Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Z Łodzi
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Frida91 wrote:Chimera ja na początku też mialam sporą torbiel 7cm, ale też wchlonela się
Więc chyba to nic takiego.
-
Ja jestem z okolic Krakowa.
Myślałam, że te najgorsze mdłości mam już za sobą ale dziś to jakiś armagedon. Od rana mdłości na przemian z osłabieniem. Nie dawno zwróciłam obiad. Myślałam, że mam to już za sobą.
Wczoraj jak nie mogłam znaleźć tętna, to obróciłam się na chwilkę na bok a później spowrotem na plecy i maluch się ujawnił od razu3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Wiecie może jak jest z L4 w ciąży? Oficjalnie może przyjść kontrola do domu i tak się zastanawiam, przecież 9 miesięcy w domu się nie siedzi. Co jeśli kontrol nas nie zastanie?
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Julia93 wrote:Wiecie może jak jest z L4 w ciąży? Oficjalnie może przyjść kontrola do domu i tak się zastanawiam, przecież 9 miesięcy w domu się nie siedzi. Co jeśli kontrol nas nie zastanie?
No właśnie też się nad tym zastanawiam..3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Chimera wrote:Na to wychodzi, ale wiesz, jak człowiek usłyszy od lekarza, że może pęknąć albo skręcić się, że jak się nie wchłonie to laparoskopia, to wyobraźnia sama pracujeCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Julia93 wrote:Wiecie może jak jest z L4 w ciąży? Oficjalnie może przyjść kontrola do domu i tak się zastanawiam, przecież 9 miesięcy w domu się nie siedzi. Co jeśli kontrol nas nie zastanie?
W ciąży kontrola nie przychodzi. Jest zaznaczone na zwolnieniu, że to ciąża. Wyjątek stanowi zwolnienie ciąża leżąca ale to chyba też sporadycznie jest kontrolowane. -
Niebieska Gwiazda wrote:Będąc na L4 nawet nie będąc w ciąży możesz zawsze wyjść do sklepu,lekarza czy rehabilitacje.W razie nieobecnosci zostaniesz poinformowana o tym.Wtedy trzeba to uzasadnić.I spodziewać się kolejnej kontroli.
-
Niestety to racja z tymi zwolnieniami. Moja znajoma też miała dwa razy na zwykłym, "chodzącym" i jak jej nie było, to załatwiała sobie zaświadczenie od lekarza, że była u niego. Akurat też dziś o tym myślałam, bo mimo że nie za często wychodzę z domu, to założę się, że kontrolę będę miała akurat wtedy, kiedy mnie nie będzie
Po ciuchu liczę na to, że skoro mam kontynuację poszpitalnego zwolnienia, to mnie nie odwiedzą, ale nigdy nie wiadomo...
Anhydra, Agagusia udało się! Wymieniłam baterię i znalazłam serduszkoBiło jak szalone, nie sposób pomylić
Ten detektor to był jednak dobry pomysł. Ulżyło mi niesamowicie. Tylko nagrać mi się nie udało, ale jutro jeszcze pokombinuję. Ufff, może w końcu będę spać spokojnie
Ja jestem z okolic Łodzi.DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
I ja jestem po prenatalnych, o pleć nie pytałam więc nie wiem
ryzyko trisomii niskie, niestety ryzyko przedwczesnego porodu 1:43. Ogólnie córeczka na badaniach była raczej spokojna, a to małe fikało jak na trampolinie, musiałam wyjść na spacer, bo nie dało zmierzyć przezierności, ale w końcu się udało i było 1,0, berbeć ma 5,1cm i puls 163.
Dziś przytulałam się z porcelanądrugi raz w tej ciąży, masakra, współczuję cierpiącym częściej.
za to od wczoraj miałam smaka na pastę rybną i chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym i właśnie to pochłaniamDomi_tur, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, OlaWi, Agagusia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Masz prawo na zwolnieniu lekarskim siedzieć nawet w domku na drzewie na Mazurach, jeśli cię skontrolują, piszesz uzasadnienie bądź idziesz osobiście i nie musisz być akurat u lekarza, masz prawo odwiedzic babcie na drugim końcu miasta itd oczywiście mówimy o zwolnieniu chodzącym. Możesz wyjść do sklepu, na fitness dla ciężarnych,do apteki, w razie komisji możesz powiedzieć że spacerowałaś wokół bloku bo lekarz zalecił ruch
naprawdę kontrola to nic strasznego, tylko się tak wszyscy straszą
Ja jestem z WrocławiaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 21:04
-
Cześć dziewczyny. Jestem nowa na forum i chciałam się przywitać. Jestem w trzynastym tygodniu ciąży (12t4d), termin mam na 09. sierpnia. Od razu mam pytanie
Czy któraś z Was miała prenatalne, które nie wyszły najlepiej? Ja miałam wczoraj i niestety wyszło mi ryzyko 1:255 ZD. To na razie tylko z USG, czekam na wyniki badania krwi i bardzo się denerwuję, bo słyszałam, że często wychodzą gorzej. Chyba dlatego tu trafiłam, potrzebuję jakiegoś pokrzepienia
Z góry przepraszam, jeśli gdzieś wcześniej ktoś o tym pisał, ale przy małym dziecku nie mam czasu przejrzeć całego forum:)