X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • smeg Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum - tutaj jest fajna analiza witamin: https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/. W pierwszej ciąży też brałam Falvit Mama, ale do tego osobno DHA i jeszcze witaminę D w płynie Solgar. Teraz biorę Prenatal Duo, bo ma dobry skład, ma w zestawie kapsułki z DHA i przy tej jakości wychodzi najtaniej ;)

Marimiko albo inne dziewczyny, które planowały rodzić w domu - kontaktowałyście się już z położną? Marimiko, z kim chcesz rodzic? :) ja chyba po prenatalnych już się odezwę do swojej, jeszcze niby wcześnie, ale boję się, że sobie zaplanuje urlop albo inny poród :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 12:48

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Gusia90 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od początku was czytam. Stwierdziłam że czas aby się ujawnić. Jestem po jednej stracie A z pierwszej ciąży mam syna ma 7 lat.

smeg, Misi@, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Gusia90 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być 6 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia90 witaj ;)
    Smeg..piękny brzuszek <3
    Chimera zazdroszczę przypływ energii. Ja leżę w łóżku i znów zastanawiam się czy coś przełknąć od 11. Mam olbrzymie mdłości z no

Bólem żołądka. Mąż teraz robi objad A ja mam wyrzuty..:(

smeg lubi tę wiadomość

• Gusia90 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze coś o mnie to od samego początku jestem na zwolnieniu bo pracuje jako stalowa na oaiit. I tak jak wy bardzo się martwię o to czy jest wszystko dobrze byłam już 2 razy na iść i słyszałam serduszko kartę ciazy mam od 7 tygodnia założona. I wiecie co zastanawiam się nad prenatalnymi czy robić czy nie bo nawet 30 lat jeszcze nie mam i sama nie wiem wtedy z małym nie miałam robionych.

• Gusia90 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dobrze masz z tym mężem mój nie umiały by zrobić obiadu kiedyś robił rosół i widziałam na tel z nim hak to się robi

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - niestety wady genetyczne zdatzają się nie tylko po 35 r.z. po za tym usg genetyczne wyklucza wiele innych wad. Daje spokoj na cala ciążę- ja polecam :)

Od 31.0q w lidlu beda body z biobawelny kopertowe! 49.95 za 5-pak.

Co do gotowabia obiadów przez meżów nie widze powodu do wyrzutów sumienia. Przeciez nie mieszkaja z hotwlu z calodobowa obsluga pokojowa ! Niech sie przyłożą do obowiązków domowych ! Tak samo jak i do opieki nad dzieckiem. Mój mąż od początku byl zaangazowany. I co niektorzy sie dziwili ze Mala nie placze gdy ma z nim zostac a ja musze wyjsc. To jej ojciec tak samo jak ja jestem matka. Mamy praei takie same obowiązki. Nakarmic tez nakarmil jak bylo trzeba odciagnietym mlekiem czy jak teraz mm. Kupa to tez nie problem ale on byl zaangazowany od puerwszego dnia po poworocie. Wiadomo ze duzo rzeczy zrobilabym lepiej ale mezczyznie trzeva dac szansę a i on jest z tego zadowolony :)

Misi@, Limerikowo, Chimera, Anhydra, Domi_tur, Smerfelinka, joan85 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi masz rację. Mój mąż też bardzo się angażuje i zajmuje się małym. Teraz jak się tak źle czuje to jak tylko wchodzi do domu to ja idę się położyć A on przejmuje obowiązki opieki nad małym.
    Wyrzuty mam bo od rana mąż robił zakupy, zajmował się małym, gotował obiad a ja nic nie jestem w stanie zrobić. No ale niedługo czeka to operacja i będzie przez jakiś czas jeździć na wózku więc nie wiem jak sobie poradzę. Mam nadzieje, że za tydzień już mi te mdlosci choć trochę ustawia i dam radę że wszystkim.

emi2016 lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak Dziewczyny nie ma co dawac panom taryfy ulgowej a wrecz pole do wykazania sie
    Nie swieci garnki lepia
    Ja mam komfort ze w razie wyjazdu glowa spokojna plus zostawiam liste ze wskazowkami do obslugi coreczek ;-)
    Nakarmic potrafi.zabawic wyprowadzic full serwis

Za to mam kol ktora wziela i wychowala sobie meza ciape.syna nie nakarmi i wkupie potrafi zostawic lub placzacego.nie ugotuje.wiecznieudaje zmeczonego po pracy na sofie przed tv.weekendy spi sobie do 10
    wesoly dom bo ma 3os do opieki.podobno planuje 2gie bobasa..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - i wlasnie takie kolezanki jeszcze potrafia powiedziec ze np. Ja jestem leniwa bo one wszystko robią a mi maz pomaga ;) nie pomaga. Tylko wykonuje swoje obowiązki ! A ja tez mam prawo odpocząć....

plinka89, wiki2 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo, Emi zgadzam się z wami w 100%. Mój mąż nie raz opowiada mi jak jego koledzy z pracy nigdy nie nakarmili dziecka butelką czy pieluchy nie zmienili to się zaczynam zastanawiać co na to ich żony. Śpią też w osobnych pokojach niż żona z dzieckiem.

Często się zdarza tez, ze kobiety nie dają nic robić przy dziecku, bo one to zrobią lepiej a potem już partner się przyzwyczaja i pomagać nie chce skoro został wykluczony z tego.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba swoje zrobic a kiedy sie da odpoczywac i leniuchowac ;-)
    Balans

Misi@ lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia90 wrote:
    Tak jeszcze coś o mnie to od samego początku jestem na zwolnieniu bo pracuje jako stalowa na oaiit. I tak jak wy bardzo się martwię o to czy jest wszystko dobrze byłam już 2 razy na iść i słyszałam serduszko kartę ciazy mam od 7 tygodnia założona. I wiecie co zastanawiam się nad prenatalnymi czy robić czy nie bo nawet 30 lat jeszcze nie mam i sama nie wiem wtedy z małym nie miałam robionych.

Ja polecam zrobic, choc i ze względu na wiek i brak obciążeń genetycznych, również nie mialam wskazan, ani teraz, ani w poprzedniej ciazy.
    Dla mnie bardzo istotne sa rowniez 2 prenatalne, bo na nich mozna wykryc ewentualne wady np serca.
    Natomiast 3 poprzednio nie robilam i teraz tez nje zamierzam, bo moj gin uważa, ze te rzeczy ocenia sie standardowo podczas innych usg

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez polecam od początku angazowac meza! Zreszta zabawy z tatą, to całkiem inny wymiar niz z mamą :D U nas troche etap ,,mamowania", ale tez mamy inna sytuację, bo niestety eM często w delegacji i wtedy radzimy sobie same :(

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Marimiko albo inne dziewczyny, które planowały rodzić w domu - kontaktowałyście się już z położną? Marimiko, z kim chcesz rodzic? :) ja chyba po prenatalnych już się odezwę do swojej, jeszcze niby wcześnie, ale boję się, że sobie zaplanuje urlop albo inny poród :P

Yyyyy ja nigdy nie planowalam rodzić w domu, także to chyba nie o mnie chodziło:)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam termin na 15 sierpnia, lekarz skierował mnie na usg między 11 a 14 tyg. Chciałam się zapisać i uzyskałam inf że kosztuje ponad 500 zł. Myślałam że to kolejne usg w ciąży a tu taka cena

27a73b5519.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss - badania prenatalne obejmuj@ce usg genetyczne tyle kosztują....

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owsiak wraca na stanowisko prezesa!

joan85, Misi@, Asiac93, Larissa90, wiki2, emi2016, Marimiko lubią tę wiadomość

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gusia :). Mamy chyba synów w tym samym wieku - mój w marcu kończy 6 ;).
    Nie mogę uwierzyć, kiedy te dzieci takie duże się robią...

06837800ba.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Smutnamiss - badania prenatalne obejmuj@ce usg genetyczne tyle kosztują....
    Ale to standard postępowania w ciąży? ja nie mam żadnych wskazań do takich badań więc na NFZ mi nie zrobią a ja nie wiem czy chce je robić prywatnie. Jeśli ich nie zrobię to kiedy mam iść na usg... Nie bardzo rozumiem tych badań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 19:26

27a73b5519.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ