Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Marimiko wrote:Ja przy synu używałam gondoli Jedo Fyn, ale nam sie potem kółko popsuło i ciągle wypadało. W okolicy 5 miesiaca moj syn nie chciał juz byc w gondoli, a na spacerówkę był za mały wiec przez jakiś czas nosiłam bo w nosidle. Niestety spacerówka jedo fyn byla wg mnie okropna. Synek z niej zjeżdżał, na boki i w dół, zle wyprofilowane pasy na których wisiał, zeby nie zjechać. W koncu kupilam spacerówkę Camarelo Eos i to był dla mnie strzał w 10. Teraz godnolę będę musiala dokupić (ale pewnie jakaś używaną na te pół roku), a potem odkurzę mojego Camarelo:)
O matko. Nic takiego w Vedi nie było, a myślałam, że mają identyczne spacerówki z Fynem... Muszę się przyjrzeć w takim razie.
A jeśli chodzi o kółko, to Jedo ma super serwis. Korzystałam akurat na koniec gwarancji i przed drugim porodem... Zrobili to co zgłaszałam (budka mi opadała i to mnie denerwowało, a z niemowlakiem zimą dla mnie było to dosyć istotne)... i oprócz zgłaszanej rzeczy zrobili całkowity przegląd i wymienili linki hamulcowe i coś jeszcze... chociaż wg mnie wszystko działało jak należy. Także ja byłam mile zaskoczona... -
Ja mam dziś prenatalne, proszę o trzymanie kciuków jak wszystko będzie ok to umówiłam się z mężem że wjedziemy do jakiegoś sklepu kupić jakiś ciuszek malutki ❤️
Smerfelinka, wiki2, Chimera, emi2016, Domi_tur, Sylvka, Misi@, zielonooka7, Agagusia, Anhydra, redken, baileys, Marimiko, smeg lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Agagusia - ja mam wizytę dziś o 16:30 i proszę o kciuki, zaczynam schizować, znów brak objawów Wiem, ze może tak być ale jak miałąm mdłości byłam spokojniejsza
Ja miałam wózek Tutek Trido Biały 2w1 i jestem zadowolona Brardzo dobrze się prowadzi, jest zwrotny, ładny, trochę ciężki ale wszędzie mamy windy. I świetnie się go czyści ! Wystarczy nawilżona chusteczka lub zwilżona gąbka Tzn. i tak po roku chciałam kupić lekką spacerówkę, ale teraz to chyba wózek rok po roku raczejWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 11:13
Domi_tur, zielonooka7, Anhydra, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Cześć po weekendzie
Jak tak czytam o ubrankach i wózkach, to jestem trochę przerażona, bo dla mnie to jeszcze za wcześnie. Póki co nic nie kupuję, ale do maleńkich ciuszków ciągnie mnie coraz bardziej. Więc pewnie za chwilę się zacznie
PaniHa trzymam kcuki! Na pewno wszysko będzie dobrze
Emi kciuki za Was również zaciśnięte
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 11:15
emi2016 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Ja odziedziczę wózek od kuzynki męża, bo specjalnie trzymała go dla nas ale wstrzymuję się z kupowaniem czegokolwiek do 4 lutego - czyli po USG. Niby to jeszcze dwa tygodnie a mnie zżera taki lęk, czy wszystko ok, że osiwieć idzie ;/. Niby mdłości jeszcze się pojawiają, gdy zgłodnieję, bolały mnie plecy i brzuch po bokach - prawdopodobnie więzadła ale niepokój zostaje ;/.
-
Smerfelinka - dla mnei też za wcześnie, ale jeśli zrobi mi dziś usg i wszystko będzie dobrze to nei wiem cyz nie kupię dwóch pajaców z lidla w środę Bardzo je lubię za materiał i jak coś akurat wpasowuje się w mój gust to kupuję
Po za tym nic nie kupowałam i kupować póki co nie planuję, ale oglądam i powoli planuję zakupy na po-prenatalnych Z Młodą też stopniowo kupowałam i nie zbankrutowałam, a pierwsze pół roku miałam zabezpieczone, no może po za rozmiarem 50, który kupowaliśmy następnego dnia po powrocie ze szpitala, bo żal było patrzeć na tą kruszynę w popodwijanych rękawach i za długich nogawkach...
PaniHa - Trzymam kciuki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 11:24
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
joan85 wrote:Ja odziedziczę wózek od kuzynki męża, bo specjalnie trzymała go dla nas ale wstrzymuję się z kupowaniem czegokolwiek do 4 lutego - czyli po USG. Niby to jeszcze dwa tygodnie a mnie zżera taki lęk, czy wszystko ok, że osiwieć idzie ;/. Niby mdłości jeszcze się pojawiają, gdy zgłodnieję, bolały mnie plecy i brzuch po bokach - prawdopodobnie więzadła ale niepokój zostaje ;/.
U mnei mdłości się skończyły kilka dni temu, brzuch jak balon, więzadła czuję, zwłaszcza gdy gwałtownie wstaję i zostało odbijanie. cycki bolą bardzo, ale tego nei traktuję jako objaw bo biorę duphaston. Także trzęsę portkami przed wizytą -
Chimera Mam dokładnie tak samo. Będę wózek trzymać w aucie żeby na drugie piętro nie targac, nie jaram się tak e ogóle wózkami, w piwnicy u rodziców czeka wózek po mojej siostrzenicy i wybrzydzac nie będę, łatwo się składa i to mi wystarczy
Trzymam kciuki za wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 11:29
-
Witam Was wszystkie, trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze! Ja jutro prenatalne- już odczuwam lekki stres
Boję się przez te moje chromosomy żeby wszystko było dobrze, ale wierzę że tak jest.
Co do wózków to dla mnie czarna magia- kompletnie nie mam porównania Chyba bardziej patrzę na wygląd niż na funkcjonalność, ale tak to jest jak się nie ma o tym zielonego pojęcia3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
emi2016 wrote:U mnei mdłości się skończyły kilka dni temu, brzuch jak balon, więzadła czuję, zwłaszcza gdy gwałtownie wstaję i zostało odbijanie. cycki bolą bardzo, ale tego nei traktuję jako objaw bo biorę duphaston. Także trzęsę portkami przed wizytą
Kochana nie wywołuj wilka z lasu. Ja nie miałam mdłości tydzień, albo bardzo znikome. Jak mnie dopadło od kilku dni to się pozbierać nie mogę a rano jestem nemo cały weekend przeleżałam.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Kochana nie wywołuj wilka z lasu. Ja nie miałam mdłości tydzień, albo bardzo znikome. Jak mnie dopadło od kilku dni to się pozbierać nie mogę a rano jestem nemo cały weekend przeleżałam.
Wolę to niż niepewność A co tam Raz się życje Chociaż teraz zjadłam kostkę gorzkiej czekolady i trochę mnie mdli - uznam to za dobry znak -
Ja mam bardzo wozkowe dziecko, nawet do tej pory jezdzi czasem w spacerowce z wozka 2w1. Ja wybralam wozek polskiej firmy lonex, bo po prostu zakochalam sie w modelu retro, ale tez bylam bardzo z niego zadowolona. Przemierzylismy z nim wiele km...
A ponieważ jestesmy dosc sportowi to dokupilismy wozek 4w1 z thule, perspektywicznie dla 2 dzieci. Tez uważam ten wybór za mega dobry! -
emi2016 wrote:Wolę to niż niepewność A co tam Raz się życje Chociaż teraz zjadłam kostkę gorzkiej czekolady i trochę mnie mdli - uznam to za dobry znak
Wiem i rozumiem to. Ja też czuje się spokojniejsza z gorszym samopoczuciem ale chyba to już pora na lekkie poprawy w samopoczuciuemi2016 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja już od dawna nie mam mdłości I nie ukrywam, że mnie to cieszy.
Za to częściej brzuch kluje i pobolewaja wiezadla- wtedy też nasila się plamienie. Pewnie powiększająca się macica naciska krwiaka i stad to nasilone plamienie.
Ja wizyte mam w następny pn, ale dzisiaj chyba pojadę kupić detektor tętna.
Trzymam kciuki za wizyty❤
P.S. Będziemy uzupełniać 1 str o płeć naszych Bobasow? Jestem ciekawa statystykiemi2016, Misi@, Smerfelinka, Marimiko lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK