Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie zakładałam czapeczki młodej na spacerach
i tak niemowlaka się nie wystawia na słońce, to po co jej czapeczka, ale co się nasłuchałam od teściów to moje, przeważnie odpowiadałam że "jest ciepło" albo "jak babcia założy swoją czapeczkę to dziecku też założę". Też nie lubię przegrzewać dziecka i jakoś przez rok nawet kataru nie mieliśmy. A teście i szwagierka oczywiście zaraz sapali że rączki ma zimne i powinnam ubrać, w marcu jak teściowa była to powiedziała że ona by rękawiczki dziecku założyła, w domu... wyśmiałam ją tylko
emi2016, plinka89 lubią tę wiadomość
-
Ojj z tymi rączkami to na prawdę co chwilę słyszałam a przetłumaczyć nie idzie, że się kark sprawdza nie rączki. Zresztą te, które mają już dzieci wiedzą, że takich mądrych ludzi nie brakuje i złotych rad
Te, które jeszcze nie mają dzieci-niestety wszystko przed wami.
Ja już w czasie ciąży słuchałam a od samego porodu do teraz to już tragedia przecież oni lepiej wiedzą jak powinnaś postępować ze swoim dzieckiemAgagusia lubi tę wiadomość
-
Wiecie co ja jakoś tak nie umiem jeszcze w ogóle po myśleć o kupnie czegoś A gdzie kupić jakoś tak. W tej ciazy co straciłam to mamy koleżanka miała bardzo fajny wózek za grosze na sprzedaż i mama wzięła i tak stoi do dzisiaj w worku zawinięte. Jakoś ta ciąża do końca do mnie nie dociera. Jakoś tak mam obawy cały czas jeszcze ale trzeba pozytywnie myslec
-
U mnie akurat zimne raczki sa wyznacznikiem ze albo musze wiecej poic albo ubrac dodatkowa warstwe
Zimne sa zazwyczaj przy chorobie a kark wiecej cieplawy
Natomiast fakt niemowlaka trzeba trzymac cieplo jak kurczaczka.wew mial temp 37°
Zobaczycie same przy przebieraniu jakniemowle lapie czkawke
Wiadomo ze stroj trzeba dostosowac do pogody nie mozna przegrzac ani trzymac zbyt zimno
Przez glowe dzieci traca 25% ciepla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 21:00
-
Ja też jeszcze nie jestem gotowa na kupno czegokolwiek. Może to się zmieni, gdy plamienia ustaną? Bo one nadal mocno mnie niepokoją.
Pewnie będę szalała zakupów dopiero w kwietniu- maju...i mam nadzieje wówczas na wsparcie od Was. Czytam na bieżąco Wasze sugestie i rady, staram się zapamietać ale pewnie do tego czasu w głowie nic nie zostanie.
Domi jak u Ciebie te plamienia i wysypka? Wszystko ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 21:55
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyMy w sobote przy okazji innych zakupow weszlismy poogladac wozki. Zawsze marzylam o wozku Silver Crossa, ale na zywo one sa jednak mocno retro i jakos nie widze sie z takim pojazdem jak np. bede szla w dresie
Spodobal mi sie Mutsy Evo, a mojemu partnerowi Joolz Day 3. Generalnie jestem w szoku jak wielki jest wybor i ile rzeczy trzeba brac pod uwage nawet przy samym wozku. Chyba auto dla siebie latwiej mi sie wybieralo
-
Ja pierwsze ubrania kupowalam po polowkowym po 26tc
Zreszta 1sza rzecza dla corki byla lalka szmacianka, ktora kupil maz
Lala jest do dzis w uzyciu
Teraz nic nie kupuje.wszystko jest
Dobrej jakosci ubrania mozna prac i prac jak next crododillo 5 10 15 hm pinokio mothercare
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 23:03
-
Nooo wozek to temat rzeka - jestem wozkomaniaczka:) i polecam forum wozkomania. Nie pytajcie po co, ale przy 3 i pol latku mam 3 pojazdy w piwnicy - młody przez ostatnie pol roku korzystał raz.
Mam tez juz umyslony konkretny model dla maluszka plus drugi dodatkowy, z tym ze ja zawsze używki w dobrym stanie kupuje i potem sprzedaje z naprawde niewielka strata, a i zdarzyło mi sie drozej sprzedawac niz kupilam:) nie wiem ile modeli przy mojej dwójce przerobiłam - ale mysle ze ponad 20. Pewnie teraz bedzie mnie mialy za wariatkębaileys lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Anhydra wrote:Ja też jeszcze nie jestem gotowa na kupno czegokolwiek. Może to się zmieni, gdy plamienia ustaną? Bo one nadal mocno mnie niepokoją.
Pewnie będę szalała zakupów dopiero w kwietniu- maju...i mam nadzieje wówczas na wsparcie od Was. Czytam na bieżąco Wasze sugestie i rady, staram się zapamietać ale pewnie do tego czasu w głowie nic nie zostanie.
Domi jak u Ciebie te plamienia i wysypka? Wszystko ok?
Dziękuję Kochana, plamienia zniknęły, pokrzywka chwilowo teża co do ciuszków, to szwagierka ma dwóch synów i wysłała mi dziś zdjęcie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/246c887e3f9d.jpg
Także ciuchy od 3miesiaca do 5 roku życia chyba już mam
Anhydra a Twoje plamienia jeszcze są intensywne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 23:09
Misi@, Sylvka, Anhydra lubią tę wiadomość
-
No to teraz mnie przytkało z tymi wózkami.
Przyznaję, że jak jeszcze nie byłam w ciąży to marzyłam o czarnym easywalkerze po czym koleżanka z 6 miesięcznym synem przyznała się, że nienawidził on ich megadrogiego wózka i nosiła go ciągle w chuście.
I przyznaję, że obecnie nie wiem czy kupować gondolę, czy poczekać do spacerówki?2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Cześć Dziewczyny,
Agusia, współczuje grypy w domu! Zdrówka!
Ja z ubrankami czekam aż poznam płeć. Mam cała masę ubrań po synku. Ale jak będzie dziewczynka to tez już coś mam- jak byłam w ciąży z synem mąż kupił w lidlu spodenki a’la dżinsy dziewczęce w rozmiarze 86
.
Jesli chodzi o wózek to u nas w momencie przejścia z gondoli do spacerówki skończyła się przygoda z wózkiem. Młody krzyczał w spacerowce jak poparzony. I to nie kwestia wózka tylko on baaardzo rączkowy. Teraz dokupie chyba tylko gondole do naszej spacerówki i będę chciała spróbować chustyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 08:35
[/url]
-
MDW - mialam Easywalkera, gondola byla w miare fajna, amortyzacja niczego sobie, ale podnoszenie spacerowki z pozycji leżącej do siedzącej to masakra - nie bylam w stanie tego przejsc i sprzedalam. Pamietam tez ze wibrowało mi co chwile któreś z przednich kol. Przesiedlismy sie wtedy do starsuszka Bugaboo jeszcze Frog, teraz Cameleon - kubełkowe siedzisko fajne jest na pierwszy okres spacerowkowy. Teraz na pewno kupie Britax Go albo Britax GoNext - najlepszy wozek dla niemowlęcia jaki mialam i chyba wlasnie jakiegos starszego Cameleona albo Joolza.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Ja mialam niezniszczalny Jego Vedi (bo koniecznie chciałam mieć przekładaną rączkę - a potem i tak nie korzystałam z tego
)... i teraz też kupię tej firmy, tylko model Fyn... Uwielbiałam go. Jak dla mnie był idealny... no może ciut za ciężki, ale wszędzie mam windy, więc to dla mnie bez znaczenia...
-
Ja czuje sie juz dzis lepiej, nos w koncu odetkany, symptomów grypy brak. Maly tez juz dluzej bez przeciwgorączkowych daje rade. Mam badzieje ze bedzie juz tylko lepiej, bo dzis jestem z moja dwojka sama do 20:30 - trzymajcie kciuki za moja cierpliwosc i kreatywność
baileys, wiki2, plinka89, Anhydra lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Ja przy synu używałam gondoli Jedo Fyn, ale nam sie potem kółko popsuło i ciągle wypadało. W okolicy 5 miesiaca moj syn nie chciał juz byc w gondoli, a na spacerówkę był za mały wiec przez jakiś czas nosiłam bo w nosidle. Niestety spacerówka jedo fyn byla wg mnie okropna. Synek z niej zjeżdżał, na boki i w dół, zle wyprofilowane pasy na których wisiał, zeby nie zjechać. W koncu kupilam spacerówkę Camarelo Eos i to był dla mnie strzał w 10. Teraz godnolę będę musiala dokupić (ale pewnie jakaś używaną na te pół roku), a potem odkurzę mojego Camarelo:)
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci