Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Biorę witaminy odkąd dowiedziałam się o ciąży a Maluszek gigantem póki co nie jest mam nadzieję, że wzrostem nie wda się w teściową bo niskim chłopcom w życiu trudniej
Ale jak czytam o diecie to chyba muszę się zabrać za temat na poważnie bo po śniadaniu, jem w pracy owoca, zupę i czasem jogurt a potem o 21 obiadokolacje dopiero :p moje Dziecię jest niedozywione :p -
Ja w 1 ciąży brałam witaminy, w drugiej nie.
Starszy syn 4264g 58cm w 41tyg., młodszy 4018g w 39tyg i 59cm.. więc nie widzę powiązania witamin i wielkości dziecka... Przy czym my z mężem wysocy nie jesteśmy... ale mąż i jego siostra też ważyły ponad 4kg, więc może to rodzinne...
A usg robiłam nie częściej niż 1 raz w miesiącu, czasem rzadziej.
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nawet nie zwróciłam uwagi, że rozpoczynam dzisiaj 14 tc. Czyli oficjalnie II trymestr .
Mój kalendarz ciążowy informuje, że ryzyko poronień drastycznie zmalało (do 2%)...
Łzy mi do oczu napłynęły, bo zaczynam wierzyć, że może...to znaczy musi się udać❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 09:52
Domi_tur, Smerfelinka, plinka89, wiki2, Marimiko, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, redken, Panna_Justyna, Misi@, baileys, Chimera, Kalija, emi2016, Malinka7 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Dziewczyny, nawet nie zwróciłam uwagi, że rozpoczynam dzisiaj 14 tc. Czyli oficjalnie II trymestr .
Mój kalendarz ciążowy informuje, że ryzyko poronień drastycznie zalało....
Łzy mi do oczu napłynęły, bo zaczynam wierzyć, że może...to znaczy musi się udać❤
Gratulacje Kochana ❤️❤️ teraz już z górki czas się cieszyć z ciąży i myśleć o wyprawce❤️Anhydra lubi tę wiadomość
-
Anhydra - moze faktycznie jesteśmy, coraz bardziej wysocy, ale pary srednio wieksze, wcale nie rodza wiekszych dzieci niz te nizsze przynajmniej w środowisku moich znajomych!
Joan - wydaje mi sie, ze na pewno jakosc diety w ciazy ma znaczenie, cukry raczej nigdy nie sa wskazane, w tym rowniez niestety fruktoza, ale dziecko przyjmie to co przyjmnie, a reszta idzie na wage matki. Wiec ta teoria o duzych dzieciach chyba tez nie sprawdzona
Taki offtop... Właśnie udalo.mi sie posprzatac z dywanu lego... Teraz mam rozsypany zestaw lekarza i puzzle... Chyba robie kawę, bo nie dam rady na trzezwo!Domi_tur, Limerikowo, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Anhydra wspaniale Gratulacje zakonczenia pierwszego trymestru!
Plinka powodzenia z zabawkamiAnhydra lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
plinka89 wrote:Anhydra - moze faktycznie jesteśmy, coraz bardziej wysocy, ale pary srednio wieksze, wcale nie rodza wiekszych dzieci niz te nizsze przynajmniej w środowisku moich znajomych!
Joan - wydaje mi sie, ze na pewno jakosc diety w ciazy ma znaczenie, cukry raczej nigdy nie sa wskazane, w tym rowniez niestety fruktoza, ale dziecko przyjmie to co przyjmnie, a reszta idzie na wage matki. Wiec ta teoria o duzych dzieciach chyba tez nie sprawdzona
Taki offtop... Właśnie udalo.mi sie posprzatac z dywanu lego... Teraz mam rozsypany zestaw lekarza i puzzle... Chyba robie kawę, bo nie dam rady na trzezwo!
Podziwiam za kawę!
Ja od początku ciąży mam taką awersje, że nie tknelam od 13 tygodni... a zawsze byłam kawoszem. ..
A lego...no cóż...najgorzej nadepnać
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra - gratuluje:) I uwierz w Was w koncu!
Z kawa mam rak samo - zawsze dwie, czasem nawet trzy, od 2 dni przed testem nie wypiłam zadnej juz. Czasem mysle ze sie napije, zawsze przeciez uwielbiałam, ale potem mysle ze od razu chyba zwymiotowalabym jednak:)Anhydra lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Anhydra super!
Ja wizytuje się o 12.45
Właśnie mi przyszedł detektor.
Ciekawe czy będę umiała się tym obsłużyć.Misi@, Domi_tur, Anhydra lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Dziewczyny ja z kawą mam tak samo. Już sam zapach mnie odrzuca niestety. To w sumie jedyna rzecz, za którą tęsknię, bo bardzo lubię kawę. W normalnym stanie👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Ja kawę uwielbiam i zawsze piłam 3,4 dziennie. Teraz dalej mi smakuje, ale ograniczam się do jednej dziennie i dodaje mleka, czego zwykle nie robiłam. W pierwszej ciąży lekarka „zabroniła” mi pic kawy. Zastosowalam się, ale było to dla mnie bardzo ciężkie.
[/url] -
O Wrocławiu tez słyszałam. Chyba tez Szczecin wprowadza dofinansowanie. Może doczekamy czasów, ze nasze państwo będzie to refundować. Jesteśmy chyba jednym z 3 krajów europejskich gdzie in vitro nie jest refundowane. Smutne
plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url] -
Sylvka wrote:Z lewej strony nad wzgorkiem cos słyszę. Myslicie że to na pewno tętno dziecka? Tylko wydaje mi sie wolniejsze niz moje...Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙