne sa rowniez 2 prenatalne, bo na nich mozna wykryc ewentualne wady np serca.
Natomiast 3 poprzednio nie robilam i teraz tez nje zamierzam, bo moj gin uważa, ze te rzeczy ocenia sie standardowo podczas innych usgemi2016 lubi tę wiadomość
-
Rowniez polecam od początku angazowac meza! Zreszta zabawy z tatą, to całkiem inny wymiar niz z mamą U nas troche etap ,,mamowania", ale tez mamy inna sytuację, bo niestety eM często w delegacji i wtedy radzimy sobie same
emi2016 lubi tę wiadomość
-
smeg wrote:Marimiko albo inne dziewczyny, które planowały rodzić w domu - kontaktowałyście się już z położną? Marimiko, z kim chcesz rodzic? ja chyba po prenatalnych już się odezwę do swojej, jeszcze niby wcześnie, ale boję się, że sobie zaplanuje urlop albo inny poród
Yyyyy ja nigdy nie planowalam rodzić w domu, także to chyba nie o mnie chodziło:)
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
emi2016 wrote:Smutnamiss - badania prenatalne obejmuj@ce usg genetyczne tyle kosztują....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 19:26